« Pyramidspel på nätet | Startsidan | Nyheter om Internet »

28 maj 2004

Årets slipsbärare

Årets slipsbärare har utsetts hörde jag nämnas i TV4:as morgonsoffa. Det var antikhandlaren Peder Lamm som fick emotta priset årets guldslips. Det kanske är en ärofylld utmärkelse, vad vet jag. Han såg i alla fall glad och nöjd ut. Han såg faktiskt riktigt söt ut i sin guldslips. Grattis säger jag!

Att bära slips måste vara mannens gissel här i världen? Jag tycker det ser ut som om alla slipsbärare är halvvägs att strypas. Jag tycker inte att det är snyggt med slips, än mindre med en fluga. Jag tycker det ser enbart stelt och tråkigt ut. Jag har aldrig förstått sedvänjan att bära slips överhuvudtaget. Vad ska slipsen symbolisera egentligen? Skulle man fråga Freud så fick man väl till svar att det är en penissymbol alternativt en en penisförlängare eller något liknande :).

Slipsen kan kanske även ge signaler om klass, status och grupptillhörighet? En arbetare bär inte slips? En borgare bär slips? En kommunist bär inte slips? En moderat bär slips? Nej, det är nog lite förlegat numera?

Nej, tacka vet jag en avslappnad man i en gosig tröja eller i en lagom uppknäppt skjorta. Stela kostymnissar, med knäppt skjorta och slips, går inte hem hos mig. Jag vet att det är en allmänt accepterad eller rättare sagt en "måste" dress-code på många företag att bära slips, samt i vissa yrkeskategorier där det är uniformsplikt och slipsen ingår som en del av uniformsutrustnigen. I vissa länder ingår slips till och med i skoluniformen. Men jag tycker det ser lika fånigt ut för det.

Jag har inte ens bemödat mig att lära
mig hur man knyter en slips.
Jag har aldrig levt ihop med en slipsbärare.
Lär aldrig göra det heller.
Men å andra sidan, man ska aldrig
säga aldrig. Ingen vet vad som
väntar runt hörnet. Tur är väl det.

Släpp slipsarna loss, det är vår!

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 28, 2004 08:32 FM

Kommentarer

Jag trodde du visste mer om stringtrosors förträfflighet än jag
Bengt

Skrivet av: Bengt datum: juli 10, 2004 11:33 EM

Ett snöre mellan benen är lika obegripligt för mig som ett snöre runt halsen :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 10, 2004 05:36 EM

Vad är det för fel på slips?
Risken att någon skall strypa mig med den anser jag som minimal.
Jag har klätt mig i slips sedan tjugoårsåldern, dvs i 50 års tid.
Utom möjligen när jag gått ut
och jobbat i trädgården, men
då har jag också tyckt att det
känts lite kallt om halsen.

Din medkänsla med dem som bär slips är på samma nivå som mina bekymmer för de stackars tjejer som skall behöva gå med stringtrosor. Det måste vara hemskt med ett snöre mellan benen.

Skrivet av: Bengt datum: juli 10, 2004 05:03 EM

Blir man en bättre person för att man har slips på jobbet?

Skrivet av: Claes datum: maj 28, 2004 01:03 EM

Jag bar oxå slips när jag jobbade som väktare, eller operatör rättare sagt. Men det var en fuskslips, som fästes med kardborreband. Jag fuskade ofta med att ha den på och hade en uniformströja på så ingen kunde se om slipsen fanns på plats eller ej :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 28, 2004 01:03 EM

Jag har inte riktigt förstått varför vissa yrkeskategorier som tex. väktare, polis och busschafför ska ha slips. Nu har ju i och för sig många av poliserna fått gå över till cilp-on slips eller fuskslips som består av en gummisnoddrunt halsen och bara den synliga delen är riktig slips så att säga, detta för att det är för lätt att ta tag i slipsen och dra till sig personen i fråga. Slipsen kan ju bli en farlighet i sig i sådana situationer.

Skrivet av: Waldemar datum: maj 28, 2004 09:12 FM

Slips - usch! Jag som är väktare är ju tvingad att bära slips tyvärr. Åtminstone gör jag en rätt snygg slipsknut: Figur 2 i din länk, fransk nut med sömmen utåt.

Skrivet av: Johnny datum: maj 28, 2004 08:56 FM