« Lappad på hyrd parkeringsplats | Startsidan | Sängläge »

22 oktober 2006

Trafik 10-årsjubileum

I går gick jag på Treo hela dagen, jag kände mig risig och lite febrig.

Jag hade anmält mig till mailinglistan Trafik och dess 10-års jubileum som firades på KGB. Jag hade egentligen ingen lust att gå, men när jag väl kom dit var det trevligt. Tänk vad tiden går? Jag gick med på listan 1997 och har träffat många av dess medlemmar under årens lopp. Det var bara att konstatera att många av oss börjar bli äldre :). Jag och Marina gick rätt tidigt.

Under hela natten har jag haft feber och svettats floder, nattlinnet kunde jag nästan vrida ur i morse. Men skiten som gör att jag mått så dåligt kanske följde med ut? Jag mår i alla fall lite bättre i dag.

Jag hade inte med mig någon kamera, det var synd.
Men vad tiden lider kanske andra lägger upp bilder.

Update: Lotta hade kamera med sig.
Bilderna finns här!

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 22, 2006 01:46 EM

Kommentarer

coComment????

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 23, 2006 01:44 EM

Ett tips, Annika: coComment! Det sätter fart på trafiken!

Skrivet av: krigskronikan 2007 datum: oktober 23, 2006 11:52 FM

Jag läste en tidigare anteckning från 2004 om oskyldigt dömda pedofiler där du påpekade att de flesta faktiskt inte döms alls.
- - -
Jag hade oturen att som barn komma till en man som tjänstgjorde som barnläkare på Stockholms stads barnavårdsnämnd. Vederbörande hade inte ens läkarlegitimation utan tjänstgjorde på dispens 1958-1983 dvs 25 år! Det var Socialstyrelsen som efter tjugofem år stoppade vidare dispenser, men då var ju skadan redan skedd.
När jag utsattes för sexövergrepp av min förövare anmälde jag det till hans kollega, men denne tystade ned det hela trots anmälningsplikt. Man är verkligen helt rättslös när man befinner sig i samhällets vård och vårdaren förgriper sig på en.
Min förövare hade makt, han var myndighetsrepresentant och skickade mig som fosterbarn till sin bror som arbetade på Unesco i Paris. Ett svenskt barn skickades alltså av en svensk myndighet till utlandet för att vara fosterbarn där. Det går inte enligt svenskt lag, men det hände och finns dokumenterat. Mina journaler finns på Stockholms stadsarkiv och är offentliga, se sid. 193 i min bok Trasdocka (ordfront 2006).
Jag utsattes för trafficking i myndighetsregi m.a.o.
Våldtäkt utförd av myndighetsrepresentant i dennes myndighetsutövning räknas som tortyr enligt FN och Röda Korset. Följaktligen är de sexuella övergrepp jag utsattes för tortyr och den traumaskada jag fått som följd är en tortyrskada.
Behöver jag säga att min förövare aldrig ställts till ansvar?
Så sent som 2003 när jag anmälde honom för brytande av tystnadsplikten (efter att ha läst i Pockettidningen R att han sagt att han haft ett långt och kärleksfullt förhållande med mig) valde åklagaren att lägga ned polisutredningen. Trots sju vittnen inför vilka han brutit tystnadsplikten.
- - -
Nu har jag skrivit min bok och skildrat helvetet jag gått igenom, det jag kallar pedofilvandringen. Läs och begrunda! det finns bibliotek!

Skrivet av: Yvonne Domeij datum: oktober 22, 2006 11:49 EM

På tal om "traffic" ...

Vad tycker du att man skall göra åt Johan Larssons godtyckliga censur av "vissa" bloggar, som därmed får avsevärt mindre traffic? Inte kör vi väl med censur i Sverige? Eller?

PS Jag sparar alla kommentarer jag postar nu.

Skrivet av: krigskronikan 2007 datum: oktober 22, 2006 03:07 EM

Tråkigt att höra att du är däckad, Annika!

Själv få jag nöja mig med en periodvis återkommande hvudvärk. Sitter väl framför datorn för mycket, kanske.

Det var tråkigt att du tyckte att jag spammat din blog. Det kan jag inte förstå, men så hade jag kanske ont i huvudet?

Annars kan jag möjligtvis hoppas att mina senaste postningar på krönikan kan bota din influensa. Fakta kan vara ett bra vaccin mot många åkommor!

Happy reading!

Thomas

Skrivet av: krigskronikan 2007 datum: oktober 22, 2006 03:05 EM