« maj 2008 | Startsidan | juli 2008 »

25 juni 2008

Trevlig midsommar - i efterskott

Aha - det har varit midsommar. Det missade jag helt :). Jag jobbade, men det spelar ingen roll. Jag brukar inte fira varken midsommar, jul, nyårsafton eller påsk. Skit i traditionerna har blivit ett slags ledord för mig sedan jag var ung. Jag tycker att det för mycket kommers runt alla helger.

Men jag hoppas att alla som firat midsommar har haft det bra. Sommaren tycks ha kommit av sig, men för egen del är det bara skönt att slippa jobba i stekande sol, men de som har semester kanske inte delar min uppfattning :). Så varför inte be vädergudarna om lite omväxlande väder - en normal svensk sommar? Sol och värme och lite mer svalare däremellan.

Mina tankar är ständigt i en annan världsdel, i ett annat land och i en liten by vid Sahara. Men det är långt från tankar till handling. Men å andra sidan, alla behöver något att drömma om och sträva för att förverkliga - vad det nu månde vara.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:42 FM | Google

12 juni 2008

Kombinera nytta med nöje

I dag ska jag förena nytta med nöje. Elfte arbetsdagen i rad kanske blir lite mer annorlunda än de tidigare passen, varav de flesta har varit 12 timmar långa. Jag gillar Lena PH och det ska bli kul att se henne live (vilket jag hoppas kunna göra samtidigt som jag jobbar) och få betalt för det :-).

Nu när jag inte gick upp mitt i natten utan fick en sovmorgon kände jag hur trött jag egentligen är. Enormt trött. Men när jag jobbar känner jag inte det och det får jag vara tacksam för. Det jag mest gruvar mig över är att hinna packa de få lediga dagar jag kommer att ha framöver. Semestertider=jobb för min del.

Men jag är glad att jag har jobb,
även om jag bara är en vid behovare.
Vid min ålder får man inte vara kräsen :).
Inget jobb, inga pengar.
Inga pengar, inget roligt alls.

Mina tankar går till alla som är arbetslösa och söker jobb efter jobb utan resultat. Been there, done that! Det enda råd jag kan ge till de som sitter i den sitsen är att tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:35 FM | Google

www.stoppafralagen.nu

Snart ska beslut tas om huruvida Försvarets Radioanstalt (FRA) ska avlyssna all kabelburen kommunikation som passerar Sveriges gränser. Det blir en hel del trafik som omfattas om detta lagförslag går igenom. Själv har jag nog mina misstankar om att detta redan sker även om det inte är officellt sanktionerat.

I går så träffade jag en person när jag jobbade. Hon kände igen mig direkt, själv tog det ett tag innan jag kunde orientera mig vem hon var, men jag har en svag aning om att vi har setts tidigare på KGB. Det blev ett oväntat men roligt inslag i jobbtristessen.

Jag blir alltid lika förvånad när folk känner igen mig, jag har förändrats under årens lopp, speciellt nu efter cellgiftskuren. En del skulle kanske påstå att min kropp har åldrats i snabb takt, vilket den har gjort men det försöker jag låta bli att tänka på. Det är inte den biologiska åldern som räknas, kroppen är bara ett skal - det är insidan som är den viktiga.

En annan rolig sak hände i går, jag har ännu inte riktigt bearbetat det, men jag gick i alla fall och log hela eftermiddagen i går. Ett damoklessvärd som hängt över mitt huvud, har det i alla fall känt som, försvann i går. Det är skönt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:55 FM | Google

5 juni 2008

Äntligen sommar

Nu är sommaren äntligen här. Skönt, för dem som kan avnjuta den. Själv har jag inte varit ute i solen en enda timme so far. I år ska det tydligen bli en kanonsommar och det missunnar jag inte någon. Det blir nog inget badande i sommar för egen del. Schemat är fullspäckat och de få lediga dagar jag har kommer jag att vara tvungen att packa mitt bohag. Det känns lite tungt, men är självvalt. Ja, det är flytt på gång igen. Jag trivs inte i nya lägenheten. Jag hoppas att jag kommer att trivas bättre i den nya lägenheten som jag kommer att flytta till. Hyresvärden verkar inte vara speciellt benägen att fixa en ny hyresgäst till denna lägenhet så det blir antagligen dubbla hyror en månad. Men shit happens. Aldrig mer en privatvärd säger jag bara.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:08 FM | Google