« Livet | Startsidan | Svensk kassatjänst »

26 augusti 2003

Newfoundlandshund

Tobbe hade en länk i sin Reload som jag följde och läste. Läste och grät floder. Blev arg. Blev illa berörd. Blev ledsen. Blev förtvivlad. Det handlade om en Njuffe som fick sluta sina dagar i förtid.

Det måste vara något radikalt fel på mig. Djur berör mig mer än människor. Jag kan läsa om att 40 människor sprängts i småbitar i Indien, men jag bara läser och noterar. Men så fort det handlar om djur som far illa berörs jag långt in i min förborgade själ. Jag kan gråta floder när jag tänker på och saknar mina egna hundar, som fått sluta sina dagar på grund av sjukdom eller ålderdom. Jag kan sucka förtvivlat när jag passerar en överkörd räv. Jag rörs in i hjärteroten när jag läser om djur som behandlas illa. Är det bara jag som är så här?

Jag vill så gärna ha en hund igen. En Njuffe givetvis. Läs mer om denna bedårade ras! Men samtidigt känner jag att jag måste ta i tu med en del saker och då finns det inte plats för en hund med i bilden. Just nu. Men den dagen jag är mogen igen, då tror jag att jag ska ta hand om en Njuffe, som blivit en *left over*. Tänk att få ge en hund ett nytt kärleksfullt hem.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 26, 2003 02:48 EM

Kommentarer

Exakt så tycker jag med! Kanske är för att djuren oftast är mer försvarslösa än människor. Man har nog blivit mer van vid krig och svält och sånt elände än kass djurbehandling. Såg det där programmet om hundar som flåddes levande och katter som trängdes i en bur och blev strypta genom buren så att de andra blev alldeles sönderstressade.
Jag grät faktist inte, jag blev förvånad att jag inte gjorde det, nu i efterhand känner jag att tårarna bränner bakom ögonlocken. Köp aldrig päls!!

Skrivet av: Linda datum: september 10, 2003 01:36 FM

Ja, men en del tycker att man borde bry sig mer om människor än djur. För dem är djur en lägre sorts stående varelse. Men det tycker inte jag.

Annica

Skrivet av: Annica datum: september 1, 2003 07:12 FM

"Djur berör mig mer än människor" skrev du.
Det skulle kunnat vara jag som skrivit detta.
Vet inte hur många gånger jag sprungit efter ett glas och en pappersbit för att försiktigt rädda en spindel eller fluga som råkat förirra sig in till mig.
Grät också när jag läste berättelsen som du länkat till, trots att jag föresatt mig att vara tuff. *suck*
Fast är inte det en ganska trevlig egenskap, att vara medkännande?
Mvh Mizz Mezz

Skrivet av: Mizz Mezz datum: augusti 31, 2003 10:07 EM

Intressant berättelse. Där fick jag dåligt samvete - igen - för mina flugfällor :(.

Annica

Skrivet av: Annica datum: augusti 27, 2003 07:20 FM

Jag kör 90 km i timmen på en motorväg, har några vänner i bilen, plötsligt upptäcker jag en fluga på vindrutan, jag tvärnitar...svänger in till höger och lyckas låta bli att krocka...mina vänner som har näsorna nerplattade i instrumentbräda och framsätets ryggparti undrar förargade vad jag sysslar med...jag kliver ur bilen, lägger min hand nära flugan som faktist fortfarande är vid liv...och faktist kryper upp på mitt pekfinger...jag lyfter min hand mot skyn, ser flugan flyga iväg...jag känner mej oerhört lycklig och fri!
VAD får mej att känna mej fri? Jag vet inte!
VAD får mej att göra så? Det vet jag, en empati-lik smärta som anfaller mitt inre, som nästan får mej att fysiskt känna det flugan känner, totalt nerpressad mot vindrutan av fartvinden!
Ovanstående är sant och har hänt i verkligheten, vittnen med tillplattade näsor finns...
jag bryr mej inte om att hitta något svar...jag har dock lärt mej med åren:
att möta, älska och umgås med djur kräver bara kärlek av mej ("bara").............
att möta älska och umgås med människor/människa.....kräver så mycket mer........det borde bara behöva vara kärlek,även där..eller? Speglar vi oss själva i djuren? vilken del av oss speglar vi isåfall, jämfört med den del vi speglar oss själva i, i människor? (det är garanterat inte samma del)(emellan "där" emellan finns nog en form av svar...om man orkar grubbla)
ps: har gillat dina sidor nästan sen du startade!

Skrivet av: Barbara datum: augusti 26, 2003 11:34 EM

Du måste ha ett hjärta av guld.

Skrivet av: Claes datum: augusti 26, 2003 06:08 EM