« Ny tidning under Twinglys vingar | Startsidan | Smog hotar klimatet »

8 augusti 2007

Personlig registreringsskylt - GOOGLE

När någon ska starta ett företag kan det gå många turer fram och tillbaka via Patent och Registreringsverket (PRV). De är petiga som få och verkar ha god koll.

Men Vägverket verkar ha noll koll. Att registrera en personlig skylt till bilen gör många och det verkar inte göras någon koll av vad folk beställer.

Joakim har precis skaffat en personlig skylt - GOOGLE - till sin bil. Frågan är hur länge han får ha den kvar? Om Google skulle kräva att den ska återkallas tycker jag det vore lite småfånigt.

Det ska bli intressant att följa utvecklingen.

Vem registrerar APPLE? :) Det är ledigt!

A TIGER är inte ledigt :-).

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 8, 2007 05:42 FM

Kommentarer

Undrar om Google är så petiga? De ligger själv i tvist med filmbolag om upphovsrätt. Youtube ägs som bekant av Google numera och där är det 90 % upphovsskyddat material. Helt klart tänjer de på specialreglerna som finns om copyright och drar nytta av det för egen vinning.

Skulle vara väldigt hycklande från deras sida. För mig förresten att upphovsrätten tillåter en att ta enstaka namn och citat. Vore annorlunda om deras logo kopierades.

Skrivet av: Jerry datum: augusti 8, 2007 09:42 EM

Är det sant det där med avgiften???

Det var det värsta jag har hört. Då måste vi agera mot VV. Jag läste någon annanstans att någon fått skylten med DISNEY - det borde inte heller fungera i så fall.

Skrivet av: Mary datum: augusti 8, 2007 03:49 EM

Sjuuuuuukt! Jag tycker han borde få ha skylten kvar. Vägverket har ju en gång godkänt dem och sänt ut dem. Att sedan kräva tillbaka dem utan att återbetala avgiften är vansinnigt. De kan inte ens erkänna att de gjort fel, för om de gjort det hade de betalat tillbaks rubbet.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 8, 2007 12:58 EM

Den senaste utvecklingen är att VV kommer att begära tillbaka skylten men kommer inte betala tillbaka de sextusen som den kostade... eftersom det är en "administrativ avgift". De är fan inte kloka i Borlänge.

Skrivet av: deep.ed datum: augusti 8, 2007 12:02 EM