« juni 2005 | Startsidan | augusti 2005 »

31 juli 2005

Vardag igen

Hemma, men ändå inte hemma.
Än har jag inte att landat :).
Jag såg i kommentarerna i förra inlägget
en del frågor som jag besvarar med en länk
till Baravara.

// Annica Tiger - som har en hel del mail att skumma igenom och att besvara, för att inte tala att om att läsa bloggar...fast det finns en morgondag i morgon också och en morgon i övermorgon.....

BTW - Tack Jontas för att du rensade trackbacks och höll lite koll på bloggen.

Annica Tiger 9:07 EM | Google

27 juli 2005

Pilla sig i naveln

Nu tar jag min lilla kabinväska och drar till skogs. Långt in i de djupa skogarna uppåt Dalsland till. Fem dygn utan varken dator eller ens en mobiltelefon påslagen. Det är en meditationskurs jag ska åka på. Tystnad. Ro. Lugn. Pilla sig lite i naveln.

Så...ha det bra i veckan.

Lev väl!

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:39 FM | Google

26 juli 2005

UD nobbar Saddam

Saddam bett att få avtjäna sitt straff i Sverige.

Saddam får ej komma till Sverige
.

Saddam Hussein har bett att få ställas inför rätta eller avtjäna ett eventuellt straff i Sverige.

Frågan är inte aktuell för svenskt vidkommande ger UD besked om. Tack för det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:34 EM | Google

Tvära lappkast

Tuppen lurar hönor till sex.
Tuppen fejkar orgasm.
Förunderlig är vår värld :).
Helt ointressant kanske, men jag
drar i alla fall paralleller till
det motsatta, i mänsklig skepnad.

För att bli lite mer allvarlig.
Tvära lappkast av en med samegener i sig.

Sharm el-Sheikh är nu mer eller mindre en spökstad. Turisterna flyr, terroristerna gnuggar händerna. Men för befolkningen som lever på turismen är det en tragedi.

Apollo skriver:

Sharm El Sheiks vackraste vyer hittar man under havsytan. Även om man aldrig har snorklat förut är det vid sandstranden i Naama Bay man sätter på sig snorkel och cyklop för att njuta av den akvarielika undervattensvärlden. Att upptäcka vackra koraller och fiskar i alla storlekar med starka, klara färger är ett nöje som passar lika bra för stora som för små. Vid naturreservatet Ras Mohammed finns ett fantastiskt korallrev som anses vara världens näst bäst bevarade. Ett eldorado för varje dykentusiast. Längre ut till havs kan man med lite tur få se både hajar och delfiner.

Det låter lockande.
Eller hur?

Colonas dykcenter hade jag planerat att besöka. Hur går det nu för deras verksamhet? Men det kanske har lugnat ned sig till hösten? Turismen i Thailand kom igång ganska snabbt efter tsunamin, även om det var mindre turister än vanligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:05 FM | Google

25 juli 2005

Diplomerad tandemhopperska :)

Nu har jag gjort det :).
Fy fan, vad häftigt!!!

Jag fick till och med ett diplom.

"Annica Tiger har hoppat fallskärm från den fantastiska höjden av 4000 meter. Efter ett häftigt frifall drogs fallskärmen, varpå en lugnare nedfärd mot jorden började. Hoppet skedde ur flygplanet Twin Otter tryggt ihopkopplad med tandeminstruktören Ingemar över flygfältet Gryttjom den 25/7-05"

Filmen som togs blev förvånansvärt bra. Den blir kul att ha kvar som minne. Även om nu detta tandemhopp för alltid kommer att finnas där i minnet, utan film. Det var en sådan otrolig upplevelse, förutom det att jag klarade av min egen utmaning mot min höjdskräck och flygrädsla, var det faktiskt en enorm fantastisk upplevelse att sakta segla ned mot jorden och kolla in den underbara utsikten. Ingemar snurrade ett par extra gånger så jag skulle få känna på lite karusellkänsla :). Det tackade jag inte nej till.

Flygningen upp var det värsta,
sedan första sekunderna på 4000 meters
höjd, då det dels var kallt och det
var svårt att andas. Men sen.....
var det helt underbart.

Landningen var perfekt, i alla fall ur min synvinkel. Lugnt och stilla landade vi och stod hux flux rakt upp nere på fast jord.

Nyfiken?
Kolla in http://www.skydive.se/.

Update:
Några klipp, ganska dålig kvalité, ur filmen
har jag lagt upp under länken Dagens bild ovan.
Filmen är betydligt bättre, men lite väl stor att lägga ut.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:55 EM | Google

24 juli 2005

Det finns ett litet trasigt barn...

För att spinna vidare på ämnet beroende. Nu lite mer allvarliga saker, mer dödligt beroende. Heroin. Det finns ett talesätt, en heroinist skulle kunna sälja sin egen morsa för att få ihop stålar till en fix. Det stämmer, misstänker jag; rättare sagt det vet jag.

Men efter att ha läst böckerna jag skriver om nedan kan jag se orsak och verkan. Inom varje heroinist finns ett litet trasigt barn. Ja, det kan nog appliceras på allt slags missbruk misstänker jag. Ingen föds till att bli alkoholist, heroinist, haschare eller amfetaminpundare; välj valfri drog.

Jag har ofta funderat över de sengångare man kan se inne i stan. De står och klamrar sig fast i en lyktstolpe, som om de inte kan gå eller sitta. En gång på Centralens damtoalett såg jag en ung tjej, som antagligen precis tagit sig sin fix, stå och försöka göra make-up framför spegeln. Det gick inte så bra, allt hon gjorde, alla rörelser gick i ultrarapid. Det såg ut som filmat i slow motion. Jag har sett hur en heroinists blick ser ut, en pupill knappt stor som ett knappnålshuvud. Det ser inte klokt ut. Heroin är en drog som jag inte har förstått mig på.

Saxat från UR.

Heroinet verkar snabbt och ger ett rus som varar 4-6 timmar. Omedelbart efter det att man injicerat heroin i en ven, uppstår en våg av välbehag som övergår i en känsla av tillfredsställelse, som innebär att varken hunger, smärta eller sexuella begär gör sig påminda.

Vad är det för vits med att ta en sådan drog, som har de verkningarna som ovan? Heroin, bara namnet förbryllar. Hero betyder hjälte på engelska. Det finns inget hjältemod hos dem som producerar, distribuerar eller langar heroin. Det enda hjältemod jag kan se är väl hos dem som lyckas ta sig ur skiten, med livet i behåll.

Jag har sträckläst tre böcker nu, rakt av.
Utan en tanke, I skuggan av värmen och
Bortom ljus och mörker, alla tre skrivna av Lotta Thell.

I första boken får Hasselakollektivens arbetsmetoder sin kanske berättigade kritik för undermåliga behandlingsresultat, den andra och tredje boken handlar om hennes kamp ur missbruket.

Jag sträckläste böckerna.
Det var en förunderlig resa
som jag som läsare bjöds på.

Min bror dog av en överdos heroin i slutet av augusti 1990, mer exakt datum vet ingen eftersom kroppen var i ganska dålig kondition. Han brukade mest gå omkring speedad på affe, så jag blev faktiskt förvånad över att det var horse som blev hans död.

Så här skrev jag om detta i min Reload,
om hans begravning, nio år efteråt.

27/8-99

Släkt och vänner?
En gammal tjejkompis kom.
Ett par släktingar.
Hur många kommer på min begravning?
På din? Men vad spelar det för roll? Egentligen?
När man är död är man död, that´s it!

Tommy var min bror, några år äldre än mig. Grannarna ringde polisen när lukten blev för påtaglig. Ingen vet egentligen om det verkligen var den 28:e han dog. Ensam! Hittad efter en vecka i augustivärmen! Tanken på död, andras och min egen har tyngt mig senaste veckorna.

Jag borde sluta röka! Pronto! Men kan inte. Rädslan att dö i ensamhet är värst. Och i mitt fall - dö före hundarna och framförallt dö och kanske ligga i flera dagar med dem runt omkring undrandes över varför flockledaren inte rör på sig. Nå - det kan inte hända nu eftersom jag är gift :), men jag ser framåt i tiden. Jag har funderat på att man/någon borde fixa ett nätverk (inte datorer) för ensamma människor, både gamla och unga. Ett telefonsamtal om dagen eller ett mail kan kännas som en trygghet skulle jag kunna tänka mig och något besök i veckan av en levande själ.

Jag tror att det finns embryon lite här och var byggda på frivilliga personers och föreningars arbete. Detta ligger mig varmt om hjärtat - ingen, jag säger _ingen_ ska behöva dö ensam och ej saknad/efterfrågad av någon. Det händer ju titt som tätt att folk ligger och ruttnar i sina lägenheter - nu sist en pensionär som låg död i tre veckor - granne med hemtjänstlokalen.

På den tiden jag hade en kolonistuga blev jag bekant med en äldre herre som alltid strosade runt med sin boxer. När jag sålde den kåken tappade man kontakten, men långt efteråt fick jag höra att han hade hittats hemma, död. Död sedan länge och med boxern liggande i hopkrupen ställning, alldeles uttorkad och det blev nödvändigt att avliva hunden.

Varför är allt så anonymt och varför kan vi inte *bjussa* på varandra och bjuda in andra i våra liv. Det finns så många ensamma! Det är tråkigt och borde inte behöva vara så.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:14 EM | Google

Lätt att bli spelberoende

Det har varit problem med både mobilnätet och Telias datanät i Kungsängen och nu även i dag i Bro. Vi skulle lämna mina stående tipsrader, B:s V65:a, tanka min bil och ta ut pengar. Det var ingendera av detta som gick att göra. Bankomaten stängd, det var den även i går i Kungsängen. Tanka via mitt vanliga Electronkort gick inte, fanns ingen förbindelse mot banken. Det var bara att hala upp mitt Visa Gold och göra på det gamla goda viset på macken, en slip. Det gick inte heller att lämna in varken tips eller trav.

Då tänkte jag att jag skulle kolla om jag inte kunde lämna in raderna det via nätet. Det var däremot inga problem. Sidor som Svenska Spel och ATG skulle kunna göra vem som helst spelberoende. Jag har mina stående rader och de lär väl slå in samma dag som jag dör typ, men jag kan inte sluta eftersom jag kan raderna utantill. Det är inga större summor, men jag har tipskort och jag behöver inte hålla reda på de småvinsterna som ramlar in. Mer än några hundralappar har det hitintills inte blivit. B. tippar gärna både V65 och V75 och det handlar inte heller här om några större summor. Mer lite för skojs skull, han gillar trav rent generellt.

Men jag har kastat alla lösenord. Aldrig mer att jag besöker dessa sidor igen. Jag är inte i farozonen, men jag tyckte inte om känslan av hur lätt det gick spela. Hur lätt vore det inte att sätta på sig spenderbyxorna och skrapa Triss, långt fler än tänkt från början.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:02 EM | Google

23 juli 2005

Dödsskjuten man var inte terrorist

Den man som polisen i London avrättade (ja, jag kan inte använda något annat uttryck) hade inte med bombattentaten att göra. Det var vad jag misstänkte.

Terrorn får ett nytt ansikte när de som ska bekämpa terrorn själva utövar terror.

Operation Kratos - sikta mot huvudet och skjut.
Effektfullt, men kanske lite overkill?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:37 EM | Google

Bloggtreklöver 72

Bekännelser i Göteborg

Miss manuskript

Nadjva - means whisper, in farsi

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:40 EM | Google

Snurrig morgon

Tigerfåtölj

B. bara skrattade när jag kom hem med denna lilla tigerfåtölj. Han har sett den på Coop Forum och undrade just när jag skulle se den :). Inte bara se den, utan köpa den. Vilket jag gjorde i dag. Ja, jag vet att jag är lite udda, men jag gillar tigerprylar. Det kanske inte är så konstigt? Jag kan faktiskt sitta i den, tro det eller ej.

B. säger att vi har fått 127 mm regn på tre dagar. Jag tvivlar inte ett dugg på det, regnet det har bara öst ned. Var potatisen illa ute på grund av torkan, lär den simma nere i potatislandet numera. Huset står högt, så där är det inga problem. Grannarna som bor lite längre ned har väl rena rama sumpmarkerna på sina tomter misstänker jag.

Mobilnätet funkar inte.
Bankomaten funkade inte.
Trots test av olika kort.
Inte en krona fick jag ut.
Det funkade inte att tanka med kort.

Jag glömde, bara för att jag blev så irriterad, att sätta på tanklocket och stänga tankluckan. När jag var på väg hem efter att ha handlat på Coop Forum låg en Volvo bakom mig och tutade och blinkade med sin högerblinker. Han var så envis att jag körde åt sidan och stannade till och vevade ned rutan. Det var en ung kille som bara ville uppmärksamma mig på att jag åkte omkring med tankluckan öppen och tanklocket sittande på den öppna tankluckan. Det tackar jag för. Det finns människor som orkar bry sig fortfarande. Det är alltid lika trevligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:19 FM | Google

Flera bombdåd

Egypten kanske inte är rätt resmål i höst, som tänkt? Men å andra sidan. Det är väl det som terroristerna vill. Att turister inte ska åka dit. Med min lite udda logik bör jag och andra därför åka ändå, bara för att visa de extrema grupperingarna som utför dessa dåd att de inte "vunnit", detsamma gäller Turkiet och andra utsatta resmål.

Saxat ur DN.

Minst 50 människor dödades och 200 skadades när bilbomber exploderade i den egyptiska semesterorten Sharm el-Sheikh och det närbelägna Naama Bay natten till lördagen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:00 FM | Google

22 juli 2005

Nu och då

När jag var ung så var det bilder från Biafra som fastnade på näthinnan, barn som var totalt undernärda och dog som flugor (ursäkta uttrycket). Anledningen till denna svältkatastrog i början av 70-talet var att det pågick ett inbördeskrig i Nigeria, vilket orsakade svält i Biafra-området.

I dag är det bilder från Niger av undernärda barn som fastnar på näthinnan. Niger drabbades förra året av en gräshoppsinvasion som skadade skörden och nu, efter ett års torka, finns ingen mat; som alltid är det barnen som drabbas värst. Nu måste nödhjälp sättas in nu (vilket borde skett tidigare), för barnens skull.

Det är inte mycket som hänt under alla dessa år.

Skuldsanering är inte lösningen, enligt SvD. Det tror inte jag heller. Med tanke på en del styrande, exempelvis president Robert Mugabe, så är det inte folkets bästa som det tas hänsyn till i många av de afrikanska länderna.

När jag var ung var en ryggsäck en ryggsäck och inget annat. Numera är en ryggsäck nästan en symbol för en potentiell bomb. En kvarglömd ryggsäck hade för 25 år sedan inte orsakat någon som helst oro. Nu, i dag, kan en kvarglömd ryggsäck orsaka stora polisuppbåd, även i Sverige; men i London är det numera nästan suspekt att bära en ryggsäck.

Där är det mycket som hänt under årens lopp.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:08 FM | Google

Flamberad ollonborre

Hönsblogg? Skrattade gott åt att en blogg kallade min blogg för en hönsblogg. Nu ska den bli en igelkottsblogg, och därmed basta :).

Larvsallad med tusenfotingdressing, flamberad ollonborre med snigelröra eller sorkpaj med daggmaskmos är tyvärr inget jag kan laga till. Det skulle nog vår igelkott gilla för all del. Vi ger den ingenting. Det finns mycket sniglar på tomten, den lär inte svälta och vatten lär den kunna lapa i alla groddammar B. har fixat på tomten åt grodorna.

Men det är kul att ha en igelkott på tomten. Det är faktiskt första gången sedan vi flyttade hit som vi har sett en igelkott.

Däremot ser jag ofta överkörda igelkottar
på vägarna. Det är mindre roligt.
Undra hur många djur som stryker med
i trafiken varje år? Det måste vara mängder?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 FM | Google

21 juli 2005

Kriget ur en annan synvinkel

Östgöta Correspondenten eller Corren kort och gott har startat en serie om bloggar som verkar bli intressant att följa. De gör i alla fall en rejäl rivstart.

I dag skriver de om bloggen "Kriget ur en annan synvinkel", www.back-to-iraq.com.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:09 FM | Google

Faverolletupp

Faverolle

Någon som minns lilla dunbollen Lillepip? Han börjar bli stor nu, sträcker han på sig är han ungefär 3 dm hög, halsen inräknad. Det är en tupp, det går inte att missta sig på den punkten nu. Han skolas nu in ett par timmar varje dag i hönsgården, men han trivs bäst i sin låda och när han hör våra röster. Han har slutat pipa, den enda gången han piper så hjärtskärande är när han står i hönsgården på kanten mot dörren och vill in i sin låda igen. Men snart är det dags att han flyttar in bland de andra hönorna och tuppen, som inte bryr sig ett dugg om denna lilla krabat. Lillepips favoritbus är att picka i stortuppens stora färgglada fjädrar han har i baken. Stortuppen bryr sig inte om det, inte än i alla fall :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:20 FM | Google

20 juli 2005

Bloggtreklöver 71

Bara för att variera mig lite,
blev det en tjej och två killar i dag.

PonderTank

Constantin´s hälsoblog

Infallsverkstan

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:58 EM | Google

Kändisarna tar över bloggarna

Intressant artikel i Dagen.

Kändisarna tar över bloggarna
– men vad kommer sedan?

Jag bloggar, alltså är jag till. Det skulle kunna vara en modern variant av Descartes kända citat. Det verkar nämligen som att man inte riktigt finns om man inte har en blogg.

Jo, kändisarna kommer att tröttna, men andra kommer att lunka på så som de gjort i år efter år utan att ens fundera över varför de gör det. Det är dessa som är de riktiga bloggarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:03 EM | Google

Vädrets makter är emot mig

Jag väcktes av åskan i morse strax före femsnåret. Regnet bara vräkte ned, vilket det gör fortfarande. Vädrets makter är emot mig. Tandemhoppet blev givetvis, tråkigt nog, inställt. Det var fint vid hoppfältet precis när jag kom dit, men regnet hade jag i bakhasorna och himlen blev mörkgrå. Jag ringde från macken och kollade, fast jag visste svaret redan på förhand. Inga hopp i dag. Nå, skam den som ger sig. Jag har bokat ny tid.

Update: 16.37
Nu skiner solen.
Så dag det!

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:58 FM | Google

19 juli 2005

We don’t do body counts

Dagligdags sker bombdåd i Irak.

Våra kvällstidningar skriver hellre om att Carola blivit bränd av en manet (stora rubriker om detta på första sidan i dag) eller om Lindas tuttar kan det tyckas.

Nästan 25 000 civila irakier dödades de två första åren efter den USA-ledda invasionen i mars 2003, läser jag hos Ekot och i DN.

USA räknar bara sina egna förluster.

"We don’t do body counts"
General Tommy Franks, US Central Command

Citatet ovan kommer från hemsidan http://www.iraqbodycount.net/ och där räknas de civila, dödade av militären eller av sina egna landsmän.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:04 EM | Google

Regnet det bara öser ned ...

I och för sig tycker jag om regn.
Men nu får det sluta, annars ligger
väl mitt tandemhopp i farozonen
i morgon att inte bli av.

Dalmasar surfar hellre på nätet än läser böcker under regniga sommardagar.

Själv gör jag tvärtom. Jag läser mer än
vad jag surfar. Nu har jag börjat på en ny
bok, "Rum nummer 10" av Åke Edwardson.
I går avslutade jag "Berättelsen om Pi".
En förunderlig bok skriven av Yann Martel.
Den rekommenderar jag varmt.

Jag tycker att det är synd om folk
väljer bort böckernas underbara värld.
Visst är Internet i sig en förunderlig värld,
men kan aldrig stå sig gentemot bra böcker.
Jag har läst böcker som en tok sedan jag
började kunna läsa själv.

Skulle jag vara tvungen att välja:
böcker eller Internet, tog jag det förstnämnda.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:07 EM | Google

18 juli 2005

Cykelsadel

Cykelsadel

Cykla hör sommaren till. Nu saknar jag bara en cykelhjälm med tigermotiv. Jag har inte hittat någon butik som säljer det. Men visst skulle en tigerhjälm matcha cykelsadeln :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:20 EM | Google

Åska

Åskan går runt i trakterna och gör sina besök, då och då. Jag är numera noga med att stänga av datorn och dra ut huvudsladden, dessutom givetvis modemsladden som är kopplat till telefonjacket. Det är ett par modem åskan tagit med sig genom årens lopp.

TV:n är det samma sak med. Numera, för förut har jag inte brytt mig om den, Den som packade ihop och sa tack och adjö för ett tag sedan var antagligen skadad av åskan. Nu dras även huvudsladden till TV ur när åskan mullrar.

Men jag gillar åska, det ska smälla och blixtra – himlavalvet ska vara som ett enda stort skådespel. Regn tycker jag också om, det känns tryggt när det smattrar mot verandans tak.

BTW - Vi bor utmed en högspänningsledning. Parallellt med den går en stig där jag ofta gick med hundarna. Där blev jag en gång jagad av en klotblixt. Jag greppade tag i Buster och slängde mig rakt ned i diket och kände nästan när den fräste förbi på stigen. Buster fattade nada. Va? Har matte också börjat gilla blöta, fästingfyllda diken :). Jag gick faktiskt de 700 meterna hem på lite darriga ben. Det är mäktiga krafter.

Datorn är jag lite extra rädd om nu. Jag misstänker att den håller på att packa ihop. Jag har inte kunnat lokalisera det återkommande diskreta pipet, jag har ingen aning varför det hörs. Bios och inloggning till XP fungerar bara varannan gång. När jag passerat bioslösenordet (som en gång inte ens funkade), kommit fram till XP:s blå inloggningssida och skrivit in lösenordet och tryckt på enter börjar inladdningen. Men sedan händer något och jag hamnar på ruta Gå – får alltså börja om från början.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:51 EM | Google

17 juli 2005

Släktträff

Jag älskar åskväder och att sitta på verandan och höra regnet smattra mot taket. Det fick jag inte göra i går. När jag var borta ringde B. och berättade att åskan gått runt, runt och att det regnat 43 mm på bara några timmar. Men å andra sidan hade jag trevligt på släkträffen. Min dotter, hennes sambo och deras två barn kom upp till Stockholm och jag och mina syskon och syskonbarn (utom ett) samlades för en god middag, en liten minisläktträff.

Vi försökte reda ut släktskap. Min mor är mormorsmor åt mina barnbarn, pappa är mormorsfar. Min lillebror är morbror och min lillasyster är moster till min dotter, men vad är de till min dotters barn. Mina syskons barn är kusiner, vad är de till min dotters barn. Kusin, syssling (tremänning) och brylling var ord som bollades, men vi fick ingen klarhet i det hela. Rörigt värre, så vi gav upp och spelade TP istället :). De satt och spelade när jag bröt upp halv elva, jag kände att jag var så trött att jag måste åka innan tröttheten skulle påverka mitt bilkörande. Det tar sin tid att åka från Skogås och hem, norr om stan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:56 FM | Google

16 juli 2005

Bloggtreklöver 70

A Nylonqueen´s thougts

aldstarvisast

Kjell - med bloggarna.se

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:23 FM | Google

15 juli 2005

Lämna hund/ar i varm bil = IQ noll

Hund instängd i bil räddades
En hund som satt instängd i en stekhet bil vid Globen i Stockholm räddades häromdagen av en väktare som efter en stund bestämde sig för att krossa rutan på bilen och hjälpa hunden till djursjukhus. På plats fick hunden stanna över natten och få dropp, då hunden var så svag att den inte ens kunde gå själv. Hundens ägare har nu anmälts för djurplågeri. (FL-Net)

Häromdagen läste jag om några afghanhundar som lämnats i en större kombi-bil vid kajen, ägaren hade tagit en skärgårdsbåt. Polisen tog sig in i bilen och hundarna klarade sig. Den ägaren skulle jag vilja ta och dra i örat! Åka iväg och lämna bilarna på kajen. Hur dum får man vara. Afghanhundar anses vara lite smådumma, men i detta fall kan jag säga att de klart torde ha ett större IQ än sin ägare.

Andra hundar går det sämre för, lämnades i stekhet bil utanför Liseberg och dog av värmeslag. Det händer år efter år. Samma sak, Lär sig inte folk något?

En sådan hemsk incident i England berörde mig djupt
och fortfarande blir ögonen tårfyllda när jag läser texten igen.

18/8-99
Jordbävning!
Hemskt! Tragiskt! Men det som berörde mig igår var några bilder i Expressen. Ett par hade lämnat sin NewFoundlandshund i bilen under shoppingturen i London. De tänkte bara vara borta en liten stund. Det räckte. Hunden kokade i värmen, fick värmeslag och dog. Vilken död? Den sjuåriga tiken Lucy försökte febrilt ta sig ut, skällde, kastade sig mot rutorna och bet i sätena. Men försent...när hjälpen kom via polisen låg hon död i framsätet. Jag tänkte på detta hela kvällen, varje gång jag kikade på någon av mina små bruna *nallar* blev jag gråtfärdig. Skärmar man av sig? Orkar man bara bry sig om det man har kärt självt? Jag talade om selektivt minne igår men det kanske är mer adekvat att tala om selektiv *beröring* av fasor och hemskheter.

De tragiska bilderna visade att ägarna var förtvivlade över sin dumhet och alldeles förstörda för att deras älskade hund var död.

Varmt ute. Varm bil.
Inga hundar i bilen.
Solen vandrar,
skugga kan strax bli brännande sol.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:34 EM | Google

Hundvakt

Lite regn skulle inte skada. Regn hör sommaren till. Gärna sol på dagen och lite lätt nattregn står på min önskelista just nu. Naturen är torr. Potatisstånden som stog i givakt så stolta, har gulnat och lagt sig ned och tynar sakta bort.

Jag har varit hundvakt i ett par dagar, en löptik och av rasen Rottweiler. En ganska bastant och bestämd dam i sina bästa år. Lina är snäll, men det kan man ju inte veta om man bara kastar ett kort ögonkast på henne.

Grannarna har flyttat mittemot och tack och lov tagit med sig sina katter. Jag har inget emot katter, de är keliga och gosiga. Men när katter använder vår trädgård som toalett blir jag lite grym. Det är många kattskitar jag tagit plockat upp och faktiskt haft funderingar på att återbörda i en plastpåse till ägaren av katterna :). För att inte tala om allt revirpinkande på verandorna. Hur kul är det att sitta där när det stinker kattpiss?

De nya grannarna träffade jag i förrgår. Ett ungt par. De hade med sig en blågrå fin raskatt. När Lina såg katten stelnade hon till och ställde sig i givakt. Jag sa, lite på skoj, att hunden inte gillar katter. Det verkar som grannarna inte gillar hundar, för efter en timme packade de ihop sina saker och drog iväg och jag har inte sett dem sedan dess.

Nu har jag ju inga hundar längre utan var bara hundvakt. :)

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:16 FM | Google

Fan för att åldras i Sundsvall

För att fortsätta fundera på det här med att åldras. Min fasa inför att åldras är att dö ensam hemma och att sedan där ligga och ruttna. Att få bo hemma så länge det går är det ultimata. Så vill i alla fall jag ha det. Här spelar hemtjänsten en stor roll. Eller borde kanske det är läge att säga.

Hemtjänsten i Sundsvall har en telefontjänst som innebär att de ska ringa två gånger varje dag och checka av att allt är som det ska vara. Det, tror i alla fall jag, måste kännas som en trygghet för den äldre. Jag skulle tycka det, om jag var i den åldern. Det verkar vara flera kommuner som har denna telefontjänst, hoppas den fungerar bättre i andra kommuner än Sundsvall.

Men det verkar inte fungera i Sundsvall.
Inte bara en utan två gånger
har det hänt just i Sundsvall
att telefontjänsten inte larmat,
trots inget svar erhållits via telefonen.

I måndags hittades en död kvinna i sitt hem, hon har troligen legat död i flera dagar. I denna värme! Trots att hemtjänsten ringt och ingen svarat, dag efter dag, har ingen larmat chefen eller anhöriga. Så mycket är den servicen värd i Sundsvall. Må detta bli en tankeställare till alla kommuner så att denna telefontjänst verkligen fungerar som tänkt och att inga nya fall av detta slag kommer att upprepas.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:19 FM | Google

14 juli 2005

30 barn blev fläskmos

Självmordsbombare, eller självmordsmördare är ett fenomen vi lär få leva med så länge det heliga kriget pågår. USA borde pilla sig i naveln, som man sår får man skörda eller som man bäddar får man ligga.

Men för att återgå till självmordsmördarna, att sjunka så lågt som att sikta in sig på att göra fläskmos av små barn som flockas kring en amerikansk militärbil. Det är något som inte ens borde kunna få ske. 30 barn dog. Vad var vitsen med det?

Må själmordsmördaren hamna i helvetet och inte i himlen bland orörda unga kvinnor (som han ohämmat får sätta på), nektar och allt vad de nu utlovas ska ske efter döden, av dem som lockar dem att begå dessa illdåd.

För inte tror jag att någon vaknar en morgon och säger:

– I dag känner jag för att spränga mig själv i tusen bitar och därmed döda så många jag bara någonsin kan.

Nej, de blir indoktrinerade.
Lite Knutby-stuk över det hela.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:48 EM | Google

Kommentarsproblem

Har suttit på morgonen och läst lite bloggar, det verkar som om det inte går att kommentera hos bloggar som ligger hos webblogg och blogg. Antingen får jag felmesset "Dokumentet innehåller ingen data" eller så hamnar jag på en blank sida som säger att servern inte hittades.

Hos Åsa, Sassa och N|.– exakt samma sak.

Fler som haft samma problem?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:57 FM | Google

13 juli 2005

Tandemhoppning

Här är det inget chicken-race. Nu har jag bokat ett tandemhopp. Må det bära eller brista :). Jag frågade just om det hänt att en hoppare "tappat" någon i luften :), men det hade aldrig någonsin hänt.

Hoppas vädret blir bra. För att kunna hoppa måste det vara någorlunda fri sikt ned till marken från 4000 meters håll uppe i luften. BTW - flygrädd som jag är kollade jag om planen var någorlunda moderna. Två propellrar, nå - slutar en funka går det ju att flyga ändå.

Varför jag gör detta? Jo, jag tycker det ser så mysigt ut att bara ligga och sväva uppe i det blå. Det är även en personlig utmaning. Flygrädd och höjdskräck, ont ska med ont bedrivas.

Allvarligt talat.
Jag ser verkligen fram emot detta!

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:59 FM | Google

12 juli 2005

Jag vill inte bli ett vårdpaket

Alternativ 1.
Knoppen är klar,
men kroppen börjar sluta fungera.

Alternativ 2.
Knoppen börjar bli senil,
men kroppen fungerar som ett urverk.

Alternativ 3.
Knoppen börjar bli senil,
och kroppen börjar sluta fungera.

Alternativ 4.
Knoppen är klar,
men kroppen slutar fungera – knall fall.

Alternativ 1 måste nästan vara värst, då den person som drabbas är helt klar i knoppen och förstår, känner och upplever den egna kroppens förfall – bit för bit. Att vilja, men inte kunna styra kroppen. Att uppleva att diverse sjukdomar tär på ens egna kropp.

Alternativ 2 är nog mest jobbigt för omgivningen. Den som börjar bli senil märker det nog det inte lika mycket som i alternativ 1, tror jag i alla fall.

Alternativ 3, allt sker på en gång, huvudet och kroppen tar slut samtidigt. Fast det alternativet är säkert det mest ovanliga misstänker jag. Ättestupan var föregångaren till dagens äldreomsorg, orkeslösa och gamla kastades utmed branten för att dö.

När jag jobbade som mentalsköterska arbetade jag delvis med psykiskt sjuka åldringar på Långbro och Beckomberga. Jag hade svårt att hantera detta, då jag var ung och oerfaren. Att se människor ligga i fosterställning, år efter år – utan någon som helst kommunikation med omvärlden var inget ovanligt. Jag jobbade ofta natt, och de nattliga ångestskriken var något som var jobbigt att lyssna på. Jag var ofta frikostig med att ge dem som var oroliga deras extra nattmedicin, bara för att de skulle få kunna somna och få lite lindring.

Några år inom hemtjänsten efteråt gav mig en insikt om hur ensamma många äldre personer är. Glöm inte bort faster Agda eller farbror Kurt. Har du äldre släktingar, ta dig tid och gör ett besök. Men det finns många äldre som inga släktingar har kvar i livet och är helt hänvisad till de som kommer via hemtjänsten, som enda daglig social kontakt.

Ålderdomshem har jag ingen erfarenhet av för jag har aldrig besökt ett sådant. Men de glimtar jag har sett via TV och läst om i tidningar, ger vid handen att det inte alltid verkar vara så stimulerande att bo där, vem minns inte Lex Sarah. Jag vill inte sjunga allsång, bli matad, tvingas till sängs redan 18.00 på grund av personalbrist eller missa frukosten bara för att personalen inte hinner få upp alla innan den slutar serveras.

Nej, jag är rädd för att åldras. Jag föredrar alternativ 4, att leva livet in i det sista och sedan bara få dö knall fall i ett språng. Ålderdomen är ett faktum som kryper sig in under skinnet. En annan aspekt på det hela är att det ofta är barnen som får ta de jobbiga besluten, exempelvis att tvingas se till att sina föräldrar läggs in på ålderdomshem då det inte längre fungerar för dem att bo hemma osv.

Update:
Hakke tycker att ordet åldersdement är bättre att använda än senil. Han har en point där, för det ordet säger mer vad det handlar om.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:03 FM | Google

Bloggtreklöver 69

Mamselamsens blogg

Miss Polyester

Robin Calmegård

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:50 FM | Google

11 juli 2005

Drag under galoscherna

Det kommer hela tiden nya bloggar. Fler och fler för varje dag, säkerligen flera än vad som listas nedan. Snacka om att blogga har blivit en trend. Men hur många kommer att finnas kvar nästa sommar? Det ska bli intressant och se hur länge trenden håller i sig.

Nya på Nyligen

Synd bara att det är mitt i högsommaren, då läsandet av bloggar sjunker, i alla fall för min del – jag läser i princip bara de som jag länkar till i högermenyn, på kvällen eller morgonen när det är svalt och skönt. Datorn står mest avstängd, fläkten låter så illa när den ska kyla datorn. Datorn har jag inte i ett avkylt rum precis – *drömmer om en sval datorhall*.

Jag fick ett mail i går vid 09.00-tiden med innebörden, ring så fort du kommit hem. Det såg jag först på eftermiddagen, eftersom jag inte hämtade hem mailen förrän då, och den som mailat måste ha undrat. Jag som annars är snabb på att svara på mail. :)

BTW - när kommer Bloggi.se igång?
Jag hoppas att det blir snart.
Jag brukar läsa några som bloggar där, bland annat Heaven on earth.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:19 FM | Google

10 juli 2005

Bloggtreklöver 68

mialottans dagar

Absolut arbetslös

A vadå?

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:05 EM | Google

9 juli 2005

Nu bär det hemåt

Jontas var precis som jag hade föreställt mig, kramgod, mycket trevlig och en riktig mysfarbror. Fast farbror får bli bildligt, så det inte blir några missförstånd.

Nordstan - överreklamerad eller så ligger felet hos mig, jag avskyr folksamlingar. Jag får panik. Nordstan var som en myrstack. Jag gick in och gick ut efter en kvart.

Snart bär det hemåt.

Borta bra, men hemma bäst.

BTW - har aldrig sett så många svartklädda Iron Maiden-fans i så stora flockar som nu. Vad kan det bero på :), plus dito flockar av idrottsklädda ungdomar, men Gothia Cup har inte startat vad jag kan se. Det måste vara något annat arrangemang på G.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:59 EM | Google

8 juli 2005

Långpromenader i Göteborg

Snigel och jag gick och gick, hon skulle visa mig enklaste vägen till hållplatsen för färden till Jontas i morgon. Så kommer jag till hotellet och ser att det går en buss :) precis utanför dit, det förenklade saken betydligt. Fast med tanke på allt gott jag ätit här i Göteborg kanske jag ska ta den långa promenaden ändå. Jag har å andra sidan inte gjort annat än gått och gått hela dagarna. Göteborg är en gåvänlig stad. En vänlig stad. Jag skulle kunna tänka mig att bo här faktiskt.

Jontas, i morgon slipper du inte undan :).

Hakkes limerick var riktigt rolig :). Tack!

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:12 EM | Google

7 juli 2005

Chockartad slut på dagen

Hemma på hotellet fick vi en smärre chock när vi slog på TV:n. Vi har haft en underbar dag, men det har de inte haft i London, minst sagt. Jag har inte smält och tagit in all fakta än. Polletten ramlar nog ned snart.

::::::::::::::::::::::::

Det känns lite fånigt att vara banal och skriva att vi är några bloggare som ska träffas klockan 19.00 på Café Vanilj i morgon kväll (fredag) här i Göteborg. Har du vägarna förbi så kika gärna in.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:29 EM | Google

Göteborg

Uppe före tuppen i dag också.
Göteborg – nu kommer jag :).
Hotellet har Telia Homerun, men
min bärbara har inga finesser
som kan nyttja det, den får vara kvar hemma.

I vestibulen finns en gästdator.
Jag kanske slänger i väg något
inlägg därifrån, vem vet.

05.23 går pendeltåget, om det går i tid.
Det ska vara inne på Centralen 05.50.
Jag har femton minuter på mig att
hitta till rätt tåg, det ska nog räcka.

B. har semester, men vill vara hemma
och pula med sitt. Liseberg lockar inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:57 FM | Google

6 juli 2005

Hej då Mozilla :(

Hej då Mozilla - säg hej till Seamonkey!

Jag hoppas detta verkligen stämmer.

Inom de närmaste veckorna räknar Seamonkeys styrande råd, SeaMonkey Council, att släppa en alpha-version av produkten SeaMonkey 1.0. Användare av Mozilla 1.7.x och Mozilla 1.8 alpha och beta ska kunna se tydliga förbättringar av deras produkt lovar gruppen. Likaså användare av Netscape 7.x.

Varför byta namn? Mozilla känner ju alla till.

Nu vete sjutton hur det kommer att bli.

Ja, jag vet att Firefox är ett utmärkt alternativ, med sina add-ons osv.

Jag började med Netscape 0.9 1996 (den finns fortfarande kvar att laddda ned såg jag) och har varit Netscape trogen i alla år, tills häromåret då jag gick över till Mozilla, bara för tabbarnas skull, som då inte fanns i Netscape. Jag är jättenöjd med Mozilla och tycker det är tråkigt om de ska lägga av med utveckligen av den, vilket verkar hänga i luften, SeaMonkey:Home Page. Jag får väl övergå till Netscape igen när tiden lider.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:58 EM | Google

Valfläsket bör stekas tidigt inför valet 2006

100 000 nya jobb är moderaternas vallöfte. Kanske de har sneglat på sidor som http://www.hyrlett.nu/ eller eller drömmer våta drömmar om subventionerade pigor?

En höginkomsttagare som tjänar över 452.000 kronor om året vinner 17.000 kronor på moderaternas förslag. De som tjänar kring 150.000 får 500 kronor extra efter skatt och bidrag och de som tjänar kring 200.000 kronor per år vinner cirka 3.800 kronor. Män vinner betydligt mer än kvinnor.

Varför blir jag inte förvånad över siffrorna. Förut var det annat ljud i skällan, då skulle låg- och medelinkomstagare tjäna mest på moderaternas tänkta skattesänkningar. Jag tolkar inte siffrorna ovan som om det verkar vara aktuellt längre. Det blidde en liten tummetott.

Läs gärna det jag skrev om i texten Knaperstekt valfläsk, som motsäger dessa nya siffror.

Sänkta bidrag lär inte skapa fler jobb, det är jag tämligen överygad om. För jobben finns ju inte. Akademiker går arbetslösa. Folk över 50, som passerat bäst före datum, går arbetslösa. Ungdomar utan arbetserfarenhet går arbetslösa. Jag kan fortsätta att rabbla men det räcker nog med dessa exempel.

Skatterna ska sänkas för de som arbetar och företagen ska på olika sätt stimuleras att nyanställa (tveksamt om det ger resultat), men det låter ju bra. Kan moderaterna garantera att den svenska välfärden inte avrustas?, För den bekostas ju med skattepengar skola, sjukvård, barnomsorg, äldrevård m.m.

Nej du Reinfeldt, mig lurar du inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:12 FM | Google

Bloggtreklöver 67

Bloggblad

Varför?

Slussen

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:25 FM | Google

5 juli 2005

Rovdjuret människan

De fem stora rovdjuren i Sverige,
varav människan är farligast.

Läs mer om de andra fyra fyrfota djuren vi har i Sverige.

Människa (Homo sapiens)
Människan är planetens talrikaste och mest spridda större rovdjursart. Dessutom den i särklass farligaste. Inte minst för sina egna artmedlemmar. Människan är också den enda rovdjursart som aktivt, och i stor skala förstör sin egen och andra djurs livsmiljö. Hon är en riktig allätare vars diet förutom grönsaker, spannmål och frukt innehåller mycket kött och fisk.

Här nedan ser ni en av dem.

Rovdjuret Tiger

Bilder kommer när tiden lider under
länken Dagens bild. Men jag måste
säga att djuren sannerligen inte var
lättplåtade precis i sina hägn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:54 FM | Google

SWANBERG SWAMLAR PÅ: Bloggregler för medierna

Jag har tyvärr inte DN, men när Steffanie skrev om §5 skrattade jag gott. Jag letade på webben – men har inte hittat detta publicerat, jag till och med ringde DN för att höra om de skulle lägga ut dem. Inget svar om dettta, så jag fick hjälp att få hela texten via ett textarkiv (tack Gunilla) och mailadressen till skribenten fick jag av Mats på DN:s NoN.

Ja, jag har mailat honom och frågat om jag får publicera detta och fått svaret att det är OK. Vilket innebär att texten ligger här på min blog med tillstånd från upphovsmannen.

// Annica Tiger

– – – – –

Från Namn och Nytt-sidan i DN

SWANBERG SWAMLAR PÅ: Bloggregler för medierna

§1. Kommer du inte på något att skriva om - skriv ändå! Efter sådär en 10 000-15 000 tecken brukar det alltid dyka upp något längst bak i hjärnbarken du kan brodera vidare på.

§2. Varje struntsak bör förutsättas vara av oavvisligt allmänintresse. Utelämna inga detaljer som kan förefalla ointressanta utanför en mycket trång krets. Åsidosätt privatlivets helgd. Skilj ej på vad som är privat och vad som är personligt.

§3. Även strunt som inte intresserar ens dig kan ha sitt värde. Randa på bara! Minns att en tanke eller händelse som kan skildras med 500 ord med fördel kan beskrivas med 5 000.

§4. Kom ihåg att även sådant som du tycker är rent garbage och knappt värt att skriva ner KAN upplevas som veritabla guldkorn av NÅGON av alla dina läsare. Skriv därför hellre för mycket än för litet.

§5. Det kan hända att du någon gång under ditt bloggarbete ställer dig frågan "Vem kan vara intresserad av detta crap?" eller "Vilken vettig människa orkar sitta och läsa sån här metervara?". Dunka då huvudet några gånger i bordet och fortsätt sedan bloggarbetet som om inget hänt.

§6. Den gamla skrivregeln "less is more" är obsolet. I dag gäller "more is more".

§7. Skrivkramp är för amatörer. Kom ihåg att ingen detalj är för oväsentlig för att vridas och vändas på i det oändliga. Förutsätt alltid att den som läser din blogg har såar av tid till förfogande, precis som du.

§8. Uttrycket "knappt värt papperet det är skrivet på" gäller naturligtvis inte när du skriver på en datorskärm värd tio lök.

§9. Uppehåll dig gärna vid detaljer som vid första påseendet kan verka ovidkommande och ointressanta. Sådant ger din blogg mervärde bland personer som inte är fullt så gaggiga och mångordiga som du. Din förmåga att formligen flöda över av "ordbajs" är faktiskt en unik talang som det är din plikt mot Skaparen och omvärlden att utnyttja till bristningsgränsen.

§10. Eftersträva realism och var utförlig i ditt bloggarbete. Använd inte svepande eufemismer som "nej, nu måste jag ut på figgan  eller "hoppsan, dags att gå och lägga en kabel". De läsare som intresserat följer din blogg är inte betjänta av halvkvädna visor. Gå alltid i detalj in på VAD du tänker göra på muggen, vad som händer om du INTE går dit, vad du GÖR därinne, HUR du gör det - och hur det känns efteråt. Tänk Bergman.

SWANBERG

Annica Tiger 4:19 FM | Google

4 juli 2005

Järvzoo

Uppe före tuppen.
Nu drar jag norrut,
fram- och tillbaka över dagen.
Ett besök på Rovdjurscentret De 5 stora
och djurparken i Järvsö står på dagens agenda.
Helt oplanerat.
Ett infall bara och som jag alltid
säger, följ dina inre vibbar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:27 FM | Google

3 juli 2005

SmallTalk

Sol, sol och sol. Jag borde jubla. Men i år tycker jag solen bara är jobbig. Jag låg tre timmar och solade i dag, men jag vill bada i havet eller i en sjö och inte känna mig som att jag ligger i en bastu med en stor gul lampa i taket. En liten trädgårdsdusch har jag i alla fall. Men idag räckte inte den till, så jag gick in och la mig och tog en tupplur istället. Oj, då kom jag osökt in på fotot nedan. Det var faktiskt inte meningen.

Tuppkyckling

Nu syns det att det är en liten Lilletupp, så Lillepip var inte så långt från verkligheten. Det är det svarta på vingarna som indikerar att det kommer att bli en stor ståtlig tupp. Förhoppningsvis. Men just nu är han bara är busig och har långtråkigt, lite kycklingkompisar skulle han nog inte ha haft något emot. När jag släpper in honom korta stunder bland hönsen verkar hönsen mer rädda än Lillepip. Men man vet aldrig. B. såg en höna glufsa i sig en mus häromdagen. Det måste ha varit en syn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:47 EM | Google

2 juli 2005

Göteborgstips

Hotel Riverton verkar inte vara ett pjåkigt ställe. Det verkar finnas många bloggare i Göteborg. Angela och jag pratade om att träffas över en fika, men tyvärr får det bli en annan gång. En date med Jontas är redan bokad, när jag nu äntligen tar mig till Göteborg MÅSTE jag ju bara få träffa honom.

Det ska bli såååååååå kul. Jag och min dotter på äventyr i Göteborg, två-dagarspass på Liseberg, men mycket mer lär hinnas med. Vi är framme på förmiddagen den 7:e och åker hem på kvällen den 9:e, i alla fall jag. Carina kanske åker lite tidigare på dagen. B. har semester, men ville inte hänga med. Jag åker tåg, vilka reaprser - en femhundring fram och tillbaka; inte ens det riktigt. Hade jag tagit bilen hade det kostat mer bara i bensin antar jag. Nej, jag kände att jag ville koppa av helt. Koppla ned, det finns en gästdator i lobbyn :).

Ett tips har jag redan fått av Jontas. Käka räkmackor på Gothia Tower, hotellet, som ligger bredvid Liseberg tydligen. Restaurangen finns på 24:e våningen (eller något ditåt hiskeligt högt upp) ska ha en underbar utsikt över Göteborg, samt jätteräksmörgås för dryga hundralappen som sägs vara värd varje öre.

Fler tips!
Vad gör man i Göteborg?
Förutom Liseberg då :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:03 EM | Google

Nytt säkerhetshål i Internet Explorer

Ett nytt säkerhetshål i Internet Explorer har upptäckts.

TEMPORARY PROTECTION
In the absence of a patch, Microsoft recommends the following:
Raise the browsing security level in Microsoft Internet Explorer, via Tools > Internet Options > Security Tab > Internet icon. "Under Security level for this zone, move the slider to High. This sets the security level for all Web sites you visit to High. If no slider is visible, click Default Level, and then move the slider to High."

Läs mer vad Microsoft skriver om detta.

Jag kör ju inte Internet Explorer, men blir det inte lite bökigt med valet HIGH. Testade och mycket funkade inte. Så ska det väl inte behöva vara? En browser ska kunna användas som tänkt.

BTW - detta var i alla fall ett bra tips.
Step 3: Read E-Mail Messages in Plain Text.

HTML-mail är ett otyg.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:24 FM | Google

Bloggtreklöver 66

Jessicas blog

Från mitt hörn

Esbatis kommentarer – den har du väl inte missat?

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:10 FM | Google

1 juli 2005

F-kassan ger med ena handen och tar med den andra

Saxat ur ETC-nyhetsbrev 2005-06-30

14. ETC KOMMENTERAR:
DEN SOM SPAR HAN HAR – SNART INGA SJUKA KVAR!
I mars underkändes 418 sjukskrivningar av Försäkringskassan. Siffran för samma månad året innan var endast 119 och sammanlagt har 3 370 nya sjuskrivningar underkänts det senaste året. Förklaringen till den drastiskt ökade avslagsfrekvensen motiveras med att Försäkringskassan måste halvera kostnaderna för sjukskrivningar fram till 2008. Övernitiskheten är således ett resultat av besparingar och inte av en drastisk ökning av fusket eller antalet sjukskrivningar. Sjukt är bara förnamnet.

Är det inte fel sätt att spara på? Försäkringskassan ska halvera kostnaderna för sjukskrivningar fram till 2008. Jag tvivlar på att de som blir sjuka kommer att halveras till antalet, är man sjuk – så är man sjuk. Eller ska den som är sjuk och som nekas ersättning utropa halleluja – jag är frisk enligt försäkringskassan. Ett under har skett, men inte tillräckligt stort under så att personen har blivit frisk på riktigt och kan börja arbeta. Hyran och andra räkningar under tiden personen tillfrisknar, utan sjukpenning – varifrån ska de pengarna tas? Socialen? Det blir alltså ingen besparing, bara en belastning på ett annat konto.

Satsa pengar på förebyggande hälsovård. Satsa pengar på friskvård. Arbetsgivarna måste dra sitt strå till stacken genom att se till att arbetsmiljön är bra. Läkarna har redan nu piskan över ryggen, inga onödiga sjukskrivningar, plus en massa pappersexercis. Ett sjukintyg ser inte ut som förr i världen, numera är det en hel roman :).

När det gäller förtidspensioneringar verkar det vara annat ljud i skällan. De bara ökar. Är det för att bättra på arbetslöshetsstatistiken?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:21 FM | Google

Laddad inför en regnsommar

Med tanke på vädret så har jag nu buffrat upp.

Böcker:

Karin Wahlberg – Hon som tittade in
Jag har läst första och tredje boken och
vill därför även läsa den andra.

Svenska språknämnden – Språkriktighetsboken
Ingen sträckläsare, men säkert nyttig att bläddra i.

Traci Lords – Nattens barn

Kaerina Janouch - Anhörig

Lotta Thell - hela trilogin
Utan en tanke
I skuggan av värmen
Bortom ljus och mörker

Musik:

Eminem – The Eminem show 2002
En låt spelade jag i midsomras gång
på gång, den gick rakt in i hjärtat.

Näslund Totta – Bättre beg./Greatest hits 95-2005
R.I.P

VHS

8 mile (Eminem/105 min) 29 pix enbart

Nu får det regna hela sommaren :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 FM | Google