« juli 2006 | Startsidan | september 2006 »

31 augusti 2006

Spådomen går nog inte in

Internet går under om två år enligt professor Hannu H. Kari

Detta spådde han 22 oktober 2004, men vi är snart där och jag slipper nog äta upp upp en av mina benvärmare :), vilket jag lovade eftersom jag tyckte det var trams.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:39 EM | Google

MSRBot web crawler

Vad sysslar Microsoft med?
Jag har mailat och fråga vad de menar med detta nedan,
men jag tvivlar starkt på att jag får svar.

We are using the MSRBot web crawler to collect data from the web for further study.

För vilket ändamål?
I vilket syfte?

Jag har börjat få mycket besök av MSRBOT.

Går det verkligen att lita på deras råd?

The "robots" tag is obeyed by many different web robots. If you'd like to specify some of these restrictions only for MSRBot, you may use "msrbot" in place of "robots". You can also combine these tags into a single meta tag.

<META NAME="msrbot" CONTENT="noindex,nofollow">

Någon som testat ovanstående meta-tagg? Det finns ju seriösa sökrobotar som exempelvis Google som gärna får indexera sidorna och dem vill nog ingen förhindra att de sköter sitt jobb. Men när det inte framgår vad MSRBot web crawler har för syfte drar i alla jag öronen åt mig.

Jag ska kolla om samma ip-nummer används hela tiden och då åker det in i min .htaccess-fil, om nu ingen kan ge mig en vettig förklaring vad Microsft sysslar med, de själva eller någon annan.

Update: Svar finns direkt via Microsoft i kommentarerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:30 FM | Google

30 augusti 2006

Nordea utsatt för phishing/fraud igen

Gå inte på detta!!!!

Har du klickat på länken ring
Internetsupporten 020-42 15 16.

Nordea skulle aldrig sända ut mail som detta.
En sökning på ip-numret som syns i min mail,
eftersom jag inte tillåter html-mail leder till
Asia Pacific Network Information Centre

-------------------------------------------

Ämne: NORDEA - PRIVAT - INTERNET
Från: NORDEA <support@nordea.se>
Nordea logotype
Nordea <http://www.nordea.se/sitemod/
default/portal.aspx?pid=200000>


God dag, bäste kund!

För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer. Det blir allt oftare att den konfidentiella informationen om våra kunder intresserar svindlare. Det är rätt många som vänder sig till oss för att vi
skyddar deras konto mot förlust av pengar.

På grund av det förklarar Nordea nästa månad för månaden av fraudkamp. Fram till 1 September skall alla våra kunder aktivera den nya kontosäkerhetssystemet. Vi har genomfört ett stort arbete för att förbättra det. Systemet har blivit kontrollerat av ledande specialister inom e-betalningssytemen och alla oberoende expeterter har redan bekräftat dess fullvärdighet vad gäller fraudbekämpning. På grund av att dessa uppgifter kan användas av kriminella, piblicerar vi inte dem i öppna källor.

Du har blivit slumpmässigt vald som deltagare i systemets avslutningsprov. För tillfället föreslår vi att Du klickar på länken http://app.nordea.se/login/security.html <http://203.106.246.102> och genom en vanlig inloggning till Internet-banking aktiverar det nya säkerhetssytemet. För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar. Vi vet att de finns, och ber Dig därför att inte ge oss någon tillägginformation om problem som har uppståt, vi skall lösa dem på egen hand.

Vi skall uppmärksamma Dig att från och med september blir Du tvungen att använda det nya säkerhetssystemet i alla fall, annars kommer Dina konton bli blockerade tills Din fulla personliga identifikation är klar. Därför föreslår vi att Du så snart som möjligt börjar tillämpa de nya säkerhetsstandarderna.

*Med vänliga hälsningar,
Nordea fraudkampavdelningen*

-------------------------------------------
Copyright © 2006 Nordea

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:38 EM | Google

Bananflugor

Lade ned några bruna bananer i soppåsen häromdagen.

Ruttnande bananer

I dag när jag skulle tömma soppåsen var skåpet under diskbänken fullt med bananflugor (Drosophila melanogster). De kan väl inte bara uppstå ur tomma intet? Äggen till bananflugorna måste finnas redan i bananskalen, det är min enda förklaring, men här anges en annan förklaring som jag betvivlar starkt - att de lever vilda i naturen i Sverige okey, men hur sjutton har de hittat in i mitt stängda skåp under diskbänken?

De är små och bruna och jag vill inte ha mitt hem invaderat av dessa små irriterande flygfän. Mardrömmen vore om de spred sig och lade ägg i krukväxternas jord. Den här lägenheten är liten och det finns inte plats för fler än mig. En bananflugekoloni är inte önskvärd och inte välkommen alls. Nu har jag ingen ättika hemma, men jag har sockerlösning med en droppe diskmedel i i två skålar och jag hoppas de dränker sig själva. Men än har ingen lockats till dessa "dukade fat".

Flugorna är bruna (har aldrig sett något liknande förut), vanliga småflugor som brukar förekomma om krukväxterna vattnas för mycket är gråsvarta, om jag inte minns fel.

Jag hittade dessa tips på nätet:

Blanda en del vatten, en del äppecidervinäger och ett par droppar diskmedel (det sista för att få bort ytspänningen) i ett glas och ställ det vid diskbänken. Sen är det klart! Inom några dagar har flugorna samlats i glaset och du slipper ha dem surrandes runt dig!

Ett annat tips är att trycka ned några vitlökklyftor i blomjorden. Det håller borta diverse kryp coh flugor från dina blommor.

Försvinner de inte så får jag testa råden ovan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:17 FM | Google

Ett annorlunda valprogram

I dessa tider släpps många valmanifest
och mer eller mindre genomförbara löften
surrar i valrörelsen, ändras och kompletteras.
Kappor vänds efter vinden, speciellt på högersidan.
ETC har ett eget valmanifest som jag gärna sprider länken till.
Kanske något för politikerna att kasta ett öga på?

BTW - Ett besök på Sanna siffror rekommenderas.

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:09 FM | Google

29 augusti 2006

Valstugebesök

Jag passerade valstugorna i Solna centrum efter mitt tandläkarbesök. De flesta var det ganska tomt och tyst runtikring, utom hos socialdemokraterna. Jag såg Stig Malm mitt i röran och tänkte, VaFan, jag har ju mobilen med och varför inte testa och ta ett kort på honom. Jag frågade om jag fick ta ett kort, han bara skrattade och sa att givetvis skulle vi bägge två vara med på kortet, varav några damer försökte bemästra kameran i mobilen. Men resultatet blev hyfsat. Att jag kniper ihop ögonen beror på att solen var så stark.

Stig Malm

Stig Malm har jag alltid gillat, affären som blåstes upp runt användandet av ordet fittstim, var en storm i ett vattenglas tycker jag. Det var mer en fingervisning om hur hotade män är av kvinnor som tar för sig :). Stig Malm eller Wanja Lundin skulle jag hellre se som partiordförande i socialdemokraterna än Göran Persson.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:27 EM | Google

SARA-modellen kan rädda liv

I snitt dödas en kvinna var trejde vecka av sina män eller sambor, eller dito ex. I fjol anmäldes 24.000 fall av kvinnomisshandel. Mörkertalet är dessutom stort, många kvinnor ids inte ens anmäla misshandeln eller törs inte.

Ingen av de etablerade partierna verkar ha våld mot kvinnor på sin dagordning inför valet. Varför? Hur vore scenariot om det vore tvärtom? Det skulle med all sannolikhet bli större fokus på problematiken om det vore så. Tyvärr är det nog en krass sanning.

Missade du dokumentären i går om Sverige, Sverige, fosterland: Kvinnomord har du chans att se den på webben.

Sedan en tid har en del polisdistrikt börjat använda en checklista som kallas för SARA-modellen, när de får larm om våld mot kvinnor. Men tyvärr är de alltför få polisdistrikt som använder denna metod än så länge. Varför? Varför? Varför? Det enda svar jag kan komma på är våld mot kvinnor inte är prioriterat av polisen och andra myndigheter.

En forskare anser att missade faktorer leder i upp till hälften av fallen till att en kvinna dödas - i onödan. För om polisen och myndigheter agerat hade kanske dessa kvinnor varit vid liv i dag. En svindlande tanke. Hur mycket är ett människoliv värt?

Dessutom drabbas alla barn hårt när det förekommer våld inom familjen. Barnens lidande glöms ofta bort. Det är inte alltid så att de får adekvat hjälp att bearbeta sina upplevelser. Barn som en dag blir vuxna. Hur kommer de att klara av att hantera sina traumatiska upplevelser?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:35 FM | Google

28 augusti 2006

Vem har inte berättat?

Jag länkar i dag till ett inlägg som kanske kan intressera. Reinfeldt sa att Göran Person ljög i TV i går gällande elskatterna. Att han "ljugit" var att han farit med osanning då han inte berättat.... ????? Nu börjar Reinfedt bli lite desperat tror jag. Läs mer om detta hos bloggarna.se. Det finns mycket som Alliansen inte berättat, som kommer komma som en surprise efter valet. Men det är väl en annan femma?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:11 EM | Google

27 augusti 2006

Alliansfritt Sverige

Ett Alliansfritt Sverige!

Ja tack!

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:13 EM | Google

26 augusti 2006

Sommaren är kort

Är sommaren slut?
Det gick så fort, från sol och värme,
till det gråa, gråa vädret just nu.
Saknar redan sommarens alla bad
och solens värmande strålar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:02 FM | Google

25 augusti 2006

Pappor är inte sämre...

Stolligt värre:

Män är sämre lämpade än kvinnor att ta hand om barn. Helt enkelt för att deras hjärnor saknar det genuina människointresse som behövs....

Artikeln i Aftonbladet "Mäns hjärnor gör dem till sämre föräldrar" är ett genmäle till den debattartikeln i SvD som Elise Claeson skrivit, hon kommer snart ut med en bok om samma tema. Du hittar debattartikeln här i pdf-form, scrolla sedan ned till Nyheter sid 05 - Brännpunkt 226 kB och klicka på bilden.

Läs och begrunda.
Jag tycker hon är fel ute.
Pappornas hjärnor är inte felkonstruerade,
visst kan de ta hand om barn lika bra,
förutom att de inte kan amma,
men nappflaska fungerar ju bra.

Debattartiklar som sådana här leder två steg bakåt i strävan efter jämlikhet och ett jämställt samhälle, där könet inte ska spela någon roll.

Pappor!
Ta ut mer föräldraledighet!

Den dagen föräldrarna delar på föräldraledigheten (50-50) kommer arbetsgivaren vara tvungen att sluta fråga kvinnor om de tänker skaffa barn under anställningsintervjun och de kan inte längre missgynna kvinnor som är föräldralediga eller är hemma för vård av barn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:42 EM | Google

Tafsa inte på arbetsrätten

I Metro i går stod det att allt fler svenska arbetsgivare är intresserade av att införa öppningsklausuler, enligt tysk modell. De centrala kollektivavtalen kan därmed på företagsnivå frångås och lägre löner kan förhandlas fram.

Ett exempel skulle vara om företaget kom i någon form av ekonomisk kris och företaget då vill sänka lönerna för de anställda. Men enligt förhandlingschefen på SIF är öppningsklausuler fullständigt uteslutet och han menar på att detta var något som praktiserades i konsultbranschen för tio år sedan, vilket inte räddade företagen i kris utan förlängde bara lidandet.

Lönen ska inte sänkas, för inget annat sänks i samhället, hyror, mat och andra vanliga räkningar som ett normalhushåll har. En påtvingad lönesänkning för en låginkomsttagare kan bli rena rama katastrofen. Höginkomsstagarna har oftast lite marginaler, men det har inte låginkomstagare. Folkpartisten Ann Wibble gav ett råd till oss medborgare när det begav sig, att alla borde ha en årslön på banken som buffert. Ett hånflin i ansiktet för de flesta av oss arbetare.

Jag tycker inte att vi ska tafsa på den svenska arbetsrätten. Fuck it säger många om facket. Men fackföreningarna behövs. Det finns ingen tvekan om den saken.

Alliansen vill att a-kassan ska bli dyrare och dessutom vill de avskaffa avdragsrätten för fackföreningsavgifter, arbetsgivarnas motsvarande avgifter kommer givetvis vara fortsatt avdragsgilla.

I tidningen Vi i Villa säger sig moderaterma (plus liknande bud från de andra i Alliansen) vilja införa en skattereduktion på max 50.000 på utgifter för hushållsnära tjänster, samt även sänka arbetsgivaravgifterna för liknande tjänster.

I sitt valmanifest skriver de:

Inkomstskillnaderna mellan kvinnor och män är fortfarande stora, och har dessvärre ökat de senaste åren.

Ja, med deras pigavdragsförslag lär inte skillnaderna minska. Vilka kommer att jobba inom denna sektor? Jo, kvinnor - till låga löner. Dessutom gynnar bara detta höginkomsttagare. För vilken låginkomstfamilj kommer att ha råd att anlita en utomstående som utför hushållsnära tjänster?

Andra bloggar om:
, , , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:45 FM | Google

24 augusti 2006

Bloggenkäten sammanställd

Bloggenkäten är nu klar ser jag på en mailinglista.
Hans Kullin har gjort ett bra jobb, mycket intressant läsning.
Du hittar resultatet här...

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:36 FM | Google

Det finns dagar man bara vill glömma så fort som möjligt

Gårdagen var en sådan där dag då allt strulade. Den dagen får jag försöka lägga åt sidan. IKEA:s bäddmadrassöverdrag krymper i 40 grader, jag fick kapa madrassen med 10 cm för att kunna kränga över madrassöverdraget igen. Ja, dricka tranbärsjuice sittande på sängkanten rekommenderas inte. Jag råkade spilla ut halva glaset och madrassöverdraget fick en stor rödrosa fläck.

Nå, nästa gång jag flyttar ska jag köpa en ny säng och det blir inte en Ikea Sultan.

Duntäcket måste jag åka hem till kåken i kväll och tumla i torktumlaren. Det ser lite roligt ut just nu efter gårdagens tvätt :). Det finns bara torkskåp och ett torkrum i tvättstugan här. Dunen ligger som klumpar i sina rutor och jag tror att det blir bättre om det tumlas lite.

Sedan som lök på laxen, sju timmar på SÖS akutavdelning (Liljeholmens röntgen stänger då deras akut öppnar), då tummen svällt som en ballong och gör ont efter att jag snubblade och tog emot mig med handen i trappen på väg ned till lilla affären för att köpa kvällstidningar. Träskor i alla ära, men de bör inte användas i alla väder. Men det var bara en rejäl stukning enligt röntgen. Hoppas det stämmer.

Intressant upplevelse, trots den långa väntetiden. Jag blev imponerad av både personalen och hur systemet fungerade.

Hoppas denna dag blir bättre!

Annica Tiger 8:23 FM | Google

22 augusti 2006

= rand (200,99)

Hittat hos crrly. Minde mig om den gamla goda tiden :-).

Förut fanns ofta Påskägg eller Easter egg i en del program och hårdvara (en inbakad dold överraskning). Men tuffare lagar i USA har minskat dessa.

Enligt Microsoft ska ett tomt dokument med 158 sidor text om man i det tomma dokumentet skriver in = rand (200,99) och trycker på Enter. Jag fick 217 sidor med en och samma mening.

Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor. Flygande bäckasiner söka hwila på mjuka tuvor
osv, sidorna bara rasslade fram.

Vem behöver 217 sidors brödtextutfyllnad?

Normalt sett har jag oftast sett
detta nedan, ofta bara de första styckena,
som brödtextutfyllnad.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec imperdiet fermentum tellus. Mauris egestas nisl quis purus. Vivamus laoreet nibh iaculis dui. Suspendisse pulvinar, metus ac condimentum suscipit, mauris lectus ultrices ligula, vitae cursus neque felis et wisi. In hendrerit turpis ut quam. Nam id sapien eu metus gravida dictum. Suspendisse mattis consequat turpis. Nullam eleifend, eros sit amet faucibus rhoncus, justo tortor scelerisque nulla, eget mollis urna dolor et diam. Aliquam dui eros, euismod ac, scelerisque non, pharetra eu, ligula. Ut id felis. Ut in pede sed ante lobortis commodo. Morbi aliquam consectetuer ante. Quisque tempus mattis orci. Aenean fringilla, tortor ac pharetra interdum, sapien neque ultrices mauris, eget pharetra odio quam non enim. Fusce venenatis lacus. Sed scelerisque tortor et eros. Suspendisse tempor, est et venenatis hendrerit, est tortor auctor pede, eu ultricies magna eros eget quam.

Proin eu felis. Curabitur ipsum tortor, auctor sit amet, sollicitudin eu, lobortis sed, leo. Suspendisse a odio vel pede commodo mollis. Sed sagittis nibh id ante. Integer iaculis lacus. Proin ut pede eu lectus tristique porttitor. Duis sed sapien. Aenean risus nulla, facilisis ut, placerat eu, convallis et, pede. Etiam odio odio, suscipit eget, bibendum a, venenatis et, urna. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut vel mauris. Nam at lectus eget ante lobortis lobortis. Cras erat nulla, dictum nec, placerat aliquet, semper ut, turpis. Ut condimentum. Vivamus est tellus, rhoncus at, lacinia euismod, adipiscing vestibulum, turpis. Sed sed lectus. Mauris pellentesque interdum ante. Curabitur ut magna quis nunc vehicula pellentesque.

Proin porta mauris. Praesent vel orci. Phasellus quis arcu et dolor nonummy ultrices. Cras bibendum elit. Donec faucibus mi sit amet lorem. Donec at wisi. Praesent bibendum porta wisi. Fusce vitae metus sollicitudin velit consequat semper. Pellentesque ullamcorper iaculis eros. Nam quis odio sed quam aliquet elementum. Praesent lobortis suscipit augue.

Nulla nonummy quam nec tellus. Aliquam ultrices, arcu eget auctor mollis, mi lacus dictum metus, vel eleifend lorem enim sit amet neque. Proin vel magna eu justo cursus bibendum. Integer rutrum. Sed augue. Nulla ut mauris. Suspendisse ligula odio, posuere mollis, ornare a, aliquam eu, quam. Fusce molestie eros cursus pede. Suspendisse quis diam. Suspendisse eleifend lacus in lacus. Nam condimentum lacus eu libero. Integer tristique aliquam nunc. Proin iaculis felis nec lectus accumsan tincidunt. Aliquam erat volutpat. In hac habitasse platea dictumst. Proin interdum. Duis iaculis mi ullamcorper est. Duis convallis nibh et lorem. Quisque leo sapien, dignissim eu, elementum vitae, consequat ac, lorem.

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos hymenaeos. Aliquam ullamcorper mollis risus. Fusce non lectus. Nulla scelerisque posuere est. Morbi sed mauris. Duis eget metus. Maecenas nec quam in erat fermentum dictum. Praesent ullamcorper adipiscing wisi. In eget arcu vitae velit sodales fringilla. Mauris nunc. Nullam placerat lectus vel odio. Suspendisse blandit. Duis in diam. Mauris orci nulla, hendrerit non, scelerisque vitae, eleifend non, odio. Donec rutrum purus sed diam.

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos hymenaeos. Quisque nec velit vitae diam dignissim vulputate. Quisque cursus. Quisque eget mi. Nulla eleifend. Integer vehicula mollis massa. Donec tristique. Pellentesque in dui. Suspendisse mauris erat, auctor in, lacinia vitae, dictum rutrum, risus. Ut et massa ac nunc pulvinar ornare. Phasellus sed ipsum vitae ante porta laoreet.

Aliquam egestas. Duis quis nulla. Duis porta. Donec tincidunt sollicitudin turpis. Nam vel mi et dolor accumsan varius. Aliquam erat volutpat. Nullam varius arcu eu ipsum. Donec scelerisque. In eu nulla. Duis sollicitudin, purus at accumsan suscipit, massa pede consequat sapien, sit amet dictum turpis wisi vel ligula. Proin dapibus mauris a felis. Curabitur eget elit at augue ultrices vehicula. Cras sit amet felis. Nam velit dolor, sagittis sit amet, dignissim ac, varius vel, pede. In hac habitasse platea dictumst. Praesent tristique mauris vel sem. Vestibulum nonummy, nibh eget ullamcorper tristique, mi massa dictum risus, ut posuere lorem arcu id mauris. Vestibulum semper massa nec tortor.

Nam aliquet, risus sed egestas ullamcorper, metus justo placerat erat, a lobortis libero dolor eget sem. Mauris interdum pellentesque ligula. Donec blandit wisi non enim. Duis pulvinar risus vel mi. Nam mattis arcu. Proin erat mauris, laoreet et, vehicula eget, tempor id, eros. Duis accumsan. Sed ipsum. Curabitur nibh diam, porta vitae, vehicula in, volutpat varius, justo. Sed quis tortor ac velit sagittis porttitor. Maecenas pulvinar, turpis non blandit pulvinar, est risus condimentum leo, nec hendrerit ipsum enim sit amet odio. Vivamus at turpis. Vivamus nulla nunc, aliquet eu, condimentum egestas, elementum id, nunc. Sed mattis. Donec elementum lorem. Pellentesque hendrerit, mi at vestibulum pulvinar, quam nulla mattis nulla, sed vestibulum augue pede ac enim. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Mauris a lorem. Pellentesque sem eros, tincidunt sed, faucibus eu, elementum at, purus. Quisque eget ligula.

Donec vel lectus nec dolor vestibulum tincidunt. Donec varius posuere sem. Integer sed arcu a wisi viverra rutrum. Curabitur sit amet sapien. Nam ut augue. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vivamus purus eros, condimentum ut, cursus at, volutpat non, orci. Aenean suscipit libero ut tortor. Vivamus turpis dui, aliquam in, gravida nec, sagittis et, turpis. Aliquam tellus. Curabitur eget lorem nec nunc auctor venenatis. Duis ornare facilisis ante. Aliquam convallis hendrerit ante. Suspendisse potenti. Phasellus commodo eros ut augue suscipit dapibus. Nullam condimentum, ligula iaculis scelerisque convallis, quam nisl tristique augue, ornare consectetuer elit lacus non leo. Quisque elit. Nullam imperdiet orci et nisl. In dignissim imperdiet massa. Nulla dignissim pellentesque est.

Praesent mollis hendrerit lacus. Nulla vel orci. Suspendisse sed nunc. Nam pretium orci. Morbi vulputate arcu euismod dolor. Vestibulum dapibus urna vitae nibh. Integer viverra pulvinar sem. Integer dolor enim, luctus a, molestie id, vestibulum at, quam. Ut elementum eleifend turpis. Quisque nec ante sed felis cursus porttitor. In dictum pulvinar est. Nullam sodales magna sit amet mi. Nam lobortis faucibus lectus. Quisque purus mauris, porta venenatis, nonummy et, rhoncus malesuada, diam. Curabitur at urna et ligula dignissim ultricies. Suspendisse nunc arcu, pulvinar in, fringilla sed, fringilla id, nunc. Nunc tristique egestas dui. Suspendisse ornare convallis lectus.

Inte för att jag förstår något, men det är ju inte meningen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:33 EM | Google

Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik!

Hittat hos Motvallbloggen.

Intressant artikel.

Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik.

Denna bok borde alla läsa som tror på snacket om att moderaterna är det nya arbetarpartiet - i alla fall dem som inte har insett ironin i att moderaterna numera kallar sig för det nya arbetarpartiet, rena rama hånflinet i ansiktet mot oss arbetare.

Alliansen har redan börjat med att avisera att avdragsrätten för fackavgiften ska tas bort och att det ska bli dyrare att vara med i facket. Centern vill ha bort Arbetsdomstolen. Centern vill ha ett nytt Saltsjöbadsavtal, samtidigt som de vill fingra på arbetsrätten osv.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:57 EM | Google

Klusterbomber och smutsiga bomber

Klusterbomber fördöms av de flesta länder. Israel använde klusterbomber när de försökte bomba bort Hizbollah från världskartan, vilket de inte lyckades med - tvärtom är det fler som stödjer dem nu än innan.

Saxat ur The Guardian:

Israel may be pulling out of Lebanon but its soldiers leave behind a lethal legacy of this summer's 34-day war. The south is carpeted with unexploded cluster bombs, innocuous looking black canisters, barely larger than a torch battery, which pose a deadly threat to villagers stumbling back to their homes.

Mine-clearing teams scrambling across the region have logged 89 cluster bomb sites so far, and expect to find about 110 more. Meanwhile, casualties are being taken into hospital - four dead and 21 injured so far. Officials fear the toll could eventually stretch into the thousands.

"We already had a major landmine problem from previous Israeli invasions, but this is far worse," said Chris Clark of the UN Mine Action Coordination Centre in Tyre, standing before a map filled with flags indicating bomb sites.

USA använde klustervapen i kriget mot Irak. Det finns ett stort antal blindgångare som blivit liggande kvar som dödsfällor för den irakiska civilbefolkningen. Som om de inte hade nog nu när de ligger på gränsen till inbördeskrig. Där hoppas jag att USA tar sitt ansvar.

Klusterbomber och minor. De som lär drabbas värst är barnen. Barnen har spring i benen och är nyfikna av naturen. När det gäller minorna borde Israel redogöra för vart de ligger, så att de fredsbevarande styrkorna kan sanera bort dem. FN har ett projekt för minröjning som initerades redan innan senaste invasionen av Libanon, men det brådskar. Minorna har inget där att göra. Minor borde inte få användas i krigsföring, likt klusterbomber.

Det ryktas även att Israel bombade med smutsiga bomber, likt USA gjorde i Irak. Hur det är med den saken hoppas jag verkligen att sanningen kommer fram. Det pratas om faran med att terrorister skulle börja använda smutsiga bomber. Men jag tycker nog att både Israel och USA borde avhålla sig från användandet av smutsiga bomber för annars anser jag att de platsar under epitetet terrorister, statsterrorism. I krig och kärlek är allt tillåtet är en gammal klyscha som jag tycker vi ska avliva genast, i alla fall när det gäller krig.

Saxat ur The Daily Star:

A member of the National Council for Scientific Research, said on Sunday that a crater caused by an Israeli munition in Khiam contained "a high degree of unidentified radioactive materials." Qobeissi, along with Ibrahim Rashidi from the Faculty of Sciences at the Lebanese University, have inspected the crater - which is 3 meters deep and has a diameter of 10 meters - in the Jlahiyyeh quarter in Khiam, with a Geiger-Muller radioactivity counter and nuclear material detector.

De libaneser som nu återvänder efter att ha flytt sina hem kanske inte har något hem kvar. Humanitära insatser behövs nu. Givarkonferansen som ska hållas här i Sverige i slutet av augusti borde tidigareläggas. Libanon behöver hjälp med att bygga upp allt det som Israel bombade sönder.

Infrastrukturen (broar, vägar m.m), kraftverk måste repareras eller byggas upp på nytt, sanering av all olja som rann ut i havet när oljecisterner bombades måste ske snarast innan en miljökatastrof är ett faktum och det är viktigt att få igång vattenförsörjningen.

Jag har _lite_ svårt att förstå Israels agerande i denna fråga. Trodde de att det satt ett gäng Hizbollah-terrorister under varje bro de bombade eller vid varje oljecistern osv. Nej, givetvis inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:16 FM | Google

21 augusti 2006

K800i

Nu har jag köpt min K800i och so far älskar jag den. Den tar bättre bilder än vad min gamla digitala kamera gör. Bilder tagna med min gamla uråldriga Kodak ligger storleksmässigt runt 200kB, men mobilen kan gå upp till 2MB per bild.

Nu tog jag bara en bild rakt av för att visa resultatet, den är kraftigt förminskad nu - men originalet visade till och med boktitlarna i klartext. Det klarade inte min digitalkamera. Den tänker jag härmed skrota.

Lägenheten

Jag kanske inte behöver köpa någon ny digitalkamera på ett tag? Jag ska testa att plåta med mobilen i höst och se utfallet. Mobilen har jag ju alltid med mig, digitalkameran hänger ju sällan med.

BTW - funderar på att åka till Tunisien i höst. Flip eller flop? Någon eller några som varit där och har synpunkter på hur det var att turista där?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:53 EM | Google

MT 13:12 Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.

Få vinner på alliansens nya fastighetsskatt, bara var tionde husägare får sänkt skatt enligt Rapport.

De flesta som vinner bor i Stockholm, i kommuner som Danderyd, Lidingö, Solna, Sundbyberg och Vaxholm, – åt den som har varde givet. De som skulle missgynnas om en kommunal avgift infördes istället är 29 glesbygdskommuner, ett exempel är att i jämtländska Ragunda skulle genomsnittshuset kosta dubbelt så mycket som i dag. Rim och reson?

Fastighetsskatten är en stor inkomstkälla för staten. I fjol fick staten in 25 miljarder kronor. Även om Alliansen inför sitt förslag om avskaffande av fastighetsskatt och inför en kommunalskatt kommer bara detta att finansiera hälften av dessa 25 miljarder kronor. Varifrån ska resten av pengarna tas?

Det finns bättre sätt att lösa detta anser jag. Fastighetsskatt för det hus där skattebetalaren är mantalsskriven ska inte överskrida en viss maxgräns relaterad till inkomsten. Då skyddas låginkomstagare och pensionärer. Fastigheter där skattebetalaren är mantalsskriven ska undantas förmögenhetskatt. Det vore intressant om något parti kunde räkna på denna ekvation istället, som i mina ögon vore mer rättvis.

Centern vill sälja Systembolaget. Jag misstänker att Alliansen kommer att sälja ut alla statliga bolag för att kortsiktigt få in lite stålar till statskassan. Alliansen skulle antagligen inte ens avstå från att sälja ut akutsjukhus och annan verksamhet som jag personligen inte tycker ska vara i marknadens händer.

Vård, omsorg och skola ska inte drivas av vinstintresse. Godbitarna plockas ut. Jag är starkt emot denna utveckling.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:02 FM | Google

20 augusti 2006

9-årsjubileum

I dag är det 9-årsjubileum för mitt bloggande/reloadande/dagboksskrivande på nätet som startade den 20/8-97. Inget att fira precis, men tanken slog mig. Nio år, det är lång tid. Som jag känner just i dag kanske det snart räcker. Men inspirationen kanske återkommer redan i morgon, i kväll eller på måndag eller....ja, vem vet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:04 EM | Google

19 augusti 2006

Var gömmer sig ikonerna?

Nu är jag osams med datorn som fungerat så bra hitintills. Ikonerna för ljud och säker borttagning av maskinvara visas aldrig vid start, de visas först om jag gör en omstart.

Ikoner

Spelar roll kanske en del tycker. Ikonen för ljudet struntar jag i men det som är viktigt är att ikonen för säker borttagande av maskinvara finns. Det är via den jag kan stoppa min externa hårddisk (om den slås på) och andra usb-enheter jag använder på ett säkert sätt.

Jag kliar mig i huvudet. Varför visas de ej första gången, men först vid omstart? Jag har inte lyckats lista ut vilken process som ligger bakom säker borttagande av maskinvara. Borde det inte gå att få in den i Autostart, om jag nu bara visste vad jag skulle lägga in där :).

Små bekymmer kan tyckas.
Men små bekymmer kan kännas stora.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:19 FM | Google

18 augusti 2006

Bloggtreklöver 102

siram

Sköldpaddor

Gester...med ord

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:50 FM | Google

Snabbloggenkät

Kulturblogg har en liten enkät på sin sida som hon vill att så många som möjligt besvarar. Surfa dit och svara ja eller nej så att underlaget blir tillräckligt många för att kunna ta ett beslut. Det gäller frågan om "Kan du tänka dig att åka till Västerås för en bloggkonferans".

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:50 FM | Google

17 augusti 2006

Rakningen - kan vara ett virus

Luktar virus lång väg. Jag ser att 99mac även skriver om detta, men en .exe-fil som bilaga. Hans mail hade en annan avsändare än mitt, så det varierar nog - både avsändare och mottagare.

Bäste Kund!

Räkningen

Filerna är bifogade som en bilaga och kan vidarebefordras tillsammans med detta meddelande.

Jag använder en gratis version av SPAMfighter som har fram till nu raderat 227 SPAM-brev. SPAMfighter är helt fri för privatbruk. Det kan provas nu och gratis: TRYCK HÄR

Den bifogade filen Rakningen.zip tänkar jag inte klicka på. För jag väntar inte på någon räkning från det företaget som står som avsändare och mailet var inte ens adresserat till mig.

Se upp om ni får något liknande.

Håll igen med klickandet hit och dit!

Update: Det handlar om en trojan, infostealer.bzup.
Information om detta hos IDG.
Tack gester som bidrog med den urlen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:57 EM | Google

USA har backat om terrormisstänkt och Reinfeldt har vänt ut och in på kappan

Moderatledarens förslag till hur slopandet av fastighetsskatten skulle finansieras fick stark kritik av övriga i Alliansen, jag misstänker även att många moderater gav honom på tafsen för det förslaget. Nu har han backat och tar tillbaka förslaget.

En försämring av ränteavdragen skulle drabba många välbesuttna moderater, men allra värst skulle det drabba ungdomar och barnfamiljer som inte skulle kunna bo kvar i sina belånade hus och bostadsrätter, eftersom de lever på marginalerna och för dem betyder ränteavdragen mycket mer.

Hur fastighetskattens avskaffande ska finansieras finns ännu inget rakt svar på. Det lär bli en överraskning efter valet. Kanske en obehaglig sådan. Jag fattar fortfarande inte hur han ska finansiera alla sina skattesänkningsförslag. Jag gissar att det är vanliga arbetare som får betala kalaset, det nya arbetarpartiet som moderaterna kallar sig kan ju kanske ha en dubbel betydelse - om man vill tolka det med lite ironi.

Nu har deras valaffischer börjat klistras upp. En KO-anmälan har gjorts för vilseledande reklam och felaktig prisinformation. De utlovar att alla svenskar får "behålla 1000 kronor mer av sin lön", om de vinner valet.

Det är inte sant. Det erkänner till och med moderaterna. Sanningen är att alla får lite sänkt skatt, men de som är välbesuttna får mycket sänkt skatt och sedan ska vi alla skattebetalare vara med och finansiera detta. Lite omvänd Robin Hood-variant. Det borde ju vara tvärtom. Låginkomstagarna ska få de största skattesänkningarna, det är de som behöver den mest.

BTW - Efter långa fem år har nu äntligen Ahmed fått upprättelse. USA betraktar inte honom som terrorist längre och strukit honom från sin sanktionslista, nu måste alla andra göra detsamma. Först då är han en "fri man". Dessa fem år måste ha varit ett helvete.

Bara det faktum att han inte kunnat ens försvara sig eller motbevisa USA:s argument för att terrorstämpla honom har varit helsjukt, vilket har inneburit att hans tillgångar frusits och han har haft reseförbud, nu visar det sig utan anledning. USA borde betala ett skadestånd till honom, men det lär han kunna glömma tyvärr. Total rättslöshet är vad det är fråga om.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:37 FM | Google

16 augusti 2006

Tiger är galen i tigrar

Du som har ett Coop Medmera-kort kan numera designa det enligt eget huvud. Jag valde ett tigermotiv på kortet.

Så här ser det kort ut som jag beställt.

Coop Medmera

Att göra detta funkar bara i Internet Explorer, min Mozilla var inte god nog. En smolk i bägaren, men det är jag så van vid att Mozilla mobbas på många sajter.

Är jag knäpp eller inte :).

Men jag samlar på allt som har med tigrar att göra. Jag hörde rykten om att det skulle bli tigermönstrat mode i höst, men än har jag inget sett av det.

Däremot var jag på Oskarsson i går (Kungsgatan 72), fem plagg för 100 spänn - varav tre blev exakt likadana tigertoppar :-). Slit och släng en och det finns två kvar osv.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:35 EM | Google

Bloggtreklöver 101

JAM

Alla vägar bär till Tensta

Attila

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:54 EM | Google

Bortslängd disktrasa

Bekanta kommer och går,
lämnar sällan djupare spår.
Men med vänner är det en annan sak.

I går blev jag djupt sårad och samtidigt lite arg. Jag känner mig som en disktrasa som någon slängt bort. Inga förklaringar, därför förstår jag ingenting. Fick jag bara ett skäl till varför jag "slängts bort" skulle det bli lättare att förstå och att gå vidare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:31 FM | Google

15 augusti 2006

Kyrkvaktmästare hade sex med lik

Jag brukar säga vad folk gör i sängkammaren struntar jag i, bara de är torra bakom öronen och vet vad de sysslar med. Vad andra har för sexuella preferenser bryr jag mig inte om, såvida de inte försöker påtvinga dem andra. Får människor kickar av fetischism, masochism, frotteurism, sadism, voyeurism och exhibitionism - so fine for me. Men pedofiler går fetbort i alla lägen. För där drabbas barn. Det är ingen vuxen-vuxen relation.

Men detta verkar ju helt sjukt.

Nekrofiler i kyrkan? Finns det även sådana på begravningsbyråer? Det vore logiskt. Personer som har sex med lik kallas för nekrofiler. De torde vara ordentligt störda och omstuvade i hjärnan - helt klart. Det kan inte vara många celler som sitter på rätt plats där inte. Ett helt annat ord dök upp i artikeln sexuell parafili och det har jag aldrig hört talas om.

Parafili är en intensiv fantasi, impuls eller beteende relaterat till ett icke mänskligt objekt, eller viljan av få någon att lida eller att förnedra någon. Nekrofiler inräknas tydligen i den kategorin. I alla fall enligt denna sida. Nekrofiler verkar vara ovanliga, turligt nog kanske?

Det finns en svensk kvinna som påstår sig vara gift med Berlinmuren och måste anses vara ganska harmlöst, tidigare var hon kär i giljotiner om jag inte minns fel och hon lär nog lida av parafili. Jag hittar inte de gamla hemsidorna hon hade, men det spelar ingen roll.

Men från detta till att skända lik är det tusentals milsvid skillnad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:59 EM | Google

Nasa har slarvat bort filmen om Apollo 11

Originalfilmen med den första månlandningen är försvunnen. Nasa har tappat bort Neil Armstrongs historiska steg. Det enda som finns kvar är de gryniga TV-bilderna.

Hur kan en originalfilm av så stor vikt bara försvinna eller tappas bort? Detta lär öka på spekulationerna om att månlandningen med Apollo 11 var en enda stor gigantisk bluff.

If you can't make it - Fake it

Århundradets bedrägeri

Apollo 11 var en enda stor bluff

Nå, konspirationsteorier finns det gott om.
Intet av dem skulle förvåna mig.

BTW - vad skulle vi på månen att göra?

Tänk om alla pengar som satsas på rymdprojekt
skulle användas till att förbättra livet här
på jorden, bland annat för att stoppa
klimatförändringarna, stoppa hiv-spridningen,
utjämna skillnaderna mellan I- och U-länderna
och allt vad nu dessa enorma summor räcka till.

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:20 FM | Google

14 augusti 2006

Så fucking djävla onödigt

En fylla efter ett misslyckande slogs upp stort. Ja, det kanske inte är direkt rekommendabelt att supa sig aspackad iförd landslagsdräkt. Men än så länge är inte alkoholförtäring olagligt. Den personen fick sig en släng av sleven av en person som nu åkte dit i kokainhärvan. Lång näsa! Kasta inte sten i glashus!

Då är kokainhärvan som nu uppdagats tusen gånger värre. Hur tänkte de? Tänkte de alls? Bratsen vid Stureplan använder kokain när de festar. De är inget bra föredöme för andra ungdomar och kommer aldrig att bli det, vare sig med eller utan kokain.

Idrottsmän, aktiva eller inte, är däremot föredömen för ungdomar och borde kunna avhålla sig från olagliga aktiviteter som att nyttja kokain. Nu har jag aldrig själv testat denna drog, men nog måste det väl gå att ha kul utan att ha kokain i kroppen?

Polisen väntade med tillslaget att man inte ville störa Christian Olssons guldfest efter trestegsfinalen och det var bra. Men när sällskapet med de misstänkta fem personerna lämnade nattklubben Lounge väntade polisen utanför.

Ingen kan påstå sig vara oskyldig då samtliga urinprov innehöll kokain. Att det fanns även två gram kokain på en av de misstänkta, samt rester av kokain i en papperslapp på en annan är mycket graverande. Hur oskyldig kan man förklara sig då? Jag fick nog det i drinken? Någon stoppade på mig kokainet?

Ett rent EM skulle det vara.
Jag kan inte direkt påstå att
svenska idrottstjärnor bidragit till detta.

Som löx på laxen läser jag detta:

På måndagsmorgonen efter att EM-tävlingarna avslutats hittades en kasse full med kanayler, ampuller och dopingpreparat på Sten Sturegatan 36, strax intill hotel Opalen där en stort antal EM-tävlande från Ryssland, Polen, Malta, Montenegro, Gibraltar och Bosnien-Hercegovina bodde. Det mesta av det anträffade är använt, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Den kassen har nog inte promenerat dit av sig själv. Jag tror inte heller på att någon illasinnad svenska anabolanvändare dumpat skiten där. De som slängde kassen hur tänkte de? Tänkte de alls? Dålig planering i mina ögon. Hoppas de kan få fast vilka som använt dopningspreparaten. Rent EM. Det finns nog inga rena tävlingar numera. Vilket är synd och skam för det finns faktiskt idrottare som vill vara rena och prestera bra resultat utan doping.

Hur kul är det förresten att fuska?
Det handlar inte om idrott tycker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:13 EM | Google

Reinfeldts dyra löften

Nu är de färgglada mupparna ute på valturné. Fredrik Reinfeldt har spenderbyxorna på sig i sin iver att överträffa socialdemokraterna.

Saxar ur Expressen, finns ingen länk än.

"Vad än socialdemokraterna föreslår i ökande anslag till kärnan i välfärdsverksamheten så kommer vi att acceptera det och föreslå ännu mer". Och detta utan någon saklig bedömning om kommuner och landsting verkligen behöver pengarna.

Om nu de andra i Alliansen köper hans löften om skattesänkningar kommer det att bli ett stort avbräck i den svenska ekonomin. Hur dessa vallöften ska betalas vet han inte. Han hänvisar till den växande ekonomin som ger ungefär 100 miljarder extra att sätta sprätt på, men där är redan mer än hälften intecknade. Det går inte att förlita sig på dito intäkter som kan försvinna lika fort som de inkommer, inte när såååååååå stora skattesänkningar utlovas. Vem vet när ekonomin slutar växa? Kanske redan nästa år eller året därefter och då står Reinfeldt och Alliansen i det blå skåpet.

Det är svårt att hålla reda
på alla löften om skattesänkningar.

Slopa fastighetsskatten - 30 miljarder.
Sänkta inkomstskatter 2007 - 45 miljarder.
2008 ytterligare sänkning - 8 miljarder.
Som steg tre halvera statsskatten - 4-5 miljarder.
Arbetsgivaravgifterna ska sänkas med 7 miljarder.

Hur nu den ekvationen ska gå ihop?

Det finns fler skatter som de vill sänka.
Förmögenhetsskatten sticker Alliansen i ögonen.

Varför man ska försämra för sjuka, arbetslösa och förtidspensionärer när ekonomin går med överskott? Fastighetsskatten bör vara kvar, dock med en maxgräns av vad den enskilde ska betala på basis av årsinkomsten. Förmögenhetsskatten kan korrigeras så att den inte gäller privata bostäder där individen är mantalsskriven och bor. Det borde räcka för de flesta. Sänk bara skatterna för låginkomsttagarna. Det skulle verkligen bli ett incitament att, i de fall det skulle fungera av hälsomässiga skäl och så vidare, gå från bidrag till lönearbete. De andra har så de klarar sig och behöver ingen skattesänkning just nu.

Just nu går det strålande bra för de svenska företagen och statsfinanserna är i gott skick. Jag är inte vidare förtjust i Pär Nuder, men sköta finanserna kan han - dock vill jag ej se honom som Perssons efterträdare. Jag vill inte heller se de borgerliga partierna köra Sverige i botten. Det har jag varit med om en gång och det räcker. Visst var det en del olyckliga omständigheter med i bilden - men det är inte hela förklaringen, med en styrman som inte har "skepparexamen" är det svårt att styra båten i hamn.

Den 4 oktober 1991 till 7 oktober 1994 hade Sverige en koalitionsregering mellan Moderata Samlingspartiet (m), Centerpartiet (c), Folkpartiet liberalerna (fp) och Kristdemokratiska samhällspartiet (kds). En liten reminder bara, mellan 92-06-30 och 93-06-30 ökade statens utlandsskuld med 311 miljarder. En slump? I alla fall en fingervisning om att det går inte att bygga löften och reformer kring att en högkonjunktur ska vara under hela mandatperioden. Det svänger snabbt ibland.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:08 FM | Google

13 augusti 2006

Bloggsemester

Denna helg har jag kört halm (nedfällt säte i min Skoda Felicia och den tar in rejält med last), levererat en sprillans ny gräsklippare och inte haft en tanke på varken blogg eller nätet i övrigt. Jag kanske skulle platsa som bondmora? Det är faktiskt skönt att koppla ur och av.

Jag har äntligen även kört hem min favoritgungstol till lägenheten. Här ska nu gungas som en gammal tant framför TV:n och läsandes böcker. Jag hittade en perfekt dyna på Coop Forum som gör att jag sitter som kung, eller om vi ska vara genusfixerade, som en drottning ;-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:24 EM | Google

11 augusti 2006

96-åring tvingas hem mot sin vilja

På tal om äldrevård. Jag såg på de lokala nyheterna i morse på TV4 om en äldre dam på 96 år som var nästan blind och hade svårt att gå. Hennes önskan var att få komma in på ett äldreboende, då hon efter att ramlat hemma vistats på sjukhus i ett par veckor och fasade för att åter bo hemma ensam.

Solna kommun tycker att hon ska fortsätta bo hemma. Jag hoppas att någon av Solnas politiker såg detta inslag och såg damens ansiktsuttryck där rädslan för att sändas hem speglades med stor tydlighet. Nu ville damen till ett visst boende i Solna (Oskarsro om jag inte minns fel), även om det kanske inte går att ordna ett boende exakt där just nu så bör hon få hjälp.

Damen var rädd för att gå till toaletten med sin rullator utan att ha ytterligare hjälp då hon inte ville ramla fler gånger. Är det för mycket begärt? När kvalar man in för omvårdnadsboende? Jag tycker att 96 år, knappt seende och en dålig balans torde räcka. Ingen av Solnas politiker ville vara med på bild eller ens via en telefonintervju. Varför?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:27 FM | Google

10 augusti 2006

Pajalagröt

Det skrivs mycket negativt om äldreboende och det med viss rätt. Men jag vill lyfta fram ett bra exempel. När jag blir gammal och dement skulle jag vilja hamna på ett liknande hem som Ros Anders gård i Haninge.

Varför? Jo, de har insett att maten och stämningen runt matbordet spelar en stor roll för välbefinnandet. Istället för att slentrianmässigt ge laxermedel serverar de Pajalagröt, en snaps rapsolja och tranbärsjuice till frukost, vilket verkar ha gjort underverk med både mage och hälsan för övrigt.

Recept: Pajalagröt
(En liter färdig gröt, 4 – 6 portioner)
0,5 dl russin
0,5 dl linfrön
0,5 dl katrinplommon, hackas i små bitar
0,5 dl aprikoser, hackas i små bitar
1/2 tsk salt
7 dl vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn

Alla ingredienser utom havrekli och havregryn läggs i blöt på kvällen. På morgonen tillsätts havrekli och havregryn och blandningen kokas i 3–5 minuter under konstant omrörning. Eventuellt tillsätts mer vatten. Färdig gröt kan förvaras flera dagar i kylen och kan värmas i mikrovågsugn. Receptet är en modernare variant av den ursprungliga Pajalagröten som infördes på Pajala sjukhem av Vera Niemi. Hon använde grahamsmjöl i stället för havrekli och havregryn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:29 FM | Google

Folkrätten

Det finns en konvention som USA och Israel vägrat att skriva på, men eftersom det är en internationell konvention så gäller den även för dem.

Det som är intressant är bland annat att det är förbjudet att angripa och förstöra åkrar, bevattningsanläggningar, vattenreningsverk och annan infrastruktur som civilbefolkningen behöver för sin överlevnad. Krigshandlingar får inte riktas mot barn, kvinnor, åldringar och andra icke stridande utan enbart mot militära mål.

Hizbollah ställer sina uppskjutningsramper bland vanliga hus, men Israel borde kunna precisionsbomba just bara ramperna med tanke på all den teknologi de besitter jämfört med Hizbollahs resurser och kan de inte det bör de avhålla sig från att lägga bombmattor så att hela kvarter förstörs bara för att en uppskjutningsramp ska förstöras.

Hela Libanons infrastruktur håller på att bombas sönder.
Varför hörs ordet folkrätt så sällan?

En intressant artikel i DN.

Alla bomber mot civila är laglösa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:43 FM | Google

9 augusti 2006

En annan sida av Centern

En centerpartist i Landskrona blev intervjuad av HD och när han läste korrekturet sade han upp sig från sitt uppdrag, på grund av att han bland annat gett ett antal främlingsfientliga uttalanden. Men det dröjde inte länge förrän han återigen står på valbar plats i Landskrona. Var det ett spel för galleriet? En väntan på att stormen i vattenglaset skulle mojna? Själv tycker jag det verkar vara ett riktigt velande. Jag är faktiskt förvånad över hans uttalande och tycker att han verkar ha mer gemensamt med vissa av våra främlingsfientliga partier än Centern. Men partipiskan kanske har tystat munnen på honom? Är detta vad Centern vill stå för?

— Det är inte ens en rättegång. Det är bara en spark i ändan och ut med dem, säger han och syftar bland annat på förövarna till sommarens mord i Landskrona.

— Om man har kommit hit så ska man tamejfan lära sig att veta hut, var man än bor i Sverige.

De utländska medborgarna i de ungdomsgäng som härjar i centrum ska utvisas.

— De som spelar dingel inne i Landskrona kommun, de ska ha en chans. Sedan ska de inte ha fler, fastslår han.

Han håller med om att åsikterna knappast är rumsrena i något riksdagsparti, men uppger att den lokala partiledningen accepterat hans synsätt och vill inte höra talas om att han kanske skulle pröva lyckan hos sverigedemokraterna.

Jag vet att det finns främlingsfientliga strömningar i samhället, men jag ogillar att etablerade partier och politiker saluför dem öppet på torget. Ärligt och rakt kanske en del tycker. Men är det denna slags människosyn som ska råda i politiken?

Andra bloggar om: ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:11 FM | Google

8 augusti 2006

Bloggtreklöver 100

Deckarmamma

Tora

Wege

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:28 EM | Google

50 miljoner bloggar

Bloggosfären växer så det knakar.

Var ska det sluta?

En blog i var mans hem? :)

Jag inser att genomslaget för bloggar även är stort hemma i lilla Svedala. Tyvärr i takt med att antalet bloggar ökar, desto mindre är chansen att hitta guldkornen. Men ni som nyligen börjat blogga, ge inte upp. Det kan ta ett tag innan intresserade hittar till bloggen. Gör er sedd och hörd, det finns alltid en publik för var blog, då smaken är som baken - delad. Tur är väl det!

Ett sätt att göra sig hörd och sedd är att pinga de pingtjänster som finns, vara aktiv i andras bloggar och kommentera, skriv in urlen till er egen blog. Alltid är det någon som blir nyfiken och klickar på länken.

Mer tips för blognybörjaren finns här!

Update:
En annan intressant siffra kommer från Netcraft. Internet fortsätter att slå nya storleksrekord. I dag finns det ungefär 92.615.400 sajter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:35 EM | Google

Sopspionerna har slagit till igen

Nu har sopspionerna varit framme igen och knipit en person som ställt sopor bredvid, efter att förgäves ha försökt få in en kattlåda i plast i den lilla öppningen i containern.

Sopspion

Två sopspioner fotograferade aspiranten under tiden han försökte trycka in kattlådan. Hur vore det om de istället för att stå och smygfota hjälpte personen istället? Det vore mer produktivt.

En polisaspirant i Kristianstad åtalas för nedskräpning. Han är misstänkt för att ha ställt en uttjänt kattbajslåda vid sidan av den återvinningscontainer han hade tänkt lägga lådan i.

Varför har de så små hål förresten? En anledning kan vara att barn av misstag inte ska krypa in, det har ju hänt olyckor med barn inblandade när containrar tömts. År 1997 omkom två barn efter de hade klättrat in i en returpapperscontainer och när den tömdes och komprimerades på plats klämdes de ihjäl. Men storleken på inkasthålen borde kunnas korrigeras och anpassas en aning till mer realistiska mått, utan att barn ska kunna krypa in.

Men hålen borde vara breda och höga nog att kunna svälja en stekpanna kan det tyckas. Kattlådan i plast kanske är för stor, men jag skulle ha stampat på den för att få den i bitar och trycka in bitarna.

Jag har själv när jag flyttade senast stått vid dessa containrar och jobbat med att försöka få in diverse prylar i dessa små hål. Jag kan erkänna att när det gällde en större sak så ställde jag den helt sonika vid sidan om. Jag är nog inte ensam om att så göra. Det är väl bättre att göra så än att slänga soporna i skogen eller dumpa det på något annat olämpligt ställe.

En gammal dam friades av tingsrätten för att hon ställt en stekpanna bredvid containern då inte hon heller kunde trycka in den i hålet. Att rättsväsendet ens ids ta upp sådana här fall? Petitesser. Det finns bra mycket viktigare saker som rättsväsendet bör syssla med, men som inte ens kommer till åtal utan förundersökningarna läggs ned eller en förundersökning inte ens inleds.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:49 FM | Google

7 augusti 2006

Happy Birthday World Wide Web!

Grattis World Wide Web!
Visserligen en dag försenat,
men bättre sent än aldrig.
WWW fyllde 15 år i går den 6 augusti.
Ett slags jubileum värt att fira.

Happy Birthday World Wide Web!

Bilden har ett dubbelt budskap,
det kanske en och annan fattar ;-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:50 EM | Google

Tivoli i blåsväder

Axels Tivoli är på tapeten igen. Jag skrev om dem redan i augusti 2004. Nu är det augusti 2006 och det verkar inte ha hänt så mycket.

En strömförande karusell gav en trettonårig flicka en rejäl elstöt i förrgår. I fredags lossnade grinden på karusellen fem meter upp i luften, en flickan lyckades hålla sig kvar men den andra flickan störtade mot marken.

När ett tivoli kommer till stan är det ofta en stor händelse i barnaögon. Vilket barn älskar inte att åka karuseller? Vi vuxna gläds åt barnens glädje, strosar runt kanske köper en lott eller spelar på en tombola. De flesta funderar nog inte över säkerheten på de uppmonterade karusellerna eller personalens arbetsvillkor.

Givetvis förutsätter alla som besöker tivolit att det är säkert, att barnen inte råkar illa ut på grund av dåligt underhåll eller handhavandefel av karuseller och andra attraktioner.

Nu har det visat sig att säkerheten brustit på Axels tivoli. Är det en slump? Eller gäller det som Uppdrag granskning tog upp 2004? VD:n tycks tycka att olyckorna som nu skett är nonsens.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 FM | Google

6 augusti 2006

Bloggtreklöver 99

versrymden

Onekligen

Sven Tycker

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:27 EM | Google

Prideparad slog rekord

Sommaren gör en re-run.
Visserligen är det kallt nu på morgonen.
Men det ska bli sol och varmt hela dagen.
Jag missade helt Pride-festivalens
höjdpunkt i går - dålig planering av mig.
Jag hade planerat in helt andra saker.
Men vad jag har kunnat se via TV och press
var det ett magnifikt spektakel och många åskådare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:00 FM | Google

5 augusti 2006

Osorterade funderingar på morgonkvisten

Vem har snyggast bringa?

Vem av de svenska kändisarna har snyggaste bringan?
Vad blir nästa fråga?
Vem av de svenska kändisarna har snyggaste tuttar?

Sexattack mot partiets hemsida.
Unika partiet fick stänga forumet.
Forumet användes för påhopp på partiledaren.
Det är tråkigt att folk inte kan hålla fingrarna i styr.

Så undviker du elchock i höst.
Ja, visst kommer elen att bli dyrare i höst.
För varje öre extra kostnad lägger bolagen på
ungefär 10 mot slutkund hörde jag på Rapport.
Så visst får vi konsumenter betala med råge,
för dessa stopp av reaktorer.
När kommer det komma alternativ?
För mig känns inte kärnkraften säker.
I mars 1980 hölls folkomröstning
om kärnkraftens vara eller icke vara.
Jag röstade nej.

I likhet med tidigare folkomröstning var denna folkomröstning endast rådgivande, men partierna hade innan omröstningen enats om att valresultatet skulle respekteras. Vidare hade man bestämt i förväg hur valresultatet skulle tolkas då det fanns tre alternativ att välja emellan. Om linje 1 och 2 tillsammans skulle få majoritet så hade partierna enats om att det skulle bli en långsam avveckling.

Ja, avvecklingen har varit långsamt.
Väldigt långsam.

Nog med attacker och chocker.
När ska de sluta med rubrikorden
attack, chock, panik och liknande?
De utarmar orden. När de verkigen
behövs har de inte längre någon verkan.

Som kuriosa.
En lista över genomföra
nationella folkomröstningar.

Till något annat.
En man som säger att han är ordförande i en djurskyddsförening som tar hand om och omplacerar hundar, bland annat hundar som farit illa har fått alla sina hundar beslagtagna, plus x antal valpar i frysen. Jag har sett bilder på hundarna som åsyftas i denna artikel i Expresen och Aftonbladet och inte var de välskötta. Hur kan en sådan här verksamhet få fortgå? Det verkar lite sent att agera nu, men bättre sent än aldrig. Mitt hundhjärta blöder...

Skitsamma kanske en del säger.
Det finns viktigare saker.
Ja, det finns det säkert.
Men just djur som far illa berör mig,
lika mycket som människor som far illa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:19 FM | Google

4 augusti 2006

Bloggtreklöver 98

Vardagstankar

Eva

Tigerkaxman

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Google

10.000?

Lite egotrippat i dag.
Men i värmen orkar jag inte skriva
så mycket mer, hjärnkontoret har stängt.

Vem blir den som gör den tiotusende kommentaren? Just nu har 9959 kommenterat de 2283 inlägg som just nu finns på min blog. Jag tycker att det är jättekul att det jag skriver får så pass mycket respons och att den är positiv för det mesta. Jag uppskattar verkligen alla som ids kommentera det jag skriver. Tack och bock.

Lika nyfiken är jag på vem som blir den 3.000.000:e besökaren på HTML-guidens första sida.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:44 EM | Google

3 augusti 2006

Rasism i djurpark

Vem minns inte debatten om glassen Nogger Black?

Centrum mot Rasism (CMR) anmälde GB Glass reklam för den nya glassen Nogger Black till diskrimineringsombudsmannen, DO.

Nu har Centrum mot Rasism hittat ett nytt ämne att haka upp sig på, undra om inte organisationen skulle byta namn, Centrum för Rasism. Ja, jag tycker mer det verkar vara de själva som förstärker fördomar och diskriminerande strukturer i samhället.

Jag såg dessa massajer uppträda på Kolmården på TV och inte hade jag de tankar som nu Centrum mot Rasism drar fram. Jag tyckte bara att det var intressant att ta del av deras kultur.

Skulle de agera likadant om ett gäng samer klädda i sina färglada dräkter upträdde på Kolmården och jojkade lite?

Massajerna bor i Kenya. De är (vilket de även sa på TV) i parken främst för att marknadsföra safariresor till Kenya. Helt enkelt, bra PR- och marknadsföring med andra ord för Kenya.

Afrofobi?
Vad får de allt ifrån?

Andra bloggar om: ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:53 EM | Google

Unika partiet

Jag blir rätt så konfunderad när jag hör att Linda Rosing ska ge sig in i politiken. Än mer konfunderad blir jag när jag läser att TV3 planerar en ny dokusåpa om Lindas väg till riksdagen. Hon har beställt 203000 valsedlar med bara hennes namn på.

Saxat ur Expressen:

Inför lanseringen har medarbetare kring Linda Rosing förhandlat med produktionsbolaget Strix om en dokusåpa om vägen till riksdagen.

– Tanken är att valarbetare ute i landet ska tävla, dels om en plats på valvakan, dels om en plats tillsammans med Linda i riksdagen, säger en uppgiftslämnare.

Unika partiet och Linda Rosing är dess partiledare. Unika partiet? Dess frågor verkar inte vara speciellt unika.

1. Våldsfrågor
2. Handikappfrågor
3. Invandrarfrågor
4. Barn och ungdomsfrågor
5. Egenföretagarfrågor
6. Homo/Bi/Trans sexuella frågor

Det enda unika är väl att en dokusåpakändis börjar kalla sig partiledare och vill ge sig in i något så pass allvarligt som politiken. Stora bröst är ingen merit för en politiker, utan det krävs nog lite mer – vilket jag undrar om hon förstått.

Jag börjar undra vilka ligger bakom? Egentligen. För inte tror jag att Linda bara vaknade en morgon och sa till sig själv, i dag ska jag bilda ett parti och bli partiledare.

Andra bloggar om: ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:46 FM | Google

2 augusti 2006

Bloggtreklöver 97

BitterBloggen

Småbarnsliv

underbart.vardagsliv

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:13 EM | Google

Blogstafett drar igång

Fjärde omgången av blogstafetten drar nu igång. Än finns det platser kvar, men listan lär fyllas på snabbt misstänker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:28 FM | Google

1 augusti 2006

Trängselskattförsöket över

Det ska bli intressant vad folkomröstningen ger för resultat. Alla var mycket negativa i början minns jag, men det tycks ha svängt och numera är många positiva. Jag får inte rösta, men jag skulle nog rösta ja, med tvekan.

Jag tycker att de bör snarast utöka kringlederna runt stan. Trafiken på Essingeleden är stundtals en mardröm, med köer till förbannelse. Ett annat måste är att kollektivtrafiken utökas. Detta oavsett resultatet av folkomröstningen.

Transpondern ska nu lämnas in på Pressbyrån eller 7-Eleven. Men lite finstilt längst ned på pappret som kom hem i brevlådan står det att Vägverket kommer inte att kräva någon ersättning för förlorad eller ej återlämnad transponder.

Vilka köer det lär bli, det finns 420.000 utlämnade transpondrar. Jag tänker inte stå i någon kö, basta. Själv tänker jag kasta den som elektronikavfall. Jag har transpondern kopplat till ett autogiro, så för att avsluta kontot ringde jag helt enkelt Stockholmsförsökets kundtjänst 0771-292929. Snabbt och enkelt avklarat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:32 EM | Google