« Svensk sommar | Startsidan | Tjuvarna scannar nätet »

17 juli 2007

Pedofiler ska anges via e-post

Jaha, hur många har en laptop med Internetanslutning med sig på stranden i Phuket eller runt om i regionen? Hur många springer in på ett Internetcafé? Hur anmäler man att en svensk, men med okänt namn, ligger och solar i solstolen bredvid och har en barnunge med sig som passar upp på honom, eller ser honom dra flickebarnet hem till ett hotell?

Vore det inte bättre om ett samarbete inleddes med den lokala polisen (de verkar förrresten blunda med båda ögonen stundtals).

Jag som turist skulle kunna då kunna:
A. Checka av att det är det en svensk.
B. Ta tag i närmsta lokala polis.

Nu tar polisen hjälp av svenska turister för att stoppa pedofiler i Thailand. Ett särskilt kontor har öppnats på svenska ambassaden i Bangkok dit turisterna kan vända sig för att lämna in anonyma tips om misstänkta pedofiler.

Det är bra att de försöker stävja det hela, men detta är som en droppe i havet. Svenska poliser borde få lov att åka ned och ”turista” och agera polisiärt och knipa dem direkt. Det tror jag inte brottsutredande myndigheter i Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam och Filippinerna kan ha något att misstycka om.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 17, 2007 01:46 EM

Kommentarer

Tycker förslaget är jättebra. I någon ände måste man börja och sen får man utvärdera och förbättra.
Vi kan inte stå med armarna i kors längre.
Förhoppningsvis kommer den NORDISKA polisen med tiden få till ett samarbete med lokal polis och även från andra länders polismyndigheter.
Sexturisterna kommer inte enbart från norden och inte heller är Thailand deras enda mål, men...
Som sagt någonstans måste vi börja i kampen för att skydda barnen.
MVH./ Lisalill

Skrivet av: Lisalill datum: juli 20, 2007 08:58 EM

Eftersom de skullle maila svenska ambassaden antar jag att det gäller svenskar. Men alla länder måste ju samarbeta om det ska ge utdelning, för det är inte bara svenskar som åker ner givetvis.

Mobil, mail - alla har inte det konfigurerat.

Aninca

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 18, 2007 05:50 FM

Känns som att hela problematiken lämpas över på vanliga turister istället för att göra det rätta som är att sätta press på länderna i fråga.
Men det här är väl mera av samma sak som det där löjliga dns filtret, något för polis och politiker att visa upp och slå sig för bröstet och hoppas att folk skall gå på att det gör något åt problemet.

Skrivet av: Peder datum: juli 17, 2007 10:53 EM

Oj, ursäkta om det med mobilen, läste i fel ordning men det stämmer ändå på många.

Skrivet av: Tim datum: juli 17, 2007 04:54 EM

Mickey J Barczyk: Tror det handlade mer om att personen inte visste hur man gör, det är inte många som faktiskt vet att det ens går, ännu färre vet hur man använder det. Du skulle bli förvånad om du visste hur många som inte kan sätta upp sitt eget epost- eller internetkonto hemma.

Jag reagerade mer på
"Hittills har bara två svenskar dömts i Sverige för sexbrott mot barn utomlands, en i Lettland och en i Thailand."
det säger väl inget om den svenska insatsen utomlands eller att vi är dåliga på att ta hand om anmälningar?

Skrivet av: Tim datum: juli 17, 2007 04:52 EM

Annica!

Var i artikeln står det att du måste "checka av" att förövaren är svensk ? Såvitt jag förstår gäller detta ALLA förövare - oavsett nationalitet.

Du tror vidare att brottsutredande myndigheter inte har något emot att svenska poliser åker "ner" och knipsar förbrytare direkt.

Det tror jag att dom är emot.

Ju fattigare land - desto lägre löner - och desto mer korruption.

Jag tror att det finns många personer inom de brottsutredande instanserna som tjänar ekonomiskt på att låta denna form av människohandel förekomma.


Skrivet av: Barbaselo datum: juli 17, 2007 03:23 EM

Såg Mickeys kommentar och säger bara...jag vet då inte hur man gör dvs skickar mail via mobil. Jag kan dock MMS:a men hur långt har den där mannen hunnit innan någon hunnit fram för att kolla?
Lite uddlöst är det allt.

Skrivet av: Christina W datum: juli 17, 2007 02:51 EM

Viskar: *Psst* Man kan skicka mail via mobben ;-)

Skrivet av: Mickey J Barczyk datum: juli 17, 2007 02:09 EM