« Berusade medpassagerare | Startsidan | Bloggar blir betydelsefullare »

9 februari 2005

Morgonens funderingar

Hur ska detta fungera? De stoppar en anställds blogg, men nu planerar SVT för en egen blogg.

Saxat från Svd.
Israels och palestiniernas ledare förkunnade på tisdagen ett slut på fyra års våld som har kostat över 4 000 människor livet. Utspelet skedde på toppmötet i Egypten, det första mellan parternas högsta ledare på fyra år.

I praktiken har islamiströrelsen Hamas just nu ett informellt eldupphör, men Hamas anser sig inte bundna av avtalet mellan Abbas och Sharon. Färdplanen för fred känns fortfarande väldigt instabil. Men jag hoppas att konflikten på något sätt kan lösas. Hamas lösning är inte realistisk, det går inte att utrota staten Israel. Den enda lösningen är en tvåstatslösning, som lever i samförstånd med varandra.

I Irak, jag nu får jag väl Stockholm Spectator GroupBlog hängande i hasorna igen :-), ja – där har ett fritt demokratiskt val har genomförts. Fritt och fritt, det kan diskuteras. Jag har läste hos Chadie att det tydligen anses ha förekommit valfusk. Men oroligheterna består i Irak. Valdagen var blodig, men vardagen efter valet verkar vara lika blodig, som den var innan valet.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 9, 2005 09:41 FM

Kommentarer

Jag tror att du får vänta minst en vecka till...det finns nog en del administrativa svårigheter...med tanke på sitatuationen tror jag de vill vara säkra på att den inte ska förklaras ogiltig...

Skrivet av: Bengt datum: februari 9, 2005 05:08 EM

Aj, att få ett Stambord i mellangärdet vill nog var och en undvika :).

Skämt åsido, vardagen är lika blodig i Irak som den var innan kriget. Jag väntar med spänning på valresultatet. Jag har inte sett något än. Någon annan som så gjort?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 9, 2005 02:34 EM

Ska inte säga Vad var det jag sa...för då får jag Stambord i mellangärdet...

Min poäng var ju att även om det i sig är positivt med ett val så förändrar det inte situationen så länge USAs styrkor är kvar i Irak. Regeringen kommer ju sitta i knät på USA och hur bra är det?

Skrivet av: Bengt datum: februari 9, 2005 09:56 FM