« Påven är en feminist | Startsidan | Habbo kan bli kostsamt »

1 augusti 2004

Rea på XP, men ej i Sverige

Microsoft planerar att försöka få slut på piratkopieringen genom att sänka priset på Windows XP Starter Edition. De tänker sänka priset rejält i vissa läner. Det handlar inte om en nedbantad version av operativsystemet. Målgruppen är de länder där det finns och säljs många piratkopior av detta operativsystem, samt konkurrens i form av många Linux-användare.

Då kommer frågan med automatik. Varför inte sänka priset för alla? Det tyder på att marginaler finns för detta. Precis som om det fanns mindre piratkopior i västvärlden? Dessutom tror jag inte att en Linuxanvändare byter till Windows XP Starter Edition hur billigt det än kommer att säljas.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 1, 2004 10:37 FM

Kommentarer

Linux är fortfarande mer till för den som har intresse av att styra sitt nätverk i minsta detalj och kräver kunskap.

Det har utvecklas till det bättre när det gäller tillgänglighet och användarvänlighet, men det är inte till för den "vanlige" användaren.

Annica: den som använder Linux har nog valt bort Windows XP av andra skäl än priset.

Det som är trevligt är att Open Source har ökat med Linux och fortsätter att växa.

Det är också en attack som Microsoft har svårt att värja sig emot. Men man fortsätter att arbeta som man alltid gjort. Misskreditera alla utmanare eller konkurrera ut de med att göra deras applikationer o- eller svårtillgängliga i Windows-miljö.

Här kan vi bara titta på hur man har motarbetat Quicktime.

Vilket är ett MYCKET bättre format än WMF.

Skrivet av: Bengt datum: augusti 2, 2004 08:11 FM

Men de som använder Linux och är nöjda med det operativsystemet inte går de väl över till XP bara för att Microsoft rear ut det?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 2, 2004 07:10 FM

Nja,

med Linux är det faktiskt lite så att du får vad du betalar för.
Jag har suttit med en myriad av distributioner och det är verkligen en djungel därute. Alla program är inte alltid anpassade till en viss distribution, så det blir en hel del pulande.
Har man ett intresse av det, så är det inga problem, men det är inte anpassat för gemene man riktigt ännu...viket är både ill des fördel och till dess nackdel.

Skrivet av: Patrick Strang datum: augusti 1, 2004 07:13 EM

Nej, jag trodde ju att Linux var stabilare och dessutom gratis?

Skrivet av: Jontas datum: augusti 1, 2004 10:55 FM