« Att hata på nätet ger honom en kick | Startsidan | Gamla musikminnen »

9 maj 2007

Extraslagen irriterar mig fortfarande!

I dag var jag på Stockholm Heart Center.
Blodtryck 100/65, måste vara lågt?
Fortfarande oregelbundna extraslag på arbets-EKG.
Jag som alltid haft fina och rena EKG.

Jag förstår inte varför jag har dessa extraslag,
men de är inte roliga direkt, de kallar det extraslag
men jag upplever att det saknas slag, tar jag pulsen
så vid vart 7-10 slag så slutar hjärtat att slå och sedan kommer det igång igen. Underlig känsla.

Jag får ingen information om varför.
Nu har jag bokat en tid i slutet av maj.
De måste ta reda på vad det beror på.
Som patient är jag nog ganska besvärlig.
Jag litar inte på läkare :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 9, 2007 02:51 EM

Kommentarer

Ingen aning Jinge om jag har en infektion i kroppen, förhoppningsvis tar de prover sedan vid läkarbesöket som kan bekräfta eller utesluta det.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 11, 2007 07:07 EM

Ok, tre minuter är nog maxgränsen annars. Mig stoppade de... :) Blodtrycket blev för högt.

Rökande är iofs dödligt, har du testat att snusa?

Ok, då kommer de nog att göra ett ultraljud iaf. Men en "vanlig" åkomma är annars signalsystemet från hjärna till hjärta.

Men det värsta som kan hända hjärtrytmrubbningar är annars att de opererar in en pacemaker under huden vid nyckelbenet samtidigt som de "bränner av" nerverna som styr.

Numer har de fjärrkontroller till pacemakern så att man själv kan öka pulsen om man tex är ute och promenerar, sänka den när man ska sova etc.. :)

Jag har sett en sådan. Lattjo..

Men DU orkade inte arbets-EKG?

HAR du en infektion i kroppen?

Skrivet av: Jinge datum: maj 11, 2007 06:32 EM

Stockholm Heart Center skickade bara iväg papprena till vårdcentralen och eftersom jag inte ville att den där pensionerade extrajobbande läkaren skulle få dem så bokade jag själv tid och den första tid var i slutet av maj, samma dag som jag ändå ska dit och göra en spirometri. Arbets-EKG, jag pallade bara tre minuter :). Hon på Stockholm Heart Center sa själv att det var alldeles för litet egentligen. Inga prover har tagits än. Ultraljud och hjärtröntgen har inte gjorts. Röker gör jag fortfarande. Men enbart det kan inte förklara huvudvärken, den sänkta pulsen, slagen som uteblir (för det är så jag upplever det - hjärtat slutar slå och jag väntar och väntar och så drar det igång) och det låga blodtrycket.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 11, 2007 06:00 EM

Jag tror, som jag sa, att du inte ska oroa dig. Sjukvården är väldigt klara över att hjärtsjukvården för kvinnor är väsentligt sämre än för män. Det, i kombination med den där muskelns centrala funktion, skull gjort att du fått åka ambulans till närmaste sjukhus om de så bara misstänkte att det var något farligt.

Sedan skrev du att DU bokat tid i slutet av maj, hade de ansett att det var en indikation på något farligt så hade det absolut inte gått till så. F.ö. så har Stockholm Heart Center de allra bästa kardiologerna så du kan nog andas ut lite.

Sedan tryckkänslan, ja den kan ju vara förknippad med det lägre blodtrycket och pulsen. Normalt så är det en signal för sjukvården och de har nog behandlat det så nu oxo. Men det verkar som de avfärdat den.

Så är det inte ett utslag av ”nervöst hjärta” (en slaskdiagnos för sådant de inte begriper) så kan det vara något annat som orsakar rytmrubbningarna. Jag antar att de körde med klassikern: ”- Ja i Er ålder får man finna sig i att man känner av kroppen…” :-) (Då förstår man att de tycker att man är gammal.. :)

Som hjärtpatient så har jag nog hört varenda hjärthistoria vid det här laget. Jag har ju legat på hjärtavdelningar sammanlagt 24-24 dygn..

Hade du haft kärlkramp så hade du fått avbryta arbets-EKG och de hade skickat dig på kärlröntgen. Hade du haft klaffproblem hade de hört det, alt upptäckt det med ultraljud. Möjligen har du inte gjort ultraljud och hjärtröntgen än, men det skickas på när de börjar utesluta allt annat.

Men du har väl varit rökare i en massa år väl? Röker fortfarande?

Andra åldersadekvata symptom?

Hjärtat ska man ALLTID vara uppmärksam på. Men hjärtan är som människor, de har humör.. :)

De har förstås tagit ett antal rör blod av gumman oxo så att de kan utesluta infektioner?

Skrivet av: Jinge datum: maj 11, 2007 05:37 EM

Jinge jag vet att du kan mycket om det här.

Men jag känner extraslagen som ett tryck över bröstet. Men det ligger mer bakom som oroar mig. I samband med att dessa EKG-förändringar kom så hade jag konstant huvuvärk dygnet runt i fyra veckor. Pulsen har sjunkit, med 20 slag i minuten mot vad jag hade innan och blodtrycket var det lägsta jag någonsin haft 100/65, jag brukar ligga runt 120/80 normalt, jag har aldrig haft så låga värden tidigare.

Skumt är det. Vi får väl se. Antagligen blir det som du säger. De kommer inte kunna förklara varför.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 11, 2007 04:52 EM

I normalfallet så är "extraslag" inget att oroa sig för. De flesta har det, men alla märker det inte. Inte ens om det varit ett förmaksflimmer behöver man vara så himla orolig.

Att du inte får besked om - varför - beror på att de inte vet. Blodtrycket verkade vara lågt vilket är betydligt bättre än högt. Men risken är uppenbar att du faktiskt aldrig får reda på varför hjärtat dummar sig.

OM de skulle tycka att det vore allvarligt skulle de inte låtit dig vänta. Du skulle transportertats till sjukhus..

Jag tvivlar egentligen på att du kommer att få någon annan behandling än en klapp på axeln. Medicin kanske, men knappast en pacemaker.

Däremot kan du nog utgå ifrån att besvären oftast kommer av stress i olika former.

sign "autodidakt hjärtspecialist" :-)

Skrivet av: Jinge datum: maj 11, 2007 03:45 EM

Ursh...det är lagom kul med lågt blodtryck (nyss hade man 100/50) och dubbla hjärtslag är LÄSKIGT...hade det för ngt år sedan! Hoppas det inte e ngt farligt, mitt försvann senare...hade med stress att göra!

Men raskenstam ovan...det var det värsta jag hört, vilka klåpare!!! Mmm...man får ju ännu mer förkärlek till läkare *L*...det måste vara en mardröm för frun din...tänk om de MISSAR ngt pga slarvet & den fejkade journalen?!

Hoppas det går bäst för er allihop & hjärtat slår som det ska :)

Skrivet av: Redzo aka puppyass datum: maj 11, 2007 03:14 EM

Du verkar ha tur !
Min fru fick hela sin journalhistoria raderad och ändrad när vården upptäckte att dom missat henne i 40 år.

2005 hittades dokument som förlarade alla åkommor hon drabbats av under livet, och läkarkåren hade missat alla tecken hon uppvisat genom åren,och sedan bröt helvetet lös !
idag är hon hindrad från att få vård och rätt vård, vilken läkare vill behandla henne när dom förstår vad kollegorna gjort !

Hon har ju inte heller några riktiga journaler att visa fram längre, allt är ändrat och förfalskat.
I dom nygjorda journalerna har dom lagt till ca 35 läkare hon aldrig träffat, hon är undersökt från topp till tå vid varje besök tom tar tempen, avgörande viktiga prover som aldrig tagits har idag tagits, hela historien är vedervärdig...
Som tur är har jag en journalist vid min sida som hjälper mig och min fru, och en bra polis som också sett vad läkarna gjort med hennes journaler, utredningen är snart klar och det kommer att bli ett ramaskri när detta kommer ut i media..
min e-mail:
raskenstam@home.se

Skrivet av: Michael Håkansson datum: maj 10, 2007 12:40 FM