« Falskt lågdjur? | Startsidan | Orken tryter...... »

2 december 2007

Udda intresse som väckts

Nu har jag köpt jullitteraturen, både i bokform och CD. Jag har gett mig sjutton på att försöka lära mig lite arabiska. Språket fascinerar mig. Jag kan redan några fraser, men de kommer jag inte så långt med om jag ska vara ärlig. Men jag tycker om språket.

Talk more. arabiska (klassisk)
Mchael, Issa Vardagsguiden på arabiska
Expresskurs arabiska
Fasth, Cecila Goda grunder svensk-arabiska
Arabiska för nybörjare 2 cd
el-Bajari, Abdel-ka Jag lär mig arabiska
Kechrida, Hadi Arabisk språkkurs. grundkurs
Michael, Issa Arabisk reseordbok
Vardagsguiden på svenska och arabiska
Jungbeck, Arabiska för nybörjare, bok och facit
(mer för att lära sig att skriva arabiska)

Alla har vi våra intressen, mitt kanske är något udda. Men utmaningar är till för att tas och jag hoppas att det ger lite utdelning så småningom. Klassisk arabiska är det som lärs ut och som används på TV-nyheter och Koranen är skriven på klassisk arabiska, sedan finns det lokala varianter har jag förstått, beroende på om landet inlemmat låneord från andra ord - exempelvis franska.

När jag blir pensionär tänker jag inte flytta till Thailand eller Spanien. Varför göra som alla andra? Nej, jag har ett annat lite udda önskeresmål och jag har hittat ett ställe vid öknen där jag skulle vilja slå ned mina bopålar. Drömma går ju alltid. Det är drömmarna som håller oss vid liv, i alla fall mig. Men muslim lär jag nog aldrig konvertera till, inte med deras taskiga kvinnosyn. Men man ska aldrig säga aldrig. Det är tur att man inte vet vad framtiden har i sitt sköte.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 2, 2007 04:37 EM

Kommentarer

Arabiska skulle jag också vilja lära mig! Det är ett häftigt språk... och vackert om "rätt person" talar det.

Skrivet av: Pumita datum: december 8, 2007 12:17 EM

Just det, Matmata.... jag har också varit där.

Skrivet av: ab datum: december 4, 2007 07:31 EM

Matmata (Tunisiernas egna Hollywood), men det ligger i bergen, visst är det torrt som i en öknen (brukar kallas stenöken), men med småsten och inte sand. Här spelades Star Wars. in, jag har sett de gamla rostiga kulisserna. Det är berber som lever så än i dag.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 3, 2007 03:08 EM

Ja, grottorna fungerar bättre. Men de där som bor i grottor som grävts ut i marken, med en innergård under marknivå? Det är ju vid öknen. Just nu har jag glömt namnet förstås. Något på M.

Skrivet av: ab datum: december 3, 2007 12:26 EM

Såklart du får komma och hälsa på, kanske kan vi ta en tur ut i öknen och sova över under bar himmel. Stenhus lär det bli, grottor finns inte vid öknen, mer inåt landet där det finns mycket berg, där bor de i grottor trots att regeringen byggt fina byar åt dem som de inte vill bo i då de bott i sina grottor i generationer.


Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 3, 2007 06:32 FM

Jag kommer och hälsar på dig! Vi kan sitta och dricka vin vid öknens rand... Ska du bo i en sval och skön grotta, eller i ett tjockt svalt stenhus?

Skrivet av: ab datum: december 2, 2007 08:15 EM