« Typealyzer | Startsidan | Jag behöver ingen dildo! »

16 mars 2008

Flytten snart klar

Flytten är avklarad, tack vare ett gäng från mailinglistan Trafik som kom förra helgen och hjälpte mig att bära böcker och andra tunga saker. Tusen tack. Än finns det människor, som inte ens träffat mig personligen, som ställer upp om det gäller. Jag är av den typen att jag sällan ber om hjälp, så är jag uppfostrad - men denna gång insåg jag att jag måste be andra om hjälp. Det var inte så svårt. Fast det satt långt inne.

Jag hade aldrig fixat flytten själv, eller rättare sagt orkat. Tyvärr kröp alla mina okända husdjur fram och nu har jag blivit sjuk av allt damm som beckat ihop mina lungor. Så är det när det är trångbott, dammsugaren når inte alla dammråttor. Dammet har formligen yrt här nere. Jag har hostat och nyst mig nätterna igenom, men i natt så kommer jag att börja sova i den nya lägenheten.

Lägenheten dit jag flyttar nu var inte städad, så nu har jag att göra......i framtiden någon gång när orken faller på. Jag hatar att städa, i alla fall efter andra. Egentligen är det djävligt fräckt av hyresvärden att inte kolla städningen efter flyttande hyresgäst (allrahelst om den använts som evakueringslägenhet tidigare) innan uthyrning till ny hyresgäst. Men det var plötsligt så bråttom, så bråttom att jag misstänker att de ville slippa betala för en flyttstädning.

I dag kommer min kära syster och hjälper mig med det sista.

// Annica

Annica Tiger mars 16, 2008 07:34 FM

Kommentarer

om inte lägenheten är städad när man ska flytta in har man rätt att kräva av bolaget att dom endera fixar dit en städfirma eller så ska man få avdrag på första hyran. (iallafall om det är en hyresrätt)

Skrivet av: lina datum: mars 28, 2008 02:45 EM

Ba gjort Annica. Du fixade flytten . Och så trevligt att du ha vänner om hjälper dig.
Ha det gott.
Roger

Skrivet av: Roger datum: mars 17, 2008 06:39 EM

Visa ert stöd för Tibet idag skriv under


http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Tibet

Skrivet av: Tom Hedman datum: mars 17, 2008 06:05 EM

Oavsett städningsstadium (om du visste hur det ser ut här efter mitt benbrott när jag inte kunde gå...) på den nya lägenheten så är det alltid uppiggande med något nytt Annica. Snart är det vår också, härligt...

Kram

Skrivet av: Mary datum: mars 17, 2008 11:09 FM

Tänk, jag råkar alltid ut för att den lägenhet jag flyttar till är ostädad.

Skrivet av: Blod datum: mars 16, 2008 09:47 EM

Hittade din eftersnack-intervju på ABC's nyhetssida om det här med bloggande. Kan inte göra annat än att nicka instämmande.
Det var ett tag sen vi sågs så ta vara på dig å sätt ut råttfällor till dammråttorna ( ! )

Nalle

Skrivet av: Björn Stångberg datum: mars 16, 2008 08:09 EM

Åh, så skönt att det gick bra! Hoppas att vi snart får ta del av dina energirika inlägg igen.

Skrivet av: Brittis datum: mars 16, 2008 11:58 FM

Jag är så glad att det ordnade sig - har varit riktigt orolig. Hoppas du kommer att trivas när dammet lagt sig, höll jag på att säga - jag menar när dammet är borta!

Skrivet av: ab datum: mars 16, 2008 11:19 FM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?