« Spamannonser via Google Adsense | Startsidan | Prostitution bakom slöjan »

2 mars 2005

Vlog - videobloggar nästa trend?

New video technology enables bloggers to express themselves in newscast, documentary or reality TV styles. Vlog. Allt till det facila priset $99.95. Men tanken är intressant.

Web-cam i all ära, men hur många bloggare använder det som komplement? Moblog är inte heller så vanligt. Än. Nokia Lifeblog är ett sätt. Podcasting har vad jag förstått inte än blivit så populärt, att göra egna radioprogram eller ljudinspelningar och lägga ut för nedladdning.

Själv fördrar jag text. Någon bild.
En gammal hederlig dagbok på nätet med andra ord.
Samma gamla koncept sedan 1997.

Men visst finns det potential i bloggningen.
För dem som vill skilja sig från mängden.
För dem som vill vara i framkanten.
Vad kommer härnäst?

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 2, 2005 10:37 FM

Kommentarer

Jag tror att alla kommer kunna ta till sig de nya formaten vlog, moblog och podcasting om bara innehållet blir intressant.
* Vad för innehåll man kan tänkas vilja se i en vlogg vet jag inte riktigt. Men en mimartists dagliga övningar kunde nog vara ett kul inslag ;P
* Om poeten Bob Hansson hade en podcast-blogg skulle jag definitivt ge den en chans. Sjysst att kunna lyssna till poesi på pendeltåget.
* Moblogg vill jag faktiskt få fler idéer om. Jag är övertygad om att detta formatet är väldigt smidigt men frågan är vilka människor som vill ha en, och vilken sorts mobloggar som kan vara intressanta att följa?

Vi är tre kompisar har börjat bygga på en moblog (eller mobil blogg). Tänkte bara tipsa de som nu har en bra idé om en moblogg att man kan skaffa album gratis hos oss :-)

Skrivet av: Björn Söderqvist datum: maj 24, 2005 12:58 FM

vad kan en videobloggare vara intresserad av? Mitt ovårdade skägg? Min pjamas?

Text har massor av fördelar (även om den mest skrupelfrie skulle hänga bakom en webkam) då man så snabbt tar till sig stora mängder information. Det är vidare knappast långsammare att förmedla något och meningsutbyten sker nog även skriftligen med en större distinktion än vad talet kan ge. Det vi glömmer kan vi läsa om o s v.

Slutligen gilar jag böcker bättre än film, men jag gillar faktiskt böcker med inre resor långt bättre än materiellt beskrivande skönlitteratur, vilket jag inbillar mig har orsaker gemensamma med mitt ointresse för film och liknande. TV-nyheter kan vara bra, men är ofta för snuttifierade och att separera intryck (till 90-100% medvetet framkallade av skickliga producenter; ljud, sekvenser eller bara det man som soffpotatis ska känna sig bekväm med i form av detaljer i hela hantverket) från fakta är nog inte alltid så lätt.

Jag beundrar mera bra skribenter än bra ...linslusar... ;-) (visade jag i sista ordet att jag är det förra??? nej, bara att jag är en gammal obildad arbetare, kanske... :-[ ;-)

Skrivet av: magnus datum: mars 2, 2005 05:57 EM

Att blogga via mobilen tycker jag verkar intressant. Men för dyrt. Just att man kan skicka ett inlägg så där i farten känns kul.

Skrivet av: Chadie datum: mars 2, 2005 03:32 EM

Just ja...

Man kan ju dessutom använda gratis open source programvara för att klippa filmer som man sedan länkar till från sin Blogg...

http://incsub.org/soulsoup/index.php?p=460

Jag använde ju Audacity för att audioblogga man kan ju använda annan programvara för att videoblogga...

Det är bra att lära sig gratis. Sedan kan man betala när man tycker att man är professionell nog...

Skrivet av: bengt datum: mars 2, 2005 11:32 FM

Eftersom jag vet att bland det läskigaste som folk vet är att se sig själva på film så tror jag inte att det kommer att bli så stort.

Det är ju dock ett intressant fenomen. Såg en liknande tjänst för ett tag sedan.

Det skulle ju vara intressant för döva som använder teckenspråk. Blogg för döva?

Skrivet av: Bengt datum: mars 2, 2005 11:24 FM