« Domslut | Startsidan | Stackars män »

7 december 2003

Blandad kompott

En epok går i graven. Jag hoppas tösabiten skaffar sig ett rikt och givande privatliv IRL. Att leva URL framför en webbkamera fullt ut (då menar jag fullt ut) måste vara jobbigt i längden. Fast jag misstänker att hon tjänat en och annan slant :) under då åren hon haft denna sida uppe på nätet.

Jag skrev om henne redan den 3/5-98 i min gamla Reload.

-----------------------------------------
"Nej! Definitivt nej! Såklart :-) jag inte har planer på att öppna ett annex till http://www.jennicam.org. Vad den tjejen gör i sin lilla etta framför sin web-cam är lixom inte min bag."
-----------------------------------------

Så något helt annat. Tvära kast!

Jag har hört talas om att Skandia tagit bort Otto Rydbecks rapport från sin hemsida. Synd. Den hade jag gärna velat läsa. Orsaken till detta är att en av de till svars ställda direktörerna åberopat PUL. Han menade på att han inte hade givit sitt tillstånd till att hans namn förekom på nätet i det sammanhanget.

Synd att inte Skandia drog det vidare. Det hade varit mycket intressant vad Datainspektionen hade gjort av det hela. Om de hade gjort något. Om de nu hade gjort något, varför osv? Jag kan inte se skillnaden mellan att de som ställs till svars förekommer dagligdags i press och TV, jämfört med att figurera i en rapport som läggs ut på nätet i ett seriöst syfte.

BTW - den där texten Schyman *croppat* från webben skrev jag om redan den 10/10-00. Jag hade dock smaken att ange källan, vart jag hade fått texten ifrån. Det gjorde nu inte Schyman och det var djävligt oproffsigt, men inte värt den storm i vattenglaset det blivit därav. Det finns många texter på nätet som cirkulerat runt år efter år, till slut finns det inte en chans att spåra ursprunget. Samma fenomen finns gällande en del bilder, som tankas ned som clip-art. Vad gör man i sådana lägen? Det är en bra fråga.

-----------------------------------------
Jag fick denna text via mail av Elisabeth. Jag vet tyvärr ej vem som skrivit den men jag dristar mig att lägga in den här nedan. Jag tror att många kommer att ha ett litet igenkännande leende på läpparna under läsningen.

Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa "Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag vill gå och lägga mig". Hon gick ut i köket för att göra i ordning sandwiches till nästa dags lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga. Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök en skjorta och sydde fast en lös knapp.

Hon tog tidningarna, som låg på golvet. Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk, så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och skrev en lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp och la båda bredvid sin portmonnä. Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade håret.

Harry ropade från vardagsrummet "Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?" "Jag är på väg", sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen, släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta.

Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la några smutsiga strumpor i tvättkorgen och pratade kort med barnen, som satte uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen.

I samma ögonblick stängde Harry av TV-n och sa till sig själv, "Nu vill jag gå och lägga mig!" ...och det gjorde han.
-----------------------------------------

// Annica Tiger

Annica Tiger december 7, 2003 4:28 FM