« mars 2007 | Startsidan | maj 2007 »

30 april 2007

S och LO vill återställa a-kassan

Jag hoppas verkligen att de kan infria löftet om de vinner valet nästa år.

Numera är arbetslöshet en stor otrygghetsfaktor. Det går inte heller att gå på linjen att de som inte får ett jobb inom en viss tid är slöa och söker inte tillräckligt många jobb.

Häromdagen hörde jag på nyheterna om en kille som hade sökt 900 jobb, men bara kallats till fem intervjuer och inte fått något jobb ändå, han hade fel efternamn.

Det spelar ingen roll hur mycket Alliansen sänker ersättningen, av det kommer inga nya jobb - utan bara människor med sämre ekonomi och ett slags utanförskap i något slags B-lag.

För hur det än är, under tiden som jobb söks, måste den som får a-kassa betala hyra och andra avgifter. Stekt lök, ris och nudlar går inte att leva på i längden.

Det kommer alltid att finnas en viss procent arbetslösa och jag har aldrig begripit mig på varför just de ska få det sämre. Visst ska det löna sig att jobba. Men skyddsnätet om man varslas eller på annat sätt förlorar jobbet måste finnas och får inte vara så grovmaskigt.

Men på varje jobb som är ledigt är det många sökande och en del sorteras bort direkt, de med fel efternamn (inte Svenssonaktigt), de som passerat bäst före datum (55+) och de som inte har tillräckliga kunskaper, avsaknad av gymnasiekompetens eller rent av svårt att kommunicera på det nya språket svenska.

De behöver extra insatser, men det verkar inte satsas så mycket på det - trots alla fagra löften. Arbetsmarknadsutbildningarna som drivs i Arbetsförmedlingens regi är inte så många som de borde vara.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:52 FM | Google

29 april 2007

Handbok för föräldrar

Jag har ibland kallats moraltant bara för att jag tycker att man ska informera barn och ungdomar om Internet, både om dess positiva sidor - men även om de negativa sidor som finns och som inte kanske alla vet så mycket om.

Jag har även ofta bloggat om det, i förhoppning om att informera om dessa negativa sidor som finns i Internets mörka gränder och numera även på de upplysta stråken. Jag har lagt in några länkar längst ned.

Nuförtiden vet barnen mer om Internet än deras föräldrar misstänker jag. Nu har det nyligen kommit ut en bok, ”Handbok för föräldrar - Lär dig vad ditt barn gör på internet”.

Syftet med boken är att föräldrarna ska förstå vad deras barn kan utsättas för och att de ska engagera sig mer i barnens datoranvändande. Information är aldrig fel, speciellt om den kanske leder till att barnen vågar berätta för sina föräldrar om vad de varit med om eller utsatts för.

Sexchatt som fick ett snopet slut - gromning

Ligger din dotter eller flickvän utfläkt naken på nätet?

Bloggmobbning och nätmobbning

Internet har blivit en våt dröm för pedofiler

Internets mörka gränder är många

Svenska Let to Phone AB

Internetmiljön kräver sociala regler

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:03 EM | Google

Korrigering texten nedan, fel länk inlagd

Bra om man länkar till rätt artikel.
Nu har jag ändrat, artikeln om
hunden
ledde till helt fel artikel.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:47 FM | Google

Fortkörning och djurplågeri

Att hålla gällande hastighetsgränser är viktigt, 30 och 50 allrahelst. Att köra i 81 när det är 50 som gäller är inte bra och ger indraget körkort på stubben om polisen har hastighetskontroll. Jag räknar alltid kallt med att risken finns för detta och vågar inte chansa, dessutom är det dumt att chansa - det kan bli en dyr historia att bara få fortkörningsböter numera.

F.d statsministerns fru åkte dit häromdagen. Att hon inte observerade 50-skyltarna kan jag bara spekulera i. Pratade i mobil under bilkörning, vem hinner se trafiksskyltarna då? Satt i sina egna tankar, psykisk autopilot? Nonchalans? Fina bilar är det kul att gasa på med. Eller så var det dåligt skyltat?

– Det beror på att jag inte observerade att jag kommit in på en 50-sträcka.

Jag ursäktar inte fortkörningen. Det är viktigt att hålla gällande hastighetsgränser, även om de ibland är obegripliga - men de finns där av en anledning och jag tror inte de sätter hastighetsgränser helt oplanerat.

Jag tycker själv att det ibland är dåligt skyltat. Jag brukar numera köra runt i Farsta och Årsta och är så in i bomben irriterad på att skyltningen är så dålig. Skyltar för 30 brukar finnas, de är inte svåra att missa, och markeringarna i gatan är till god hjälp. men sedan finns det sträckor där jag faktiskt inte vet vilken hastighet som gäller då det inte är skyltat med en 50-skylt, men inte markerat med 30 på körbanan.

Säkert sitter det en skylt någonstans i början och slutet av vägen, men kommer man in mitt på sträckan så tycker jag att skyltar borde sättas upp även där. Bättre med en skylt för mycket, just för att underlätta för bilisterna.

Min fasa är ju att bli av med körkortet. Är jag osäker kör jag i 30 om jag inte observerat en 50-skylt. Däremot är Örbyleden och Huddingevägen väl skyltat och det är inte svårt att förstå att det där är 70 som gäller. Det är skönt att få gasa på lite, för den bil jag oftast kör känns som den borde blåsas ut ordentligt.

Så ett rejält lappkast.

Jag undrar varför inte denna mans exsambo ingrep? Jag skulle aldrig stå ut och se en hundvalp plågas så, jag skulle göra en polisanmälan för djurplågeri.

Men å andra sidan, polisen och åklagare har sina prioriteringar och ibland undrar jag över dessa.

En hundvalp på åtta veckor kissar inne innan den blir rumsren, det vet alla seriösa hundägare. Det är hundägaren som ska lära hunden att bli rumsren, det sker inte via stryk vid missöden utan att hundägaren är observant och går ut med valpen så fort den verkar kissnödig och efter att den ätit och druckit.

Det är ungefär som om man skulle banka skiten ur ett spädbarn bara för att den gör i blöjan och senare har svårt att få ordning på pottträningen.

Enligt mannens exsambo började han direkt misshandla Teddy då den kissade inomhus eller inte lydde.
– Han blev arg och kastade honom pang ner i golvet, säger hon i polisförhören.
När hunden blev skygg för husse kallade han valpen en ”jävla tönt” och ”skithund”...När den kissade på sig av rädsla fick den ännu mer stryk...Vid ett tillfälle kastade mannen Teddy från köket och in i badrummet, ett kast på närmare fem meter.

Hunden blev bara tolv veckor gammal, sedan avled den av skadorna den fått av mannens djurplågeri. Denna man ska aldrig få köpa hund flera gånger. Denna man är inte lämlig hundägare, definitivt inte. Man behandlar inte ett djur på detta sätt, även ett djur har rätt till human behandling. En hund är ingen slit och släng-vara.

Jag skrev ett långt inlägg om detta för några år sedan.
Det kanske kan vara värt att läsa innan man skaffar en hund?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:02 FM | Google

28 april 2007

Bloggtreklöver 125

Efter Arbetet

meh (you don't know...)

Nordic Dervish

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:28 FM | Google

27 april 2007

Varför använda min e-mailadress?

Nu börjar jag bli lite less på matte_nordin@tiger.se, det verkar vara en ung kille vad jag kan se. Varför använda mitt domännamn som e-postadress? Du får ju inte mailen som trillar in till mig via postmaster, men det får jag och jag ser vad du anmäler dig till och vilka som inviterar dig - men du missar ju en hel del ser jag ;-). Vad är det för vits med detta? Matte - skaffa dig en riktig e-postadress tack!

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:56 EM | Google

Nu har jag kontakt med Internet igen :)

Äntligen har datorn kommit. Inte för att den är tyst, men nu orkar jag inte bråka längre med dem. Jag håller tummarna att de hittat felet och att datorn nu ska fungera ett par år. Att installera om allt är jobbigt. Det får bli en annan dag :). Det blev bara HomeSite, en mailklient och Norton - resten får jag ta när orken infinner sig och all data finns ju på en annan fristående disk och det är inte bråttom med att kopiera över det, så det tänker jag ta pö om pö.

Jag tänkte även på att det kan vara bra att inte installera alla programmen i ett svep rakt av. Det finns många program som jag aldrig använder numera och varför installera dem? Det finns även mycket data som går att sålla bort, typ gamla mailbackupper från 2004 som bara ligger och skräpar och tar plats.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:44 EM | Google

26 april 2007

Luftförorening

Essingeleden är det många som bor utmed. Det kan inte vara nyttigt i längden. Alla som har stått med bilen i enerverande köer där förstår nog vad jag menar. Jag bor själv precis vid Essingeleden, fast jag har turen att bo på andra sidan av huset så jag störs inte av bullret.

Men jag märker av det på andra sätt. Flera gånger i veckan så får jag torka av vita ytor i bland annat badrummet då det ligger ett tunt lager av svart damm på badkarskanten, eller rättare sagt ett lager av svarta partiklar. Detta trots att jag har tätat fönsterna, men runt fönsterlisterna så syns även här svarta avlagringar. Hur nyttigt kan detta vara? Egentligen?

Jag skulle inte vilja bo här med barn så nära Essingeleden. Det har nu visat sig att det definitivt inte är nyttigt. Nu blir det en länk till SvD :-), men artikeln är bra och jag kan inte låta bli att länka till den.

Även små barn påverkas negativt av luftföroreningar från trafiken. Den största studien hittills visar att utsläppen ökar risken för att barnen får astmasymtom som pipande andning, fastställd astma, luftvägsinfektioner och allvarliga förkylningar. Forskarna har också sett tidiga tecken på allergi.

Förvånande? Inte alls. Såklart att även små barn påverkas negativt av luftföroreningarna, kanske än mer än vad vi vuxna gör. Nu gäller inte detta bara de som bor utmed de stora infartsvägarna utan även dem som bor inne mitt i smeten, det vill säga inne i Stockholm stad. Det är nog ingen hit direkt att bo med fönsterna ut mot Sveavägen eller vid Fridhemsplan, bara för att ge några exempel.

Nu ska ju trängselskatten införas igen och förhoppningsvis minskar trafiken lite och därmed utsläppen av avgaser och slitage från bildäcken som sprids i luften.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:31 FM | Google

25 april 2007

Länktåget

Mycket snack om länktåget verkar det vara inom bloggosfären. Då ska man inte heller delta i blogstaffetten för den listan ser ungefär likadan ut som länktåget. Länktåget i sig är helt ofarlig att delta i anser jag. För skulle Google stänga av bloggar bara för att de deltar i länktåget skulle de ha fullt sjå att kolla allas blogrullar också. För på första sidan har de flesta bloggare länkar, en del väldigt långa listor, till andra bloggar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:59 EM | Google

24 april 2007

Bloggosfären har blivit en plaskdamm?

Jag har skrivit dagbok på nätet, reload, blog - olika namn, men samma sak sedan 1997. Därför tycker jag att jag har en viss erfarenhet av hur bloggosfären har utvecklats under tidens gång.

Det som jag ser nu tycker jag inte om och det är en av anledningen till att jag just nu har lite blogtorka eller med andra ord tappat lusten att blogga, men förhoppningsvis återkommer den när jag blir frisk och kry.

En annan anledning till att jag inte bloggar regelbundet är att jag är utan dator igen, och den jag använder nu kan jag bara ha på en halvtimme åt gången för den låter som en skördetröska och jag orkar inte med oljudet.

En del kanske tycker att jag kommer att kasta sten i glashus, men jag tycker nog att för min egen del finns det ett och annat glasfönster som är öppet och alla stenar kommer inte att krossa glas.

Jag har ibland Twinglat, jag har en liten pytteannons, jag pingar dock sällan Intressant och använder etiketter mycket sparsamt. Jag jagar inte besökare och jag bryr mig inte speciellt om jag åker upp, halkar ned eller ur listor. Jag skriver för min skull och det är bara en bonus om andra läser och gillar det jag skriver.

Men det som fått mig att krokna helt senaste tiden är att en del bloggar numera ser ut som rena rama reklamportaler, det är mer annonser än vad det är text. Jag förstår att även bloggare vill tjäna pengar, men jag har slutat besöka de bloggar som ser ut som rena rama reklammarknadsplatser.

Dubbel bokföring tycker jag är en underlig blogföreteelse. Att ha två bloggar under olika namn och sedan kommentera själv i respektive blog? Vad är syftet med detta? Om jag ska vara ärlig tycker jag nog att det är lite underligt, minst sagt.

Twingly är en bra tjänst om någon bygger en text som handlar om en artikel i tidningen eller som en källhänvisning, men om det bara skrivs några ord om artikeln och sedan länkas till DN och SvD så tycker jag att det känns fel, om länkningen går till överdrift - då upplever jag det bara som att bloggaren bara vill synas - oavsett vad texten handlar om. Än värre om länkar till DN och SvD sprids som dynga, det vill säga att i ett och samma inlägg finns ett x antal länkar till dessa tidningar och inte speciellt mycket text som kommenterar artiklarna.

Etiketter använder många och det är ett bra sätt att kategorisera inläggen, men när en text som kanske bara är tio rader lång nästan har fler etiketter än texten undrar jag lite över syftet.

Intressant är en bra tjänst, jag använder den sällan - det är bara om jag tycker att jag skrivit något som kan intressera eller beröra många. Jag har alltid trott att Intressant är till för just det, inte för att pinga alla inlägg, oavsett innehåll.

Bloggosfären känns numera stundtals som en plaskdamm. Det finns många bra bloggar, så tro inte att jag drar alla över en kam. Men numera när det finns många bloggar så kanske det är oundvikligt att en och annan ramlar ned i denna plaskdamm i sin iver över att få besökare? Plus att det för vissa som ändå bloggat ett tag gått överstyr?

Klimatet har blivit hårdare. Många får oförtjänt taskiga kommentarer. En del kommentarer är helt irrelevanta och om jag ska vara ärlig får vissa kommentarer mig att fundera på om personen i fråga bara är ute för att djävlas eller om hissen har stannat halvvägs. Att syssla med blogmobbning är något som jag ogillar. Det finns en människa bakom varje blog och det verkar inte alla tänka på. Bakom tangentbordet tycks många tappa alla hämningar.

Jag kommer inte att nämna några namn/bloggar.
Det är upp till var och en att tolka texten ovan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:47 FM | Google

21 april 2007

Mordhota en liten isbjörnsunge?

Det finns folk till allt. Knut är mordhotad. Knut är en liten isbjörnsunge på Berlins Zoo. Vilken frisk människa mordhotar ett djur? De som mordhotar människor är inte heller friska, men det måste vara tämligen ovanligt att ett djur mordhotas?

Okey, Knut fick ingen bra start när han kom till världen. Jag minns att det diskuterades om han skulle avlivas eller inte, men med hjälp av en skötare som agerat mamma har han överlevt och nu har han blivit ett riktigt charmtroll. Allt liv ska respekteras, även ett djur har rätt att leva - om möjligheter finns.

Den som mordhotat Knut är antigen en sjuk människa eller någon som tycker att första beslutet om avlivning ska genomföras. Men det spelar ju ingen roll, Knut kommer aldrig att få leva ett fritt liv ute i naturen - han kommer att leva och dö i "fångenskap", men det är ändå ett liv - han vet ju inte av något annat. Om han föds upp av en skötare som agerar som en ersättningsmamma och det fungerar bra, är allt frid och fröjd. I alla fall i mina ögon.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:57 FM | Google

20 april 2007

Dåligt lokalsinne

Lokalsinne noll. Ett problem jag lider av vid bilkörning till ställen jag aldrig kört bil till tidigare och det spelar ingen roll om jag försöker få en god överblick via en karta innan avfärd, allt blir ofta fel ändå i slutändan. Jag skulle aldrig kunna bli en taxichaufför, det är en sak som är klar. Jo, fick jag ha en Gps-navigator kanske det skulle fungera. Men att köpa en sådan till min privata bil är lite overkill.

Jag skulle åka till Hökarängen i går. En bilfärd som normalt tar cirka 20 minuter, men för mig tog det 50 minuter. Jag fick visserligen se mycket :), men jag hann inte njuta av det, för ju mer jag snurrade runt, desto mer stressad blev jag. Jag hade en tid att passa. Tur att jag åkte i väg så pass mycket i förväg. Hur jag lyckades pricka rätt till slut har jag faktiskt ingen aning om.

Hem gick det bra, det var ju en lyckträff :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:52 FM | Google

18 april 2007

Blogtorkan kvarstår

Sitter med en lånad skrälle till dator då den gamla (nya) återigen är på verkstad. Blogtorkan kvarstår. Det kommer jag kanske utveckla sedan varför den började, men just nu känns det inte relevant.

Det finns massor att skriva om, tiden står ju inte still. Vetlanda. Massakern i USA. Alliansens (ja- jag har fortfarande svårt att skriva regeringens) budget och dess utfall. Men inspirationen tryter. Inte i huvudet, men fingrarna vill inte dansa tangentbordsvalsen.

Till detta har jag varit sjuk senaste veckorna och det har bara eskalerat. Hjärtat krånglar, lever sitt eget liv - men enligt läkaren i går trodde hon inte att det var något farligt, läs akut - jag hoppas hon kommer ihåg att skicka iväg remissen till ett arbets-EKG. Varför jag är så orolig beror på att hjärtproblematik finns i släkten.

En gammal gaggig pensionerad läkare som kallats in då det råder läkarbrist på den privatiserade vårdcentralen jag tillhör, det kändes inte så betryggande och tryggt.

Huvudvärken jag haft i flera veckor kunde hon inte förklara utan bad mig vänta och se om den försvann. I dag vaknade jag halv fem på morgonen med en huvudvärk som om jag varit ute och festat hela natten, vilket jag inte varit.

Gnäll, gnäll :(.
Men så är det. :)

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:10 FM | Google

10 april 2007

Blogtorka!

Blogpaus med andra ord.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:57 EM | Google

8 april 2007

Ovanligt påskägg

Påskgodiset är väl uppätet nu?
Så även de kokta äggen?

Kyckling i påskägg

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Google

7 april 2007

Hemma igen

Jag har varit och hälsat på min älskade dotter med familj. Det var jättekul att träffa barnbarnen, de växer så fort, jag hinner inte med i utvecklingen. Men de är helt enkelt underbara.

Jag har även sett en tigertatuering som täckte en hel rygg. Imponerad minst sagt. Där ligger min lilla tiger på axeln i lä. :-)

Jag tog inte bilen, för SJ Just Nu-priser är ibland mer prisvärda än att ta bilen, 400 pix tottitotti när jag bokade några veckor i förväg. Bilen läckte bromsolja (jag fick fylla på varje vecka), det ska enligt verkstaden nu vara fixat - men det vill jag se innan jag börjar köra längre sträckor med den.

BTW - trevlig fortsättning på påsken.
Den är inte slut än.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:44 EM | Google

5 april 2007

Parodontit - tandlossning

Häromdagen hörde jag både på nyheterna och läste i DN om tandlossning, eller parodontit som det heter på fackspråk.

Det var en skrämmande läsning. Över 3.000 slumpvis utvalda personer har ingått i studien som varat i 16 år.

Sammanlagt inträffade 110 dödsfall under de 16 år som studien pågick. När personerna avled var de i snitt 47 år gamla. Kvinnorna som avled hade en förväntad ytterligare livslängd på drygt 36 år och männen på 31 år. Sambandet var tydligt - ju sämre munhälsa desto större risk. Risken för cancer och sjukdomar i mag-tarmkanalen var fördubblad jämfört med personer med bra munhälsa.

De som ligger mest på minus är de som röker. Jag hittade en bra sida som beskriver förloppet, läs den - speciellt om du är rökare.

Jag själv har alltid gått hos tandläkaren två gånger om året. Ja, jag är rökare och dricker starkt kaffe så det har varit för att ta bort de missfärgningar detta orskakar. Hål i tänderna har jag inte haft sedan jag var ung.

En dag sa tandläkaren att jag hade början till tandlossning, han mätte tandfickorna och de var upp till 7 mm på vissa ställen. Inte bra. Det enda jag i efterhand har funderat över är att han borde ha sett det tidigare och det ska jag faktiskt fråga honom om nästa gång varför han inte alertade mig tidigare.

Jag hamnade hos en mottagning som har tandlossning som specialitet. Det var inga roliga nyheter jag fick. Enligt dem var prognosen riktigt dålig för några av mina tänder, men jag följde deras anvisningar och efter ett halvår hade fickorna minskat radikalt. De på mottagningen var imponerade, med tanke på att jag är rökare och rökare brukar ha svårt att kunna förbättra statusen så radikalt.

Men jag har fortfarande två tänder som ligger i farozonen. Det fick jag reda på i går när jag var där. Det är två tänder som jag nu får börja jobba med för att försöka minska fickorna och kanske få bort inflammationen. Jag har själv inte märkt något, tandköttet ser friskt ut och jag blöder inte - men inflammationen finns nere på djupet fortfarande.

Ja, jag vet att sluta röka är den bästa medicinen. Men så långt har jag inte kommit att jag ens tänkt tanken att försöka. Nikotin är som heroin, om än inte värre - verkligen beroendeframkallande och för många är det inte helt enkelt att bara sluta röka, andra har det betydligt lättare. Jag vet inte vad det beror på, psyket eller generna - eller bäggedera.

Du som är rädd om dina tänder kanske redan nu ska börja tänka på att sköta om dem lite bättre. Tandtråd är bra. Det finns även borstar på Apoteket som man kan använda och borsta mellan tänderna. Storlek mindre lär det bli första tiden och märker du att du måste öka storleken då är du på rätt väg.

Var rädd om dina tänder.
Förr i världen var det för att inte bli tandlös.
Numera är det för att inte dö i förtid.

Du som har tandläkarskräck, försök övervinna den.
Numera behandlar många tandläkare under narkos.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:08 FM | Google

4 april 2007

Ett test är väl bättre än inget test alls?

Med tanke på det jag skrev häromdagen - tröjorna som Hells Angels ville ha bort är nu åter till salu i butiken. Kapp Ahls agerande var aningen förhastat tycker jag. Bra att de tagit sitt förnuft till fånga.

Från det ena till det andra.

Kvinnor kallas till mammografi och kontroll av eventuella cellförändringar på livmodertappen med jämna mellanrum. Männens motsvarande gissel är prostatacancer. Även om PSA-testet nu underkänns är det väl bättre än att inga kontroller?

I måndags offentliggjordes Socialstyrelsens cancervårdprogram som fortsatte säga nej till att införa regelbunden undersökning av alla män, så kallad allmän screening. Det är en kontroversiell fråga som lett till uppslitande strider med ökande påtryckningar från bland annat patientföreningar. Trots det officiella avståndstagandet har många män samtidigt börjat ta PSA-test. Det har lett till en dramatisk ökning av antalet upptäckta prostatacancerfall från cirka 2000 per år på 60-talet till drygt 10000 numera.

Under tiden som regelbundna undersökningar görs kan säkert testet förfinas. Varje man som via testet får reda på att han har en tumör i prostatan borde få en undersökning för att klargöra om den är aggressiv eller inte, vore inte det tryggt att veta? Vore det inte tryggt att därmed få besked? Jag är ingen man så jag kan inte svara. Men när det gäller mammografi och cellprover tycker jag att det är en trygghet att dels göra undersökningarna, samt att få besked om att det inte är någon fara på taket - den gången.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:33 FM | Google

3 april 2007

Bloggportalen har skaffat en pingfunktion

Jag har haft problem med att mina inlägg inte kommer in på Bloggportalen. Sigge (tack och bock) fixade så att mitt atomflöde indexerades istället och det fungerade ett tag. Men just nu ser det ut som det senaste inlägg jag skrivit var 2007-03-28, kl: 20:39. Nu har de fixat en pingfunktion. Det är bra. Jag hoppas att det kommer att fungera. Detta är mer eller mindre ett test om detta inlägg kommer att indexeras om cirkus 20 minuter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:37 EM | Google

Fastighetsskatt eller kommunal avgift - same shit, different names

Skatt eller avgift, spelar det någon större roll. Ordet skatt kanske är som ett rött skynke för Alliansen, men för mig är avgift ungefär samma som skatt. Pengar som ska betalas.

Fastighetsskatten ska avskaffas från och med den 1 januari 2008. En kommunal avgift på 4.500 kronor per bostad införs, dock högst en procent av taxeringsvärdet.

Jag får väl gratulera alla som kommer att få en sänkning, samtidigt som jag beklagar alla som faktiskt får en höjning – oavsett om det nu kallas skatt eller avgift.

Rättvist är det inte i alla fall. Många som som bor utom storstadsområdena riskerar att få en höjning. Jag räknade snabbt ut att vi får en ganska rejäl höjning. Men det är var ju inte oväntat. När det gäller Alliansen är logiken ibland lite bakvänd.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:51 EM | Google

YIPPEE-KAI-YAY!

Äntligen! Jag säger som en viss person - äntligen.

Den 29 juni är det världspremiär för Die Hard 4.0.

En attack mot USAs samtliga datanätverk hotar att slå ut hela nationens infrastruktur. Männen bakom attacken har förutsett alla åtgärder som myndigheterna kan vidta för att hindra dem, men de räknade inte med vad som kan hända när John McClane ger sig in i leken...

En del kanske tycker att detta
inte är finkultur och därmed går fetbort.
Jag kontrar med att det finns bara en Bruce Willis :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:22 FM | Google

GSM mobile phone tracking system

GSM mobile phone tracking system via the GPS-TRACK satellite network.

http://www.sat-gps-locate.com/

Skriv in vilket påhittat nummer som helst,
resultatet blir lika roligt.
Men med en liten bitter eftersmak....
Detta finns redan på marknaden,
vilket kan vara bra och dåligt,
beroende på hur det används.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:06 FM | Google

2 april 2007

Sköt fruns älskare, men det är kvinnan som döms!

USA är ett vapenliberalt land. De har liberala lagar när det gäller användandet av vapen. Vapnen används dessutom ofta. En del stater är väldigt liberala, råkar du gå vilse och gå in på någon annans egendom har personen som äger den rätt att skjuta - rakt av, utan rättslig påföljd.

Läser om kvinnan som ertappades med sin älskare och för att rädda sitt eget skinn skrek till sin man att hon våldtagits. Maken skjuter älskaren till döds. Nu åtalas kvinnan.

Nu har juryn beslutat sig för att inte åtala maken som höll i vapnet. Istället riktas rättvisans udd mot hustrun, som alltså anklagas för dråp. Hon riskerar fängelse i mellan två och tjugo år om hon fälls.

Personligen tycker jag nog att bägge ska dömas.
Hur hade detta bedömts enligt svensk lag?

Allt detta med tanke på den skjutne väktaren (tur att han hade skyddsväst) och alla incidenter med vapen inblandat som förekommit på sista tiden.

Det finns för mycket illegala vapen i omlopp i Sverige. Att folk börjar använda dem mot varandra i olika uppgörelser kan en dag innebära att andra människor som bara råkar befinna sig på helt fel plats kanske stryker med av misstag.

Utvecklingen oroar mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:14 FM | Google

1 april 2007

Jag önskade att detta är ett aprilskämt, men jag tvivlar på att någon vågar skämta om Hells Angels

Det är visserligen första april i dag och jag brukar vara lite misstänksam mot vad som står i tidningarna. Men detta kan inte vara ett aprilskämt? Jag tror ingen vågar skämta om Hells Angels.

I år är det tydligen modernt med piratmode. Kapp Ahl hade i sitt sortiment en turkos t-tröja som hade som motiv, bland annat en dödskalle med vingar, en palm, ett piratskepp och lite piratinspirerad text.

Hells Angels-medlemmarnas märke föreställer en dödskalle med vingar sedd i profil. Jag kan inte se mycket likhet med barntröjan och Hells Angels motiv.

I torsdags kom Hells Angels-medlemmarna in i Kapp Ahl-butiken i Skåne. De krävde att tröjan och en keps med liknande tryck omedelbart skulle tas bort.
– De hotade den anställde med stryk, säger en källa till Aftonbladet.

Kapp Ahl tog samma dag bort tröjorna, i någon form av skräckblandad respekt för Hells Angels. Fel! Fel! Fel!

Respekt är inget ord som passar in här.
Barnsligheter passar bättre.

”Tuffa” grabbar från Hells Angels hotar personal bara för att de inte gillar motivet på en barntröja. Har de inte vettigare saker att engagera sig i än barntröjors motiv? Är de rädda att de ska förväxlas med barnen som bär tröjorna? Tja, risken finns ju. I alla fall efter detta konstiga beteende. Jag tycker bara att det är barnsligt.

Kapp Ahl har inte polisanmält händelsen.
Det borde de göra, om inte för principens skull.

Andra bloggar om: , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:45 EM | Google

Totalhaveri, efter serverstrul

Om någon undrar så har det varit totalkajko på mitt webhotell, så varken blog eller anslagstavla har fungerat och tidigare gick det inte ens att komma in på några av mina sidor. Allt verkar inte funka än, men jag hoppas de fixar till resten under helgen.

Jag har minst sagt varit aningen frustrerad. Att inte ens kunna komma åt sina egna hemsidor via ftp, än mindre kunna köra de script som hör till dem, typ MT-inloggningsidan som bara visades som en 401:a.

Vi får se om det kommer att vara stabilt nu,
eller om det kommer fler problemas.
Men då vet ni alla fall orsaken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:29 FM | Google