« Skrämmande polismentalitet? | Startsidan | Caroline af Ugglas »

6 februari 2009

Oranga kuvertet

Orangae eller oranga kuvertet - same same shit? Byt färg på kuvertet. Varför inte byt till svart? Svarta kuvertet? Eller röda kuvertet. För nu börjar det bli röda siffror, det vill säga premiepensionens belopp har minskat. Brukar man inte ha röda siffror när det är minus i bokslutet?

Jag brukar ibland se förundrat på när pensionärer går och plockar i papperskorgarna på stan efter tomburkar. Men jag inser att jag själv kanske får sälla mig till dem när jag går i pension. Motviljan att öppna kuvertet blir bara starkare för varje år.

Ärligt talat förstår jag inte vitsen med att lägga en stor del av pensionerna i händerna på en skakig börs. Hur länge kommer denna ekonomiska kris, med börsnedfall att vara denna gång? Kommer börsen att återhämta sig. Vem har ansvaret?

Pensionfiaskot.

Börsen är inte pålitlig.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 6, 2009 05:06 FM

Kommentarer

Jag är totalvägrare!
Vägrar välja fonder och vägrar öppna kuverten
Inte blir det bättre men jag slipper att se eländet redan nu. Eftersom jag ändå inte kan förändra situationen vill jag inte spilla energi på det.

Skrivet av: Katta datum: februari 10, 2009 11:23 EM

Man kan lika gärna köpa lotter för pengarna...

Skrivet av: P-O Svensson datum: februari 9, 2009 06:41 EM

Micaela -New Foundlandshundar

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 9, 2009 05:42 FM

Hej, jag satt och googlade på ordet kärleksnalle och då kom jag in här efter en kort stunds klickande. Och jag såg bilderna på din hund Nalle & Smulan. Förstår att det gör ont i hela kroppen av sorg. Man älskar ju sina djur, det är ju ens små barn. Tyckte att dom båda var väldigt vackra. Vad var dom för ras?

Skrivet av: Micaela Enberg datum: februari 6, 2009 01:47 EM

Kuvertet är en stark bidragande anledning till varför jag redan nu, 15 år i förväg, inlett ett "pensionärsliv" ...i ökenland. Ingen idé att vänta, typ..

Skrivet av: Sousseannika datum: februari 6, 2009 12:04 EM

Jag gillar den oranga färgen. Den står för VARNING.
Och börsen och den lössläppta, otyglade spelmarknaden (jag menar finanshajarnas lek med våra sparade pengar med regeringens goda minne) är det slutgiltiga beviset för den vansinniga penningpolitiken.

Skrivet av: Brittis datum: februari 6, 2009 09:54 FM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?