« Att vara en bloggare eller inte? | Startsidan | Så var det med den jämlikheten? »

29 november 2008

Slanga bilar

Ibland undrar jag i vilket ghetto jag har hamnat. Vart jag än bott tidigare har jag aldrig haft problem med skrupelfria typer som slangar bensin ur privatbilar. Förutom att de slangar bensin och därmed stjäl från andra medmänniskor förstör de andras egendom. Nu sist misslyckades de att komma in i mitt låsta tanklock och behagade sabba det istället. Tack så mycket :(.

Jag märkte det först när lampan började lysa på instrumentpanelen att det var dags att tanka. Glad i hågen svängde jag in på närmsta mack och skulle tanka. Då upptäckte jag att min nyckel inte ens gick att få in i tanklocket. Det har alltid gått förut, fast de har varit och slangat bensin tidigare - men denna gång var det helt omöjligt. Tack vare några kollegor som hjälpte mig att helt enkelt förstöra låset kunde jag åka och tanka. Numera åker jag med trasigt tanklock och har inga planer på att byta det. För det kostar skjortan att specialbeställa och varför slänga pengarna i sjön?

Det senaste halvåret tankar jag bara 10 liter åt gången för att de som slangar ska få suga sig blåa om de vill ha bensin ur min bil. Jag har hört att det är svårare att slanga om bilens bensintank inte innehåller så mycket soppa, men å andra sidan säger andra att det inte är bra för motorn att bara tanka 10 liter åt gången. Vem vet vilka som har rätt? Inte jag i alla fall. Bilar är inte min starka sida. Motorn får väl ta sina törnar för jag tänker inte frivillig ge bort bensin till tjuvar. De kan väl skaffa sig ett jobb som alla andra?

// Annica Tiger

Annica Tiger november 29, 2008 01:20 EM

Kommentarer

Kommer du fortsätta rösta på partier som vill importera ghettobildare?

Skrivet av: Westerbotten datum: december 26, 2008 08:42 EM

Hmmm....jag hade ett lås och det var inte mycket till hjälp.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 16, 2008 02:48 FM

Jag såg faktiskt för en tid sedan en budget resguide där det tipsades om just att slanga bilar ifall man vill resa billigt..
Det går ju att skaffa ett tanklock med lås på om man vill skydda sig.

Skrivet av: Nicke datum: december 15, 2008 11:34 FM

Njaee... att motorn skulle ta skada... däremot så ökar ju risken för kondens i tanken och därmed risken för isproppar i bränslesystemet vintertid.

Skrivet av: Tobbe datum: december 3, 2008 10:36 EM

Vad tråkigt att de stjäl och har sönder. Har inte hört talas om någon som får bensin stulen här, men det är kanske för att jag är totalt ointresserad av bilar.

Roligt att se att du skriver lite ibland, men jag förstår dig att det emellanåt har låg prioritering, bloggen är inte det viktigaste i livet.

Skrivet av: Åsa datum: november 30, 2008 10:17 FM

Vilken otur du har. Att tanka liten mängd och strunta i att byta lås låter faktiskt som en praktisk åtgärd.
Lite bättre är det faktiskt på landet, där jag bor.

Skrivet av: Brittis datum: november 30, 2008 07:53 FM

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?