« Sörjd och saknad av... | Startsidan | Vad händer just nu? »

25 januari 2005

Ni jävla extrem feminister

Jag fick ett mail i fredags:
hej Annica.. Tyvärr är jag ganska trög, så jag undar om du kan förklara scriptet Heta Länkar - byta bild vid onMouseOver lite närmar tack?
MVH//xxxxx

Jag svarade i söndags:
Läs om anvisningarna och tanka hem zippen och testa på datorn så får du nog grepp om hur det funkar. Min beskrivning går inte att göra mer utförlig än vad jag redan har skrivit. Du måste testa, trial and error.
mvh
Annica

Exemplet det gäller är detta. Jag har aldrig tidigare fått klagomål på att det är obegripligt. Jag anser fortfarande att det bästa sättet att lära sig HTML är trial and error. Tanka hem scriptet, kolla in koden och testa, pröva och öva. Det är det som ger lärdomar om hur det funkar.

Nu i morse (07:37) fick jag detta mail som svar:
Klart som fan att det kunnde göras tydligare.. tex kunnde du sakt att man även kan göra så här: <snip>två exempel bortklippta för att inte avslöja skribentens url</snip> Eller en nogrannare anvisning istället för att bara skriva in "knapp1" här och var och en bild adress.. Skriva ut bildadresena på de två ställena bild1.jpg och bil2.jpg och inte bara skriva loadImage("knapp1","brev.gif","brev1.gif"); uppe i texten utan att direkt beskriva vart och hur det ska användas.. Men jag vet nog vad som är felet! Jag är ju kille.. Och du verkar ju vara precis som de flesta feminist jävlar, anse att vi killar är mindre värda och att kvinnor är så mycket bättre och ska ha all makt och att männen hellst ska utrotas!! Jag är för jämstäldhet, men ni jävla extrem feminister är det inte! Ni vill att männen ska vara underlägsna! Förbannad rasism, och det kallar ni rätvissa va? Du kan ju göra det tilläget på din sida så vi killar slipper göra oss besväret att din sida bara är välkomen för kvinnor!!

Det enda jag orkade svara var:
Jag förstår inte din sammanblandning med att du är kille eller inte. Tycker du inte själv att du överreagerar nu?
mvh
Annica

Ibland undrar jag lite över livets mysterier. Varför ska människor vara så elaka mot helt främmande människor? Hade han varit lika elak om det varit en kille som svarat och skrivit HTML-guiden? Kritik är bra, men bara om den är konstruktiv. Nu kunde jag faktiskt inte finna något konstruktivt i detta mail, så några ändringar i anvisningarna lär jag inte göra. Jag tycker det är tråkigt att göra en html-fråga till en feministfråga. Det finns ingen rimlig koppling ens. Jag har svarat på mail angående HTML-frågor sedan 1996, men nu börjar jag fundera på om jag inte ska hänvisa alla som mailar mig privat till anslagstavlan.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 25, 2005 08:53 FM

Kommentarer

Fredrik - det var också min undran vad html och feminism har gemensamt.

Irené - kul att du haft nytta av guiden.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 26, 2005 10:00 FM

jag är ledsen, men jag kan inte låta bli att asgarva. vilken tomte! hur kunde han komma på att gå från html till jämställdhet sådär?

Skrivet av: fredrik datum: januari 26, 2005 09:23 FM

Som webbansvarig sedan 1999 så känner jag igen den typen av brev. Jag brukar svara korrekt och vänligt. Det brukar få dem att inte återkomma.

Vill samtidigt passa på att tacka för HTML-guiden, Annica. Med hjälp av den kodade jag ihop första versionen av SkrivarSidan.

Skrivet av: Iréne datum: januari 26, 2005 08:15 FM

Killen är naturligtvis ung och har mindrevärdes komplex. Det är inget för dig att bry sig om.
Men det är ändå intressant då det är ett symton på värderingar som finns i samhället.
Då han inte klarade av html så fick du bli en slags ställföreträdande Gudrun S som han kunde skälla på ungefär som hon gör fast tvärt om så att säga för att ha någon att skylla sitt tillkorta kommande på.

Skrivet av: John.B datum: januari 26, 2005 12:49 FM

Vilken jävla stolle! Gången är sannerligen inte sandad ända fram där inte...

Skrivet av: N|. datum: januari 25, 2005 10:48 EM

Det är inte lönt att skälla tillbaka utan vänlighet kanske kan ta udden ur deras ilska och kanske få dem att tänka sig för nästa gång? Hoppas jag i alla fall.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 25, 2005 06:38 EM

Det är lustigt hur det ena kopplas till det andra. Har själv råkat ut för att jag svarat på EN fråga men sedan fått skäll i kubik för något jag inte ens haft med att göra. Och hur kopplingen den gången gjordes begriper jag inte. Liksom här.

Jag borde lära av dig i den här fallet. I hur man behåller lugnet. Det kan vara min weblektion. :-)

Skrivet av: Carina D datum: januari 25, 2005 06:13 EM

Efter alldeles för många år som webmaster för en stor site har jag stor erfarenhet av den här typen av mail. Det går inte att ta åt sig, ens om man av någon obskyr anledning skulle vilja. De är för absurda. personligen går jag alltid igenom samma tre stadier när de dyker upp. Först skrattar jag över det komiska i absurditeten, sedan blir jag ledsen när jag tänker på vad som måste ligga bakom känsloutbrottet. Slutligen landar jag i att tänka på att själv vara tydlig och artig i mail.

Ditt svar tycker jag var perfekt. det är precis så de skall bemötas.

Skrivet av: Frozenswede datum: januari 25, 2005 04:10 EM

För övrigt kan jag inte sluta fnissa åt den underbara tangentslinten "rätvissa". Är jag rasist nu? ;)

Skrivet av: Åsk datum: januari 25, 2005 03:28 EM

Nejnej, låt den ligga som den är, många kan säkert hitta matnyttigheter bland sidorna jag menar bara att du inte skall behöva svara på mail om det skall vara såna. Autosvar är bra, anslagstavlan ännu bättre.

Skrivet av: Åsk datum: januari 25, 2005 02:35 EM

Autosvar, det kanske vore något :). Fast i ärlighetens namn är guiden uppdaterad sedan 1996 :), vissa delar som javascript, dhtml och xhtml samt ändrigar i texten har gjorts sedan starten. Men visst är den dammig. Den verkar dock fungera och så länge alla andra är nöjda får den ligga kvar. Det är väl dags för en major update, men tiden räcker inte till.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 25, 2005 02:11 EM

ps - hänvisa folk till anslagstavlan. Dina demos är så lättförståeliga att det är fånigt och du borde inte slösa bort din tid på att svara på dammiga exempel frågor snart tio år senare....

Skrivet av: Åsk datum: januari 25, 2005 02:06 EM

Kära jestanes då, har inte den där pappskallen lärt sig att alla som generaliserar har fel? ;9

Agera gås, men lägg gärna upp fler idiotmail, så att de får skämmas. Det finns många idioter därute i mörkret tro mig, jag har ett auto-svar till dem.

Skrivet av: Åsk datum: januari 25, 2005 02:03 EM

En enkel tumregel är att bemöta folk via elektroniska medier på samma sätt som man gjort IRL. Den förvirrade gossen kan jag garantera inte hade slängt sig med den jargongen om han stått framför dig.

Sen kanske han ska ta och inse att alla kan inte lära sig html. Det är få förunnat ;)

Skrivet av: Patrick datum: januari 25, 2005 12:25 EM

Att agera gås är nog bästa sättet. Men tyvärr är detta ett fenomen som säkert inte bara jag drabbas av och en del blir säkert både ledsna och sårade.

Jag minns en tjej för några år sedan mailade och berättade om att hon fått några liknande mail och skrev att hon tänkte ge upp sina stapplande försök att bekanta sig med Internet.

Mail är en jättebra uppfinning, men ibland kanske man ska läsa igenom det man skrivit och fundera på om man ska trycka på SEND eller inte.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 25, 2005 11:49 FM

Inte bara grava själsliga problem. Utan även inom stavande samt särskrivning. Har han samma IQ som han stavar är det nog mera betong i skallen som är problemet.
Fast idag skyller alla på att dom lider av dyslexi.

Skrivet av: Claes datum: januari 25, 2005 11:27 FM

Du ska givetvis agera gås. Låt det rinna av bara. Pajsaren har antagligen rätt grava själsliga problem..

Skrivet av: Jinge datum: januari 25, 2005 11:07 FM

Jag tror grabben är lite seg, så domedagen (den 24/1 enl. matematikern) drabbade honom sent och hårt, eller så har han växt upp utan föräldrar och med cement i sandlådan...

Skrivet av: Günther Fliesengurgh datum: januari 25, 2005 11:07 FM

Det är bara som Johnny skriver: gratis kunskap som man kan få är man tacksam för. Punkt, slut. Det här skall du skita i att bry dig om. Jag har själv läst din guide. Det mesta var glasklart från början; det var en av de stora grejerna med din guide; att den var så enkel att förstå.

Den som skrivit det här till dig är en ung kille. Det finns idag en viss typ av unga som verkar tro att allt - hela samhället och alla - har som enda syfte att serva dem själva. De här killarna och tjejerna mår inte bra. Men jag skall inte utveckla resonemanget här hos dig; kanske i en egen blogpost.

Den här som skrivit till dig är en sådan ung person. Det är jag helt övertygad om. Don´t bother...

Skrivet av: Carina datum: januari 25, 2005 10:15 FM

Ja vad ska man säga, knepigt värre...någon mår inte bra skulle jag tro...

Skrivet av: Waveriderswede datum: januari 25, 2005 09:23 FM

Vilken galning! Klagar på en kunskap han får till skänks.

Skrivet av: Johnny datum: januari 25, 2005 09:13 FM