« Tusen kronor mer i plånboken? | Startsidan | Trafik 10-årsjubileum »

21 oktober 2006

Lappad på hyrd parkeringsplats

I september fick jag en parkeringsbot.
Inget ovanligt kanske,
det råkar väl de flesta ut för förr eller senare.

Men det roliga i kråksången är att jag stod på min hyrda parkeringsplats och blev lappad av en nitisk kommunal parkeringsvakt. En parkeringsplats jag betalar 150 kronor i månaden för att få utnyttja. Jag har överklagat, men det kommer tydligen att ta månader innan det kommer att hända något fick jag reda på i telefonen i går när jag ringde för att kolla läget. Så det är bara att pynta in 700 spänn för att inte få kronofogden på sig med andra ord.

Men visst är det surt att betala. Jag stod på min hyrda parkeringsplats. Att då få en parkeringsbot var inget jag ens kunde drömma om. Att hyresvärden sedan har anvisat mig en plats som nästan är ute på trottoaren är inte mitt fel anser jag. De har inga markerade platser och jag har bett dem att i alla fall måla upp rutorna så det syns att det är parkeringsplatser utanför hyreshuset.

Hade jag parkerat fel hade jag betalat utan knot.
Men detta blev lite underligt. Helt klart.
Det ska bli intressant och se hur det hela slutar.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 21, 2006 03:52 FM

Kommentarer

"P-vakten (gissningsvis en lågavlönad kvinna i medelåldern) gjorde sitt jobb."

Jisses! Vad har det med saken att göra? Det är väl knappast hon som får pengarna eller? :)

Skrivet av: Jerry datum: oktober 22, 2006 05:00 EM

Det löser sig nog i slutändan. Det är hyresvärden som jag kommer kräva dessa 700 av då de förmodligen anvisat mig en plats som strider mot kommunens regler.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 22, 2006 01:03 EM

Du HAR parkerat fel, så betala utan knot.
Om din anvisade parkeringsplats inte följer kommunens parkeringsregler är en sak mellan din hyresvärd och kommunen. Du har ju ditt på det torra (det finns väl papper på..?) så fakturera din hyresvärd för P-boten.

P-vakten (gissningsvis en lågavlönad kvinna i medelåldern) gjorde sitt jobb.

Skrivet av: chimera datum: oktober 22, 2006 12:53 EM

Ska du verkligen betala in pengarna? Om du bestridit boten så ska du ju inte betala, det är ju att acceptera. Såg Kalla Faktas reportage om just parkeringsböter och nitiska P-vakter häromdagen, det var intressant. Borde gå att se på tv4.se.

Skrivet av: Robin datum: oktober 22, 2006 11:53 FM

Hoppas att det reder ut sig för dig snabbt och att du får igen dina pengar! (Dessutom blir man ju nyfiken, så du håller väl oss läsare uppdaterad om hur det går?)

::David

Skrivet av: David datum: oktober 21, 2006 05:50 EM

Hände mig också. Fick böter när bilen stod på min egen parkering. Den gången var det en dekal som tydligen försvunnit i posten och som skulle ha placerats i rutan.

Kanske slarv från min sida, jag vet inte, men parkeringen var betald åtminstone och detta försökte jag förklara för parkeringsbolaget. Min tanke var naturligtvis att de skulle inse sitt misstag och dra tillbaka böteslappen men icke. Är man girig så är man och då ger man inte upp så lätt, sen spelar det mindre roll att man gjort ett misstag.

Hålla ordning på parkeringsreglerna borde skötas av polisen och inte ske i vinstdrivande syfte. Då blir det den typen av missbruk vi har idag där man kan bötfällas för att bilen står med ena hjulet 1/2 centimeter uppe på trottoaren tex och där man medvetet krånglar till trafiksituationen för att kunna bötfälla.

Skrivet av: Jerry datum: oktober 21, 2006 01:44 EM

Oj, att få parkeringsböter på sin egen plats har jag aldrig hört någon som fått förut. Du kan ju helt enkelt bara få rätt, det är ju så uppenbart att det är vakten som gjort fel.

Skrivet av: Sara datum: oktober 21, 2006 09:57 FM