« Full kontroll? | Startsidan | Hemsidesvakt »

16 januari 2004

Pastor med penis?

Kvinnor, ställ upp på sex!!!! Detta uppmanar sektledaren i Filadelfiaförsamlingen i Knutby. Sektens ledare, den kvinna som själv kallar sig för Kristi brud, har utfärdat klara riktlinjer för hur församlingens medlemmar ska agera i sängkammaren.

– Rollerna är glasklara. Kvinnornas roll är att sköta hemmet och behaga mannen, har en avhoppad medlem berättat för Aftonbladet.

– Tacka Gud för att du har en pastor som vågar tala om en penis! Visst är det mycket ovanligt att en pastor predikar om snoppar och kukar. Det håller jag med om. Men att en pastor predikar om att kvinnorna inte ska ligga som pinnar i sängen har nog inte så mycket relevans när det gäller att predika Guds ord. Jag tror att Gud ger fullständigt fan i om kvinnan – eller mannen – ligger som en pinne i sängen. I alla fall om det gäller det som artikeln berör, att kvinnans största uppgift är att behaga mannen i sängen. Däremot tror jag att Gud, om nu hon eller han finns, anser att kärlek och sex är en gåva till BÅDE mannen och kvinnan och att sex inte är något som man ska "betjäna" någon annan med.

Jag blir alldeles matt. Jag trodde att en sådan kvinnosyn gammal och förlegad. Många unga bibelstuderande matas alltså med dessa deviser, än i dag. En del av de unga som studerar bibeln är säkert mycket påverkbara. De är sökare. Många söker kanske efter meningen med livet. Vilken skev bild får de inte av relationer mellan man och kvinna om de matas av sådan här rappakalja från Filadelfiaförsamligens omsorg?

En annan sak som oroar mig är att denna sekt i Knutby tydligen inte bara agerar och verkar inom sekten i byn. I traktens skola finns det åtta av 29 lärare som är knutna till församlingen. Dessa lärare tenderar att ofta hamna i hetluften då de anser att aga av barn är tillåtet och acceptabelt i uppfostringssyfte. Skolans rektor verkar vara helt förblindad och vill inte ta till sig de oroliga föräldrarnas anmälningar och påpekanden. Detta togs upp i de lokala nyheterna för Uppland häromdagen. Jag säger ofta att man inte ska tro det som står i tidningarna och svälja det rakt av. Det säger jag fortfarande. Men om ens endast hälften är sant av det som skrivs är det ändå tillräckligt mycket för att vara varken sunt eller tillrådligt. Jag skulle inte vilja ha mitt barn eller barnbarn i den skolan.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 16, 2004 08:10 FM

Kommentarer

Ibland borde man glömma bort allt som har med religioner och sekter att göra .. en fjäder blir en höna på två fingerknäpp.

Bra skrivet, fångande innehåll!
//Mvh Daniel

Skrivet av: Daniel Olovsson datum: januari 19, 2004 09:57 EM

Vad jag tror så har de flesta pastorer penis (ingen undersökning eller statistik som jag kan hänvisa till) om det inte är en kvinnlig pastor.
Hur många gånger han predikat om det vet jag inte, men under predikoåret så varierar ämnet så han kan ju ha predikat något annat också eventuellt. Varför inte undersöka om han eventuellt har predikat om någonting annat under sin tid som pastor. Vad skulle en kvinnlig pastor predika om till männen?

Att du blir alldeles matt gör väl att du kan slappna av och inte vara som en pinne, så du behöver ingen predikan vad jag förstår.

Själv tror jag allt vad tidningarna skriver, tror inte att de är ute för att tjäna pengar utan att de är sanningens apostlar.

Pingstförsamlingar räknas normalt inte som sekt vanligtvis, om fallet skulle vara så är det tragiskt att det skulle behöva uppdagas på det här sättet

Normalt tillhör man en församling för att man har fått sin synd försonad och förlåten för att man gjort bättring och omvändelse. Medlemsskap i församlingen är inte till för att dölja synd, då kan det mer betraktas som sekterism om det är utbredd beteende att leva i synd och sedan dölja det bakom en församlingstillhörighet.

Här gör nog varje människa det bästa valet att pröva sig själv och sitt eget liv inför den Levande Guden och Guds ord om det är förenligt med ett medborgarskap i Himlen.

Medlemsskap i församling är inte detsamma som medborgarskap i Himlen, men förhoppningsvis så är de människor som är medlem i församling också medborgare i Himmelriket, annars spelar det inte så stor roll vad etiketten på kyrkan heter.

Att klista ett Mercedesmärke på en Fiat kan ju vara roligt, men det förvandar inte bilen för det.

Det som förvandlar en människa är inte etiketten som vi klistrar på utsidan utan den förvandling som Jesus gör på insidan, och är då den stora skillnaden som avgör vilka vi är.

Skrivet av: Leif datum: januari 16, 2004 03:29 EM