« Ingen ska behöva känna sig rädd | Startsidan | .xxx »

16 augusti 2005

Grattis! Du har vunnit en resa!

Telefonen ringde i går. Jag svarade. En kvinnlig röst meddelade mig att jag hade vunnit en resa......där lade jag på luren. Egentligen borde jag kanske lyssnat färdigt på vad den kvinnliga rösten genererad av en talmaskin hade att säga mig. Men varför ödsla tid på det? Jag vet ju att det enda de vill är att mjölka ur enfaldiga och lättlurade personers deras kontonummer. Tyvärr lyckas de i vissa fall. Därför tror jag att detta är ett ofog som kommer att eskalera. Se på spammen, som de flesta raderar, men tillräckligt många nappar på så att det i slutändan blir lukrativt för spammarna och därmed kommer det ofoget att stadigt öka.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 16, 2005 02:02 EM

Kommentarer

Jag har hört flera här nere i Landskronatrakten som har fått det där samtalet med en engelsk förinspelad röst. Tydligen har det inte varit prat om kontonummer utan bara en hänvisning att trycka 9 för att få mer information, och om man sedan gör det så blir telefonlinjen på något sätt tillgänglig för andra att använda så att den egna telefonräkningen skjuter i höjden. Jag fattar inte hur detta kan gå till, men det är ju klart lättare att luras till detta oskyldiga tryck än till att ge ut sitt kontonummer...

Skrivet av: Linda datum: september 7, 2005 10:03 FM

Jo, jag förstår dilemmat. Själv brukade jag aldrig vara otrevlig på den tiden då telefonen ringde tätt, jag bara sa som det var att jag var inte intresserad och sa hej då. Att vara elak leder ingen vart. De gör sitt jobb. Men jag tycker att NIX funkar bra, för vi får inte längre några säljsamtal. Förutom då detta, som är en ren bluff och inte ens kan räknas till telemarketing.

Jag avundas inte dem som jobbar som telefonsäljare. Det kan inte vara roligt. Dessutom jobbar många med provision och det måste kännas pressat att prestera för att ens få en lön att leva på.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 18, 2005 01:25 EM

Jag har själv jobbat som telesäljare och vet hur jobbiga vissa av oss kan vara, men nu tycker jag faktiskt att den här diskussionen har blivit lite fördomsfull.

De allra flesta som arbetar som telesäljare gör det för att de inte kan försörja sig annars, och det blir inte det minsta roligare av att veta att i stort sett varenda människa man kommer fram till hatar en. Det är inte heller den enskilda säljarens fel att NIX-listorna inte är synkade, så snälla, ta inte ut er frustration på människor som bara försöker tjöna ihop till sitt uppehälle!

Skrivet av: Sara datum: augusti 18, 2005 01:05 EM

Annica skrev:
"Visst är telesäljare jobbigare än spam. NIX-registret har i alla fall gjort att det är sällan vi får samtal från sådana."

Dock struntar vissa i detta, plus att telemarketingbolagens NIX-listor inte ligger synkade och aktuella med huvud-NIX-listan.

Skrivet av: Henrik, den andre datum: augusti 18, 2005 05:27 FM

Visst är telesäljare jobbigare än spam. NIX-registret har i alla fall gjort att det är sällan vi får samtal från sådana.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 17, 2005 05:57 FM

Med tanke på att rätt många kvinnor ringer mig och talar på engelska (iaf mer än den genomsnittlige svenska mannen) så kanske går man på det här en gång (eller varför inte två)?! ;-D


Men för att vara mer allvarlig; Man antar att de som går på detta är liknande människor som inte ser igenom pyramidspel och annat roligt...


Jag tycker förresten att telesäljare (människa eller robot) är jobbigare än spam via epost, då den sistnämnda går att filtrera bort relativt effektivt och enkelt med diverse mjukvara.

Skrivet av: Henrik, den andre datum: augusti 17, 2005 01:27 FM

jag tycker det är dags att någon försöker sälja dem en gammal bil....för någon gång måste ju bedragarna råka ringa upp en annan bedragare. det vore ett skoj samtal att tjuvlyssna på.

Skrivet av: lisa datum: augusti 16, 2005 09:25 EM

Vi var inte hemma när "det" ringde, så vi lyckades fånga samtalet på telefonsvararen. Helt bisarrt! Och det som förundrar mig mest är att folk faktiskt går på det... Jag vill inte tro att det finns så lättlurade människor i vårt samhälle...

Skrivet av: Janne datum: augusti 16, 2005 08:04 EM

De ringde mig också. Jag var nyfiken och lyssnade ett tag, men när de placerade mig i någon sorts kö la jag på. Självklart skulle jag aldrig ha lämnat ut mitt kortnummer, men jag funderade ett par dagar på vad det egentligen handlade om. Nu vet jag, tack för det!

Skrivet av: Christian Davén datum: augusti 16, 2005 03:10 EM

Dom ringde mig i förrgår med. Jag la på direkt efter det hurtiga "Congratulations!!!" Visste ju genast vad det var så jag slapp lyssna. Och ja, inte så många hurtiga kvinnor ringer mig och pratar Engelska. LOL

Men ja, tyvärr, alldeles för många går ju på det hela. Och än värre lär det ju bli när dom, alldeles säkert, börjar med det hela på Svenska.

Skrivet av: Hexi datum: augusti 16, 2005 02:13 EM