« Tafsa inte på arbetsrätten | Startsidan | Sommaren är kort »

25 augusti 2006

Pappor är inte sämre...

Stolligt värre:

Män är sämre lämpade än kvinnor att ta hand om barn. Helt enkelt för att deras hjärnor saknar det genuina människointresse som behövs....

Artikeln i Aftonbladet "Mäns hjärnor gör dem till sämre föräldrar" är ett genmäle till den debattartikeln i SvD som Elise Claeson skrivit, hon kommer snart ut med en bok om samma tema. Du hittar debattartikeln här i pdf-form, scrolla sedan ned till Nyheter sid 05 - Brännpunkt 226 kB och klicka på bilden.

Läs och begrunda.
Jag tycker hon är fel ute.
Pappornas hjärnor är inte felkonstruerade,
visst kan de ta hand om barn lika bra,
förutom att de inte kan amma,
men nappflaska fungerar ju bra.

Debattartiklar som sådana här leder två steg bakåt i strävan efter jämlikhet och ett jämställt samhälle, där könet inte ska spela någon roll.

Pappor!
Ta ut mer föräldraledighet!

Den dagen föräldrarna delar på föräldraledigheten (50-50) kommer arbetsgivaren vara tvungen att sluta fråga kvinnor om de tänker skaffa barn under anställningsintervjun och de kan inte längre missgynna kvinnor som är föräldralediga eller är hemma för vård av barn.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 25, 2006 08:42 EM

Kommentarer

Fast hur förklarar man att kvinnor tar hand om barnen i högre utsträckning än män i alla kända kulturer? Om det är oberoende av kultur så måste det ju komma av något annat. Naturen, kanske?

Skrivet av: Paradigm datum: augusti 27, 2006 03:25 EM

Herre min... Så man har en felkonstruerad hjärn. Viken tur att baren inte har märk det. Det tycker och har alltid tyckt att det är helt ok att vara hemma med mig. Men de har ju inte läst hennes artikel försås :-)
Vi är nog inte exakt lika mammor och pappor, men vi kompleterar varandra bra. Barnen behöver oss båda!
Det är nog andra samhällsstrukturer som styr vem som är hemma. Att lösa det hela med bidrag och kvoteringar är att bota symtom iställer för orsaker.

Och jag håller med tigern. Ta chansen och var hemma med era barn pappor! Det är nämligen ingen ånger tid på det tillfället. Det ger så otroligt mycket, både för egen del och i den framtida närheten till barnen.

Skrivet av: Björn datum: augusti 26, 2006 01:03 EM

Månntro det var hon som var med på 4:n i morse.. Jössta och Amalija.. jag höll på att trilla ner i gröttallriken.. Nu såg o hörde jag inte hela inslaget men mina tankar tänkte på rasister.. kanske tar jag i.. men jag håller helt med dig om att hennes uttalande tar jämstäldheten flera steg bakåt..

Skrivet av: Excessa datum: augusti 25, 2006 09:50 EM