« Datorn är på verkstad igen :( | Startsidan | Uppmärksamheten ger dem antagligen multipla psykiska orgasmer »

25 maj 2007

Alla ursäkter är bra utom de dåliga

Blanda inte in Åsa-Nisse i detta :). Jag tror nog att Åsa-Nisse skulle ha fattat galoppen med Internet. Bengt Ohlsson (DN) hoppar av och även i detta fall Internet.

Jag tror att han har missat något. Internet är en guldgruva, men givetvis måste man sålla bort massor av grus för att hitta guldet. Att hitta information genom att googla är ett enkelt och smidigt sätt. Hur ska han göra i fortsättningen? Läsa gamla uppslagsverk?

Han anger en ganska föraktfull ton. Han skriver att det finns fula hemsidor snickrade av mökiga gamla sällskap och föreningar. Och? Är han inte intresserad så finns det en Back-knapp på webbläsaren eller så går det att skriva in en url och surfa vidare. Men om de som har gjort dessa sidor och dess besökare är nöjda med sina hemsidor så ska ingen lägga sig i hur de ser ut.

Content is king. Har han inte fattat det?

Bengt Ohlsson skriver även att han fått nog av den så kallade bloggosfärens alla viktigpettrar och skvallertanter. Yissses! Precis som det analoga (IRL) livet skulle vara befriat från viktigpettrar och skvallertanter. De finns säkert även på DN:s redaktion :-).

Nej, hela krönikan låter lite surt sa räven om rönnbären. Jag vet inte varför jag får den känslan. Men jag kan i alla fall sätta tio spänn på att det bara kommer vara en kortvarig analog tillvaro.

Det finns så mycket Internet är bra till, betala räkningar, handla över nätet, olika myndighetshemsidor, företagshemsidor och så alla tidningar som finns på nätet. Det gäller att sålla. Samma sak som man får göra i verkliga livet där man översköljs av information och intryck i överflöd.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 25, 2007 05:59 FM

Kommentarer

Ja, för en journalist är ju nätet ovärderligt. Ibland som bakgrundsinfo (fast man måste ju kolla alla källor som vanligt), men allra främst för kontakter! Det är bara att googla en person/myndighet/organisation/företag osv., vips har man en mejladress eller ett telefonnummer. Att sedan inte alla är medvetna om hur mycket man faktiskt kan ta reda på dem via nätet är en annan diskussionsfråga...Men smidigt är det, skulle aldrig kunna jobba utan det!
Har även hittat intervjupersoner via nätet (som Annica beskriver, fast jag brukar ta reda mer exakta fakta om personen innan jag ger mig på att ringa).

Skrivet av: Tove datum: juni 7, 2007 01:43 EM

Ja, som journalist är ju nätet ovärderligt. Ibland som bakgrundsinfo (fast man måste ju kolla alla källor som vanligt), men allra främst för kontakter! Det är bara att googla en person/myndighet/organisation/företag osv., vips har man en mejladress eller ett telefonnummer. Att sedan inte alla är medvetna om hur mycket man faktiskt kan ta reda på dem via nätet är en annan diskussionsfråga...

Skrivet av: Tove datum: juni 7, 2007 01:42 EM

Bo är sosse. Han är alltså en bakåtsträvare av naturen. Alla sossar hatar förändring. Se bara på Mona Sahlin.

Hon lovar förändring men gör inga förändringar och lovar sedan att återinföra Perssons misslyckade politik om hon får chansen...

Helt ärligt. Är det inte väldigt pinsamt för er socialister att ha Mona Sahlin som partiledare?

Boxarsäcken Anna Sjödin i malpåsen vore ju t.o.m. bättre...:-)

Skrivet av: Jonas Gifting datum: maj 30, 2007 11:55 EM

Men för fan, ta er samman. BOs krönika är en drift med bloggosfären. Han skämtar om att Skugges och Virtanens bloggavhopp blir stora nyheter - och SKOJAR om att han själv ska hoppa av. Har BO ens haft en blogg? Nä.
Gör Internet er immuna för humor?

Skrivet av: Stolpskott datum: maj 29, 2007 01:24 EM

Åsa - visst kan det vara bra att ta en paus. Men han var mycket föraktfull mot alla glada amatörer och det reagerade jag på starkt. Må vara att han loggar av och ut. Det bryr jag mig inte om. Men det kan han göra utan att spy galla över hemsidor och bloggar, samt nedvärdera Internet i sig.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 26, 2007 05:42 EM

Ha ha, vem bryr sig - det är ju inte så att Internet kommer bli avbefolkat för att nån jeppe på DN (en av de bästa nättidningarna i mitt tycke) bestämmer sig för att sluta med Internet.

För mig står Internet för kommunikation och kunskap i en tid när sådan är färskvara. Den som inte vill vara en del av det få skylla sig själv.

Skrivet av: Mattias Wirf datum: maj 26, 2007 11:21 FM

Jag reagerade inte så negativt på hans avhopp. Jag brukar sporadiskt läsa hans krönikor, gillar också hans spalt i Amelia och hans bok Greogorius.

Vissa av hans formuleringar låter rätt överdrivna för mig, men jag kan hålla med om hans ifrågasättande. Jag surfar sedan rätt lång tid tillbaka på modem. Jag gör precis det jag vill göra på nätet utan att fundera på kostnaden. Den blir ungefär densamma som med ett bredband, ungefär 200-300 kronor i månaden. Mitt intresse för att surfa runt har liksom hos Bengt också avtagit. Jag tolkar det inte heller som att han lämnar helt, han ska betala sina räkningar via nätet (det gör inte jag), han ska fortsätta kolla mail osv.

Jag tycker han gör rätt i att ifrågasätta användandet, det gör vi väl med allt emellanåt? Han kom fram till att han i varje fall just nu drar ner på internetanvändandet för att det inte ger så mycket som han vill. Det är väl rätt inställning? Jag behöver ofta lämna saker helt för att komma på vad det är jag saknar.

Skrivet av: Åsa datum: maj 26, 2007 08:50 FM

Asch, han vill bara göra sig märkvärdig. Han gluttar nog i smyg.

Skrivet av: Brittis datum: maj 25, 2007 10:31 EM

Precis som jag kände. Både dotter och jag reagerade likadant på krönikan. Vissa blir visst gamla och gnälliga i förtid. Antar att killen inte vill att hans krönikor ska publiceras i nätversionen av DN i fortsättningen. På nätet finns ju inte mycket av värde och varför synas där i onödan och kanske bli läst bara av internetnördar och virrande amatörer med töntiga intressen.

Skrivet av: coolamorsan datum: maj 25, 2007 04:49 EM

Anette - din slutkläm var bra. Ja, han lär få äta upp sin krönika vad tiden lider. Det går inte att bortse från Internet, inte ens journalister kan klara sig utan nätet numera. Jag fick häromdagen ett samtal från en journalist som skulle skriva en artikel om vestibulit och hade hamnat på min blog och ringde för att hon trodde att jag led av det, hon ville ha tag på någon dito. Men jag hade ju bara bloggat om det för att jag känner en med som lider av det och för att sprida information om vestibulit. Nej, hon fick inte namnet till min bekant. Jag tror (vet) inte hon vill vara med i media.

Så journalisterna använder bloggar som källor, det är inte första gången jag blivit uppringd om förfrågningar och artiklar.


Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 25, 2007 02:19 EM

Ja vad skall man säga? LIte gulligt på nåt sätt, tycker jag. Lille Bengt får inte så mycket uppmärksamhet som hans sköra "konstnärsjäl" kräver. Alltså stänger han av. OK. Ditt val, Benke. Vi andra står kvar i 2000-talet när du kliver tillbaka till 70-talets gröna våg och flyttar till dagens motsvarighet till Svartträst i Norra Lappland. Lycka till!

Vad vad man sa i England? Det är dimma i Engelska Kanalen - kontinenten är isolerad? Det är dimma hemma hos Benke - världen är isolerad...

Skrivet av: TomS datum: maj 25, 2007 01:50 EM

Detta tyckte jag var så bra skrivet att jag skrev ett eget inlägg också om detta i min blogg...ska lägga i en länk till dig!
mvh
anette

Skrivet av: Anette Jahnke datum: maj 25, 2007 01:16 EM

DN, står det för Dåliga Nyheter?

Skrivet av: Claes datum: maj 25, 2007 10:45 FM

Inte för att jag ens vet vem denna man är, men man kan ju undra om han ens kommer att ha något jobb kvar på DN. Jag tror nog även tidningarna anser att internet är A&O i dagens samhälle.

Den mannen borde förmodligen gå en kurs i hur man använder datorn och internet, han har uppenbarligen missat en stor poäng, nämligen informationssökande. Den största uppslagsboken i världen. :-)

Skrivet av: Alter Ego datum: maj 25, 2007 10:14 FM

Märklig reaktion.

Hur han ska få info i fortsättningen? Två alternativ: a/ han skaffar sig ingen eller b/ han ber en kompis googla!

Skrivet av: ab datum: maj 25, 2007 08:43 FM