« augusti 2010 | Startsidan | oktober 2010 »

30 september 2010

Felkommunikation

Det verkar vara kaos i tunnelbanan även i dag. Kollektivtrafiken bör inte vara så sårbar som den till synes verkar. Två dagar i rad! Tur att jag inte skulle in till stan nu på morgonen.

Förbjud mobilanvändande helt vid bilkörning. Jag törs knappt prata i mobil när jag kör bil, än mindre skicka sms eller filma med mobilen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:00 FM | Google

29 september 2010

Gnälligt värre

Kaos i tunnelbanan på morgonen på grund av strömavbrott (inga bussar hade kommit igång som reserv när jag åkte) och förseningar på pendeltåget för ett växelfels skull i Karlberg när jag skulle åka hem vid lunchtid. Inte undra på att folk väljer bort kollektivtrafiken. Nu vägrar jag ta bilen av princip när jag de få gånger behöver åka in till stan. Men jag var ute i mycket god tid och ändå kom jag en minut för sent. Får se hur det blir i kväll :). Re-run? Jag tänker åka in igen i mycket god tid.

Förut frös jag när det var upp mot 30 grader utomhus. Men det var medicinerna. Nu fryser jag för att det är kallt i lägenheten, till och med andra som kommer hit undrar om det är Nordpolen de besöker. Runt 18-19 grader är inte så komfortabelt inomhus. Jag var i en annan lägenhet i samma bostadsbolag som inte har golvvärme och deras element värmde så gott. Fastighetsskötaren verkar bry sig lagom om detta problem. Han bor ju inte i dessa tre hus som Gud har glömt tillsammans med bostadsbolaget.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:54 EM | Kommentarer (3) | Google

28 september 2010

Vardagsrysare

Hmmm...vad hände? I dag upplevde jag något helt förunderligt. Jag åkte ned till centrum, parkerade bilen - som vanligt - och ställde in parkeringstiden. En snabbis in på ICA och sedan ut igen och det verkade vara lite kalabalik på parkeringsplatsen noterade jag lite slött. Men jag lunkade i väg till det ställe jag visste att jag hade parkerat. Rutan var tom? Eller rättare sagt en annan bil hade ställt sig där. Min bil har blivit stulen var det första jag tänkte. Nej, den hade på något sätt förflyttat sig två, tre meter fram och blockerade hela utfarten från parkeringen. En snabb inspektion - efter att jag hade smält detta faktum - gav vid handen att den bara hade rullat ut (eller vad den nu hade gjort :/) och inte stött i någon annan bil. Vad händer? Jag lägger alltid i P-bromsen per automatik när jag parkerar bilen. Eller?

Annica Tiger 1:39 EM | Kommentarer (0) | Google

26 september 2010

Elefanter en trappa upp

Att jobba natt när det bor en skock elefanter i lägenheten ovan är inte helt lätt. Tur att det bara är enstaka pass. Tre nätter i rad och lite sömn är ingen bra kombination. Men barn är barn och vad ska man göra? Jag känner mig gammal ändå utan att behöva gå en trappa upp och klaga över att jag inte får sova på grund av barnens aktiviteter. Vem bryr sig? Det är nog bara jag :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:44 EM | Kommentarer (3) | Google

21 september 2010

Namnmiss?

Ofrivillig Internetlöshet i över en vecka. Min leverantör skulle kreditera en dubbelfakturering men lyckades stänga av bredbandet, samtidigt. Morr! Men å andra sidan, livet rullar på utan Internet.

Jag föredrar att vara naiv och tro att Sverigedemokraternas framgång i valet beror på att en del kanske helt enkelt tog fel röstsedlar. I vissa röstlokaler stod tydligen Sverigedemokraternas valsedlar högst upp och det är lätt att blanda ihop dem.

Jag vill inte tro att det finns så pass många som köper budskapet att alla muslimer ska bort från Sverige. Etnisk och religiös rensning hör inte hemma i Sverige. Ska vi slänga ut alla romer, judar, icke-muslimska invandrare och katoliker också?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:47 EM | Kommentarer (1) | Google

13 september 2010

Tredje statsmakten

Är det tredje statsmakten som ska avgöra valet i år? Det går att se en tendens att de i denna valkampanj försöker mer onyanserat att påverka än de gjort i tidigare val. Tråkigt om så verkligen är fallet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:36 EM | Google

11 september 2010

Hallhiss

Hallhissen. Nytt ord som bara slant ut när jag skulle säga hisshallen idag.

Sverigedemokrater - unga svenska män i flertal? Idag tjuvlyssnade jag på en konversation om valet. Ena killen - en ung svensk välkammad man - sa att han skulle rösta på Sverigedemokraterna. Anledning till var att han ansåg att svartskallarna kom hit till Sverige och snodde jobben. Jobben för vem framgick aldrig.

Flertalet nya invånare tar nog de flesta jobb svenskarna är för slöa för att ta eller anser är för lågt avlönat - typ diskare, städare eller liknande jobb. Många - själva även de från andra länder - utnyttjar dem som arbetskraft via instegsjobb, praktik och nystartjobb - i praktiken gratis arbetskraft finanserat via skattsedlarna.

Spärrvakterna i Stockholm sägs vara de mest utbildade i hela världen. Själv har jag mött både läkare och ingenjörer i den arbetsmiljön.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:58 EM | Kommentarer (0) | Google

10 september 2010

Dubbelfirande

Blodvärden har återgått till normalvärden. Vågen. Jag firar det i dag. M. firar att fastan är slut. Två olika skäl att fira. Det funkar bra att jobba. Kondisen är på noll, men det är det bara att jobba på. Nu kan jag sluta häva i mig järn i mängder. Känner mig som en enda stor järnbit numera.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:10 EM | Google

9 september 2010

Svajigt värre!

Centern vill inte regera med Ohly eftersom han är kommunist - enligt hennes uppfattning. I mina ögon är Vänsterpartiet mer likt gamla Socialdemokraterna. Men hur är det med Sverigedemokraterna? Hur ställer sig Centern i den frågan om vågmästarrollen Jag skulle uppskatta raka besked i den frågan. Att Centern svängt så kraftigt i kärnkraftsfrågan gör att hela partiet verkar svajigt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:06 EM | Kommentarer (1) | Google

1 september 2010

Gjort min plikt

Jag var och förtidsröstade idag. En kille från Piratpartiet stod också och hängde på låset. Han frågade om jag visste vilket parti han företrädde, typ ungefär som han såg en gammal tant som inte använder Internet så mycket. Jag snoppade av honom med att jag surfade på nätet innan han ens var påtänkt och att jag inte tänkte ta hans valsedlar.

Sommaren redan slut? Tur att jag inte fryser som en mört längre. Det var ett rent (dock kallt) helvete att frysa när det var 25 grader. Folk hade svårt att förstå. Hela sommaren har jag frusit utom när det var 28 - 31 grader. Dock på kvällen är det kallt inne i lägenheten numera. Men en extra filt fixar det.

Jag börjar jobba imorgon. Det ska nog gå bra. Konditionen är lika med noll, men den kommer med tiden. Jag har börjat få färg i ansiktet och ser inte likblek ut längre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:22 EM | Kommentarer (5) | Google