« Skanska vill sänka lönerna | Startsidan | Påven är en feminist »

31 juli 2004

Skjut inte

Lång planering, upplåsta celldörrar, insmugglade mobiler, mutad vakt, vapen, gisslan, medhjälpare med flyktbil och några av Sveriges farligaste fångar kunde fly från Hall. En kvartett tuffa grabbar, med miljoner från tidigare kupper – som antagligen finns utplacerade lite här och var. Erfarna rymmare. Vana att hålla sig undan polisen. Män med vapen, män utan hämningar, män som har dödat eller förmodligen beredda att döda. Men vad hände? Upp som en sol, ned som en pannkaka.

Rymningen kom tydligen av sig av den anledningen att rymmarna inte kunde hantera en kompass och läsa kartan. Borde de inte ha övat lite innan? Eller planerat lite bättre. Flera flyktbilar. Flera alternativ om det sket sig. De som ansetts som tuffingar har nog inte så mycket pondus längre bland andra kriminella. Det är bara bra. De förtjänar ingen pondus. De är och har alltid varit misslyckade skitar, som valt en väg som inte leder någon vart. De är inga förebilder för någon numera hoppas jag.

Myggbiten, utmattad och uppenbarligen rädd skriker Tony "Skjut inte" när han grips. Så klart polisen inte sköt. Svensk polis skjuter inte folk om de inte absolut måste. Tony och hans kumpaner visade inte samma barmhärtighet mot poliserna som dödades i Malexander. Är han förmögen att dra dessa paralleller? Förstår han vad han har gjort? Ångrar han sig?

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 31, 2004 07:48 EM

Kommentarer

Förhoppningsvis lär de slippa träffa Tony på ett tag. För det vore ju sjutton om han kan rymma återigen. Men de ligger nog pyrt till :) i så fall. Nu tror jag att det var en av de andras polare (gängledaren), där är det mer osäkert om de slipper undan.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 1, 2004 03:55 EM

Det verkar väl som att de som hjälpte dem från utsidan svek och stack? Undrar hur mycket de ser fram mot att träffa Tony igen...

Skrivet av: Monica datum: augusti 1, 2004 03:38 EM

Jag tror det ligger något dolt bakom det hela. Är man gängledare och tämligen tungt kriminell tror jag inte det borde vara så svårt att hålla sig undan...ALLA kan ju inte låsa sina dörrar, eller?

Skrivet av: Daniel Olovsson datum: augusti 1, 2004 08:25 FM

Kriminella typer är inte några ljushuvuden. Det är därför de är kriminella. Och inte kan läsa karta och kompass.

Skrivet av: Jontas datum: juli 31, 2004 08:15 EM