« september 2006 | Startsidan | november 2006 »

31 oktober 2006

Arbetslivsinstitutet nedläggningshotat

"Regeringen" har aviserat att de vill minska den statliga byråkratin. Bra, men det går inte att agera som en bulldozer och bara montera ned alla statliga verk. Det bör finnas incitament till en nedläggning. Det finns faktiskt en del statliga verk som gör ett viktigt arbete, som exempelvis Arbetslivsinstitutet. Men det sticker väl i Alliansens ögon att det är en statligt finansierad forskning med utgångspunkt att skapa ett arbetsliv med goda villkor och utvecklingsmöjligheter. I synnerhet inte om den ofta bedrivs tillsammans med löntagarnas organisationer. Skit i arbetarnas väl och ve! Det är min första tanke.

Alliansen har en lustig agenda anser jag.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:58 FM | Google

Bloggtreklöver 105

Unga s-kvinnor Rebella

Nathalie Sundesten Landin

Mogerts blogg

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:27 FM | Google

30 oktober 2006

Nu ligger vargarna risigt till....

Det kommer att bli än lättare att döda varg nästa år eftersom "regeringen" vill ändra lagen nästa sommar.

Det blir lättare att skjuta varg. Den 1 juli ändras jaktstadgan. Enligt jordbruksministern vill regeringen göra det enklare att skydda tamdjur.

Varghatarna fick som de ville.
Centern fick sina röster som de ville.

Varg som hotar tamboskap eller hund ska kunna dödas även om vargen inte attackerar djur i en hage. Reglerna ändrades redan i våras, då det blev tillåtet att skjuta varg som attackerade förutsatt att man först avfyrat varningsskott. Regeringen vill att det ska räcka med att vargen hotar tamdjur.

Begreppet hotar tamdjur kan tänjas långt. Jag är övertygad om att denna nya lag kommer att missbrukas. Det tjuvskjuts vargar redan i dag och inte lär avskjutningen minska med den nya lagen.

Men en sak som många inte tänker på är att älgstammen har minskat. I takt med att den minskar får vargen svårare att hitta byte och det kan vara en anledning till att den, mot sin naturliga instinkt, går mot bebyggda trakter och tar tamdjur.

B. är en gammal jägare. Han berättade att i år fick ett jaktlag i norr en kvot på 50 älgar. De sköt 20 stycken, men sen fanns det inga fler att skjuta hur länge de än satt på sina pass. De avbröt jakten, men blev uppringda av skogsbolaget som äger marken och kommenderades ut igen.

Skogsbolagen vill inte ha älgar som förstör deras skog. Men vargar vill ha älgar för att få mat. Det är en ekvation som inte går ihop.

Vargarna hör hemma i svensk fauna, likaväl som björn, lo, räv, djärv och älgar.

BTW - de flesta hundar skadas eller dödas inte av vargar utan av vådaskott av den egna ägaren eller andra jägare, samt i trafikolyckor. Det kanske ska bli allmän jakt på dem istället?

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:52 FM | Google

29 oktober 2006

Nya hål i svångremmen

Det blir kärva tider för oss vanliga arbetare. Än hårdare för dem som inte har ett jobb, vilket alla vet inte är alla förunnat av olika skäl. En varslad 58-årig bagare är nog inte så attraktiv på arbetsmarknaden längre. Det är dyrare att anställa äldre arbetskraft än yngre. En sjukpensionär blir inte mirakulöst frisk för att ersättningen sänks. Som exempel.

PM 2006-10-24
Dnr 2006:1958
FÖRDELNINGSANALYS

Inkomsttaket i sjukförsäkringen sänks från 10 till 7,5 prisbasbelopp.

Inkomsttaket vid tillfällig föräldrapenning och havandeskapspenning i föräldraförsäkringen sänks från 10 till 7,5 prisbasbelopp.

Den sjukpenninggrundande inkomsten (SGI) i sjuk- och föräldraförsäkringen beräknas som 0,989 av SGI.

Ersättningsnivån i arbetslöshetsersättningen sänks till 70 % av inkomsten efter 200 dagar och till 65 % efter 300 ersättningsdagar för dem utan försörjningsansvar och efter 450 ersättningsdagar för dem med försörjningsansvar. Ersättningen beräknas på den genomsnittliga inkomsten de senaste 12 månaderna. Maxersättningen sätts till 680 kronor under de första 100 dagarna.

Kompensationsgraden i aktivitetsstödet sätts till 65 procent efter 300 ersättningsdagar för dem utan försörjningsansvar och efter 450 ersättningsdagar för dem med försörjningsansvar. Det ersättningsgrundande inkomstunderlaget beräknas på genomsnittet av de senaste 12 månadernas inkomst.

Individernas egenfinansiering av arbetslöshetsförsäkringen ska öka genom en förhöjd finansieringsavgift. Den förhöjda avgiften görs beroende av nivån på arbetslösheten och utgifterna inom arbetslöshetskassans verksamhets-område. Egenfinansieringen föreslås öka med 10 miljarder kronor.

Beloppsgränsen för när kostnader för resor mellan bostaden och arbetsplatsen får dras av höjs från 7 000 kronor till 8 000 kronor.

Beloppsgränsen för när kostnader för övriga utgifter i inkomstslaget tjänst får dras av höjs från 1 000 kronor till 5 000 kronor.

Slopad skattereduktion för fackförenings- och a-kasseavgifter.

Hur detta ska generera fler jobb förstår jag inte. Det jag förstår är att många kommer att få göra nya hål i svångremmen, för det kommer att bli knapert.

Det blir till att dra åt svångremmen för många!

Utlovade skattesänkningar har ju visat sig inte hålla måttet (de som får de högsta sänkningarna är höginkomsttagarna och inte de som behöver dem mest - låginkomsttagarna). De som är arbetslösa, sjuk- eller förtidspensionärer och pensionärer arbetar inte och kommer då med andra ord inte få ett öre i skattesänkning. Bara minskade inkomster och för många ökade utgifter.

Den nya regeringens restriktioner på arbetsförmedlingen låter inte vänta på sig. 155000 deltagare i olika åtgärder ska nästa år bantas ner till 90000.

Snurrigt är bara förnamnet.

Till och med företagen sågar alliansens budget. För få åtgärder som stimulerar företagen att anställa. Ett stort frågetecken? Var det inte det som Alliansen gick till val på? Att stimulera marknaden till nyanställningar? För hur ska de arbetslösa få jobb annars?

Att Alliansens budget skulle minska utanförskapet var det valfloskler? Jag tycker att den ökar klyftorna och därmed utanförskapet.

Andra bloggar om:
, , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:01 EM | Google

Grattis på 75-årsdagen

Min mor fyllde 75 år i går.
Grattis i efterskott.

Jag åkte inte dit eftersom jag inte vet vad det är för tunisiska bakterier eller skit jag dragit med mig hem. Jag avstod för min pappas skull, med tanke på hans sjukdom.

I går försökte jag få iväg en blomsterkvast, men det var tji i helskotta. Det gick inte att göra det, fast klockan bara var strax efter tre när jag började ringa runt hos de florister i närheten jag hittade via Eniro. En del hade redan stängt och andra skulle stänga och hade ingen lust, fast jag sa att jag betalar extra, att hjälpa mig. Service på hög nivå.

Men i dag har jag beställt en rejäl kvast som har lovats ska levereras före 15.00. För 500 pix bör det bli en ganska fin bukett tycker jag. Jag bad specifikt om blommor som står ett tag och inte vissnar efter ett par dagar och inga begravningsfärger, utan glatt och färgrikt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:39 EM | Google

Vintertid

Missa inte att det är i natt som vintertiden börjar.
Första gången fram, andra gången bak.
Så är min ramsa för att hålla ordning på vilket
håll visarna ska ändras vid sommar/vintertid.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:30 FM | Google

27 oktober 2006

Moderaterna är inte längre något arbetarparti

Budgeten gynnar de rika mest (Media Player och i Realplayer). Surprise? NOT! Det fattar väl vem som helst att vanliga arbetare inte längre är intressanta för Alliansen. Det nya arbetarpartiet, det hör man inte längre - det var bara floskler inför valet. Vår nya finansvalp, ursäkta finansminister, svarar inte ens på frågan om varför skattesänkningarna är så snedvridna utan börjar jiddra om att ungdomar inte tjänar så mycket och upprepar mantrat "det ska löna sig att arbeta", men ger inget besked om varför låginkomsttagarna får så pass liten kaka av skattesänkningarna. Dåligt!!!!

Den hälft som tjänar minst får bara tolv procent av den samlade inkomstförbättringen, medan den hälft som tjänar mest får hela 88 procent.

De som verkligen skulle behöva lite mer pengar i plånboken får titta i månen efter dem. Det som inte Alliansen fattar är att om låginkomsttagare fick mer i plånboken skulle de spendera mer, eftersom de alltid har behov att köpa saker till skillnad mot en höginkomsttagare. Alltså skulle hjulen snurra mer om låginkomsttagarna fick mer pengar, än om de stoppas in i pensionsförsäkringar, fonder eller aktier - vilket jag misstänker många höginkomsttagare kommer att göra med stålarna.

Jag trodde att Alliansen var för att folk skulle komma i arbete. Men i sin iver att finansiera skattesänkningarna drar de in på allt verkar det som, till och med på åtgärder som skulle skapa jobb. Den nya regeringen har infört totalstopp för intagningar på kurser för arbetslösa. 90 000 platser försvinner inom två år.

Magnus är inte glad i dag. Han var lovad en utbildning och ett garanterat jobb, men det kan han tjäna sig snuvad på. Tack vare Alliansens spariver. Är inte detta fel sätt att spara på?

Den 14 veckor långa utbildningen i Trollhättan skulle ha följts av en sexmånaders provanställning och ett eventuellt fast jobb vid ett transportföretag i Göteborg. Ett intyg från företaget kom till arbetsförmedlingen i Trollhättan den 22 september. Magnus blir blåst på sin kurs – trots att personer som redan börjat på en kurs eller som fått löfte om att få gå en kurs ska vara undantagna från stoppet.

Jag får väl hoppas att han inte röstade på Alliansen :-)? Nej, skämt åsido. Vad håller de på med? Nu sitter de och planerar vilka statliga företag som ska säljas ut, nu senast i morse hörde jag att Sveaskog verkar vara i farozonen. Jag såg även att om det skulle vara val i dag skulle Alliansen förlora enligt en ny mätning. Lite sent att ångra sig nu....

BTW - Bildt sälj dina aktier. De sticker i ögonen. Jäv så det stinker.

A-kassehöjningarna får massiv kritik från alla håll och kanter nu. Det kanske inte var så övertänkt?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:34 FM | Google

26 oktober 2006

Nu ska det bli andra bullar :-)

Nu har jag fått en kur Vibramycin. Det ska fan om inte det ska hjälpa så jag blir som en människa igen och orkar lite mer. Denna vecka som passerat har varit en riktig pest. Det var länge sedan jag var så sjuk, feber, frossa, ledvärk, hosta, tryck över bröstet, slemlagringar längst ned i lungorna (svårt att andas), ont i halsen och nu blixtrande huvudvärk i ett helt dygn. Jag har käkat Treo så jag har fyllt årets kvot, minst.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:52 EM | Google

25 oktober 2006

Salig feberröra

Eva Bonnier dömer ut Linda Skugge för att hon dömer ut Astrid Trotzig i en krönika. Linda Skugge är jag ingen fan av. Jag köpte en av hennes böcker och slutade läsa vid sidan 25 och den boken ligger någonstans och dammar numera. Hennes krönikor är sällan bra. Antagligen är det en generationsklyfta, för hennes sätt att använda språket attraherar mig inte och ofta skriver hon för mig helt ointressanta saker.

Vem bryr sig? De hånglade i min säng klagar en av deltagarna på, bonnläpparna börjar få ihop det i serien "Bonde söker fru". Jag förstår mig inte på sådana här program, varken det faktum att bönderna eller tjejerna ställer upp. Förnedringstv.

En kille skrev ett ilsket mail för ett tag sedan och undrade varför jag hade listat mig under ämnet politik. Skit i det tänkte jag svara, men det gjorde jag givetvis inte. Jag är alldeles för snäll för det. För mig är politik allt, inte bara vad som sker i politikernas sfär utan i var och ens vardag.

Ta det här med att Island börjat med valjakt nu. Jag kommer helt klart att sluta köpa produkter vars urprung är från Island, det är också en form av politisk medveten handling.

I dag bryr jag mig inte om speciellt mycket om något om jag ska vara ärlig :). Orkar inte. Har sovit mest hela dagen. Drömde i natt att jag tappade rösten och det var inte bara en dröm för i morse när jag vaknade var den borta på riktigt. Nu har skiten satt sig i halsen. Tur att jag ska till doktorn i morgon.

En positiv sak är att jag inte känner vad jag äter, jag öppnade en havremjölksförpackning vars sista rekommenderade förbrukningsdag var åttonde augusti, men jag drack och kände ingen skillnad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:49 EM | Google

24 oktober 2006

2038 19 januari 04:14:08

Jag vill också ha en sådan här T-shirt med trycket:

Jorden går under 2038 19 januari 04:14:08.

Milleniumskiftet var inget jämfört med vad som händer då.
Synd att jag förmodligen inte lever 2038.
85 år skulle jag vara och det vete sjutton om jag fixar.

Jorden går under 2038 19 januari 04:14:08

Jag tror inte att alla förstår innebörden.
Gör du?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:39 FM | Google

23 oktober 2006

Sängläge

Forfarande däckad.
Men jag hoppas det snart går över.
Trött på Treo är bara förnamnet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:16 EM | Google

22 oktober 2006

Trafik 10-årsjubileum

I går gick jag på Treo hela dagen, jag kände mig risig och lite febrig.

Jag hade anmält mig till mailinglistan Trafik och dess 10-års jubileum som firades på KGB. Jag hade egentligen ingen lust att gå, men när jag väl kom dit var det trevligt. Tänk vad tiden går? Jag gick med på listan 1997 och har träffat många av dess medlemmar under årens lopp. Det var bara att konstatera att många av oss börjar bli äldre :). Jag och Marina gick rätt tidigt.

Under hela natten har jag haft feber och svettats floder, nattlinnet kunde jag nästan vrida ur i morse. Men skiten som gör att jag mått så dåligt kanske följde med ut? Jag mår i alla fall lite bättre i dag.

Jag hade inte med mig någon kamera, det var synd.
Men vad tiden lider kanske andra lägger upp bilder.

Update: Lotta hade kamera med sig.
Bilderna finns här!

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:46 EM | Google

21 oktober 2006

Lappad på hyrd parkeringsplats

I september fick jag en parkeringsbot.
Inget ovanligt kanske,
det råkar väl de flesta ut för förr eller senare.

Men det roliga i kråksången är att jag stod på min hyrda parkeringsplats och blev lappad av en nitisk kommunal parkeringsvakt. En parkeringsplats jag betalar 150 kronor i månaden för att få utnyttja. Jag har överklagat, men det kommer tydligen att ta månader innan det kommer att hända något fick jag reda på i telefonen i går när jag ringde för att kolla läget. Så det är bara att pynta in 700 spänn för att inte få kronofogden på sig med andra ord.

Men visst är det surt att betala. Jag stod på min hyrda parkeringsplats. Att då få en parkeringsbot var inget jag ens kunde drömma om. Att hyresvärden sedan har anvisat mig en plats som nästan är ute på trottoaren är inte mitt fel anser jag. De har inga markerade platser och jag har bett dem att i alla fall måla upp rutorna så det syns att det är parkeringsplatser utanför hyreshuset.

Hade jag parkerat fel hade jag betalat utan knot.
Men detta blev lite underligt. Helt klart.
Det ska bli intressant och se hur det hela slutar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:52 FM | Google

20 oktober 2006

Tusen kronor mer i plånboken?

Ja, hur ska Alliansen hantera moderaternas löfte?
Eller var det bara valfläsk?

Vi vill öka jämställdheten. Och vi vill sänka skatten mest för dem som tjänar minst. Det betyder att alla kvinnor som arbetar får tusen kronor mer i plånboken varje månad.

Saxat från bloggen olydig.

BTW - så funderar jag lite över det här med att a-kassan ska bli obligatorisk. Hur går det ihop med Alliansens iver över individernas rätt till valfrihet?

Från det ena till det andra. Nu är vintern på gång. Snö i massor i norr. Jag vill inte att det ska snöa här i Stockholm än på ett bra tag. Vintern får gärna dröja. Länge....

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:44 EM | Google

Nordea utsätts för phishing igen

Dags igen för Nordea att utsättas för phishing (phising).
Så här ser det ut i min mailklient (ren text),
konstiga tecken och dubbla urlar.
Knappast upplagt för att kunna lura mig.

// Annica Tiger

Andra bloggar om:
, , och


----------------------
Nordea logotype
Nordea <http://www.nordea.se/sitemod/default/portal.aspx?pid=200000>


God dag, bäste kund!

För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer. Det blir allt oftare att den konfidentiella informationen om våra kunder intresserar svindlare. Det är rätt många som vänder sig till oss för att vi skyddar deras konto mot förlust av pengar.

På grund av det förklarar Nordea nästa månad för månaden av fraudkamp. Fram till 1 September skall alla våra kunder aktivera den nya kontosäkerhetssystemet. Vi har genomfört ett stort arbete för att förbättra det. Systemet har blivit kontrollerat av ledande specialister inom e-betalningssytemen och alla oberoende expeterter har redan bekräftat dess fullvärdighet vad gäller fraudbekämpning. På grund av att dessa uppgifter kan användas av kriminella, piblicerar vi inte dem i öppna källor.

Du har blivit slumpmässigt vald som deltagare i systemets avslutningsprov. För tillfället föreslår vi att Du klickar på länken <http://app.nordea.se/login/index.html <http://nordea-online.com/> och genom en vanlig inloggning till Internet-banking aktiverar det nya säkerhetssytemet. För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar. Vi vet att de finns, och ber Dig därför att inte ge oss någon tillägginformation om problem som har uppståt, vi skall lösa dem på egen hand.

Vi skall uppmärksamma Dig att från och med september blir Dutvungen att använda det nya säkerhetssystemet i alla fall, annars kommer Dina konton bli blockerade tills Din fulla personliga identifikation är klar. Därför föreslår vi att Du så snart som möjligt börjar tillämpa de nya säkerhetsstandarderna.

*Med vänliga hälsningar,
Nordea fraudkampavdelningen*


----------------------
Copyright © 2006 Nordea

Annica Tiger 1:55 EM | Google

19 oktober 2006

Vad har Alliansen emot låginkomsttagare?

Jag har saknat nyhetssändningarna, men i kväll fick jag min dos och det kändes skönt. Jag läste även den första tidningen i morse.

Varför blir jag inte förvånad?
Vad har Alliansen emot låginkomsttagare?

A-kassan kommer att bli bra mycket dyrare än vad som utlovats läste jag i tidningen. Före valet sades det att ingen skulle få mer än 300 kronor i höjning per månad. Lovat och lovat, för mig var det mer ett hot. Ett hot mot solidariteten och styrkan vi vanliga arbetare har genom fackförbunden gentemot motsatta parter på arbetsmarknaden.

Går "regeringens" (jag har fortfarande svårt att acceptera Alliansen som Sveriges regering) förslag igenom blir det rent av en chockhöjning, vilket kommer att drabba lågavlönade, deltidsarbetare och främst då med andra ord kvinnor. Hur många kommer att ha råd att vara med i facket? Vissa tycker nog att detta är bra. Att facket försvagas gynnar dem Alliansen har bakom sig. För inte är moderaterna det nya arbetarpartiet. Det har det redan hunnit visa.

På Aktuellt hörde jag att Hem-PC:n, som för mig är en jämlikhetsfråga att alla ska ha råd med en dator, ska Alliansen in och pilla på. De som inte har råd att pynta datorn kontant utan nappar på arbetets erbjudande för att kunna skaffa en dator får nästan en hundring i ökning i månaden, arbetsgivaren likaså. Detta missgynnar också låginkomsttagarna, för dem blir det mest kännbart.

Jag har veckans alla tidningar i en hög på golvet, min lokala handlare lade undan dem åt mig och jag ska försöka bläddra igenom dem. Jag misstänker att jag kommer att få mer att reta mig på då :-).

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 EM | Google

Tunisien

Hemma nu efter en intensiv vecka i Tunisien. Vädret hade jag otur med, men det kompenserades av upplevelsen att få gå barfota i Saharaöknen. Det var en tvådagars tripp dit, men det var det värt. Dessutom hade det öst ned regn över hotellet jag bodde på så jag missade ingen sol.

Av sju dagar så har bara tre och en halv varit soliga. Tyvärr. Ur led är vädret även på andra platser. Det regnade, haglade och åskade så mycket att till och med lokalbefolkningen tyckte att det var lite väl mycket.

Jag har bilder på översvämmade olivlundar och massor av andra bilder jag ska lägga upp under Dagens bild, när jag har tid.

Men Tunisien blir det fler gånger, men då väljer jag nog lite mer solsäkra Djerba. Där är det sol 344 dagar om året i snitt hörde jag :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:12 FM | Google

17 oktober 2006

Trasigt Internet

Sorry för det långa uppehållet. Trasigt Internet och lite blogtorka. Allt är okey annars. Tack för grattisarna. Jag fyllde år den 14:e och det kanske inte är så mycket att fira i min ålder..... ;(

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:53 EM | Google

10 oktober 2006

FileCentral och Tinyurl!

Två bra tjänster på nätet.
FileCentral och Tinyurl!

Stora filer kan vara svårt att sända via
mail och alla kan inte ta emot bifogade filer.
Då är detta lösningen.

Långa urlar är inte så populära i del bloggar då de
antingen försvinner bakom layouten eller "fuckar" upp den helt.
Då kan man korta urlen
och få en smidig liten url att lägga in istället.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:21 EM | Google

Facket ska undermineras

Hur många låginkomsttagare kommer att ha råd att vara med i facket? Höjd a-kassa i kombination med reduceringen av skattesubventionerna i deklarationen innebär att en del kommer att få en dubblerad kostnad av fackavgiften.

Deltidsarbetande kommer att drabbas, hör vad denna unga tjej tycker om sakernas tillstånd, Window Player format eller Real Player format.

Höjningen kommer att beror på vilket fack/vilken a-kassa man är medlem i. En del fackförbund har redan i dag väldigt höga fackavgifter och de kommer säkert att tappa många medlemmar. De som jobbar i branscher med hög arbetslöshet kommer att få betala mer. De a-kassor som kommer att drabbas hårdast är bland annat service- och byggbranschen.

I gårdagens Rapport hördes både LO:s chefsekonom och finansministern Anders Borg.

LO-ekonom: Regeringen vill ändra maktbalansen Dan Andersson, LO:s chefekonom är kritisk. Han hävdar att det är den borgerliga regeringens syfte att få fler att inte vilja eller våga vara med i facket:

- Jag tror att en del av alliansens strategi är att medvetet försöka skapa ett svagt fack och ändra maktbalansen i Sverige mellan de starka och de svaga.

Detta är precis vad det handlar om. Facket ska försvagas. Fler ska av ekonomiska skäl tvingas välja att gå ur facket och bara vara med i a-kassan. Det gör att balansen kommer att ändras mellan arbetsgivare och arbetstagare, det är precis vad de Alliansen vill. Då kan de få igenom sina svarta jokerkort, som inte visades öppet inför valet. Då hade inte så många röstat på dem misstänker jag.

- Vi försöker genomföra betydande förändringar av skatter och då handlar det också om en del tuffa prioriteringar, säger finansminister Anders Borg till Rapport.

Genom att chockhöja a-kasseavgifterna hoppas de dra in 14 miljarder. Samt så vill de ta bort ett av de få avdragen en vanlig dödlig kan göra i sin deklaration. Alla kommer inte ha råd att vara med i både facket och a-kassan. Det är med avsikt enligt min mening.

Det är lätt att prata om "tuffa prioriteringar", det låter handlingskraftigt. Men det skorrar illa, nya arbetarpartiet startar med att "djävlas" med låginkomsttagarna. Jag ser ingen logik i det hela. Ge med ena handen och ta med den andra. Den där tusenlappen (minst) som alla skulle få i sänkt skatt kan nog de flesta kika i himlen efter. Tyvärr tror jag att många gick på det löftet, plånboken ligger närmast hjärtat.

Ja, alliansen vill sänka skatter och måste givetvis finansiera dem. Det räcker inte att sälja SAS, som jag hörde var på tapeten i morse eller Nordea och TeliaSonera. Det är kortsiktigt. Staten ska inte äga företag anser borgarna. Det ska marknaden göra. Inte för att jag tror det blir bättre om marknaden ska ha fingrarna i alla syltburkar, både i privat och offentlig sektor. Alliansen kan inte förhoppningsvis ens tänka sig att öka utlandsskulden för att infria sina löften och valfläsk. Det hoppas jag verkligen _inte_.

Nej, slå mot arbetarna. Sjuk- och förtidspensionärerna. De sjukskrivna. Sänk ersättningarna. Alla ska jobba, fast det inte finns jobb till alla och aldrig kommer att finnas, för enligt marknaden ska ett visst antal vara arbetslösa för att hålla inflationen nere. Ingen ska behöva svälta har Reinfeldt lovat, men kommer de kunna leva ett värdigt liv? Nej, knappast!

Nya arbetarpartiet. My ass.

Andra bloggar om: , , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:52 FM | Google

9 oktober 2006

Ett kort givande möte med ett språkrör

Jag åkte samma buss som miljöpartiets ena språkrör, Maria Wetterstrand, i dag.

I vanliga fall är jag blyg. Jag brukar ofta känna mig besvärad när jag måste "mingla" på fester. Jag brukar alltid kolla in läget, känna folk på pulsen innan jag tar kontakt – om jag nu ens vill det. Ofta vill jag inte det. Jag är en ensamvarg, eller rättare sagt en ensamtiger. Det är inte många som kommer mig in på livet.

Men Maria såg så snäll, avkopplad och obesvärad ut så jag satte mig bredvid och vi började analysera valet. Vi hade samma syn på varför Alliansen tog fler mandat och vann valet. Jag har själv skrivit om det i bloggen flera gånger tidigare innan valet. Vi hann inte så långt på två hållplatser, innan jag skulle av. Men vi hann avhandla en hel del :). Vad? Det är en sak mellan oss.

Hon var mycket trevlig och blev inte alls störd av min lust att prata om valets utgång. Tack och lov för det. För att tränga sig på folk är inte min bag. Jag gillade henne skarpt och tycker att fler politiker ska vara lite mer som Maria och inte sitta på sina höga hästar.

Det kan inte vara lätt att vara kändis. Jag mötte Orup på Kungsgatan häromdagen. Vi fick ögonkontakt och jag såg direkt att han tyckte det var obehagligt att bli igenkänd, så jag vände diskret bort blicken för att han skulle kunna koppla av. Jag har upplevt samma sak med en kvinnlig nyhetsankare på Sveavägen.

Kändisar är nog mer utsatta än politiker. Jag misstänker att fler frågar efter Orups autograf än Marias :-). Det förstår jag inte.

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:21 EM | Google

Bloggtreklöver 104

Sugar

turbot's trudelutter!

Maktskifte 2010

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:15 EM | Google

Kollektivt självmord

Kenta gick en runda vid sjön Rundan i Handen och tog denna bild med sin mobil och sände till mig via mail. Mail och Internet, hand i hand.

Kollektivt självmord

Nu lägger jag ut den för jag tycker, likt honom, att den är lite udda. Någon som vet vad det handlar om? Fantasin har inga gränser för min del :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:22 EM | Google

Ont i bakpartiet :)

Vilken tur jag hade med vädret i går. Strålande solsken. Jag var lite nervös inför mötet med hästarna.

Ardenner

Den här stora hästen ryktade och kratsade jag, med viss rädsla ska erkännas. Den var högre än vad jag är lång. Men hon var snäll :). Jag vet att B. har jobbat mycket med ardenner och det var just därför jag valde att ta den hästen att jobba med. Men inte att rida på.

Tjorven

Jag valde att rida den minsta hästen, lilla Tjorven. Det var knappt att jag kom upp på den, så vig är jag, NOT. Vi fick öva på hur man får en häst att gå höger och vänster, att få stopp på dem (där hade Tjorven lite egna ideér om och när), samt testa på skritt och trav.

Sedan var jag och fyra andra redo för en tur på Gärdet. Tjorven skötte sig bra, förutom att hon ett par gånger hux flux började trava, men jag hängde med :). Med andra ord, jag satt kvar och ramlade inte av.

Som Tobbe skrev, det känns i vissa kroppsdelar i dag.

Min rädsla för hästar har jag kvar, men jag har större förståelse för alla dem som älskar ridning. Visst var det något speciellt att sitta där på hästryggen. Men nu har jag testat. Den som inte testar får inte reda på något.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:28 FM | Google

7 oktober 2006

23 minuter :-)

Tjugotre minuter tog det innan osämjan inleddes. Bildt kommer inte sitta still i båten. Definitivt inte. Är Reinfeldt kapten nog att styra båten så att den inte går på grund?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:17 EM | Google

6 oktober 2006

Kommer jag att bli hästbiten?

Jag har ridit barbacka på en elefant och på en buffel (plus kamel i sadel). No fear. Men nu ska jag rida på en häst, dock ej barbacka. Det står på min lista "att göra innan jag blir för gammal och trillar av pinn". Det ska bli spännande, allrahelst som jag är skiträdd för hästar. Varför vet jag inte, säkert någon traumatisk upplevelse från min barndom. Men demoner är till för att bekämpas. Vem vet, jag kanske blir hästbiten, inte bokstavligt - fast den risken finns ju också :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:52 EM | Google

Jaha, en ny regering då..

Moderaterna har lagt beslag på alla tunga poster och tagit regeringsmakten i ett järngrepp. De andra partierna lär få svårt att få igenom sina hjärtefrågor. Jag är i alla fall glad att Lejonkungen (fp) inte blev utrikesminister som det ryktades om ett tag, där ligger i alla fall Bildt högt i kurs om vi ska snacka erfarenhet. Nu får vi se hur det blir. Alla löften som ska infrias, vilka många redan har flaggats om att de ska skjutas på framtiden.

En sak de kan ta itu med genast är att stoppa beslutet att alla extra så kallade trängselskattbussarna avvecklas. Det är en skandal om de slutar gå hux flux, både för dem som använder dem istället för bilen och framförallt för miljön. För att inte tala om de anställda som måste gå om turerna dras in.

Detta har högre prio än pigavdraget, som sju av tio svenskar tycks vara totalt ointresserade av/eller inte kommer kunna utnyttja. De tre återstående är inte svårt att gissa från vilka "kvarter" de kommer ifrån.

Andra bloggar om: , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:32 EM | Google

5 oktober 2006

Bort, bort, bort....

Endast min kropp är närvarande.
Mina tankar är på annat håll.
Jag har bokat en resa till Tunisien,
till värme och sol - förhoppningsvis.

BTW - lite tips emottages tacksamt.
Ska man växla här hemma eller där?
Vad ska man se och vad ska man undvika?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:43 EM | Google

4 oktober 2006

Alias

Alias, säsongstart 19:e september på TV4. Det har jag missat helt. Fan vad jag är förbannad för att de inte pushat för premiären. Lost startar ju i kväll och det kan väl ingen ha undgått?

Någon som spelat in de avsnitt som listas här och som gått på TV4, med start 19 september? Säg att det finns någon där ute! Det är inget kul att ha missat så mycket och nu vete sjutton om jag tänker följa Alias längre.

Alias och Lost är de enda serier jag följer och så ska det fucka upp sig så här :(.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:44 EM | Google

Something, somewhere went terribly wrong

T-shirtar och andra artiklar med likadant motiv som nedan. Det kliar verkligen i fingrarna att köpa en T-shirt.

Utveckling

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:38 FM | Google

Nordea tröttnar - ingen ersättning till lurade bankkunder

Nordea tycks tro att alla som surfar vet vad phising är och därför vill de lasta över problemet till kunderna.

Nu kan den som blivit utsatt för bedrägeri, så kallad phising, på nätet känna sig dubbelt blåst. Nordea vill nämligen inte betala tillbaka ut någon ersättning till kunden. Hittills har bankerna gått med på att betala ut ersättning till de kunder som lurats på pengar via phishing-attacker. Men nu kan det vara slut på det. Nordea i Finland har gjort ett offentligt uttalande om att de inte längre tänker betala ut ersättning automatiskt och att alla phishingbedrägerier kommer att bli föremål för polisutredning. Svenska Nordea ser ut att följa efter.

Detta är fel tycker jag. Att folk inte har datormognad ska gudarna veta och det kommer hela tiden till nya användare, som har än mindre datorvana och kunskap om hur nätet fungerar. Att lämna dem i sticket är fel och ovärdigt ett så stort företag.

Vad blir nästa steg?

Blir ett bankomatkort scannat (s.k skimming) i en modifierad uttagsautomat eller betalningsterminal och sedan missbrukas av kriminella ska kunden stå för det också? Det kan ta ett tag innan en del upptäcker skumma uttag som de vet med sig att de inte gjort. Ska kunderna ta denna smäll också?

Dåligt Nordea!

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:55 FM | Google

3 oktober 2006

Säg att du älskar mig

Innan min dotter åkte hem hann vi gå på bio i söndags. Det blev "Säg att du älskar mig", kanske inte det val jag skulle ha gjort - men tiden passade innan tåget skulle gå.

Filmen var bra och borde nog ses inte bara av ungdomar utan även av föräldrar och andra som arbetar med ungdomar. Det är ett viktigt ämne som tas upp. Nej, det är många viktiga ämnen som tas upp. Mobbing. Sexövergrep. För mycket festande än vad som är nyttigt. Viljan att bli sedd. Viljan att bli älskad för den man är. Hur svårt det är som förälder till en tonåring. Hur det fungerar i skolan nuförtiden. Varför kallas tjejer horor om de bejakar sin sexualitet, men killar bara är tuffa och balla? Rättegången var ett stort fucking skämt, med det sedvanliga försöket att skuldbelägga den unga flickan som utsatts för våldtäkten. Jag förstår att tjejer/kvinnor som blir våldtagna drar sig för att göra en anmälan. Sjukt. Men tyvärr tämligen vanligt misstänker jag.

Nu fick jag ett ansikte till den minnesplats som byggts upp på olycksplatsen där en av skådespelarna omkom i en bilolycka. Jag åker ofta förbi där minst en gång i veckan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:08 EM | Google

Partipiskan kommer att vina

Partipiskan kommer att vina hörde jag på nyheterna nyss.

Alliansen har bara sju mandat mer. Det gäller att alla går i huvudfåran och inte röstar efter egen övertygelse. Det måste uppstå inre konflikter hos en del, som kanske inte tycker att det de ska rösta på är vad de själva står för. Alliansen ska vara så eniga, men det är nog mest partiledarna som vill ge sken av det. De verkar till och med ha svårt att enas om vilka ministerposter som ska fördela. Det kan bli en intressant höst :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:47 EM | Google

Jag var för full för att minnas

Jag var för full för att minnas,
den frasen känns igen, vare sig det
gäller misshandel eller mord.

Ja, vad säger man?
Där spriten går in, går vettet ut.
En idrottare har polisanmälts och anklagas
för att ha slagit en kvinna på en nattklubb i Luleå.

Idrottare är inte mer än människor, men med tanke på att de är förebilder för så många bör de kanske ta det lilla lugna när de är ute och röjer?

BTW - ett tips till politiker också :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:09 EM | Google

2 oktober 2006

Alliansen höjer biljettpriserna

Alla vill ju att så många som möjligt åker kollektivt i Stockholm. Tack vare enhetstaxan tror jag faktiskt att många har valt att använda kollektivtrafiken för att åka in till stan för att uträtta ärenden. Det har ju blivit en braksuccé. Biljetterna säljer som smör i solsken. Jag undrar, sa flundran om den försäljningen finns med i Alliansen negativa besked nedan. Troligen inte.

Den borgerliga alliansens valseger får ordentliga effekter på Stockholmstrafiken. – SL går back för första gången. Och försäljningen av periodkortet har rasat. Med den bakgrunden kan man inte fortsätta med enhetstaxan, säger landstingsråd Chris Heister (m).

Enhetstaxorna som gav lite rättvisa åt oss småfolk. Bara för att någon bor i Bro ska det inte kosta multum för att ta sig in till stan en eller ett par gånger i veckan, som det var förut var det minst tredubbelt så dyrt. Detsamma gäller de som bor långt bort i andra förorter. Nu blir det dyrare igen och det är en klassfråga. Att SL blöder finns det nog många andra orsaker till.

Ta inte bort enhetstaxan!
Det kommer innebära att fler lär använda bilen.
Vilket alla rimligtsvis borde vilja att så inte blir fallet.
Använd trängesskatten till att kompensera för enhetstaxan.

I skrivande stund vill 78.1 % ha kvar enhetstaxan.
I mina ögon är flinen i Alliansens ansikten i artikeln ovan hånflin mot oss vanliga dödliga.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:26 EM | Google

Svekdebatterna börjar komma!

Reinfeldt har redan börjat tagit över HSB:s roll, han som bestämmer :). Han ångar på som en ångvält. Det talas redan om en svekdebatt ute i kommunerna. Många väljare både i Stockholm och kranskommunerna röstade på Alliansen i tron på att trängelskatten inte skulle återupptas.

Vägavgifter/trängselskatter ska delfinansiera en snabb utbyggnad av Förbifart Stockholm - en trafikled från Kungens Kurva i söder till Häggvik i norr som ska leda trafiken förbi i stället för igenom Stockholm. Projektet har tidigare har beräknats kosta cirka 20 miljarder kronor.

Ett gammalt förslag som ratats då det skulle förstöra unika miljöer. Dessutom – varför Kungens Kurva, jag tvivlar starkt att bilister väljer att först åka söderut och sedan in på Förbifart Stockholm. Nej, infarten måste ligga närmare stan, exempelvis vid Liljeholmen – om den nu ska byggas.

I Lidingö röstade en förkrossande majoritet för ett nej till trängselskatten och där gick moderaterna ut hårt med att de skulle arbeta för att trängselskatterna inte skulle genomföras. Bortkastade röster med andra ord :). Många besvikna väljare.

Jag tycker det är bra att det blir trängselskatt, men jag tycker inte om de nya turerna. Meningen med trängselskatten var till stor del att få stockholmarna att använda kollektivtrafiken i större utsträckning och satsning på förbättring av densamma. Men nu verkar Alliansen ha helt andra planer.

– Det är också ett svek mot folkomröstningen eftersom pengarna ska gå till kollektivtrafik. Något annat kan vi inte acceptera. Med den här typen av nya motorvägar och trafikleder slutar det bara med att det blir mer trafik. Detta är ingen lösning. En modern kollektivtrafik som kan utnyttja effekten av trängselskatten är ett måste och locka bilisterna att låta bilen stanna hemma.

Det är bättre infartsparkeringar som måste till. Bättre kollektivtrafik. Inget annat. Förbifart Stockholm, om den nu ska byggas, måste finansieras på annat sätt.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:44 FM | Google

Bloggtreklöver 103

Vargakvinnan

Pumans dotter

Kyrkoordnaren

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:32 FM | Google

1 oktober 2006

Nu ska det väl vara höst?

I:a oktober. Det låter lite "höstligt", men enligt Rapports meteorolog ska värmen bestå och det oroar honom. Det oroar mig också faktiskt.

Från det ena till det andra. I natt fick jag den äran att sova i min tältsäng :). Min säng är ockuperad av min dotter, som fortfarande sover sött. Jag är alltid lika morgonpigg, oavsett vilken tid jag än lägger mig.

Vi var på stort släktkalas i går och det var kul att träffa många jag inte sett på decennier.

BTW - vad säger man?

Inför domstolen berättade kvinnan att hon inte hade råd att köpa mat till de fyra schäferhundarna. Istället beslutade hon sig för att döda dem. Det slutade med att hon först förgiftade hundarna - som överlevde. Då sköts de, men levde fortfarande. Först efter att kvinnan och hennes son satt eld på djuren dog de. Polisen fick larm om vad som hänt, men hann aldrig fram. - Hundarna brann fortfarande på bakgården när vi kom fram, säger en polis till lokaltidningen The Daily Gazette.

Fy fan säger jag bara. Må hon och hennes son brinna i helvetet själv när det så är dags.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:59 FM | Google