« Vårtecken | Startsidan | Avflyttningsstädning »

6 april 2005

Dålig tajming

Påven Johannes Paulus II ligger på lit de parade och ska begravas nu på fredag. De måste ha balsamerat kroppen antar jag, för att förhindra den naturliga förruttnelseprocessen.

Påven begravs på samma dag som vigseln mellan prins Charles och Camilla Parker Bowles skulle ha skett. Nu skjuts bröllopet fram en upp en dag och sker på lördag i stället. Fast med tanke på hur många herrans år de har prasslat, så spelar nog varken en dag till eller från någon roll.

En konspiratoriskt lagd person kan kanske tycka att högre makter genom detta har påvisat sin syn på deras förhållande :).

Hans mor är emot bröllopet. Det brittiska folket verkar i gemen också ha sina synpunkter på det hela. Många inbjudna har tackat nej till att närvara vid bröllopet. Fler lär passa på att skylla på förhinder när det skjuts fram en dag.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 6, 2005 04:53 FM

Kommentarer

Mm, fast Chrurch of England "gick inte in". Henry Tudor bröt med påven och GRUNDADE anglikanska kyrkan för att kunna skilja sig från sin första fru, Katarina av Aragonien, och gifta sig med Anne Boleyn. Som blev mamma till Elizabeth I. Anne halshöggs senare. Henry var svartis.

Skrivet av: Monica datum: april 7, 2005 11:20 FM

Jag hörde tidigare i kväll att mamma drottningen hade svårt att välja mellan sonens bröllop och Grand National (som hon aldrig missar), så Grand National har också fått flytta på sig till lite senare samma dag.

Det verkar nästan som om alla krafter försöker stoppa bröllopet? :-)

/Katarina

Skrivet av: Katarina datum: april 6, 2005 10:20 EM

*skrattar*
halshugga sina fruar man vill bli av med :).
Tur att Church of England gick in där och började tillåta skilsmässor.

Kungar hör sagorna till.
Enbart där.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 6, 2005 04:07 EM

Apropå Kungar och skilsmässa, det var väl den där hemska Henry den åttonde som hittade på Church of England som skulle tillåta skilsmässa, bara för att det blev så krångligt att halshugga alla sina fruar stup i kvarten? Är det inte den kyrkan som Elisabeth använder som ursäkt idag för att inte gå på sin sons bröllop? Det kan hon inte, som högsta representant av church of England. Jag hajjar inte dom här konstiga invecklade reglerna som tycks omsvärma monarker. ;)

Skrivet av: Åsk datum: april 6, 2005 03:01 EM

å så var det ju bara 1938 - egentligen inte så länge sedan - som den blivande Kungen av england var tvungen att abdikera för att han var så kär i en frånskild fru Simpson.

Så bidde Elisabeths farsa Kung, och sedermera lilla Liz, vars son nu gifter sig med en frånskild kvinna utan att behöva abdikera.

löjligt.

Skrivet av: Åsk datum: april 6, 2005 02:58 EM

Nej, det är inte lätt att ha längtat efter att vara Camillas tampong i 30 år :). Jag tror mer på att Diana spökar, Camilla var älskarinna under äktenskapet där Diana bara var en avelsko.

Inte lätt att vara kronprins. Nej, :) fast jag tycker inte ett dugg synd om honom.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 6, 2005 11:23 FM

Stackars Charlie... Han har varit kär i Camilla i 30 år och ingen har nånsin accepterat. Är det för att hon är i hans egen ålder (ett trevligt tecken enligt min mening) eller för att hon är frånskild, eller för att hon inte är särskilt mediamässig = trevlig mot pressen? Varför skulle hon vara det egentligen?

Inte lätt att vara kronprins...

Skrivet av: Monica datum: april 6, 2005 09:13 FM