« Inflation i kritik | Startsidan | Kungen och okonsekvens »

14 januari 2005

Två bra böcker

Tjuvarnas marknad av Jan Guillou var faktiskt riktigt läsvärd. Synd att han inte vågade ta ut svängarna riktigt ordentligt och kanske avslöjat lite mer om Stureplansfolket. Det är inte bara champagne de dricker på kungabarnens favoritkrogar, där bratsen umgås och roar sig.

Från omslaget:
Tjuvarnas marknad är en målande och underhållande skildring av människor vi läsar om dagligen. Om de rika och de mäktiga. Om de unga och de bortskämda. Om människor vars enda mål är pengar och kändisskap. Och om ett land där den som stjäl lite får fängelse medan den som stjäl mycket går fri.

Nu har jag kastat mig över Uppgörelsen av John Grisham. Den verkar vara hur bra som helst. Säger jag efter bara 86 sidor.

Från omslaget:
Uppgörelsen skildrar en värld där advokater köps, rättvisan säljs och girigheten styr juridiken.

// Annica Tiger – som helt plötsligt började fundera på om jag började bli akut halvblind, innan jag upptäckte att ena glasögonglaset ramlat ur och har letat runt i hönshus och bland vedtravar med ficklampa tills jag äntligen fann det och kunde sätta in och skruva fast det. Tack och lov att skruven hängde kvar på trekvarts. Tänk vad beroende man kan vara av ett par extra ögon.

Annica Tiger januari 14, 2005 04:24 EM

Kommentarer

Tidningen Stureplan kan du läsa mer om här.

Skrivet av: Lidbom datum: januari 16, 2005 01:25 EM

Bratsen har fått en egen tidning: Stureplan (stureplan.se). Den är minst sagt... intressant...

Skrivet av: N|. datum: januari 15, 2005 08:54 EM

Läste ut boken imorse. Den var mycket bra hela vägen ut. Ja, ögonen blev verkligen förvirrade av att ett öga såg klart och det andra såg suddigt och det blev svårt för synnerverna att korrigera, allt blev bara halvsuddigt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 15, 2005 10:27 FM

Hahaha.. :D Halvblind av DEN orsaken, det var originellt..
Tjuvarnas marknad är bra. Han gillar inte gänget som tar in en "Mäklarbricka" speciellt högt.

När det gäller Grisham så är han en gammal favorit. Jag har läst allt han skrivit, och passar du dig bara för boken "Coachen" så.. (Jag har skrivit om den på bloggen)

Skrivet av: Jinge datum: januari 14, 2005 07:13 EM