« Dålig affärsmoral? | Startsidan | Ljudlig animerad banner »

24 augusti 2004

Dokumentärprogram

TV4 har fått kritik för att deras dokumentärprogram ofta saknat samhällsjournalistiska ambitioner. Om det är sant eller inte kan inte jag svara på, mer än att jag tycker att vissa program de kallat dokumentärer enbart har haft lite av en doft av freakshow över det hela, särskilt de inköpta så kallade dokumentärerna. Program gjorda till synes bara för att tittarna ska gotta sig i andras elände.

Nu flaggas det för ändringar i inriktningen. Dokumentärsatsningar som exempelvis en serie program inför det amerikanska presidentvalet och om kvinnomisshandel, med Liza Marklund som programledare, lär i alla fall få mig att bänka mig framför TV:n.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 24, 2004 12:33 EM

Kommentarer

Tyvärr så har du rätt. Många blundar. Många tycker att det inte är något problem och andra tycker att det är överdrivet. En del försöker få det till, som du skriver, feministpropaganda. Jag hoppas mycket på denna serie och Liza Marklund kommer nog att vara en bra programledare.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 25, 2004 11:52 FM

Absolut! Det är på tiden att det görs seriösa program om kvinnomisshandel. Det finns otroligt nog fortfarande människor som tycker det är överdrivet och feministpropaganda.

För ca 15 år sen gick en serie om misshandlade kvinnor, det var första gången jag började fatta vad det rörde sig om. Dags igen!

Skrivet av: Monica datum: augusti 25, 2004 11:14 FM