« Lagligt att mörda sin fru | Startsidan | Tre kolumner »

18 mars 2005

Bloggexpert? Då kan nog även jag titulera mig som en sådan.

Frank torsdag del 1 tog upp bloggar några minuter in i sändningen.

En bloggexpert var med sades det. Och? Vem? Hmmmm....Christopher Papastefanou?

Även här hörde jag frasen att en blog är jämförbart med en dagbok på nätet :). Den kopplingen, som en del ogillar, lär bli svår att bli av med. För mig spelar det ingen roll. Different names. Same shit. Fast byt ut shit mot något positivt. Samma namn, samma vilja att uttrycka sig i ord. Att blogga betyder att man använder ett webpubliceringsssystem – resultatet blir en blog. Fast å andra sidan, det finns folk som bloggar som skriver rena rama dagböckerna. I dag åt jag fil till frukost. Jag tog en sväng på stan. Jag tittade lite på TV....

Mitt Aktuellt diskuterades. Den sidan föll inte bloggexperten på läppen. Hemmabygge och jag vet inte vad han klankade ned på. Content is king. Långa poster? Tre rader och fyra länkar betyder inte fler läsare per automatik. Tvärtom, Monica är expert på skrivande och vet hur man handskas med orden och då är det en ren njutning att läsa texterna, hur långa de än är. Monica har det som yrke att handskas med bokstäver, forma dem till ord och texter.

Barseblog var bloggexperten lite mer nådig gentemot.

Bägge bloggarna ser ungefär likadana ut, bortsett från färgerna och menyns placering på sidan. Kategorier och länkar finns på bägge bloggarna, flöden likaså. MT eller b2evolution? Verktyg som verktyg. Ingen av dem är ett hemmabygge direkt, vilket Monicas blog påstods vara. Nej, tummen ned för bloggexperten :). Lite mer research innan sändning skulle inte sitta fel.

Jag reagerade även på rådet att inte skriva politiska texter för att det kan orsaka långa diskussioner på bloggen. Tja, det finns fler ämnen som kan göra det. Skriv något om bloggosfären och det kan rendera i hur många inlägg som helst. Debatten är fri så länge den hålls inom nätetikettens ramar, vilket ämne det nu än gäller. Den som inte kan hålla sig till vett eller etikett i sina inlägg brukar faktiskt modereras av de flesta bloggare.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 18, 2005 02:21 EM

Kommentarer

Åsk är en hon. Men hur kunde du missa att Monica hade flöden och att det inte var ett hemmabygge? Du gav hennes blog en oförtjänt sågning. Att folk har tillbringat timmar för att skriva/kommenter det faktum huruvida du är en bloggexpert eller om det var programledaren som titulerade dig som detta, som du skriver på din blog tror jag inte :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 20, 2005 06:02 FM

Åsk har minsann koll på läget :-) Det var, precis som han gissar, inte min idé att kalla mig själv "bloggexpert".

Mkt intressant var det att läsa sågningarna av min egen blogg. Folk är så mycket vassare när de talar o m en istället för m e d en. Inga meserier här inte, det gillar jag ;-) Speciellt uppskattar jag Björn Gustafssons granskning. Välkomna att kommentera den och annat på min blogg http://chrys.just.nu.

Skrivet av: Christopher Papastefanou datum: mars 19, 2005 06:34 EM

"Jag reagerade även på rådet att inte skriva politiska texter för att det kan orsaka långa diskussioner på bloggen."

Men HU !! Det verkar farligt !!

Men uppenbarligen är bloggar som skriver om bla politik tämligen uppskattade. De som inte VILL läsa om politik väljer givetvis inte sådana bloggar.. Jag kollade oxo "expertens" blogg. Lite pinsam kan jag tycka.. :-)

Skrivet av: Jinge datum: mars 19, 2005 05:48 EM

Åsk, har du tagit "snällpiller" :).
Björn, det ett roligt inlägg du hade gjort.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 19, 2005 01:48 EM

Jag känner igen herr Papastefanou.. Tror mig ha sett den där bilden på honom i andra forum kanske...

"Expert" var nog inte hans idé utan nån på radions, det brukar vaar så med alla expertpaneler i media. /jättesnäll mot alla idag.

Skrivet av: Åsk datum: mars 19, 2005 12:21 EM

En annan expert granskar experten på min sida idag.

Skrivet av: Björn datum: mars 19, 2005 11:33 FM

Vem var experten?

Skrivet av: N|. datum: mars 18, 2005 08:32 EM

He he, reagerade du också på det där snacket om expert. Jag skrev om det också, för övrigt har vi samma upplägg...lite kul. Jag kollade in "expertens" sida han länkar till kamrater där...tyvärr var det bara 2 av 6 om jag minns rätt som uppdaterat det här året (eller skrivit en gång detta år)....inte mycket att länka till om du frågar mig.....men det är ju jag det....

Skrivet av: Günther Fliesenburgh datum: mars 18, 2005 08:10 EM

Svenska språknämnden:
blogg
öppen dagbok på webben. 2002 (från engelskan)

Gud har talat. Språknämnden alltså... :) Jag håller med om både stavning och betydelse.

Skrivet av: Jontas datum: mars 18, 2005 05:56 EM

Just det! Det glömde jag att skriva. Vadå inte vill ha politiska diskussioner i bloggen? Säger vem? Ja - jag vet - han, men han var ute och cyklade lite mer än lovligt för att kalla sig expert tycker jag. Verkade inte ha läst på särskilt var intrycket.

Skrivet av: Monica datum: mars 18, 2005 05:04 EM

Nej, den där radiokillen var inte mycket till expert.

Skrivet av: Chadie datum: mars 18, 2005 04:12 EM

Det var lite strul med pingar, men det har ordnat sig. I dag är jag mycket gladare när allt verkar funka. Nu kan jag slappna av och ta det lilla lugna, jag tänker jobba lite med layouten - men det är ingen brådska med det.

Som du säger Linux och Microsoft eller varför inte Mac och PC? Kan väcka ont blod i dylika diskussioner också. Det har jag erfarit på många mailinglistor.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 18, 2005 03:14 EM

Värsta diskussionerna innefattar två livsfarliga ord, nästa lika fyllda med sprängstoff som en viss österrikare som utvandrade till storebror i norr: Linux och Microsoft. Det räcker att läsa några flamewar...hmm diskussioner...på idg.se för att förstå.

(Kul att trackbacken funkade som den skulle också.)

Skrivet av: Patrick datum: mars 18, 2005 02:42 EM