« Val i skymundan | Startsidan | Bloggtreklöver 33 »

11 februari 2005

LOST

Lost på Tv4 verkar bli en riktigt lovande serie. Första avsnittet tvivlade jag lite, men nu efter andra avsnittet i onsdags är det bara att erkänna att den verkar hålla måttet. Jag brukar inte vilja se serier, det är så jobbigt att hålla reda på tider och nedrigt att missa ett avsnitt. Men B. får den äran att sköta videon och se till att jag inte missar något.

Lost kanske inte är uppflyftande för en flygrädd person som jag, som snart ska upp i luften. Att flyga är det värsta jag vet. Jag tror alltid att planet ska störta. Starten är värst. Sedan är det bara att sitta som på nålar och hoppas på att piloterna sköter sitt jobb och att flygplanet inte är behäftat med något tekniskt fel.

// Annica Tiger

BTW - inget kommer någonsin
att kunna överträffa Twin Peaks.

Annica Tiger februari 11, 2005 02:18 EM

Kommentarer

När B. jobbar sent och jag spelar in de program han inte vill missa, som Antikrundan och annat är han då en mullig mansgris eftersom jag tydligen är en lyxfeminist bara för att han spelat in Lost och några djurprogram när jag varit på semester?

Underligt resonemang. Att hjälpa varandra är väl en mer korrekt beskrivning och har mer med att vara en humanist än en feminist?
Hur våra könsroller är hemma har inte du en susning om :). Vi är händiga båda två, han praktiskt och jag tekniskt och vi servar varandra båda två. Faller vi ur mallen du tydligen har då?

Annica

"Vem är B. - din man? Fan vad han verkar serva dig hela tiden, "sköter" videon, ser till att du inte missar nåt på tv, köper tidningar och sparar medan du är i Thailand så du "inte missar nåt"... om du nu är "feminist" som du gillar att hävda här och var, fundera på könsrollerna därhemma lite grann va? Och så kanske du borde byta epitet till "lyxfeminist med en händig karl tillhands".

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 27, 2005 02:55 EM

"Feminist" betyder inte att man aldrig hjälper varandra, skaffa en ordbok, jag tror du blandar ihop det med autonom.

Skrivet av: Undrar inte alls datum: februari 18, 2005 03:28 EM

Vem är B. - din man? Fan vad han verkar serva dig hela tiden, "sköter" videon, ser till att du inte missar nåt på tv, köper tidningar och sparar medan du är i Thailand så du "inte missar nåt"... om du nu är "feminist" som du gillar att hävda här och var, fundera på könsrollerna därhemma lite grann va? Och så kanske du borde byta epitet till "lyxfeminist med en händig karl tillhands".

Skrivet av: Starkt undrande datum: februari 17, 2005 10:34 FM

Jenas och Annica: Nu har jag sett andra avsnittet och är fast!

Skrivet av: Iréne datum: februari 13, 2005 12:47 EM

Iréne: Onaturliga varelser får väldigt liten plats i Lost, det handlar mest om första avsnittet :) Det är svårt att sluta titta på Lost om man gett sig på några episoder.

Skrivet av: Jens datum: februari 13, 2005 11:22 FM

Lost är ännu inte i klass med Twin Peaks - det är ju egentligen två skilda klasser. Men Lost verkar kunna bli rätt intressant. Gillar upplägget med det kinesiska paret där det inte översätts vad de säger - ger rätt känsla.

Skrivet av: N|. datum: februari 12, 2005 10:38 FM

Kul att du gillar serien Lost.
Själv fastnade jag på en gång..
Önskar dig en bra helg och tack för att du delar med dig av en av webbens intressantaste bloggar.

Skrivet av: nina datum: februari 11, 2005 11:09 EM

Jag har sett 14 avsnitt och håller på att bli tokig i väntan på nummer 15. Värsta "cliffhangern" sker med den gravida tösen ser ni. Gillar Lost skarpt.

Skrivet av: Åsk datum: februari 11, 2005 08:52 EM

Twin peaks. Jag såg på samma vecka reprisen plus när samma avsnitt visades i både dansk och norsk tv. Fyra gånger per vecka såg jag alltså samma avsnitt. Var jag fast? Synd att serien lades ner med tanke på den cliffhanger utan riktigt slut som gjordes.

Lost. Jag har en favoritskådis som bara är med i bra serier: Terry Quinn (den 'äldre' mannen med en hemlighet). Lost, Alias, Millennium o.s.v.

Skrivet av: Jontas datum: februari 11, 2005 05:14 EM

Iréne - jag tänkte likadant när jag såg första avsnittet. Men se andra avsnittet så förstår mer. Jag lovar.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 11, 2005 04:17 EM

Twin Peaks är i särklass den serie som fångat mig mest, jag var väldigt mörkrädd under den tiden...

Skrivet av: sara datum: februari 11, 2005 04:13 EM

En fördel med flyg är att man vet att man kommer alltid ner :)

Twin peaks var värdelös. Men låten är gudabra.

Skrivet av: Claes datum: februari 11, 2005 03:55 EM

Jag ska också flyga långt snart och försöker att inte titta på Lost för att undvika alla bilder av flygkrascher - men det är så bra att jag inte låta bli att titta!

Lost är precis som 24 (och för all del Twin Peaks på sin tid) så ruskigt spännande att man ryser av att i efterhand tänka på händelser i avsnittet. Den franska rösten i radion i Lost eller Bob som kryper över soffan i Twin Peaks - lika obehagligt engagerande.

Skrivet av: Reblo datum: februari 11, 2005 03:47 EM

Har bara sett första avsnittet än men har det andra på band. Tyckte inledningen är helt OK men när den där onaturliga varelser dök upp drog jag öronen åt mig. Avskyr allt i den vägen. Men jag ska ge serien ett par avsnitt till innan jag bestämmer mig om den är värd att följa eller inte.

Skrivet av: Iréne datum: februari 11, 2005 03:45 EM