« Slanga bilar | Startsidan | God Jul »

2 december 2008

Så var det med den jämlikheten?

Varför kan inte en kille vara en lucia? Står det ristat i sten att det måste vara en tjej? Vad ger rektorns beslut för signaler? Ett val av lucia som ogiltigförklaras av rektorn bara för att en kille valdes. Kan tjejer vara stjärngossar kan väl en kille vara lucia? Enda kravet borde vara att personen kan sjunga, samt tar uppdraget seriöst och inte som ploj.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 2, 2008 07:08 EM

Kommentarer

Lucia är oskyldig tradition, och traditionen är att Lucia ska spelas av en kvinna, precis som på julafton, då pappa ska "köpa tidningen".
Men visst, go ahead, gör det hela till en jämlikhetsdebatt medans jag fnissar åt er i min ensamhet.

And know this:

Jag kommer fnissa.

Skrivet av: David datum: maj 26, 2009 11:06 EM

Off topic:
God Jul Annica :-)-

Skrivet av: Kerstin datum: december 22, 2008 12:24 FM

Om jag inte minns fel så firar vi Lucia till minne av ett italienskt helgon. En kvinna - Lucia. Det är allt jag vill säga. Tycker det talar för sig själv.

Skrivet av: Eva datum: december 17, 2008 02:23 EM

Tror nog inte Lucia inte ens behöver sjunga så mycket. Historiskt när kvinnor ej fick uppträda någonstans, var killar Lucia.

Klart de kan, jag har varit jultomte och är kvinna.

Skrivet av: AX, Ann-Katrin Sjögren datum: december 12, 2008 11:45 FM

Nå, båda morgonnyhetsprogrammen (1 och 4) tog upp detta så enbart Aftonbladet var inte enda källan. Många bäckar små....men en del tycks inte ha förstått symboliken i det hela - vilka signaler det ger när en rektor ställer sig över ett val som eleverna gjort.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 9, 2008 04:35 FM

seriöst! ni är helt jävla blåsta, lucia skall vara en högtid och inte en jävla ursäkt att diskutera "jämlikhet" sen att aftonbladet tar upp det bevisar ju bara deras IK är fylld till max...

Skrivet av: Lucias Anhängare datum: december 8, 2008 08:47 EM

Håller med dig, jag tycker också att ska det finnas stjärnflickor ska det kunna finnas manliga lucior.

Skrivet av: Walentine Andersson datum: december 7, 2008 10:29 EM

Är jämlikhet för dig att killar ska kunna vara Lucia? Du har inte funderat på att män och kvinnor är OLIKA, och därmed inte kan behandlas lika i alla sammanhang. På vilken sätt är denna fråga överhuvudtaget relevant för jämlikhet? Om man inför en filminspelning söker en manlig skådespelare för en roll, gnäller du då över att en tjej som vill ha rollen inte får den?

Sen tappar ju hela ditt ploj-argument allt värde när du har aftonbladet som källa.

Skrivet av: Clouds datum: december 7, 2008 10:37 FM

Vi tyckte oxå att hela upplägget är lite orättvist mot killarna - det finns ju hur många luciatävlingar som helst - men ingen för stjärngossar (Lucia verkar ju bara vara att glömma för killar)

Vi har i alla fall gett några killar chansen att bli årets bloggstjärngosse:
http://bloggtipsarna.blogg.se/2008/december/stjarngosse-2008.html

Skrivet av: Bloggtipsarna datum: december 5, 2008 08:21 EM

Jag läste dina inlägg om kamphundar med start från 11mars 2007. tyvärre går det inte att komentera dig där längre?? Nåja, jag tycker du har en tragisk syn på dessa hundar samt lite kunskap i ämnet. Jag bloggar uteslutande om dessa typer av hundar som en reaktion mot människor som typ....eh ja..som dig. Besök den gärna och diskutera där. Ha det fint. Andreas

Skrivet av: Andreas datum: december 3, 2008 12:44 EM

En svår fråga. Ibland rankas traditioner högre än aldrig så vällovliga regler.
För min del tycker jag att intentionerna får avgöra. Är det bara en "ploj" så tycker jag rekorn gör rätt. Är det ett allvarligt menat utspel bör majoritetsbeslut (gäller både lärare och elever) gälla.

Skrivet av: Brittis datum: december 2, 2008 10:16 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?