« Jämställdhet ger männen mer sex | Startsidan | Tillit till IT »

3 februari 2005

Att läsa en porrnovell för sexåringar, är det kultur?

Sexåringar fick lyssna på porrberättelse, rubriken skulle lika gärna kunna vara barnpornografi.

Jag tycker det liknar lite peddovarning över det hela.
Inte ska sexåringar behöva lyssna på sådant här?
Förstår de överhuvudtaget vad det innebär?

Hela texten finns här,
http://www.sr.se/diverse/appdata/isidor/files/1058.pdf.

Ett utdrag ur texten.

"Vill du känna på den? Frågade Lisa, som om hon visste vad Åsa ville. Du får det. Du får till och med smaka om du vill, man gör det. Och Lisa ville det. Hon sträckte ut tungan och gled ned under Lisas kjol så att Åsa kunde sitta på hennes ansikte.

Och smaken i munnen mellan Åsas ben och slickade mer och mer och tryckte sig mot Åsas mun hårdare och hårdare, medan Åsas fingrar höll hårt i hennes stjärt och tryckte hennes egen snippa mot Åsas läppar, hennes mun, hennes näsa."

– Ingen hade sinnesnärvaro att avbryta det hela, säger rektor för Dramatiska institutet till Ekot.

Vad sägs om att bara resa på sig och säga "Stopp och belägg!"

Eller är konst tabu, om nu detta ska kallas konst. Konstigt är väl mer en bättre benämning. Kultur? Inte det heller.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 3, 2005 03:17 EM

Kommentarer

För en gång skull håller jag med dig Robsten :). Hade det hänt mina barn hade jag inte brytt mig om det framtida skådespelargarnityret - jag hade möblerat om snubbens ansikte rejält...

Skrivet av: N|. datum: februari 6, 2005 06:55 EM

Hmmm... Göra detta till en vänstergrej är väl inte så lyckat, något liknande detta skulle aldrig hända i det gamla sovjet, då blevo det Gulag för de inblandade. Den vänster Susanne Osten tillhör är väl samma vänster som Gudrun och Johan Lönnrot tillhör, d,v,s, rörelsen för udda existenser som inte har något med vänster att göra. jag jobbar själv med barn och skulle inte ha några som helst problem att gå upp, ta barnen med mig och gå, de inblandade lärarna har visat en flathet som går utanpå det mesta, faktisk tjänstefel att inte resa sig och gå bara, jag brukar göra det om en biofilm är för dålig, då måste man kunna göra det vid sådana här tillfällen också. Frågan är om jag inte sänkt den där eleven som gjorde kuppen med en välriktad snärtig, kort högerkrok också, jag räknar med att tingsrätten skulle ha full förståelse för mitt handlande, lite dagsböter och några månader villkorligt, det skulle det vara värt.

Skrivet av: Robsten datum: februari 6, 2005 02:23 EM

Egentligen inser jag att det är meningslöst men Magnus... ibland visar du något spår av intelligens men i de inlägg du lagt här är den som bortblåst.
a) när det gäller "tjej-" respektive "kill-leksaker" så finns det forskning som påvisar att det påverkar en könsmässig identifikation - helt enkelt lär sig flickor att vara omhändertagande och pojkar utagerande. Ta kontakt med Psykologiska institutionen i Uppsala kan de säkert hjälpa dig till ett par doktorsavhandlingar.
b) att ens säga att "någon gör någon till flator" visar vad du verkligen tycker om hbt-personer. Det är ett rent homofobiskt uttalande.
c) Annicas definition av "konservativ" i politisk riktning är rätt. Att ställa "konservativ" i samma fålla som "höger" är helt åt helvete. Vänster-högerskalan är byggd utifrån helt andra saker. Radikala personer är inte nödvändigtvis vänster - även Frihetsfronten med sin saliga blandning av liberaler från alla håll och kanter ansåg sig radikala. Radikal respektive konservativ, eller ännu bättre - progressiv vs. konservativ är en värdering snarare än ett politiskt ställningstagande. Såväl inom moderater som inom vänstern finns det konservativa respektive progressiva.

Jag tycker det alltid är lika roligt när man läser personer från den sk "liberala" blogosfären göra bort sig. Samtidigt skäms jag eftersom jag räknar mig till en liberal värderingssfär.

Skrivet av: N|. datum: februari 4, 2005 10:03 EM

Det blev lite falsettartat kanske... att varenda en skulle bli flata enligt lärarutbildningen var en överdrift, men endast uppmaningar och uppmuntran i riktningen könsutjämnande lek och inga spärrar åt det hållet tycks vara genusstuket på förskollärarutbildningar (ett nytt Myrdalskt fostringsideal), och det är ju könskamp som är vänsterns nya radikalism (efter allt som misslyckats). Det råder det knappast något tvivel om i dag! Dock är ju lärarutbildningarna lååångt ifrån lika med dramatiska institutet och den queer man där tycks ha satsat på.

För nästan lika rabiat som Joanna Ryttel, som i en Expressenartikel
http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=10369186
sagt sig vilja utrota alla vita män (svarta män duger dock), finner jag nästan en professorsföreläsning på DI som denna historias huvudpersoner, rektor Per Lysander och projektledare Suzanne Osten, var delaktiga i. Föreläsningen berörde den förkastliga heteronormen och att utradering ut könsgränser och queer var mänsklighetens mål, typ. Men även ingående information om könsbyte och pjäser och texter om att hata straight. Länk längst ned på denna sida, eller PDF här: http://www.sexradikal.nu/index.php?artikel=128

http://www.draminst.se/isite-cache/filer/324/vad_ar_queer.pdf

Detta VAR ett projekt om sexuell identitet OCH Suzanne Osten har nu varit queer-radikal i några år. Anser inte henne lämplig som ansvarig för teater för förskolebarn om sexualitet, om någon överhuvudtaget.

Var det kanske elevens fel att ämnet för förskolebarnen var sexualitet också?

Skrivet av: Magnus Andersson datum: februari 3, 2005 09:54 EM

Hej.

Egentligen har det kommenterats tillräckligt, men ändå. Hur hade samhället reagerat om det hade varit en manlig dagisjobbare som hade läst det här för ungarna. Ramaskri om pedofili är nog ingen överdrift.

Något som jag hoppas att tidningarna söker reda på är vad det var för en idiot som gav klartecken till att läsa upp det här för småbarn? Att sedan få läsa om att Suzanne Osten är idiotens överordnade verkade självklart.

Erik

Skrivet av: Erik Lennartsson datum: februari 3, 2005 09:28 EM

"Här ska minsann göras flator av ungarna redan i förskolan."

Nu får du ge dig. Det där tror jag inte en sekund på.

Hur skulle det se ut i förlängningen?

Nej, lärarna var enligt TV:s nyheter (sades i en intervju) helt ovetande om vad som komma skulle utan trodde att barnen skulle få lyssna på sagor. Att inte de reagerade? För alla lärare är väl inte vänster? Så infernaliskt pillemariskt kan det väl ändå inte vara?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 3, 2005 07:04 EM

Trist och skrämmande att se hur barnens tillvaro mer och mer sexualiseras. Ligger det någon ideologi eller annan tanke bakom detta? Inte ens barn i förskoleåldern går fria. Ansvariga borde polisanmälas. Jag är själv mycket intresserad av konst, men avskyr när man med kulturen som täckmantel begår brott, eller åtminstone etiskt högst tvivelaktiga handlingar.

Skrivet av: /BGAN. datum: februari 3, 2005 05:58 EM

Förresten är det ju precis det jag pekade på som var orsaken. Man hade undervisat om att vara radikal och ohämmad inför barnen, och Osten har ju tillsammans med Tiina jobbat just i frågor om annorlunda sexuell identitet samt att bryta invanda mönster. Det inträffade filmades och Osten och dramatiska institutets rektor var alltså närvarande och lät det fortgå. Och nog måste någon av lärarna ha kännt till manuset innan!

Här ett klipp ur Aftonbladet-artikeln där tanken att just markera mot konservativa skolor nämns explicit. Inte alls överaskande, och du, Annica, behöver inte försöka anklaga mig för att göra allt till politik, för detta och de idéer jag nämnde om att tvinga flickor leka pojklekar och vice versa är naturligtvis inga idéer utan ideologisk botten.

" – Jag kan tänka mig att vi här har undervisat studenterna om seriös barnteater och att man kan tala med barn om det mesta. Han har valt att driva denna hållning långt över alla gränser för att visa att vi, som alla skolor, är konservativa och har en räddhågsen skara lärare. Det är ett mönster som kan uppstå i konstnärlig utbildning och som vi är vana vid, men här involveras barn som inte alls har bett om det."

Skrivet av: Magnus Andersson datum: februari 3, 2005 05:38 EM

Annica: "Men Magnus. Vilken underlig fråga? "Vad tror ni själva, vänstern?" Vilka syftar du på? Vad har det med detta att göra."

"Suzanne Osten är nyskapande i sin regi, teoretiskt och politiskt välformulerad och välorienterad, och har alltsedan slutet av 1960-talet stått i centrum för utvecklingen av en politiskt radikal och formmässigt experimenterande teater i Sverige." http://www.arenaek.se/ag4/area.asp?ID=1846&pcat=nosub

Aninica: "Jag tror du tolkar ordet konservativ som höger,"

Det är en ganska bra tolkning, ja. Det tror jag att vi är eniga om.

Annica: "själv tolkar jag ordet konservativ som hålla fast vid det bestående,"

Det gör inte jag.

Annica: "vara avvisande el. fördomsfull mot allt nytt."

Det var en riktig vanföreställning det, men inte överaskande eller otpisk. Du är i "gott" sällskap av en majoritet antikonservativt bekännande med fördomar.

Annica: "Jag lägger inte politik i allt. Det verkar lite tröttsamt att så göra."

Jag ville bara uppmärksamma på att det som hände ingalunda är en slump, utan snarast logiskt. Man talar väldigt mycket för förskolelärare på lärarhögskolan numera om att uppfostra grabbar med tjejleksaker och vice versa, vilket anges som något livsviktigt. Suzanne Osten har visst samarbetat mycket med TiinaRosenberg som på ovan länkade sidan beskrivs "undervisar i teatervetenskap och genusvetenskap vid Stockholms universitet, hon har tidigare gett ut böckerna Byxbegär och Queerfeministisk agenda".

Här ska minsann göras flator av ungarna redan i förskolan. Alla i vänstern är inte för det naturligtvis, men vänsterliberalism kan faktiskt inte värja sig från det här.

Skrivet av: Magnus datum: februari 3, 2005 05:19 EM

Men Magnus. Vilken underlig fråga? "Vad tror ni själva, vänstern?" Vilka syftar du på? Vad har det med detta att göra.

Jag tror du tolkar ordet
konservativ som höger, själv tolkar jag ordet konservativ som hålla fast vid det bestående, vara avvisande el. fördomsfull mot allt nytt. Jag lägger inte politik i allt. Det verkar lite tröttsamt att så göra.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 3, 2005 04:37 EM

Närvarande Susanne Osten, teaterhöjdare och andra i vänsteretablissemanget vågade enligt artikeln inte avbryts. Jamen har inte vänstern, om någon, lite tåga i sig? Trodde eller tyckte de kanske att det var något lite kittlande radikalt som skedde?

Vad tror ni själva, vänstern?

Skrivet av: Magnus Andersson datum: februari 3, 2005 04:29 EM

Visst var det Susanne Osten som var ansvarig för hela grejen...
Det hela är så ofattbart avskyvärt så det finns inte...

Skrivet av: sara datum: februari 3, 2005 03:42 EM

Jag kommer ihåg ett svart-vitt foto taget på någon familjetillställning i hippiemiljö på 1970-talet. En sagofarbror står framför en hel massa barn i varierande ålder och berättar sagor. Han är naken. Några av barnen ser förfärade ut, andra verkar fulla i skratt.

Jag undrade länge vad som låg bakom mannens nakenhet och har bestämt mig för att det troligen rör sig om en blottare+pedofil, som passade på att utnyttja periodens överdrivet frisläppta syn på sexualitet. Ingen av föräldrarna verkade sätta stopp för eländet, men det gör inte att det var mindre fel. Barn ska inte behöva utsättas för någon form av sexualitet förrän de åtminstone en fot i vuxenlandet.

Skrivet av: Anders datum: februari 3, 2005 03:33 EM

Fan, det var det värsta!

Skrivet av: Johnny datum: februari 3, 2005 03:30 EM