« Dashplanen | Startsidan | För höga förväntningar? »

30 oktober 2007

Vad har jag gett mig in på?

Om två veckor börjar jag min behandling.
Läkaren spände ögonen i mig och frågade:

– Vill du verkligen genomgå detta?

Sköterskan sa att om jag upplevde att jag var trött och dålig nu, är det intet mot vad jag förmodligen kommer att uppleva under behandlingen. Kan man bli tröttare? Tydligen. Jag har varit ledig i fem dagar och har i princip inte gjort annat än sovit mig igenom ledigheten, dag som natt - jag har varvat några timmars vakenhet med några timmars sömn i oregelbundna intervaller.

För mig finns ingen annan option. Jag har väldigt svårt att tänka mig att låta naturen ha sin gång, det vill säga se om jag är en vinnare eller förlorare - om jag kommer att klara mig från skador på inre organ. Jag vill bli frisk. Jag vill känna mig som förut, pigg och full av energi. Jag vill inte bli begränsad av att bara orka jobba, sova och äta.

Jag tänker bita i det sura äpplet och genomgå behandlingen. även om ingen garanti finns att jag blir frisk. Visst, den skrämmer mig. Jag läste i patientinformationen att medicinerna har många biverkningar, håravfall, depression, viktnedgång och illamående. Att köra bil rekommenderas inte under behandlingen, tur att jag bor ett stenkast från jobbet. Hur det kommer att gå att kombinera med jobbet är en fråga. Den dagen, den sorgen - men jag tänker försöka hålla ut. Att sjukskriva sig en längre tid under en provanställning är inte ett plus i kanten misstänker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 30, 2007 07:37 FM

Kommentarer

Kära Annica, du kommer att vara i mina tankar, ofta.

Skrivet av: Brittis datum: oktober 31, 2007 11:16 FM

Det låter jobbigt. Men du är en kämpe som tur är.
Kram
Roger

Skrivet av: Roger datum: oktober 30, 2007 07:24 EM

Kram och uppmuntran!

Skrivet av: ab datum: oktober 30, 2007 04:09 EM