Digitalfixarna

Om Classic Electric Vehicles

Classic Electric Vehicles konverterar alla typer av bilar till ren eldrift. Elbilskonvertering med el från sol, vind och vatten! Marknadsför bla Classic EV´s Adapter för eldrift. Vi har specialiserat oss på elbilskonvertering av besiktningsbefriade Amazoner, PV, P1800 och tidiga 140!

Byggfilmer för konvertering av Volvo veteranbil till eldrift på Youtube!

Youtube


Classic EV´s Adapter mellan elmotor och Volvo växellåda

EWL´s Adapter 1

Planerade förbättringar av Classic EV´s adapter

Vi ska behålla den 10 mm tjocka frästa aluminiumplattan men göra ett hål med ca 110mm diameter och borra 6st bulthål på 213mm diameter för att fästa elmotor NetGain HyPer 9 DHV AC X144. Vi vill kunna köra elmotorn med Volvo´s standard hydrauliska koppling från B18/B20. Därför ska vi modifiera 6-bult svänghjulet, montera av startkransen och svarva bort så mycket material som möjligt för att få ned vikten på roterande massan i svänghjulet.

Svänghjulsadapter

Kopplingssats för B18/B20 från VP-Autoparts

För att skydda kopplingsplattan från smuts så ska vi använda standard aluminium sprängkåpa.Vi kör med Volvo´s original kopplingslamell och tryckplatta integrerad i den nya anpassade adaptern.

Kopplingssats

Urtrampningslager

Montering av koppling till elmotor NetGain HyPer 9 DHV AC på 130hp DIN

Coupler

Montering av controller HyPer-Drive X144™ med kylplatta

Elmotor

Tillverkning av hållare för elmotor som fästs i motorbussningarna

För att hålla ned vikten på Classic EV´s adapter så ska den nya hållaren för elmotorn tillverkas i aluminium. Vi behöver viktbesparingen för att kunna installera fler och kraftigare Litium-Jon batterier för längre körsträcka med elmotorn.

EWL´s Adapter 2

Montering av hållaren till elkonverteringsadapter

Aluminiumhållaren för Classic EV´s nya adapter bultas fast framtill på den frästa aluminiumplattan. Baktill fästs standard aluminium sprängkåpa inkl. den hydrauliska kopplingen med bultar i den 10mm tjocka aluminiumplattan.

EWL´s Adapter 3

Facebook

Instagram