« En bild säger mer än tusen ord | Startsidan | Arbetsförmedlingen rationaliserar, men kanske lite väl hårt? »

28 februari 2005

Tillbaks till bloggosfärens plaskdamm

Saxat från IDG:
Rösta fram Sveriges bästa blogg! Bloggandet växer för varje dag som går. Webbfolk, politiker, debattörer, studenter, snart skriver varenda svensk ner sina åsikter och funderingar i en blogg. Men vilken blogg är egentligen den allra bästa? Nu har du chansen att rösta fram Sveriges bästa blogg. Internetworld har nominerat 50 bloggar som vi gillar. Rösta på en av dem - eller skriv in din egen favorit i

Vad är en bra blogg? Är det inte betraktaren som avgör? Alla kanske inte ens hittar till denna omröstning? Jag är övertygad om att det finns hur många bra bloggar som helst ute i bloggosfären som inte är listade på IDG:s lista och som kanske inte ens vi bloggare har upptäckt ännu.

Jag är ganska övertygad om att den blogg som kommer att bli slutresultatet av IDG:s omröstning knappast kommer att vara Sveriges bästa blogg. Med mig i bakhuvudet när jag skriver detta är nämligen det faktum att det har visat sig att det finns allehanda sätt att manipulera listor, pingtjänster och uppdateringslistor.

Ofta får jag privata mail och läser mail på mailinglistor där jag eller listmedlemmarna ombedes att gå och rösta på en viss hemsida för att de ska hamna lite högre på en eller annan topplista. Det finns många topplistor ute på nätet, visserligen inte bloggrelaterade – men det visar på att det finns en tendens att vilja hamna högt och listas, synas och höras.

Ju fler vänner och ju större nätverk du har, desto större chans alltså att få en bra placering – hårt draget. Vem motsäger att det inte fungerar på samma sätt i detta fall?

Dessutom är jag av den typen som tycker synd om de som kommer att komma bland de sista i listan (förresten kommer det kanske blir jag – vem vet) eller inte alls kommer med. I IDG:s lista saknas många bra bloggar. Ja, det finns en möjlighet att välja "Jag lägger min röst på ett eget alternativ". Men då borde, enligt min mening, dessa alternativ publiceras på omröstningssidan för att det ska bli rättvist. Hur ska annars andra hitta dem och kunna avgöra om de är bra?

Själv har jag beslutsångest. Jag tycker att man borde kunna få välja tre eller fem bloggar. Att bara få göra ett val känns svårt, när det finns så många bra bloggar.

BTW - detta nedan var helt klart en bra tanke, som ligger lite an till det jag skriver ovan, 50 nomineringar. Tryck på Reload :).

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 28, 2005 04:34 FM

Kommentarer

Jag röstade faktiskt på dig researcher. ;)
Det är ju bra att man kan rösta på egna alternativ, hoppas att de nämner dem i tidningen (Och inte bara en, jag tror nog att många bra förslag kommer in på detta). Det hade varit smart om alternativen dykt upp på listan som du säger Annika. Och så har de ju glömt en annan gammal bloggräv igen. Men men. ;)

Skrivet av: Åsk datum: mars 1, 2005 02:49 EM

Ja, jag håller med. Otroligt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 28, 2005 12:46 EM

*skrattar* Researcher är inte med där heller. Sanslöst! :)

Skrivet av: N|. datum: februari 28, 2005 11:58 FM