« Avskaffa monarkin | Startsidan | Spam, spam och åter spam »

9 mars 2009

Vatikanen snett ute?

Visst måste en flicka på nio år få göra abort om hon är gravid med tvillingar och fadern är hennes styvfar som utnyttjat henne sexuellt i flera år.

<citat>Abort är olagligt i Brasilien, förutom när modern våldtagits eller hennes liv är i fara. Båda kriterierna uppfylldes i flickans fall, enligt läkarna. Men den lokala katolska kyrkan reagerade starkt. Efter att först ha försökt stoppa aborten gick man ut och bannlyste läkarna och flickans mor.</citat>

Om jag anser att monarkin bör avskaffas så är det en mild västanfläkt mot vad jag anser om Vatikanen och den katolska kyrkan i vissa av deras synsätt.

Visst ska liv försvaras så långt som möjligt, men till syvende och sist är det kvinnan (eller barnet som i detta fall) som avgör vad som ska ske med fostret/n i sin egen kropp och inte kyrkan, Vatikanen, dess kardinaler eller överhuvudet påven.

Bannlysa en liten flicka? Borde det inte vara förövaren som ska straffas och inte offret?

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 9, 2009 07:33 EM

Kommentarer

Jag håller fullständigt med. Nuvarande påven raerar snabbt det förtroende som föregående lyckats bygga upp.

Det här är väl bara ett i raden av ställningstagande i omänsklighetens tjänst som han ligger bakom.

Skrivet av: MatsG datum: mars 16, 2009 01:18 FM

Mamman och läkarna är bannlysta, inte flickan. Våldtäktsmannen däremot är förlåten!

Även jag tänker på den lilla flickan. Först våldtagen, vilket måste ha varit kränkande, skrämmande och plågsamt, sedan bli gravid och så tvingas genomgå en abort i FJÄRDE MÅNADEN, när hon redan känt fosterrörelser länge. Jag tror ingen frågade efter hennes åsikt, och det kan hända hon ville rädda barnen. Det var nog inte möjligt eftersom hon är så ung, men även aborten måste ha varit en fruktansvärd upplevelse.

Jag håller med dig - jag finner inte ord för hur jag uppfattar Vatikanens armé av ensamstående män och deras uppfattningar särskilt om kvinnors liv. Än har de väl inte bannlyst vare sig våldtäktsmän eller krigsförbrytare, eller mördare överhuvudtaget.

Skrivet av: ab datum: mars 10, 2009 05:17 EM

Hittade din blogg i Ica kuriren.. Verkar inspirerande och intressant. Tänker följa den och hoppas naturligtvis att du vill titta in på min en stund..? Är 52 och har blogga om allt och inget i två år. Välkommen in till "Boppan"
lenae.blogdog.se

Skrivet av: Lena Ekmark datum: mars 10, 2009 11:58 FM

Usch man blir mörkrädd.
http://smultronsmultron.wordpress.com/

Skrivet av: Smultron datum: mars 10, 2009 10:36 FM

Instämmer helt med dig!
Det är ju fruktansvärt för den lilla flickan att behöva gå igenom detta också. Lider med henne, stackare.

Skrivet av: Lena / LiS datum: mars 10, 2009 01:24 FM

Jag läste notisen. Jag minns inte riktigt men jag minns inte om jag blev förvånad. Det är ju precis lika dogmatiskt dumt som man kan förvänta sig av påven.

Skrivet av: EmilV datum: mars 9, 2009 09:44 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?