« Elitloppet 2004 | Startsidan | Nertid »

30 maj 2004

Fräslningssoldater i krig?

Frälsningssoldat.
Vilket ord egentligen?
En soldat förknippar jag med krig.

Norstedts stora svenska ordbok
solda't subst. ~en ~er
person som tjänstgör i krigsmakt och vid behov sätts in i strid

Medlemmarna i Frälsningsarmén kallas för frälsningssoldater. De ska kanske med våld tvinga folk att bli religiösa? Eller så är det så att de tycker att det är ett krig, ett krig mellan kristna och icke-kristna? Namnet frälsningssoldat ger mig i alla fall dåliga vibbar. Förstår de inte själva hur det kan uppfattas?

Jag läste om den kvinnliga frälsningssoldaten som dels misstänks ha misshandlat två pojkar i flera år, samt under många år misshandlat och misskött sina djur.

Det finns en stor mängd ärenden på henne sedan 1990-talet som gäller misshandlade och vanskötta djur. Då ställer jag mig frågan med automatik. Varför förbjuder de inte en sådan person att ha djur överhuvudtaget? Bilden i artikeln på den strypta hästen fick mig att se rött.

Hur misshandel av människor och djur, samt vanskötsel av djur går att kombinera med att påstå att man är djupt religiös är för mig en gåta.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 30, 2004 06:34 EM

Kommentarer

Inte för att man behöver vara tveksam med kritik mot kyrka och samfund men viss enkel källkritik måste vi alla ägna oss åt.
Den kvinnliga frälsningssoldaten är ingen medlem i Frälsningsarmén. Hon har själv uppgett att hon är medlem, men det gör ju henne inte till medlem.
På åttiotalet var kvinnan under ett år medlem i Frälsningsarmén i Norge men lämnade den eftersom hon inte tyckte den var nog andlig.

Att kvällspressen gärna skriver om en frälsningssodlat i detta sammanhang är mest för att det säljer bra. Men historien var lite för genomskinlig.

Så fortsätt gärna kritisera men glöm inte att alltid kolla källan och våga vara källkritiska.

Skrivet av: Mikael datum: augusti 17, 2004 10:59 FM

De tvingar gladeligen folk att arbeta gratis och låter oss skattebetalare betala. Det kallas projektanställning och den utvalde har ingen talan enligt AF. Jag hotade med polisanmälan för att slippa undan. Är de soldater? Javisst! Är de avsedda för krig? Var i så fall, för enligt exemplet ovan är vi redan under occupation och lyder under en främmande krigsmakt och det eftersom samtliga frikyrkor har sitt säte i ett annat land. Vi delas därför mellan förbunden som maffian delat in sina områden. Alltså ta maten ur munnen på de vuxna och låt de svälta, småttingarna spöas till lydnad eller förnedras med svettiga ostmackor. Usa:s eller Iraks arme hade inte gjort det bättre, torterat menar jag.

Skrivet av: Anders datum: juni 22, 2004 12:11 FM

(OJ vad fragmenterad denna kommentar visst blev såg jag när jag gjorde en koll men...)

Enligt kristna bibel lärda har djur ingen själ inga högre behov och inga känslor.

Jag antar att de kom fram till detta under den kristendomens mörka tidsåldern, Dvs fr.o.m ca: år 60 a.k -> 2004-06-16 a.k

Eftersom djur ej kan beakta Guds Ord och dessutom behagar ha sexuella aktiviteter å andras åsyn så hava de ingen själ eller nåt sånt korkat.

Ni skall oxå veta att Knutby ej är ett undantag. Så funkar hela Pingst rörelsen, opponerar du dig mot nåt så är du besatt av demoner eller kanske av djävulen him self. Hemska Tanke!

En gång när vi var tonåringar bjöd en kyrka in oss

(för att värva själar naturligtvis, det enda som räknas när domedagen kommer och Per läser ur Livets Bok och avgör om du hamnar tiil vänster eller höger och får följa lammet till himmelriket.)

En pingst tant hävdade envist att HASCH dvs Marijuanan ej vart guds verk utan att djävulen lockat människan att förädla fram dessa plantor. Kokabusken Vallmo plantan och säkert Khat trädet med ingick alla i djävulens plott.

Jag undrade stillsamt om hon trodde människan kunnat göra detta för över 3-4000 år sedan.

Så länge har de inte existerat snässte hon ur sig.

Nähä fast de finns ju omnäda i läkemedels texter från grekernas storvälldes tid och det är ju över 2000 år sedan Platon o gubbarna rockade, nämde jag liksom bara i förbifarten...

GISSA OM VI VART DÖMDA TILL LIMBO EFTER DET. OM BLICKAR KUNNAT DÖDA HADE JA BARA BRUNNIT UPP DÄR I SAMMA ÖGONBLICK.

Vi fick aldrig komma dit igen efter det.

Angående Frälsnings Soldaterna så är det en liknelse att de skall ingå i Guds Arme (Omnämns i bibeln på flera ställen) Det står ju även om Den falske profeten i Johannes uppenbarelse bok. Att en falsk profet med ett märke i pannan och på sin högra hand (Luffar prickar?) Skall främja sin väg i guds namn men är i själva verket en Djävul. Konstigt egentligen jag tror det står i samband med Brevet till Filadelfia församlingen?

En sådan Guds Arme har de Här i SVERIGE.

Jag hävdar att MC kriget som startade här i norden Startades av en liten grupp Pingst Vänner.

Mordet på Bandidos ledaren är utfört på ett sätt som ingen HA uppgörelse över hela jorden någonsin utförts

samt

Det kunde läsas i en kvällstidning 1984 att de predikat på deras riksmöte i Åtvidaberg Att Hells Angels etablering i Malmö var det och är det

(Eh, Nej nu är det visst bögarna som tagit deras plats) Se länk!

absolut STÖRSTA HOT mot Sveriges barn och ungdomar sen tidernas begynnelse!!

Ingår då även Ryssen Norrmännen Och Dansken undrar jag?

Fast detta är det ju bara jag som anser, å vad vet jag??

Det är rätt mycket när det komma till dessa GUDS KRIGARE och Förbedjare det!


HEJ o HÅ
ANDERS

Skrivet av: Anders datum: juni 16, 2004 06:40 FM

Tror mer det har att göra med hur Frälsningsarmén är uppbyggd. Som en vanlig armé alltså, med olika tjänstegrader. Och att man är Guds lilla soldat på nåt sätt. Men de har faktiskt hjälpt människor ibland till skillnad från många andra samfund.

Skrivet av: Monica datum: maj 31, 2004 10:49 FM

Inga religioner-inga krig?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 31, 2004 05:31 FM

Att kalla sig frälsningssoldat, kan nog för vissa vara lite känsligt. Menas det då att man ska "kriga" ut det kristna budskapet? Kraftigt? Med våld? *ler*

För tankarna direkt till korståget på medeltiden. Finns nog de som tycker att kristendomen är den enda sanna tron, precis som så många andra fanatiker i andra religioner kan tycka om sina.

Skrivet av: Mattias datum: maj 30, 2004 10:38 EM

Min far avgudar (?) frälsningssoldatens sång. Förresten så var farmor frälsningssoldat. Farfar var bara soldat. I andra världskriget (Finland).

Skrivet av: Jontas datum: maj 30, 2004 08:20 EM

De går igång på disciplin...

Skrivet av: Monica datum: maj 30, 2004 07:28 EM