« Morgonförströelser | Startsidan | Har Bloggi dragit ned rullgardinen för gott? »

24 september 2005

Tomma blogkalorier

Lars skrev i en kommentar ett uttryck som jag tycker är passande för kvällstidningarna och skvallerblaskor i stort, de innehåller bara tomma mediakalorier. Kalorier man inte behöver och bör undvika för att må bra, vitt raffinerat socker är ett bra exempel och ett annat är vitt bröd.

Nu när jag börjat jobba känner jag att jag inte hinner med bloggen, likt förut. Jag förstår inte hur andra kan kombinera heltidsjobb, med långa resor och att skriva initierade bra blogtexter. Jag känner mig som att jag börjar lägga in tomma blogkalorier i bloggen på brist av tid och ork. Det är inte så jag vill ha det.

Dygnet har bara 24 timmar. Jag skulle gärna se att det hade fler, men det funkar inte på det viset. Jag behöver min sömn, för att orka vara vaken och effektiv på jobbet. Trots vad min f.d kollega sa häromdagen, så är lathet intet som existerar på mitt jobb.

Jag har tyvärr en alldeles för lång restid fram- och tillbaka under arbetsdagarna, vissa dagar upp till fyra timmar om inga byten klaffar, inklusive bilresan till pendelstationen. Alltså tummas de få timmarna i kanten då jag kan läsa tidningar, kolla in nyheterna på TV:n och blogga, eller rättare sagt försöka orka att blogga.

Det är ett dilemma. Jag kan väl knappast vara ensam om detta? Hur gör ni andra?

Annica Tiger september 24, 2005 04:02 EM

Kommentarer

Resorna till och från jobbet är en gåva att ta vara på. Helt seriöst, jag tycker verkligen det. Om du åker kommunalt, så får du värdefull tid till skänks! Du kan läsa böcker, meditera, skriva texter på en liten bärbar skruttdator, dagdrömma, planera dagen, bygga luftslott, ringa några samtal och annat du aldrig någonsin får tid till hemmavid.

Om du åker bil, så har du en fantastisk möjlighet att sjunga karaoke, opera eller bara få ur dig dina aggressioner genom att skrika dig hes ("I bilkön kan ingen höra dig skrika ...") Lyssna på CD-böcker går också bra. (Jag har inte ens körkort, så jag kommer inte på så mycket när det gäller bil till och från jobbet.)

Kramar från Baravara-Lars!

Skrivet av: Lars datum: september 27, 2005 05:31 EM

Monica - "Det FÅR inte kännas som ett tvång, det ska vara roligt!" ja - det är vad jag alltid sagt och skrivit till andra som känt att de inte orkat blogga. Så jag får nog leva själv efter den devisen :). LarsThommy, det är bara kul att puffa för nya bloggar. Tyvärr hinner jag inte läsa så många nya nu.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 26, 2005 04:55 FM

Jag skriver en hel massa inlägg när andan faller på. Ofta nån sen natt. Sen har jag i reserv om jag inte hinner/orkar/vill skriva nåt en dag. Gör så om jag t ex ska resa bort. Fast ibland struntar jag bara i att skriva. Det FÅR inte kännas som ett tvång, det ska vara roligt!

Skrivet av: Monica datum: september 25, 2005 11:57 EM

Jaqg jobbar med nätet hela dagarna och har massor av fönster öppna; när jag kommer på nåt att blogga om så byter jag snabbt fönster, klottrar ner det som just fallit mig in, uppdaterar och sen öppnar jag fönstret jag egentligen borde ha jobbat med, och förtsätter jobba... Tar knappt nån tid alls så jag har inte så dåligt samvete. Ska jag skriva nåt längre (otroligt sällan) skriver jag i ett Worddokument och sparar allteftersom jag hinner skriva, några meningar i taget.

Skrivet av: crrly datum: september 25, 2005 09:58 EM

En gång till! Annica Tiger!

Ser att min sida är omnämnd i din Bloggtreklöver häromdagen. Det tackar jag för - kanske som en liten grammis i bloggosfären.

Hälsningar från Kista

Skrivet av: LarsThommy datum: september 25, 2005 07:22 EM

Lars, jobbet håller jag utanför. Det kommer jag aldrig att skriva om, än kanske i allmänna ordalag någon gång. Skönt att se att flera tycks ha samma problem och det kanske är som Lisa skriver, att det är människor med jobb som ger tillfälle till 'uppkoppling med fritid' som är mer gynnade. Är man arbetslös eller sjukskriven/sjukpensionär eller rent av ålderspensionär finns kanske orken och tiden.

Jontas, lite tomma bloggkalorier då för din skull :). Men egentligen är det inte bra kost. Tomma kalorier rent allmänt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 25, 2005 04:56 FM

jag har också undrat lite över det. det är kanske därför det är så många inom media som bloggar? man måste antingen ha ett jobb som tillåter 'uppkoppling med fritid' ....eller vara arbetslös/sjukskriven. när jag jobbar har jag varen ork eller tid över att förfatat ihop något vettigt såvida det inte är något som dominerat mina tankar hela dagen.

Skrivet av: lisa datum: september 25, 2005 12:07 FM

En gång till! Annica Tiger!

Grattis förresten till att vara citerad i Dagens Eko.
Det måste vara ett hedersomnämnande för oss bloggare. En liten Oscar kanske?
- Det ska stå identifierar i första raden, nedan i förra kommentaren, litet bortfall av bokstav där.
Mera hälsningar från Kista

Skrivet av: LarsThommy datum: september 24, 2005 10:14 EM

Hello Annica Tiger!

- Det här är något jag identifiera mig med.
- Vem sjutton hinner med att skriva aktuella bloggar med kommentarer till vad som händer i samhället när man ger "järnet" på jobbet och kommer hem som en utschasad trasa?
För min egen del fungerar mitt bloggande med att jag lägger in gamla texter i ett led att försöka få någon ordning på dem. Vilket inom parentes ser tveksamt ut om det verkligen blir så. Däremot växer min textmängd med bitar som jag inte alls hade tänkt skriva, som det här att skicka några rader till dig. Stå på dig - varför inte skriva något fyndigt om ditt nya jobb.
Hälsningar från Kista

Skrivet av: LarsThommy datum: september 24, 2005 10:03 EM

Det viktiga är att hålla igång det regelbundna skrivandet. Långt eller kort har ingen betydelse. Bra eller dåligt har ingen betydelse. Någonstans i slutändan, när man lägger ihop allt, så har man fått fram det som är "jag" vad gäller tankar och annat som definierar oss. Även tomma bloggkalorier behövs för den totala kosthållningen för att allting inte ska bli tråkigt nyttigt.

Skrivet av: Jontas datum: september 24, 2005 07:49 EM

Jag skriver sällan nått vettigt,, men jag läser många bra bloggare,, som denna bloggen,,å jag begriper inte hur heltidsjobbare hinner med. För även om jag bara tjaffsar på min blogg, så tar det ju sin tid,,,,för jag måste ju hinna läsa andras blogg också. Annica, skriv när du kan/hinner,,men sluta inte! Jag älskar din blogg!

Skrivet av: Rita datum: september 24, 2005 05:42 EM

Jag känner inte bloggen som något krav och det mesta jag skriver är tomma blogkalorier. Mina blogginlägg tar ofta inte så lång stund att skriva.

Men det finns ju inga krav på uppdateringsintervaller osv, så jag tycker det bara är att uppdatera när tid och lust finns. Det viktiga är ju att det man publicerar känns rätt för en själv, läsarna kan välja att inte läsa.


Skrivet av: Åsa datum: september 24, 2005 04:50 EM

Jag kan inte räknas in i varken den ena eller andra av bloggarkategorierna för jag skriver inte så och har aldrig gjort. Men i dag skriver jag knappt alls för när jag kan orkar jag inte tänka och har inget att förmedla mer än röran i Gökboet men det kan bero på både vattenskadan och att heltideriet är relativt tankekrävande med helt nya arbetsuppgifter och rörigt för min stackars ena cell.

Jag begriper inte hur folk som har heltidsarbeten ens hinner klämma ur sig något alls under dagen på arbetstid alltså, meningen måste väl vara att arbeta inte privatsurfa om det inte bloggas åt företaget vilket är en helt annan sak.

Skrivet av: Carina datum: september 24, 2005 04:49 EM