« maj 2006 | Startsidan | juli 2006 »

30 juni 2006

Djur kan ge närhet och därmed välmående

En liten hundvalp kan förvandla en tuffing till en kramis. Även tuffingar behöver kroppskontakt och kärlek. Ett sätt är att tillåta hundar och andra djur på anstalterna.

Kärlek, kroppskontakt och närhet är något vi alla levande människor behöver. Tyvärr är det många som inte får tillräckligt av detta eller inget alls, av olika orsaker.

Även på äldreboende kan en blöt hundnos kan göra underverk.

Jag tycker att dessa artiklar DN har publicerat påvisar att djur gör människor friskare.

När jag hamnar på senilhemmet så skulle jag med all sannolikhet vilja ha djur där. Att få krama en hund är en lisa för själen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:41 FM | Google

29 juni 2006

Kanadagäss

Kanadagås

Den däringa Bengt Berg skulle jag velat haft ett allvarlig snack med. Men förmodligen lever han inte skulle jag misstänka. Men kanadagässen lever och frodas. De är en plåga. Helt sjukt idiotiskt att inplantera dem i vår natur.

Saxat från SOF - Sveriges Ornitologiska Förening:

Namnet kanadagås, användes första gången i formen Kanadisk gås 1875, medan kanadagås först användes år 1915. Namnet kommer av att artens naturliga häckningsområden till stor del ligger i Kanada. De första utplanteringarna i Sverige gjordes i Kalmarsund av en som hette Bengt Berg någon gång kring 1930. År 1940 flyttade Bengt Berg till Eriksberg i Blekinge där han fortsatte sina utplanteringar av kanadagäss. Under 1940-talet skänkte han kanadagäss till Örebro och Västerås, där fåglarna under en kort period som parkfåglar etablerade sig såväl i Hjälmaren som i Mälaren och gav upphov till snabbt växande bestånd. Sedan följde en rad utplanteringar runt om i Sverige som har fortsatt fram till 1970-talet. Sedan dess har kanadagåsen ökat kraftigt i antal och fortsätter med det. Därför är det svårt att veta hur många som häckar i vilt tillstånd idag men troligen rör det sig om 10.000 – 20.000 par.

Det första jag fick göra när jag kom till badet i morse var att hjälpa en äldre farbror (han som sköter badplatsen) med att skotta skit från kanadagäss. Det var ett flertal skottkärror som fylldes. Jag tyckte så synd om honom, ingen annan verkade vilja lyfta ett finger för att hjälpa till. Men när jag började kom det två killar och hjälpte till. De skämdes väl lite?

Ja, det tog cirkus en timme, sedan tog slöflocken tag i mig. Men det sägs att man blir brun när man rör på sig :-).

Men jag såg en andhona med fem små gulliga dunbollar. De var inte ett dugg rädda utan de simmade runt en nästan. Kanadagässen schasades bort och dem såg jag inte mer under dagen. Men förmodligen har de haft lattjo lajbans under de dagar nu inga badgäster funnits, därav all djävla skit.

Jag körde som vanligt vilse när jag skulle hem, förvånande? Västerbron var ju kul att köra över, det var ett tag sedan och jag vände vid Alvik. Allt bara för att jag missade skylten Hornstull Årsta, eller missade och missade - några sekunders tvekan gjorde att jag inte hann svänga in på rätt väg för det låg bilar i den filen och då är det lixom kört, både bokstavligt och bildligt talat. Det är bare å åk :).

I dag känns allt lite bättre. Det som tyngt mig i flera veckor har nu lagts från mina axlar. Det är skönt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:25 EM | Google

28 juni 2006

Bloggenkät

Det har stötts och blötts huruvida det är flest killar som bloggar. Vem minns inte debatten om detta :)?

Artikeln om bloggning i InternetWorld

Ny bloggdebatt i InternetWorld

Nu har alla möjlighet att svara på en ny bloggenkät. Ni tjejer ta er tid och svara på den, så det inte blir bara killar som svarar. En enkät blir bara bra om den påvisar verkligheten, vilket den förra enkäten inte riktigt gjorde. Men nu hoppas att jag att Hans Kullin får in många svar och då även 50 procent från tjejer.

Till enkäten >>>>

Sprid gärna länken vidare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:52 EM | Google

Tom ballong

Jag känner mig som en ballong
som precis tömts på sin luft.
Jag orkar inte blogga något i dag.
I och för sig har jag ju precis gjort det nu...

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:38 FM | Google

27 juni 2006

Intet är som väntans tider sägs det

Trist dag i dag.
Då menar jag inte vädret.
Regnet behövdes och bättre väder är utlovat.
Väntar på ett telefonsamtal som aldrig kommer.
Intet är som väntans tider sägs det.
Det tycker inte jag.
Det är bara jobbigt och man blir låst.

Fast å andra sidan de som har suttit
sedan i morse i ösregnet och väntar
på att Allsång på Skansen ska dra
igång i kväll tycker nog inte som jag.
Får jag vuxenpoäng om jag tänker se det på TV :-)?

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:20 EM | Google

26 juni 2006

Pingtjänst har blivit porrtjänst

Vad har hänt med pingtjänsten http://tjejblog.com/? Numera är det porr och skit som finns på den urlen. Länken till Tjejblog åkte snabbt bort från min länklista.

Har någon glömt att betala för domänen? Eller tröttnade personerna bakom pingtjänsten? Eller har de bytt url? Någon som vet?

Update:
Snart up and running igen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:35 EM | Google

Midsommarläsning

Nu har jag läst 35 sidor in i boken "ÄNTLIGEN icke-rökare!" av Allen Carr. Jag är redan beredd att lägga in boken i högen olästa böcker som ej kommer att läsas.

Snacka om egotrippad människa. Jag har tröttnat på hans skryt om sin egen förträfflighet innan han ens har kommit in på det som boken ska handla om, det enkla sättet att sluta röka.

Jag började istället med boken "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som ine hjälper varandra" av Liza Marklund och Lotta Snickare. Bokens titel är ett direkt citat av USA:s första kvinnliga utrikesminister Madeleine Albright. Den boken verkar mer lovande. Inte för att något är nytt för mig, men det är kul att få mina tankar och funderingar (som jag även skrivit om här) bekräftade.

På baksidan av boken finns en kort liten vits.
Den lilla vitsen sammanfattar ganska bra att
kvinnor fortfarande anses underordnade männen.

– Hej flickor, sitter ni här alldeles ensamma?
– Nej, vi är sju stycken...

BTW - en annan bok jag rekommenderar är "Med storebror i baksätet" skriven av Pär ström. Den går även att ladda ned som pdf-fil.

Saxat Den Nya Välfärden:

Med storebror i baksätet Sju nya teknologier som ska övervaka dig i bilen"" är en varnande rapport om digital övervakning av biltrafik. Sju teknologier utvecklas just nu för att övervaka biltrafiken. "Nyttokalkylen blir positiv bara om den personliga integriteten värderas till noll", säger Pär Ström som är integritetsombudsman vid Den Nya Välfärden och författare till rapporten.

Jag är inte böjd att hålla med om alla hans tankar och slutsatser, en del av tekniken tycker jag bara skulle vara av godo. Men visst finns det anledning till oro.

Läste ut Liza Marklunds bok "Nobels testamente".
Inte en av hennes bästa direkt.

Hann även läsa "Morden i Buttle" av Annika Bryn.
Klart bättre, men jag förstod aldrig återblickarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:27 FM | Google

25 juni 2006

Bombman E18

Undrade just varför polisen dirigerade tillbaka oss och varför ingen trafik kom från andra hållet. Det blev en liten omväg via Kista. Jag trodde det var en olycka, men det här var ju inte direkt vad jag trodde var orsaken till avspärrningen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:05 EM | Google

24 juni 2006

Spam väcker tigern i mig

Säg ordet spam och jag är beredd att fälla ut mina tigerklor och hugga mina skarpa hörntänder i de som sysslar med dito. De har hittat till anslagstavlan på guiden och jag skulle gärna vilja ha något liknande som jag har på bloggen, att innan en kommentar kan postas måste abc fyllas in i en viss ruta.

På anslagstavlan skulle det räcka med att exempelvis ö skulle fyllas i en ruta, för de som spammar kommer då inte från Svedala och ö torde inte finnas på deras tangentbord. Men jag är inte så bra på php, det är bara att inse det. Jag har försökt att få till det, men misslyckats.

Nu sitter jag och andra och raderar skiten manuellt. Häromdagen var det 14 sidor med spam som fick raderas manuellt. Jag är evinnerligt tacksam att det gjordes av en annan. Jag hade kreverat om jag sett det först.

Vad vinner de på att hålla på? Jag tillåter inte html, så sökrobotorna har inga urlar att följa i deras spaminlägg. Trött är förnamnet. Grinig efternamnet.

Annars skiner solen, men inte så att jag direkt slängt mig i solstolen. Jag har blivit bortskämd med att bada på riktigt så en trädgårdsdusch ser jag inte som ett fullgott alternativ.

Snart är det match. Ödesdiger dito. Mitt tips. 2-1 till Tyskland.

Update:
2-0, inte illa gissat av mig.
Synd, men Sverige var inget bra lag i detta VM.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:18 EM | Google

23 juni 2006

Må solen skina över alla i dag

Jag hoppas att alla får en solig och fin midsommar.

Trevlig midsommar

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 FM | Google

22 juni 2006

Midsommar

Tiden går fort. I morgon är det midsommarafton. Det där med att fira helger är jag inte så mycket för. I år blev jag bjuden utåt skärgården till en fest på midsommarafton, men jag tackade nej. Jag misstänker att det kommer att vara dukat med många flaskor på bordet på den festen. Jag har inget emot att folk blir berusade, jag är ingen nykterist, men många kan inte hantera sin berusning, de blir aggressiva eller enbart jobbiga. Dem gillar jag INTE.

Det kommer att ske många dödsolyckor i midsommar när folk kör på fyllan eller ska slåss med kvivar, flaskor, batonger eller påkar, numera verkar det inte ens räcka utan folk är beväpnade på riktigt. En och annan kvinna bävar nog inför denna helg, många barn likaså. Mina tankar går till dem. De lär inte få det roligt. Frasen "Trevlig midsommar" är som ett hån i ansiktet.

BTW angående inbjudan jag fick - B. skulle nog tycka att det var tråkigt att fira midsommar själv. Det är ett tag sedan jag var hemma nu, så det ska nästan bli skönt att åka ut till landet. Synd på vädret, men jag hoppas att solen visar sig då och då så att det går att sitta och njuta i värmen. Blir det regn har jag laddat upp med en hoper bra böcker.

En del börjar resa redan nu på kvällen. Ta det lugnt. Det är bättre att komma fram lite senare, än aldrig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:48 EM | Google

När tänker Expressen slå till och inlemma Intressant.se?

Jag vet i och för sig inte om skaparen av Intressant.se är intresserad av en dito konstellation, men håll med om att det skulle kunna bli spännande med tanke på att Bloggportalen så snabbt sögs upp av Aftonbladet.

Nu har Bloggportalen fått en nytändning i samband med integreringen med Aftonbladet.

Tänk vad intressant det skulle bli om Expressen köpte in Intressant.se. Två giganter på varsin kvällstidning.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:13 FM | Google

21 juni 2006

Hot om sanktioner bakom fildelarrazzia

Enligt Rapport:

USA hotade Sverige med handelssanktioner inom ramen för WTO om inte Sverige stoppade fildelningssajter som The Pirate Bay.

Inte undra på att vissa fick panik och blev skitn*diga. Men vad ska USA hota med nu? Sajten är up and running.

Läs mer hos Patrick och Lars.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:04 EM | Google

Undvik utvik om du vill behålla jobbet

Tidningen Slitz har tydligen i sitt senaste nummer publicerat en lista över Sveriges 100 sexigaste kvinnor - modeller, tv-kändisar och dokusåpadeltagare.

Tone, min favoritväderpresentatör. Varför ställde du upp på bilderna? Jag är lite besviken på din godtrogenhet. Hur dum får man bli? Det fattar ju vem som helst att det inte går att lita på dito herrtidningar. Men jag kommer att sakna dig presentera vädret och hoppas du snart syns i rutan igen. Jag tycker det är fel av TV4 att stänga av henne. Värre saker har andra journalister och tv-medarbetare gjort, utan att bli avstängda.

Till alla andra som funderar på att ställa upp på liknande bilder. Dra lärdom av detta. Tro inte på eventuella garantier. I den där branschen finns inget som heter garanti. Det som säljer är det som gäller. Inget annat

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:16 EM | Google

Enhetstaxan

Den 1 maj 2006 infördes enhetstaxa i SL-trafiken och zonindelningen försvann. De gamla kontant- och rabattkupongerna ersattes av enkelbiljetter. Zonerna i SL-trafiken togs bort och långa resor blev därmed mycket, mycket billigare, medan korta resor blev något dyrare. Det går dock att köpa häften för 180 kronor, vilket motsvarar 18 kronor per biljett.

Alla köper inte månadskort av olika anledningar, men måste ibland ta sig in till stan eller till andra delar av Stockholm med omnejd. Förut kunde en enkelresa kosta skjortan. De som gynnas är de som bor i förorterna och än längre ut i länet. De som missgynnas är de som bor i stan.

Nu hörde jag i går på TV att om moderaterna vinner ska de slopa enhetstaxan för att de tycker att den är orättvis. Har tanterna på Östermalm gnällt på att de får betala någon krona mer nu för att ta sig in till city?

Orättvist eller inte. För förortsborna har en pandoras ask öppnat sig och alla har fått råd att ta sig vart de vill inom SL för 20 kronor per enkelresa. Är det orättvist att ge dem denna chans? De har ofta inte mycket pengar att vifta med.

Jag skulle bli grymt förbannad om de plockade bort enhetstaxan.

Detta är ett bra grepp och enligt SL helt okey.
http://www.bytbiljett.nu/

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:35 FM | Google

20 juni 2006

NSA

Each time you dial...
We start a file...

Missa inte denna film. (Flash)

Via Big Brother Bulletin - nr 6/2006

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:32 EM | Google

Andy Pandy

Sommar och sol.
Vad jag kan se så kommer snart
det normala svenska sommarvädret :).
Precis lagom till midsommaren.

BTW - såg Andy Pandy på morgonsändningen.
Snacka nostalgitripp.
Vad dagens ungar skulle tycka om detta
program kan jag bara ana :).
Men jag satt som klistrad framför TV:n.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:51 FM | Google

19 juni 2006

Valaffischer

Det kommande valet har kommit lite i skymundan på grund av fotbolls-VM. Men snart så kommer väl stan att tapetseras med alla dessa valaffischer. Att inte Stockholms skönhetsråd inte agerar :-)? Hela stan kommer snart se ut som fan. Jag personligen tycker att dessa valaffischer förstör hela stadsmiljön.

Finns det verkligen någon som bestämmer sig vilket parti de ska rösta på genom att titta på en valaffisch? De ser ju nästan likadana ut allihop, byt bara ut ansiktet på personen eller partibeteckningen. Nej, strunta i affischerna i år och skänk pengarna till Rädda Barnen eller annan verksamhet som gör störrre nytta.

Det räcker med väl valstugorna och alla annan information som fullkomligen sköljs över en via TV och press. Om partiledarna nu känner att de bara MÅSTE få se sitt eget ansikte för att stärka sin självbild, så sätt in en annons i tidningarna istället.

När valet är över brukar det ta orimligt lång tid innan alla valaffischer är borttagna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:26 FM | Google

18 juni 2006

Bröllop

Det var ett 30-års kalas, trodde de flesta gästerna, utom vittnena och jag. Carina fyller snart 30 år och hade en liten förtida fest på grund av att alla skulle kunna vara med, några skulle vara bortresta på den riktiga födelsedagen.

Gästerna kom, en del kanske reagerade på att Carina var så väldigt fin, snyggt uppsatt hår, vacker sminkning och så en ljuvlig rosa klänning, än mer att hennes sambo var lika uppklädd. Men är det kalas så är det kalas :).

Efter en timme kom maten via en cateringfirma, men budet som kom med maten lämnade inte bara maten och gick utan hon stannade. Det var en vigselförättare. Så till mångas förvåning gifte sig min dotter och hennes sambo i trädgården. Jag kan lova att det var många glädjetårar som fälldes, själv kunde jag inte heller låta bli att röras till tårar. Jag som sällan gråter och definitivt inte offentligt :).

Så helt plötsligt var 30-årskalaset en bröllopsfest.

Tyvärr fick jag inga fina bilder. Min kamera börjar bli dålig. De bilder jag tog blev mörka och med lite lustiga ljusreflexer i. Jag hoppas att Carinas kompis bilder blev bättre.

Tur med vädret hade de också och barnen var som änglar.

Tänk att min dotter nu är en gift kvinna.

Dikten som lästes upp under akten var fin.

Kärleken kommer, kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Men dig vill jag följa
i vinter och vår,
och alla min levnads dagar.

Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt.
Och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min.
Och gråten är min då du gråter.

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut ur den hårdaste mark,
som sol över mörka gärden.

Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt.
Och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min.
och gråten är min då du gråter.

Nils Ferlin

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:32 FM | Google

17 juni 2006

Hemlighetsmakeri

I dag ska jag på ett födelsekalas med knorr på. Mer kan jag inte berätta. Bilder lär komma i morgon eller måndag.

Ha en underbar solig dag!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:14 FM | Google

16 juni 2006

Sluta flytta runt Europaparlamentet

Har du skrivit på listan? Flyttkarusellen av EU-parlamentet kostar enorma summor pengar och ter sig som ett skämt för en vanlig lekman. Tolv veckor om året ska det vara aktiviteter i Strasbourg. Det är Franrikes ståndpunkt.

Sex långtradare med kontorsmaterial kör varje månad till Strasbourg, ungefär tre tusen personer åker med, förmodligen inte i lastbilarna :), utan i lite dyrare transportmedel. Från parlamentet i Luxemburg kör två långtradare med kontorsmaterial och cirka 200 person åker till Strasbourg.

Det kostar Europas skattebetalare ca 200 miljoner euro/år att flytta parlamentet mellan Bryssel/Belgien och Strasbourg/Frankrike....Deltagardemokrati. Artikel 47 om deltagardemokrati i den föreslagna konstitutionen för Europa, som EU-kommissionen ställt sig bakom, bygger på att man vill få medborgarna i den Europeiska Unionen mer aktiva och delta i debatten om de europeiska frågorna. Därför startar vi nu ett medborgarinitiativ för att samla ihop en miljon underskrifter för att få ett slut på slöseriet av skattebetalarnas pengar.

EU-parlamentet borde ligga i Bryssel. Lägg även ned parlamentsbyggnaden i Luxemburg. Lägg ned parlamentet i Strasbourg. Varför ska Frankrike envisas med att denna flyttcirkus ska fortsätta enbart på grund av prestigeskäl. Det är inget som gynnar EU-medborgarna.

Vad gör du Göran Persson
för att stoppa detta slöseri?
Förmodligen ingenting.
Bugar, flinar och bockar bland
de övriga regeringsmedlemmarna.
Vid mötet i går togs inte ens denna fråga upp
hörde jag på nyheterna i morse.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:50 FM | Google

15 juni 2006

Inga implantat, än

Läkaren blev väl antagligen lite besviken för han såg väl inkomsten av x antal implantat segla iväg i luften.

Skämt åsido, han var imponerad över att behandlingen fungerat så bra, trots att jag röker. Det brukar inte göra det i vanliga fall på rökare sa han. Kul att få den responsen.

Men två tänder sitter löst till, både bokstavligt och bildligt talat – men inte värre än att han tyckte att jag kunde fortsätta med behandligen och sedan återkomma om ett år.

Ett års respit i alla fall och även om det nu blir så att jag måste sätta in implantat så kändes det genast mycket bättre att veta att det bara gäller två tänder.

När jag var där första gången då var prognosen mer dyster, men fan den som ger sig. Som jag slitit och jobbat. Jag kommer att forsätta med mellanrumsborstar och allt annat jag ordinerats att göra. Det har blivit en vana, så det är inte så farligt som det låter.

Men sluta röka? Njae.....

Men jag har beställt boken Petra tipsade om i inlägget nedan, plus givetvis några till. Att gå in på Bokus och förvänta sig att bara jag ska köpa en bok är ganska svårt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:03 EM | Google

Sluta rök, du som kan - innan det är för sent.

I dag får jag min dom. Min vanliga tandläkare sände i väg mig till en parodontologiklinik inne i City, eftersom han misstänkte att jag lider av tandlossning. Kul i jul. Nu har jag gått där x antal månader och följt deras hårda behandlingsplan så gott jag kunnat. Nu får jag väl höra huruvida det fungerat eller inte.

Titanimplantat blir det inte fråga om från min sida.
Då får det vara as it is.
Vem har råd med sånt?
Inte jag i alla fall.

Vad detta beror på? Rökningen så klart.
Du som är ung och röker, lägg av innan det är för sent.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:05 FM | Google

14 juni 2006

Ett NEJ är alltid ett NEJ.

Texten i dag inspirerades av ledaren i dag i Expressen, Kvinnofrid nu!

Förra året anmäldes 3787 våldtäkter till polisen, en ökning på 30 procent från året innan. Hur många våldtäkter som skedde som inte anmäldes under förra året vågar jag inte ens sia om. Men om vi tar den siffran som finns.

Varje dag, grovt avrundat sker det tio våldtäkter. Tio kvinnor utsätts för sexuell förnedring och utnyttjas för att en man ska få en sexuell utlösning (gå hem och runka istället) eller bara i syfte att få njuta över att ha makten över en kvinna.

De flesta våldtäkter sker inom husväggar, hemma eller hos någon annan, 12 procent är överfallsvåldtäkter utomhus – men där har en markant ökning skett.

Om du tänker efter så känner du säkert en eller flera tjejer som blivit våldtagna. De flesta anmäler inte våldtäkterna för att slippa att bli ytterligare förnedrade, i förhör och i rätten. Jag förstår dem.

Var du berusad?
Hade du utmanande klädsel?
Hade du inte flirtat lite med mannen?
Varför följde du med honom hem?

Det är många frågor som ställs till kvinnan som är offret, men mannen verkar slippa lindringare undan.

Det ska inte räcka med att skylla på att mannen som våldtagit varit berusad eller käkat anabola. För in facto är de inte alltid berusade, men det är ju enklast att skylla på det för det tycks vara en förmildrande faktor:

– Jag minns inget?

En anmälan ska inte bara rinna ut i sanden, bara för att polisen inte förhört vare sig förhört offret eller eventuell förövare. Snabba puckar måste det vara. Snabba DNA-provtagningar. Snabbare husransakan. Polisen måste agera snabbare, för att ge åklagaren lite kött på benen. Åklagarna måste också skärpa sig.

Ofta får våldtäktsmän ganska låga straff. Jag tvivlar på att de får någon behandling under fängelsetiden. Det borde de få. Det borde de få även när de släppts ut. Annars kommer många att återfalla och så blir det en ny våldtäkt.

Kemisk kastrering är en variant. Men det är det som sitter i huvudet som måste förändras. Deras kvinnosyn. Kvinnan är inget byte som kan nedläggas efter behov.

Om jag skulle utvidga texten till att handla om sexualbrott skulle siffrorna chockera många.

Citat från BRÅ:

I statistiken för år 2005 anmäldes drygt 11.700 sexualbrott (till exempel sexuellt ofredande, sexuellt tvång eller våldtäkt). Under de senaste tio åren har antalet anmälda sexualbrott ökat med knappt 60 procent. Ökningen beror troligtvis på en kombination av att anmälningsbenägenheten och den faktiska brottsligheten ökar. Samtidigt finns ett stort mörkertal när det gäller sexualbrott. Det vanligaste sexualbrottet i statistiken år 2005 var sexuellt ofredande som utgjorde mer än hälften av anmälningarna. Våldtäkt utgjorde drygt 30 procent av de anmälda sexualbrotten.

Ett NEJ är alltid ett NEJ.

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit
om detta sedan 1997.
Men jag kommer antagligen få göra det fler gånger.

Inte skyddsvärd

Våldtäkt är lika med rån?

Våldtäkterna ökar

Ja, det är bara att skriva in ordet våldtäkt eller kvinnofrid i sökrutan till höger så finns det hur mycket texter som helst som berör detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:39 EM | Google

Rör inte mitt ben

Garanterat ett glatt morgonskratt, eller flera rättare sagt. Jag satt och garvade hela tiden. De säger att hundar är dumma och det är inte min erfarenhet, efter att ägt fyra dito. Men den här hunden tog i alla fall priset.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:54 FM | Google

13 juni 2006

Vad skönt det var att bada i dag i denna värme

Första doppet för i år!

Monica och jag var och badade naturellt. Jag var osäker på vägen så jag bad Monica guida mig. Vete sjutton om jag skulle hitta dit igen :). Hem gick det värre. Körde vilse, men till slut kände jag äntligen igen mig och kunde orientera mig och hitta hem. Mitt lokalsinne är inte av denna världen.

Jag blev lite förvånad över att jag kände mig helt obesvärad att knalla omkring naken. Jag som är så blyg. Det som jag tyckte var mer jobbigt var att ta sig till badet själv ensam första gången, men det slapp jag nu. Danke! Nu vet jag vart det finns, hur välskött det är och det kändes tryggt och förhoppningsvis hittar jag dit igen :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:50 EM | Google

Expressen griper in

Jag vet ju inte riktigt om det enbart är Expressens förtjänst att de tre vännerna ska få fortsätta att leva ihop som de gjort i över 30 år. Det var nog mer att politikerna fick stora darren av att ett beslut, som de trodde skulle passera oförmärkt förbi, uppmärksammades så stort.

Men jag är glad att de får fortsätta leva tillsammans, som de alltid gjort. Hoppas det blir så och att det inte bara är fagra löften från politkerna för att det ska se bra ut i pressen.

Det skulle sparas pengar och skatten skulle sänkas, givetvis är det en ekvation som innebär att någon eller några drabbas.

Att de ofta är de som inte kan sätta något emot som drabbas är givet. Men hur många liknande fall förekommer det inte i tysthet? Där "Expressen inte griper in". Där de anhöriga inte får respons? Där de drabbade inte kan göra sin röst hörd?

Tidningarna väljer vad de vill skriva om, vad som kan tänkas sälja. De tre hade tur. De drog en vinstlott, men nitlotterna finns det fler av.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:49 FM | Google

12 juni 2006

Trängselskatten

Jag fick ett brev med information om trängselskatten och vad som ska hända när försöket avslutas. Försöket avslutas 31 juli 2006.

I samband med valet söndagen den 17 september 2006 ska en folkomröstning ske i Stockholms kommun för ett eventuellt permanent införande av miljöavgifter/trängselskatt om svaret blir ja.

I brevet som jag fick stod det att jag ska återlämna transpondern till Vägverket och det görs via Pressbyrån eller 7-Elevens butiker i stockholmsområdet.

Men om det blir ett ja?

Varför inte vänta med återlämnandet till efter folkomröstningen? Om det nu är samma typ som ska användas om försöker permanentas?

Det blir dyrt att åter sända ut transpondrar till alla som vill ha. Eller är det bara någon form av prototyp som används nu?

Underliga funderingar jag fick i köerna i morse. Essingeleden var proppfull med bilar och mina tankar for iväg...trängsel var det.

???

Ping 'http://intressant.se/ping/220/'
failed: HTTP error: 500 read timeout.

Men inlägget kom in, men intressant måsta ha fått hicka, jag pingade trängselskatt men av någon anledning kom även fotbollsvm med, vilket säkerligen gör en del besvikna om de tror att de ska få läsa om VM i just detta inlägg.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:12 EM | Google

VM

Jag är inte speciellt förtjust i fotboll. Jag gillar hockey, där är det snabba puckar. Snabba bollar vet jag inte om det brukar vara i fotboll, men det var det definitivt inte i Sveriges första match mot jumbolaget. Sverige borde ha vunnit med minst 3-0 eller något dito.

Nu såg jag till min förvåning alla välbetalda spelare som Zlatan och Henke med flera spela som de befann sig i division två och inte i ett VM. Bollen ska in i mål. Den ska inte över. Det ger inga poäng. Jag såg en halvlek, sedan tröttnade jag.

Mit tips.
Sverige kommer inte till slutspel.
Såvida inget mirakel händer.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:24 FM | Google

11 juni 2006

BlogRankers.com

Vad hände med den tjänsten? Dog den en för tidig död eller är den bara nere tillfälligt. Ja, jag vet att många har åsikter om BlogRankers.com, men alla har rätt till en andra chans. Fast nu verkar BlogRankers.com inte ha fungerat på flera dagar, varken den svenska varianten eller den andra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:11 EM | Google

Googleannonser

Nu har jag lagt in denna annons i bannlistan,
så den ska inte visas fler gånger.
Hoppas det funkar, annars blir jag grymt grinig.
Det kan ta någon timme innan det slår igenom.

Sverigedemokraterna

Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen. Annons för Sverigedemokraterna på min blog? Jag har bannat pillertrillerannonser, men även nu försökt banna denna annons.

Vem vill bli förknippad med detta parti? Allt de står för tar jag avstånd ifrån. Är de så desperata att de måste börja annonsera via Google?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:55 FM | Google

10 juni 2006

Sol och värme.

Nu är sommaren här!
Vad mer kan man begära?
Njut! Sommaren är kort.
Snart vänder det mot
mörkare tider :).
Den dagen, den sorgen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:01 EM | Google

9 juni 2006

Generell bredbandsavgift? Aldrig i livet!

Nu får Bodström tagga ned lite.
Börjar det inte bli lite hysteri över det hela nu?
På nyheterna talade han om en generell bredbandsavgift.

En generell avgift, eller om de nu vill kalla det skatt, drabbar alla, oavsett om de fildelar eller inte. Vilket jag anser är helt galet. Helt uppåt väggarna.

Jag har ett annat förslag som vore tekniskt genomförbart. Låt var och en betala för det som de laddar upp och ned, fildelarna får då stå för merparten av kostnaden, som då på något sätt är tänkt att komma upphovsrättsinnehavarna till godo - typ STIM.

Nu får de faktiskt sätta sig ned och komma med ett vettigt förslag. Jag tänker då inte bekosta fildelarnas bandbreddsanvändning. De står för merparten av all bredbandsanvändning, vilket ISParna borde informera Bodström om.

Det finns inget som är gratis, vilket fildelarna tycks tro. Det är de som ska betala och inte vi andra som använder Internet till att hämta hem mail, surfa runt och läsa bloggar och andra aktiviteter som är helt lagliga och till det går det inte så mycket bandbredd.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:22 EM | Google

Knoparmoj

Solen lyser med sin frånvaro. Men det sägs att den ska dyka upp i helgen och att värmen ska vara i några dagar i alla fall.

Just nu sitter jag sotarvakt, väntar på att sotaren ska komma. Tänk, förr i världen skrämde man barnen med att hota att sotaren kommer och tar dig om du är olydig.

De är unga killar numera :) och skrämmer då ingen längre. De pratar inte ens knoparmoj med varandra, sotarnas interna språk.

BTW - "Även en man måste visa ömhet", bra artikel på Insidan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:55 FM | Google

8 juni 2006

VM-feber gör många VM-sjuka

VM-feber

VM-feber

Ja, nu är det verkligen VM-feber. En dag kvar om jag har förstått saken rätt. Själv är jag helt ointresserad av fotboll och tänker inte se en enda match.

Vid stora sportengagemang brukar sjukskrivningen öka. Så VM-febern lär öka antalet sjukskrivna män även i år, såsom skett alla andra år. En notis i Aftonbladet som jag tyvärr inte hittar någon länk till på webben ger besked om detta.

En blivande doktorand på nationalekonomiska institutionen i Uppsala har undersökt korttidssjukskrivningen under fotbolls-VM 2002. Sjukskrivningarna ökade med 55 procent bland männen, jämfört med samma period 2001 och 2003.

Siffrorna talar för sig själv.

En sak hoppas jag verkligen att inga av Alliansens anhängare missbrukar detta och sjukskriver sig bara för att de har fått VM-feber. För då skjuter ni er själva i foten. Ni som påstår att det bara är slöa och lata arbetare som missbrukar systemet, typ. Något sådant skulle väl aldrig ni göra? *ironi* :-)

Må försäkringskassorna mångdubbla kontrollerna under VM. :)
Nej fyrdubbla kontrollerna. Detta är ett känt fenomen.
Varför inte utnyttja den vetskapen och öka kontrollerna?
Men kontrollanterna kanske också fått VM-feber?

Andra bloggar om:
,

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:10 EM | Google

7 juni 2006

Fjolårskalvarna stöts bort

Nu är det svåra tider för älgarnas fjolårskalar. De stöts bort. Brutalt. Naturens gång. Det finns många årskalvar som virrar omkring nu. Stressade. Ensamma.

Fjolårskalv

B. berättade att när han åkte hem över I1 så var det en fjolårskalv som anslutit sig till kossorna som går lösa på området. Han sökte väl en slags trygghet, men kossorna uppskattade säkert inte sällskapet. Dagen efter syntes kalven inte till.

Läste en notis i lokaltidningen att en grupp ungdomar mellan 12 till 14 år som jagade ut en fjolårskalv på taket till parkeringshuset i Vårberg. Kalven blev så hetsad att den kastade sig uför taket och bröt bägge frambenen. Trots detta fortsatte barnen jakten.

Fjolårskalven, med sina brutna framben (tänk vilken smärta), försökte söka skydd genom att hoppa över stängslet till tunnelbanespåret. Svårt medtagen och med ström i kroppen avlivades den av en man från trafikkontorets skadedjursgrupp.

Ett 50-tal personer samlades utanför stängslet för att se på kalvens dödskamp och avlivningen. Folk spottade på älgen. Någon kastade en glödande cigarett på den. Detta uppgav mannen som fått i uppgift att avliva kalven.

Tunnelbanan stod stilla ett par timmar för att en kranbil skulle kunna lyfta bort kalven från spåret.

FY FAN säger jag bara. Jag tror inte att det bara var barn som spottade och hånade djuret. De ungdomarna som startade förföljelsen av kalven borde lagföras för djurplågeri. De andra som bara stod och tittade på borde skämmas, dels för sitt agerande och för att vara så dåliga förebilder för barnen.

Vad är det för människor som kan göra något sådant här?

Var finns respekten för allt levande liv?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:32 EM | Google

Första fallet på 24 år tas upp angående könsstympning

Snacka om en viss tröghet i rättsapparaten, samt i benägenheten att anmäla brott av denna karaktör.

Könsstympningar av kvinnor har varit förbjudet i Sverige sedan 1982. Först nu, 24 år senare, väntas det första åtalet för ett fall av könsstympning.

Vad är då könsstympning? Ta in detta med vetskapen att under primitiva stympningar i ursprungsländerna används ingen bedövning. Pang på rödbetan. Ofta leder stympningen till flickans död i form av olika komlikationer.

Kvinnlig könsstympning är ett samlingsbegrepp för olika former av ingrepp i flickors yttre könsorgan. Det kan handla om allt från att en del av klitoris skärs bort till att kanterna kring könsorganen sys ihop till en smal öppning efter att hela klitoris samt inre och yttre blygdläppar skurits bort.

Så en omskärelse som många låter sina pojkar genomgå av religiösa eller rent praktiska skäl går inte att jämföra alls med detta.

Så till något helt annat.

Sverigedemokraterna blir tredje största parti om landets ungdomar får bestämma. I "Ungt val" som genomförts av Aftonbladet och ungdomssajten Lunarstorm röstar 11,9 procent av 15- till 21-åringarna på sverigedemokraterna.

Det helt apropå att en del vill sänka röståldern, det ska räcka att man fyller arton det året valet sker.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:39 FM | Google

6 juni 2006

Två flugor i en smäll

När jag passerade Hötorget såg jag Esbati tala och jag var tvungen och stanna och lyssna. Som vanligt satt orden precis exakt som de skulle. Rasisterna försöker ju utnyttja och överta nationaldagen för sina mörka syften. Det är bra att motkrafter ställer upp, på ett fredligt sätt.

Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti och de har alltid deltagit i kampen mot rasism och högerextremism. Jag gick fram och frågade efteråt om jag fick lägga ut bilden ovan på nätet. Jag tyckte det var bäst att fråga, för säkerhets skull.

Esbati

Varför det var så mycket poliser där förstod jag inte. Men de kanske var rädda för att högerextremister skulle vilja störa Vänsterpartiets talare?

Polis

Det jag egentligen skulle göra på Hötorget var att gå på bio. Åsa diskuterade en gång i sin blog att det fortfarande anses vara lite udda att gå ensam på bio och restaurang. Varför det? Vill ingen hänga med så går det lika bra att gå själv. Det var fler än jag som var ensamma vad jag kunde se, när jag kikade runt lite.

Nu blev jag dock besviken på filmen jag sett framemot att se, Mission Impossible 3. Seg. Småtråkig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:02 EM | Google

Sveriges nationaldag

Sveriges nationaldag. Jahapp! Och?

Jag tänker inte fira den och det tänker inte flertalet andra göra heller om jag ska tro på vad som sades på nyheterna i går.

Den här dagen kommer det förmodligen att bli olika demonstrationer av oliktänkande aktivister och bråk befaras. Såg på text-tv att handlarna uppmanades att ta in stolar och andra lösa föremål utanför. Sicket sätt att fira nationaldagen på?

Bio står på agendan i dag däremot för egen del. Jag har länge funderat på att gå och se en film och nu ska jag i väg. Det känns som en bra dag att sitta i biomörkret och se en bra film.

Den som vill fira nationaldagen på riktigt har hela programmet här!

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:18 FM | Google

5 juni 2006

Bloggtreklöver 96

Sockerfritt

Ett autistiskt barn i familjen!

Ligator

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:24 EM | Google

Avdelningen trevliga mail, NOT!

Avdelningen trevliga mail, nej i den avdelningen hamnar inte detta mail direkt.

hej Anna !,
Att sitta och hylla kommunism och socialism som är roten till ond skövling av mänskliga såväl som natur resurser, det borde vara ett brott.

Stackars små arbetare som inte skall jobba mer än 8 timmar, i dåliga jobb därför att de aldrig pressar sig själva särskillt hårt.

Jag utvecklar medicinsk teknik till allas bästa och jobbar ofta 10 - 12 timmar, det är inget jag sitter och gnäller över.

Lägg ner din blogg om den skall glorifiera socialism och gnälliga slöa arbetare.

Jxxxxx Hxxxxxxx Honolulu, Hawaii, USA

Står det inte Annica Tigers blog högst upp? Jag heter inte Anna. Dessutom tycker jag att det går att kommunicera på ett trevligare sätt och kritik kan framföras på ett mer konstruktivt sätt. Inte för att jag förstår varför jag fick detta mail. Jag tänker inte lägga ned bloggen :).

BTW - som en del kanske märkte låg mina sidor nere från och till i går och gick inte att nå.

I de allra bästa av världar skulle inte
dylika namninsamlingar behövas.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:21 FM | Google

4 juni 2006

Anonyma mesar är värda förakt

Johanne Hildebrandt skriver i Aftonbladet att att anonyma mesar är värda förakt. Väl läsvärd.

Mot slutet skriver hon:

Men andra som känner sig påhoppade borde följa blogg-veteranen Annica Tigers råd att anmäla direkt.

Jag antar att det är detta inlägg hon syftar på.
Har du inte läst den texten så gör det.
Det handlar om blogmobbning och om att mobbning
förekommer även på gästböcker, via mail och på forum.

Jag citerar Grynet:
– Ta ingen skit!

Några bra länkar!

Friends

DI ger tips!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:51 EM | Google

Lägg ned nu! Internet är ingen djävla lekstuga!

The pirate bay är uppe nu. De stackars som blev "hemlösa" när alla servrar beslagstogs vet jag inte om de fått tillbaka sina tjänster än, men det kanske andra vet mer om.

Det var en demonstration under lördagseftermiddagen mot onsdagens fildelningsrazzia. Det är bra att de som är missnöjda demonstrerar. Skriv klagomål till era riksdagsmän, skriv insändare till tidningar, skriv på era bloggar och hemsidor – gör allt för att visa ert missnöje. Men ge fan i vårt Internet. Då menar jag vi alla andra vanliga dödliga som har behov att besöka de sajter som nu ska "strafffas" och släckas ned. Så fucking barnsligt så det går inte att beskriva med ord ens.

Saxat ur Expressen:

– Lägg ner och sluta bråka med internet, det är en strid ni inte kommer att vinna, uppmanade Fredrik Neij, en av Pirate Bays grundare.

Hallå! Vad är det ni gör själva i och med att ni ger er på sajter och tynger ned dem så de slutar fungera?

Internet är ingen lekstuga

Sajter som vanliga Internetsurfare kanske vill komma in på av någon anledning. Det drabbar ju inte dem ni verkligen vill åt utan oss alla andra.

Vad tror ni att det ger för resultat? Jo, det kan innebära att de som hållit med er om att behandlingen av hela denna soppa varit skit, helt plötsligt drar sig undan och ert agerande får motsatt effekt. Sug på den ett tag!

Andra bloggar om:
, , , , ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:48 EM | Google

Färskpotatis

Potatisarna på Coop Forum såg ut som sättpotatisar, med groddar och färdiga att lägga ned i potatislandet. Men jag hittade en liten låda med svensk färskpotatis vid sidan om och den blev genast mer intressant. Dyrt, men VaFan det kan det vara värt. I dag ska den avnjutas. Årets första färskpotatis brukar alltid smaka lika gott.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:18 FM | Google

3 juni 2006

Hela havet stormar, men det kommer att mojna

Hela havet stormar har det kännts som de senaste dagarna. Men havet kommer att mojna. The Pirate Bay kommer att återuppstå som Fenix ur askan, likt en hydra.

Det jag tycker är viktigt är att det hela utreds ordentligt, fast jag vet ju inte om JO är rätt organ. Hur stor påverkan har det haft att USA har pekat med hela handen? Vem eller vilka tog beslutet och på vilka grunder?

Många har velat göra detta till en politisk fråga, men jag tror att en borgelig regering hade blivit lika skitnödig i samma situation om USA och Vita huset hade pekat med hela handen.


Andra bloggar om:
, , , , , ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:35 FM | Google

2 juni 2006

Klantigt agerande av polisen

På webbhotellet PRQ beslagtogs runt 200 servrar, många av PRQ:s kunder tillhör privatpersoner eller företag utan brottslig verksamhet. Det tycker jag är helt vansinnigt. Om polis och åklagare var ute efter The Pirate Bay och de som ligger bakom sajten är väl en sak. Men att bara rensa rakt av så att enskilda företag och individer drabbas är förkastligt. Polisen hade väl kunnat kolla vilka servrar som tillhörde webbhotellet och vilka sajten The Pirate Bay disponerade på plats istället för att ta med sig allt utan urskiljning.

Jag hade själv blivit helt rabiat om mitt webhotell totalt stängdes ned och därmed skulle alla tjänster jag betalar för sluta fungera, hemsida och mail m.m.

Det var USA:s regering som låg bakom tillslaget mot fildelningsnätverket Pirate Bay i går, enligt uppgifter till SVT:s Rapport.

Vad har Vita Huset med svenska sajter att göra? Är Sverige en av USA:s marionetter? USA verkar ha sina fingrar i alla syltburkar som finns numera. De borde ägna sig lite mer åt att sopa rent framför sin egen dörr.

Nya anklagelser om massaker i Irak. Brittiska BBC visade i torsdags en film där den amerikanska militären anklagas för att avsiktligt ha dödat elva civila i Ishaqi, 10 mil norr om Bagdad.

Detta är bra mycket viktigare att utreda och få slut på dessa illdåd än att bry sig om att Hollywoods branschorgan MPAA retar sig på fildelning i lilla Svedala.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:04 FM | Google

1 juni 2006

Bloggtreklöver 95

Storasystern

Jag skriver

Magnus Tankar

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:22 FM | Google

Artister för livet

Stiftelsen "Artister för livet" bör vara ganska körd nu? Lär några artister ställa upp i framtiden? Kan det kännas meningsfyllt nu när det kommit fram att bara fyra procent av omsättningen gått till välgörenhet?

Saxat ur DN.

Stiftelsen lägger alla kostnader och intäkter inom ramen för ett aktiebolag som stiftelsen äger. Förra året omsatte bolaget totalt 2,2 miljoner kronor. Totalt gick 80.000 kronor till välgörenhet - mindre än fyra procent av omsättningen.

Någon eller några har tjänat sig en rejäl hacka. För visst finns det alltid omkostnader kring insamlingar, men de lär inte ligga på 96 procent.

Stiftelsen ska lägga ut information på sin hemsida i dag. De menar att i nyhetssändningar har "Artister för Livet" granskats och framställts som oseriösa. Ja, de har granskats och vad jag kunde se så var granskningen helt korrekt.

http://www.artisterforlivet.com/

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:03 FM | Google