« Tråkiga nyheter på morgonkvisten | Startsidan | Hur kan man glömma bort över en miljon? »

2 februari 2007

Om ett ord

Varje ord har en historia.
www.omettord.se
(länken verkar inte funka vid tillfället).
Men testa senare och starta en prenumeration.
För det är intressanta inblickar som ges om ord.

TIGER Tigern är världens största kattdjur. Ordet kommer närmast från det latinska tigris, i sin tur hämtat från grekiskan. Men ordet är inte grekiskt från början, utan persiskt. Tigri tror man där har haft betydelsen pil. En tolkning är att tigern har liknats vid snabbflygande pilar. Men kanske har ordet kommit till genom en annan ordbildning, och anspelar i så fall på djurets vassa tänder.

Jag trodde mer att det berodde på tigerns vassa klor.

Den här Tigern har dock varken vassa tänder eller klor för tillfället. I dag har jag sovit hela dagen, fast jag sov som en gris (tiger) hela natten. Jag är så trött och orkeslös. Jetlag? Sviter efter lite magproblem när jag kom hem? Hur som helst känns det konstigt att vara så här förunderligt trött och framförallt orkeslös. Inget känns kul. Eller så håller jag på att landa, med tanke på det som hände innan resan?

Hur som haver. Bloggtorka är förnamnet. Eller inte bloggtorka utan mer avsaknad av bloggork. Det finns så mycket jag skulle vilja skriva om, som jag hört och läst - men när jag sätter mig vid tangentbordet lyder inte fingrarna mina tankar.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 2, 2007 02:47 EM

Kommentarer

Känner igen det här, finns hur mycket som helst jag skulle vilja skriva om. Men man orkar inte fullfölja hälften av alla idéer och ibland blir det bara kaos i hjärnan. ;-)

Skrivet av: Hannelore datum: februari 2, 2007 07:29 EM