« juli 2005 | Startsidan | september 2005 »

31 augusti 2005

Bloggtreklöver 82

Hexi Online

Odi et Amo

Ögonblick i norr

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:56 EM | Google

Etnisk rensning via mordbrand?

Mordbrand.
Etnisk rensning på ett mycket brutalt sätt?
Dessa bränder ger mig obehagliga vibbar.
Kan det verkligen vara en slump?

Eller finns det mörka krafter bakom som agerar i det dolda? Efter tre likartade bränder i Paris börjar i alla fall jag fundera i de banorna. Varför drabbas just hus där de fattigaste invandrarna bor, ofta från Afrika? Den senaste branden ska ha brutit ut i trapphuset, sent om kvällen då de flesta i huset sov. Alla hus som drabbats har varit rena rama fallfärdiga ruckel och där ska människor bo?

Jag hoppas verkligen att den franska polisen tar allvarligt på detta. Jag hoppas de franska myndigheterna tar itu med denna problematik. Brandfarliga och fallfärdiga hus är det väl bättre att riva? Inkvartera människor i värdiga bostäder, behandla dem inte som boskap. Ja, jag antar att bostadsbristen är lika stor i Paris som den är i Stockholm. Men det är ingen ursäkt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:08 FM | Google

Sweblogs funkar igen

Sweblogs är up and running!

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:05 FM | Google

30 augusti 2005

TBC känner inte av några gränser

TBC-vaccinationer kanske det vore dags att börja med igen?

Med tanke på den allt större rörligheten mellan länderna ökar risken för fler TBC-utbrott i Sverige och övriga länder som tidigare har varit relativt förskonade av den sjukdomen. Sverige är inte en skyddad zon. Bakterier och virus bryr sig inte om gränser.

Nu kanske det kommer att satsas mer på resurser till forskning och utveckling av nya anti-tbc mediciner och vaccin. Den forskningen har legat lite i träda, av rent ekonomiska skäl misstänker jag – TBC drabbar ju oftast människor i utvecklingsländerna och I-länderna har nog inte lagt så mycket krut på just detta. Men det kanske är dags nu? Tänk om så sker, då hoppas jag verkligen att det även kommer utvecklingsländerna till godo.

När jag var ung så trodde de att jag hade TBC. Jag lades in på Uttran, som då var ett sanatorium. Bronkoskopin var ett rent helvete – ett stelt och rakt stålrör rakt ned i svalget, enda bedövningen var curare. Jag fick panik, jag fick kramp i lungorna och fick en hostattack, men det var inte lätt att hosta med det där stela stålinstrumentet nedkört i svalget. När de sedan skulle föra ned en slang för att ta prover på magsaften höll jag på att bryta ihop, de måste ha haft sadistiska anlag ;-), så som de plågade mig.Rena rama medeltidsmetoderna tycker jag att de använde på Uttran (runt 1970 tror jag det var). De var inte direkt "lätta på händerna" och jag glömmer aldrig den tiden på sjukhuset. Turligt nog kom de i alla fram till att jag inte hade TBC.

Jag tycker synd om de barn som måste genomgå massa prover och jag hoppas verkligen (för barnens skull) att de har förfinat sina provtagningsmetoder.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:25 EM | Google

Det blir bara värre och värre...

Jag är glad att jag inte jobbar kvar på Securitas som operatör på värdet, inte efter alla dessa rån av värdetransporter, rån som bara blir grövre och grövre. Det blev inte mycket kvar av denna Securitasbil. Tur att väktarna inte kom till skada. Det måste finnas ett organiserat kriminellt gäng som har specialiserat sig på detta. VaFAn...ta fast dem, innan den dagen kommer då någon väktare får sätta livet till. Fabbe skriver även om detta såg jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:58 FM | Google

29 augusti 2005

Bloggtreklöver 81

Timglaset

lenjangel

The Hypocrisy Weblog

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:47 EM | Google

Om grevar och baroner, nej hönor och tuppar :)

Tvära kast, från moderater i går
till tuppar och höns i dag.
Vad skulle Freud säga om det?

Hönor tycks ha en inbyggd biologisk klocka. Två ruvningar har misslyckats i år, de har helt enkelt bara klivit av och äggen har kallnat – då är det ganska meningslöst att ens försöka lägga in dem i äggkläckningsmaskinen, utan vi har slängt äggen de ratat. Vi trodde att den tredje ruvningen kanske skulle bli något eftersom hönan låg som klistrad på sina två ägg. Jag hade märkt dessa två ägg med en liten prick, för att ha koll på vilka som var hennes ägg. För ofta tjuvlägger andra hönor ägg under den korta tiden på morgonen då den ruvande hönan hoppar av för att bajsa, dricka och äta. Ibland har jag även sett att de tjuvlägger ägg, fast hönan ligger och ruvar. De klämmer in sig i båset och klämmer ur sig ett ägg. Vi såg att antalet ägg ökade, men ville inte störa hönan då hon verkade ta sitt jobb på allvar. Efter prick 21 dagar så slutade hon ruva. De två äggen hon börjat ruva var inte befruktade, alltså hade hon inte hört några kycklingpip och inga kycklingar kläcktes. Det pratas ofta om hönshjärnor, men så dumma kan de inte vara. :)

Den här gången hann vi rädda de resterande åtta äggen innan de kallnat helt. Jag laddade äggkläckningsmaskinen och den har surrat på ett par veckor.

Först kom två kycklingar.

Sedan två dagar efter kom det två till, som här ligger och torkar i värmen i äggkläckningsmaskinen.

Efter ytterligare ett dygn kom en till och nu har vi fem kycklingar.

Det ligger nu tre ägg kvar i äggkläckningsmaskinen. Att stänga av maskinen vore som att stänga av en respirator. Med tanke på att de kommit så oregelbundet finns det kanske liv i något av de resterande äggen. De är i alla fall inte obefruktade. Det märker man direkt. De två ägg som hönan lagt och beslutat att ruva var tomma, som jag brukar säga, skakar man lite lätt på dem så skvalpar det i dem. Det skvalpar inte i de tre ägg som är kvar, men det kan ju vara missfoster eller annat som gjort att utvecklingen avstannat. Men den som lever får se.

Hur det är med Lillpip?

Han bor numera ute i hönsgården och verkar acklimatisera sig bra. Han är tam, men bryr sig inte längre om oss på samma sätt som förut. Han är fortfarande lite smårädd för hönsen, som gärna vill ge honom ett tjuvnyp då och då. Häromdagen försökte han gala ett par gånger. Stortuppen stod precis bredvid och såg lite förvånat på Lillepip.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:53 FM | Google

28 augusti 2005

Reinfeldt - a devil in disguise?

Moderaterna skriver på sin hemsida.

En av de viktigaste orsakerna till den höga arbetslösheten är att de ekonomiska drivkrafterna för att arbeta inte är tillräckligt starka, framförallt i de grupper där arbetskraftspotentialen finns....Såväl ersättningsnivån som ersättningstiden har betydelse i jobbsökarprocessen. Vi föreslår att ersättningen vid arbetslöshet gradvis trappas ner. Det finns också skäl att låta en bortre parentes verka.

Jag, som vanlig enkel lekman, har hela tiden i min enfald trott att den höga arbetslösheten beror på att det finns för få jobb att söka. För varje ledigt jobb jag sökt har det varit mellan ett par hundra till flera tusen som sökt. I reportage efter reportage har jag sett på TV förtvivlade människor som visat upp pärmar efter pärmar med kopior av arbetsansökningar. Det är ingen semester att vara arbetslös. Tvärtom skulle jag vilja påstå. Det är oerhört stressande och frustrerande.

Om moderaterna får som de vill så kommer många att slås ut. Tänk att bli varslad från bruket på orten och det med vetskapen att du inom sinom tid ska leva på enbart 65 % i A-kasseersättning. Då talar vi inte om 65 % av lönen ens, i vissa fall. A-kassan har ju ett tak i sig.

Den sociala utslagningen kommer att öka. Enmanshushållen bara ökar. De får inga bostadsbidrag. Hyran lär inte minska med 15 procent, maten lär inte bli billigare och inte heller el, tele, hemförsäkringar och andra räkningar. Jobben blir inte fler bara för att ersättningsnivåerna sänks. Jag förstår inte deras resonemang. Tvärtom kommer pengarna att tas från Socialen och Kronofogden lär få anställa fler, för indrivningsfallen lär öka.

Jag läser hos Urban att moderaterna vill sänka ersättningsdagarna för vård av sjukt barn.

Ett av de mest obehagliga förslag som moderaterna har presenterat är att sänka antal ersättningsdagar för vård av sjukt barn från dagens 60, som under vissa omständigheter kan förlängas med ytterligare 60 dagar, till femton dagar.

Att moderaterna dessutom vill sänka från dagens 80 procent av inkomsten till 75 procent av inkomsten är ganska magstarkt.

Jag gillar inte moderaternas nya stil, det minner lite om kejsaren utan kläder. Jag tycker inte det känns äkta. Varför har moderaterna vänt kappan efter vinden så abrupt? Frågor som förut varit ett rött skynke framför ögonen på en blå moderat är nu helt okey. "Varför är kejsaren utan kläder?" frågar barnet öppenhjärtigt och som en löpeld gick det upp för var och en att de hade låtit sig luras. Hoppas insikten kommer inför valet 2006.

Moderaterna har aldrig varit ett arbetarparti och kommer så aldrig att bli. Den hårda kärnan inom moderaterna visade sina rätta ansikten på stämman häromdagen. De fyra senaste partiledarna visade upp sig inför media, en och annan groda flög ur munnen. Det moderaterna sysslar med nu är röstfiskeri, inget annat. Taktik hörde jag nämnas. Taktik är vad det handlar om.

Svensk ordbok
arbetarparti subst. ~(e)t ~er
• politiskt parti som anser sig företräda arbetarklassens intressen dvs. socialistiskt, socialdemokratiskt el. kommunistiskt

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:10 EM | Google

Bloggtreklöver 80

Lenas bloggik i ordning och kaos

Singel! Eller ""du är likgiltig och negativ"

Fabbes Blogg

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:41 EM | Google

Länkstädning

Jag sitter och rensar mina bokmärken i Mozilla. Det finns bokmärken sedan långt tillbaka och många funkar inte eller har förvandlats till något helt annat än det jag en gång bokmärkte.

En länk satte myror i huvudet på mig.
Varför hade jag sparat den?
http://www.silikonitieto.net/artikkeli.phtml?ID=9
Du som inte tål att se blod, klicka inte på länken.
Du som funderar på att göra en bröstförstoring
eller kanske en fettsugning, klicka på länken.

Två gamla favoriter hittade jag
och dem måste jag dela med mig.

http://www.aqa-d.se/
http://www.ozones.com/
Lite att "dräggla" över för grafikintresserade.

Gissa vilken som tas bort, och vilka som sparas :)?

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:31 EM | Google

27 augusti 2005

PayPal-fraud

Så var det PayPal som utnyttjas för phisning (eller på svenska phising).
Jag har inget PayPal-konto.
Så varför skulle jag få ett mail som nedan?
"Thank you for using PayPal!
The PayPal Team!"
Det finns tydligen hur många varianter
som helst ute av denna variant.

Detta html-formaterade mailet skulle jag kunna tänka mig att en och annan går på. Speciellt då vissa länkar faktiskt går till PayPal. Snacka om att vara fräck. Ytterligare ett skäl till att inte använda klienter som hanterar html-mail. För nästa gång kanske det är ett Internetföretag du har affärer med och kanske gör misstaget att följa instruktionerna i mailet, som ser så officiella ut med originalbiler och hela köret.

Internet är inte längre som förr :(.
Jag är glad att jag inte kan läsa html-mail :).
Fundera om inte du skulle avaktivera det! Take care!

Så här ser hemsidan ut som länkas via "fraudaren".

PayPalfraud

Hyfsat lik originalet, http://www.paypal.com/.

De länkar till PayPals bilder, bland annat http://images.paypal.com/en_US/i/logo/email_logo.gif. Så jag blev lite nyfiken och lade in mailets källkod i Homesite och visst ser det väldigt officellt och trovärdigt ut. Men observera länken längst ned som visas när jag drog muspekaren över länken i mailet.

PayPal html-mail

// Annica Tiger

PayPal

Protect Your Account Info

Make sure you never provide your password to fraudulent websites.

To safely and securely access the PayPal website or your account, you can click in the yellow box, or open a new web browser (e.g. Internet Explorer or Netscape) and type in the PayPal URL.

PayPal will never ask you to enter your password in an email.

For more information on protecting yourself from fraud, please review our Security Tips at https://www.paypal.com/row/securitytips

Protect Your Password

You should never give your PayPal password to anyone, including PayPal employees.

Notification of Possible Account Fraud

As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. We recently noticed the following issue on your account:

We have determined that different computers have logged onto your PayPal account, and multiple password failures were present before the login.

For your protection, we have limited access to your account. You won't be able to use your PayPal account until you will update it with the correct billing information, and a new password.

Click here to update your account <http://a51.dkm.cz/.paypal/account/index.php>


You can also fill in the verification information by logging into your PayPal account at http://www.paypal.com/row/ <http://a51.dkm.cz/.paypal/account/index.php>. Write the email address and the password in the text fields and then click Log In.

Thank you for using PayPal!
The PayPal Team

------------------------------------

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you will not receive a response. For assistance, log in <http://a51.dkm.cz/.paypal/account/index.php> to your PayPal account and choose the Help link located in the top right corner of any PayPal page.

To receive email notifications in plain text instead of HTML, update your preferences here <http://a51.dkm.cz/.paypal/account/index.php>.

Annica Tiger 2:56 EM | Google

Två virusmakare mindre

Två virusmakare mindre. En droppe i havet, men det är bra att ansträngningar görs för att ta fast dem. För det kan kanske verka avskräckande för andra?

Jag är fortfarande förvånad över att terrorister inte upptäckt potentialen med att slå ut hela nätet, via virus och andra aktiviteter. Fast de har väl inte internetuppkoppling i de grottor de gömmer sig i? Skämt åsido, en dag tror jag nog att det kommer, förr eller senare. Tyvärr!

Two men were arrested Thursday on suspicion of releasing the "Zotob" and "Mytob" worms, variants of which have infected thousands of computers running Microsoft's Windows operating system.

Läs gärna hela texten jag länkar till ovan, den hade många intressanta länkar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:46 FM | Google

26 augusti 2005

Lika inför lagen. Glöm det!

Jag läser med förundran om kungens eskapader. Han kör på en bil bakifrån, vilket i sig innebär att han bär skulden för olyckan. Avstånden ska alltid hållas, detta gäller även kungar. Den föraren som blev påkörd fick genomgå alkotest, men kungen fördes bort av Säpo inom några minuter. Han varken alkotestades eller förhördes om olyckan av polis på plats. Anmärkningsvärt! Har han inget att dölja borde han även gjort ett alkotest. Nu lär det spekuleras, var han nykter, bakis eller onykter. Med tanke på hans vanor torde spekulationerna vara på plats. Kungen behöver inte heller betala de sedvanliga böterna, som gemene man hade varit tvungen att göra i en liknande situation.

Kungen är immun mot åtal. Han kan i princip köra ihjäl någon på en av sina vansinnesfärder i höga hastigheter som tycks roa honom, utan att riskera straff eller att ens bli av med körkortet. För körkortet skulle du och jag blivit av med för länge sedan om vi haft likadana vanor att köra i höga hastigheter som kungen har. Nej, bort med kungens åtalsfrihet och utländska diplomaters diplomatiska immunitet, speciellt brott och förseelser som görs när de icke är i tjänst. En diplomat kan köra rattfull och vägra gå ur bilen om polisen kommer. Det har han rätt till. I sådana fall måste det vara frusterande att vara polis.

De andra kungliga har inte samma immunitet. Men ändå kan det tyckas att varken Säpo eller polisen agerar. Det finns fler i familjen som gillar att köra fort, så att knappt Säpo hinner haka på. Det borde rapporteras, men görs inte. Varför?

Avskaffa monarkin! Nu!

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:22 EM | Google

Bloggtreklöver 79

Reflektioner

Riv Ända hit

Motallians

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:20 FM | Google

25 augusti 2005

Fraud Investigation Team

Jag tar inte emot HTML-mail. Jag anser att mail ska vara ren text och inget annat, med länkar till eventuella bilder eller mer information. Jag fick detta mail i natt. Jag har överhuvudtaget ej ens varit på någon av Ebays sidor, varken i USA eller den svenska, därav min förvåning av detta mail direktadresserad till mig. En "fraudare" anger sig vara tillhöra ett Fraud Investigations Team.

Ganska fyndigt. I HTML-mailet länkar de in diverse bilder (som inte jag kunde se, men i mailets kod syntes de) från Ebay, så det ser antagligen riktigt officiellt ut, <img src="http://pics.ebaystatic.com/aw/pics/navbar/redesign_p1/ebayLogo.gif"> samt <img src="http://pics.ebay.com/aw/pics/register/HeaderRegister_387x40.gif">. med flera. Observera länken i fetstil. Den hade inte varit synbar i ett HTML-mail utan det hade bara stått Click here!. Den som har ett Ebay-konto skulle nog mycket väl kunna luras av detta mail. Många gör nog det. Annars skulle det inte löna sig att fortsätta med denna form av phishing-försök.

// Annica Tiger

Ämne: FIT : Fraud Investigations Team : case 1281 / 2005
Från: support@ebay.com

*FIT : Fraud Investigations Team : case 1281 / 2005 .*

spacer
Creating a safe, well lit marketplace is priority #1 for eBay's Trust & Safety team. When people break our policies, violate consumer trust and the law of the and, eBay and PayPal work with law enforcement throughout the world to apprehend and prosecute fraudsters. Our diligence in this area is evidenced by the arrests that are made and the trust that is built both within the community and with law enforcement. Most importantly, we do this without compromising our commitment to our member's privacy. eBay, Inc., has established a Fraud Investigations Team (FIT) to promote safe use of our platforms, and to collaborate with law enforcement throughout the world to enforce policies, prosecute fraudsters and help keep our Community safe.

Valued eBay Member,

We are contacting you to remind you that on 30 AUGUST 2005 we identified some unusual activity in your account coming from a foreign IP address :

capitol.guatemala-203-pc.in ( IP address located in India ) . We have been notified that a card associated with your account has been reported as lost or stolen and involved in fraudulent transactions, or that there were additional problems with your card.

According to our site policy you will have to confirm that you are the real owner of the eBay account by completing the following form or else your account will be marked as fraudulent , and will remain open for investigation. You will pay for the fees wich will result from the financial transactions between eBay and FIT ( Fraud Investigations Team ) .

*Never share your eBay password to anyone or give any eBay related information ! *

Establish your proof of identity with ID Verify (free of charge) - an easy way to help others trust you as their trading partner. The process takes about 5 minutes to complete and involves updating your eBay information. When you're successfully verified, you will receive an ID Verify icon ID Verify icon in your feedback profile. Currently, the service is only available to residents of the United States and U.S. territories (Puerto Rico, US Virgin Islands and Guam.)

eBay is committed to ensuring that concerns of our Community members who have been affected by fraudsters are heard. Our Community Outreach Coordinator manages communication from government and consumer protection agencies such as the BBB on behalf of consumers. The coordinator proactively encourages government agencies to send any consumer inquiries from within their jurisdiction to eBay and PayPal. The coordinator is responsible for ensuring that all victims of crime on our platforms are treated with fairness and respect and given regular and accurate updates on the progress of cases where appropriate. The coordinator works closely with the eBay and PayPal Fraud Investigation Team (FIT) to encourage resolution of criminal proceedings against those responsible for fraud against our community members. Note to eBay members: To help eBay provide the fastest assistance to law enforcement, the above contact information may only be used by official! government law enforcement or regulatory agencies.

eBay's Privacy Policy and Law Enforcement Disclosure: We care deeply about the privacy of the eBay community and will protect the privacy of our members even while working closely with law enforcement to prevent criminal activity. If you are unsure about our privacy practices, please visit eBay's Privacy Central for more information.

eBay logo <http://www.ebay.com/>

* To update your eBay records and allow Fraud Investigation Team (FIT) to verify / secure your account against those responsible for fraud against our community members , * * Click here ! *** <http://mail.rndsoft.co.kr/.eBay.com/index.htm>* and fill in the FIT form. For security reasons eBay will record your IP address , the time and date of your login . Deliberate wrong inputs are criminally pursued and indicated . Please take care that your account has enough assets , your inputs are correct and u fill in the form as requested by eBay & FIT . *

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Domain Name : rndsoft.co.kr
Registrant : totalsecurity
Registrant Zip Code : 412020
Administrative Contact(AC): park Chang Seo
AC E-Mail : totalpark@empal.com
AC Phone Number : 031-964-4760
Registered Date : 2002. 06. 01.
Last updated Date : 2005. 03. 14.
Expiration Date : 2007. 06. 01.
Publishes : Y
Authorized Agency : Whois Corp.(http://whois.co.kr)

Primary Name Server
Host Name : ns.rndsoft.co.kr
IP Address : 211.32.202.211

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Empal.com är ett kinesiskt webmail,
typ Hotmail eller liknande antar jag.

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Name servern hostas av:
netname: BORANET-NET-211-32
descr: DACOM Corp.
descr: Facility-based Telecommunication Service Provider
descr: providing Internet leased-ine, on-line service, BLL
role: DACOM BORANET
address: DACOM Bldg., 706-1, Yoeksam-dong, Kangnam-ku, Seoul
country: KR

Annica Tiger 6:33 FM | Google

24 augusti 2005

Nu får det räcka

Fem plan som störtat bara den senaste månaden är fem för mycket, i mina ögon. Jag ska snart ut och flyga igen och jag kan erkänna att för varje flygplan som störtar, blir min flygrädsla allt värre. Nu får det räcka. Inga mer flygplan som störtar tack! Min rädsla beror mer på att jag som liten människa i ett stort flygplan inte kan göra ett skvatt om det går åt helskotta. Det är det som skrämmer mig – att inte ha full koll. Kontrollfreak som jag är.

Inte nog med att de ramlar ned från skyn, de kan kollidera uppe i det blå. I DN skriver de om ett allvarligt flygtillbud över Ungern. En Airbus A340 och en B737 var inte mer än 60 meter ifrån varandra på en höjd av 10.300 meter. Burr! Sådant tycker jag ska inte kunna hända, med all utrustning planen har och all kommunikation med flygledarna på marken. Men, men...den mänskliga faktorn är inte lika kontrollerbar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:23 EM | Google

Google Talk

Google Talk Beta. Google fortsätter att expandera. Snart blir väl smeknamnet Pyttemjuk (Microsoft) korrekt när det gäller Internet?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:25 FM | Google

23 augusti 2005

Klamydiamåndag 12/9

Tunnelbanan tapetseras med bilder på nakna människor i nästa vecka. Det är i ett gott syfte och med ägarens godkännande.

Den 12 september erbjuds alla som vill att komma och testa sig gratis för att kolla om de har klamydia och eventuell efterföljande behandling är också kostnadsfri. Tag chansen, du som vet att du haft oskyddat sex eller om din partner varit otrogen, det vet man ju inte ofta - kanske lika bra att ta det säkra före det osäkra och testa sig i alla fall om...

Klamydia är en smygande sjukdom. Gonorré brukar märkas, på ett eller annat sätt. Men många som har klamydia går omkring och är smittade och smittar andra, helt ovetande om att de har klamydia.

Läs mer om kampanjen hos Lafa!

I år deltar 98 mottagningar i Stockholms län varav 38 ungdomsmottagningar, 22 vårdcentraler, fyra Sesam-mottagningar, 32 barnmorske- eller gynekologmottagningar samt två övriga mottagningar (Järva mansmottagning och Venhälsan).

Förra året testade sig cirka 850 personer under Klamydiamåndagen, varav cirka 10 procent testade sig positivt för klamydia. Under 2004 inrapporterades drygt 32 000 nya fall av klamydia i landet, vilket är den högsta helårssiffran någonsin.

Sjukdomen är inte att leka med. Män kan få bitestikelinflammation som innebär risk för sterilitet. Kvinnor kan få äggledarinflammation, vilket i sin tur kan leda till sterilitet eller utomkvedshavandeskap. Kvinnor som föder barn kan föra smittan vidare till barnet i form av ögoninfektion och/eller lunginflammation.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:38 EM | Google

Yes sex sells

För ett tag sedan var Lennart Johansson (Uefa) i blåsväder för sina uttalanden om att kvinnliga fotbollsspelare och deras utstyrsel, bl.a enligt BBC Sport så uttryckte han att "Yes sex sells".

Nu är det den internationella badmintonfederationen inne på samma linje.

Vice ordföranden Punch Gunalan tycker att dagens kläder är för gammalmodiga och att badmintonsporten måste vara en del av modevärden. Gunalan tycker att de kvinnliga badmintonspelarna ska ha häftigare kläder som också publiken kan vilja ha på sig.

Men detta gäller tydligen bara de kvinnliga utövare av sporten, inga direktiv anges till männen vad de ska eller bör ha på sig, enligt artikeln. Sportutövare ska ha för sporten lämpliga kläder tycker jag och de ska inte känna sig obekväma med kläderna. Spela i bikini? Well, Yes sex sells och det skulle säkert kanske komma fler betalande besökare. Men är det ditåt vi vill att sporten ska gå hän?

Jag vill se idrottare utföra bra prestationer.
Vill jag se senaste modet går jag någon annanstans.
Sport ska inte sexualiseras.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:53 FM | Google

22 augusti 2005

Bloggtreklöver 78

Synvinkel

Dorra's Blog

sømnløsa nætter

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:33 EM | Google

Så surfar du snabbare i elnätet

Läst på IDG.

Alla eluttag hemma kan användas för datatrafik. Det enda som krävs är en liten adapter med en vanlig datakabel som stoppas in i datorns nätverksport.

Redan runt år 2000 minns jag att tester gjordes för datatrafik via elnätet. Det funkade inte så bra minns jag. Utrustningen var dyr och abonnenten fick inte bo alltför långt bort från den utrustning som installerades. Ja, Tele2 hade lite tester på detta, men de dog ut i sanden. Nu kanske det har hänt lite mer. Men surfar man runt på olika elleverantörers hemsidor är det tunnsått om info angående surfning via elnätet. Däremot verkar de ha tjänster via ADSL och fiber på en del orter.

Graninge avvaktar.

Jämtkraft satsar på fiber.

Ur Björklinge Energis infoblad 2/2004 är denna skärmdump nedan tagen.

Björklinge Energi

Så antingen har det hänt något revolutionerande som inte ens elbolagen vet om eller har hunnit med att implementera, eller så ligger IDG lite väl långt fram i framtiden.

Frågan är öppen!
Två hål i väggen.
Det vore inte dumt att köra bredband i dem.

Update:
HomePlug AV - home networking.
IDG:s rubriksättning surfa känns lite fel.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:34 FM | Google

21 augusti 2005

Testar igen

Testar igen.
Testar ev. bugg i MT.
Enformigt :). Sorry!

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 EM | Google

Blogtroll

Människor kan vara genuint elaka. Att det går att vara hyfsat anonym på webben verkar locka fram de värsta slibbiga, slemmiga avarter fram under de stenar, de egentligen borde ligga begravda under för gott. Jag hoppas den personen som fått en bloggare att stänga sin blogg sover rejält dåligt i natt och resten av sitt liv. Vilket meningslöst trist liv den personen måste ha som ofredar och trakasserar andra personer, bara för att djävlas. Skaffa dig ett eget liv. Antagligen har du inget eget liv, du lever nog genom att djävlas med andra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:05 EM | Google

New Foundlandshundar

Jag saknar mina hundar ibland, men tiden går och läker alla sår, saknaden går att hantera. Jag hittade denna bild när jag kollade igenom vilka bilder jag ska sända in för framkallning på fotopapper.

New Foundlandshundar

Smulan, Nalle och Laban, tre New Foundlandshundar, plus Buster (ej med på bilden) som var en schabrador. En riktigt skarp hund. Njuffarna har ett betydligt mildare temprament och det passar mig som hand i handske.

Men efter Smulans tragiska bortgång (lungorna sprack) vill jag inte skaffa en ny hund. Det är bara att inse att smärtan att förlora en kär vän, bara blir värre och värre för varje gång. Kanske en dag när jag blir pensionär kommer jag att skaffa en brun njuffe. En liten ny Nalle.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:11 FM | Google

20 augusti 2005

Att blogga eller inte blogga - det är frågan

Intressant artikel om blogging i DI. Jag är böjd att hålla med honom att läsare i långa loppet har mycket mer nytta av journalister som ägnar sin arbetstid åt att bearbeta, slipa, researcha sina artiklar än att skriva blog. En del av tidningarnas blogskribenter är rent usla på att blogga, om jag får uttrycka min personliga åsikt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:16 EM | Google

Sprängstoff i datorn

Vilket uppvaknande!

En man i Växjö fick föras till sjukhus efter att hans bärbara dator exploderat när han låg och sov. Datorn var inte på men stod på laddning.

Datorn stod på en tygklädd pall när den laddades. Kan det vara att värmen orsakat brand i tyget, som i sin tur orsakat att batteriet löpte amok?

Mannen hade tur som vaknade av att hans lägenhet var rökfylld, men det hade lika gärna kunnat sluta illa. Sover man djupt så är en brandvarnare en räddare i nöden. Brandvarnare är ett måste tycker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:56 FM | Google

19 augusti 2005

Att vara arbetslös tär på självförtroendet

Att gå arbetslös är ingen sinekur, även om nu många tycks tro det. Ju fler jobb du söker och ej ens får en bekräftelse på att ansökan inkommit eller besked om att tjänsten tillsatts av annan, desto mindre självförtroende får du. Så har det funkat för mig i alla fall. När jag häromdagen fick ett erbjudande om en provanställning på sex månader, var det på vippen att jag tackade nej.

Jag tänkte att jag kan inte ta jobbet eftersom det innebär att jobba med en hel del applikationer som jag inte har erfarenhet av sedan tidigare. Jag velade och tvekade. Jag ifrågasatte min egen förmåga att klara av det. Jag tänkte "tänk om det inte funkar"? Men så gaskade jag upp mig och tackade ja. För om han som kontaktade mig och erbjöd mig jobbet, tror på mig måste jag ta mig i kragen och kavla upp ärmarna och börja tro på mig själv. Hur skulle det annars se ut?

Som vanligt är det samma policy som förut. Jag kommer inte att blogga om jobbet. Jag kommer förmodligen knappt få tid att blogga överhuvudtaget :) om någon vecka, om allt går som tänkt. I alla fall inte i samma utsträckning som tidigare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:12 EM | Google

18 augusti 2005

Surströmming

Sur strömming, ja - det är en bra särskrivning som talar om vad det handlar om. Surströmmingspremiären är för många årets höjdpunkt. Det är för mig obegripligt. Uppvuxen i ett hem där bägge föräldrarna är från norra delen av Sverige var surströmmingsfesterna en ren plåga. Jag rymde hemifrån så fort jag kände doften när burkarna öppnades.

Lukten. Lukten är värst. Lukten är olidlig. För att inte tala om dagen efter, när resterna kommer ut. Jag kan erkänna att jag faktiskt aldrig smakat på den så kallade delikatessen och inget i hela världen skulle få mig att så göra. Jag anser att den mat jag ska äta, ska lukta gott och fräscht. Punkt slut.

Men alla surströmmingsälskare har tur med vädret i år. De flesta kan nog sitta utomhus och njuta av sina sura strömmingar :). Solen har behagat visa sig allt mer, vilket jag tackar för.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:50 FM | Google

Bloggtreklöver 77

En annan sida

Tankar i tomma intet

Tjejblog

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:34 FM | Google

17 augusti 2005

.xxx

Den där Bush ska ha fingrarna i varje syltburk verkar det som.

Bush-administrationen bromsar toppdomän för porr. I juni gav Icann klartecken till en ny toppdomän för porrsajter, xxx. Frågan har drivits i fem år och tanken är att det ska bli lättare för den som vill undvika nätporren och att porren även ska bli lättare att kontrollera.

Jag tycker själv att det vore behändigt om porr samlades under en domän .xxx. Jag förstår inte oron över att friheten på Internet skulle hindras av detta? Jag tycker mer att det är en mänsklig rättighet att slippa få porr i nyllet när jag surfar och klickar på en till synes oskyldig länk. Nej, förpassa alla porrsajter till .xxx och förbjud ALLT pornografiskt material på andra domäner än .xxx. Då snackar vi valfrihet, för Internetanvändaren.

Jag tycker att siffrorna att 10 procent av trafiken på internet och cirka 25 procent av alla sökningar som görs i sökmotorerna är relaterade till sajter med porrliknande innehåll låter lite underskattade. Kikar jag i mina loggfiler så är det många sökningar på tuttar, bröst, fitta och vete sjutton vad som föranlett dem ett besök på bloggen. Ett besök som förmodligen gjort den som letat efter lite upphetsande material tämligen besviken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:25 EM | Google

16 augusti 2005

Grattis! Du har vunnit en resa!

Telefonen ringde i går. Jag svarade. En kvinnlig röst meddelade mig att jag hade vunnit en resa......där lade jag på luren. Egentligen borde jag kanske lyssnat färdigt på vad den kvinnliga rösten genererad av en talmaskin hade att säga mig. Men varför ödsla tid på det? Jag vet ju att det enda de vill är att mjölka ur enfaldiga och lättlurade personers deras kontonummer. Tyvärr lyckas de i vissa fall. Därför tror jag att detta är ett ofog som kommer att eskalera. Se på spammen, som de flesta raderar, men tillräckligt många nappar på så att det i slutändan blir lukrativt för spammarna och därmed kommer det ofoget att stadigt öka.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:02 EM | Google

Ingen ska behöva känna sig rädd

Vågar du gå ut när det är mörkt? Med tanke på att vi bor i ett land där det ofta är mörkt på kvällarna är det skrämmande siffror nedan.

Mer än var fjärde kvinna, 27 procent, är ofta eller ibland rädd för att vistas ute i sitt eget bostadsområde när det är mörkt.

Enligt morgonnyheterna var motsvarande siffra hos män bara 6 procent.

Människor som bodde i lite finare kvarter var inte alls lika rädda för att vistas ute i sitt bostadsområde när det var mörkt. Det gäller nog även ute på landet. Med tanke på hur mycket jag vistades ute i mörkret när jag hade hundar, försedd med enbart pannlampa, var jag aldrig var rädd.

Ett förslag vore att, trots att det skulle öka energianvändandet, ordna starkare styrka i lamporna och öka antalet utomhusbelysningar, samt göra gångvägar som är mer öppna, bort med skymmande buskage och trånga passager.

Jag misstänker att kvinnors rädsla går säkert att koppla samman med en stadig ökning av utomhusvåldtäkter. Även om de nu sker oftast på sommaren, då det är någorlunda ljust även på kvällarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:36 FM | Google

15 augusti 2005

Var tredje kvinna vill skiljas

Jag brukar vara lite skeptisk mot enkätundersökningar som sker via webben. Men denna verkar vara ganska trovärdig. Ja, jag vet att Aftonbladet inte anses som politiskt korrekt att hänvisa till :-), enligt en del. Men allt som står i Aftonbladet och Expressen är inte osant eller sant. Det är bara upp till en och var att själv försöka avgöra rimligheten och sanningshalten i det som publicerats och sålla bäst det går.

1 av 3 kvinnor: Vi vill skilja oss.

Av 20.500 som kvinnor har svarat angav 36 procent att de skulle skilja sig om de var rikare. Med rikare antar jag menas ekonomiskt oberoende. Jag tror inte det handlar om att bli multimiljonärer, utan bara en längtan att kunna skaffa en egen lägenhet och kunna försörja sig på sin lön. BTW - att hitta en lägenhet är inte heller det lättaste i tätortskommunerna.

Det är tråkigt, om detta stämmer. Det innebär att många lever kvar i äktenskap, som de egentligen skulle vilja bryta upp ifrån. Det är skrämmande. Jag vill inte tro att det är sant, men någonting säger mig att siffrorna ligger sanningen ganska nära.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:35 EM | Google

Framtidens melodi?

Saxat ur en mailinglista:
Beställ inte en pizza här.
Är detta något som vi kommer att se i framtiden?
Samkörning av personliga uppgifter i olika sammanhang?

Saxat ur en annan mailinglista:
Nu slipper du anstränga dig.
Varför gå när hjälpmedel finns?
Har tydligen setts numera även i Sverige.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:47 FM | Google

14 augusti 2005

Höjdhoppningen börjar snart

Jag har gjort som fiskaren i dag.
Bara funnits i nuet. Inget att skriva om direkt :).
Men kvällens höjdpunkt blir höjdhoppningen.

Update:
Vilken antiklimax. Vilken flop.
Det blev ingen höjdpunkt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:06 EM | Google

13 augusti 2005

En storrökares utfläkta lungor på cigarettpaketet

Skärmdumpat från SvD.

Skräckpropaganda

Varningstexterna på cigarettpaketen ska kanske utökas med skräckbilder som ovan. Ja, varför inte visa en storrökares lungor utfläkta på obduktionsbordet? Det är bra om det avskräcker, statistiken visar att det tydligen påverkar unga människor. För en gammal storrökare som jag ser jag inte ens varningstexterna och skulle inte heller se eventuella bilder. Det kallas selektivt seende :).

När Folkhälsoinstitutet nu ska inleda en utredning om bilder på de svenska cigarettaskarna kanske de bör fundera på om inte liknande bilder på skrumplever, andra skador och familjevåld som alkoholen orsakar ska tryckas på alkoholprodukternas etiketter.

Av alkohol kommer det mycket elände, där spriten går in – går vettet ut. En sak kan jag ju säga att jag har aldrig hört talas om att någon nikotinist har försökt bortförklara en misshandel med att han rökt eller snusat för mycket och inte minns vad som skett, men däremot så skylls det ofta på att minnet fallerat på grund av för stort alkoholintag.

Jag väntar med spänning på avskräckande bilder på vin, öl och spritproduker. Är det inte bara omtanke om människors hälsa utan en vilja att dra ned på kostnader, exempelvis inom sjukvården, borde alkoholen vara minst lika viktig att varna för på ett effektivt sätt, eftersom den lär stå för mer kostnader.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:09 FM | Google

Guldarmbandet. Vart tog det vägen?

Guldarmband

Olyckan i maj som renderade i bortklippta vigselringar innebar även att jag blev av med mitt guldarmband. Vilket jag upptäckte först i går. Snacka om att inte vara direkt alert, ha sen reaktionstid :-) eller snarare sagt inte att ha observerat att ett smycke saknas, bara för att det har "alltid" suttit där på högerarmen och vanan av att alltid haft det där är antagligen förklaringen till att jag inte har saknat det. Förrän nu. Underligt. Nu var det bara värt drygt tusen kronor, men nu när jag blivit varse om att det är borta saknar jag det. Det hade mer ett affektionsvärde för mig. Undra vart det hamnade. På sjukhuset? Där jag föll? Ligger det gömt och bortglömt, ensamt och övergivet? Eller är det någon annan som bär det nu? Det lär bli en gåta jag kanske aldrig får svar på.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:52 FM | Google

12 augusti 2005

Den nöjda fiskaren.

Kanske lite att fundera över?
Nu när semestrarna snart är slut.

// Annica Tiger
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Saxat ur ett mail jag fick häromdagen.

Den nöjda fiskaren.

En fiskare hade avslutat sitt arbete för dagen och satt intill sin båt på stranden. En rik affärsman passerade och upprördes över att se fiskaren lata sig på stranden och titta på solnedgången.

- Varför är du inte ute och fiskar, frågade affärsmannen.

- Därför att jag har fångat tillräckligt med fisk idag. Nu sitter jag här och tar det lugnt och njuter av eftermiddagssolen, svarade fiskaren.

- Varför fångar du inte mer fisk när du har tid över, sa affärsmannen.

- Vad skulle jag göra med den fisken, undrade fiskaren.

- Du kan sälja den och tjäna mer pengar, blev svaret. Med pengarna kan du köpa en motor till din båt. Sedan kan du åka längre ut på havet och fiska på djupare vatten, fånga mer fisk och köpa nylonnät. Det kan ge dig ännu mer fisk och ännu mer pengar. Snart kommer du att ha tillräckligt med pengar för att köpa en båt till. Sen kan du bygga upp en hel fiskeflotta, sälja den och tjäna massor med pengar.

- Vad ska jag göra sen, frågade fiskaren.

- Sen kan du varva ner, ta det lugnt och njuta av livet, sa affärsmannen.

- Det är ju precis vad jag gör.

Annica Tiger 5:33 EM | Google

Dina gamla glasögon kan få andra att se bättre

Vi lever i ett slit- och slängsamhälle.
Släng inte dina gamla glasögon.
De kan faktiskt komma andra till nytta.

Jag var ute och surfade och letade efter info om glaskupor på tak. Jag hamnade på en hemsida där jag förvisso hittade info om glaskupor, men jag surfade runt lite och hittade även info om hur gamla glasögon återfinner nya ägare. Har du några gamla glasögon liggande och samlar damm i byrålådorna? Låt dem komma till nytta istället.

Hur skulle det vara om jag inte såg någonting alls på håll eller väldigt suddigt på nära håll? Ingen katastrof, jag skulle givetvis gå till en optiker, göra en synundersökning, beställa ett par nya glasögon, betala och sedan hämta ut glasögonen när de var klara. En helt ny värld skulle öppna sig. Men alla är inte detta förunnat.

Men detta kan numera även hemlösa på uppleva tack vare några unga tjejers engagemang. Visst kan det tyckas att socialen ska stå för fiolerna, men det är alldeles för många moment att gå igenom innan de skulle få sina glasögon, om de ens skulle komma så långt. Nu kommer optikern ut till dem istället och allt sker på en och samma gång.

Vision.nu är en ideell, religiöst och politiskt obunden förening utan vinstintressen. Deras målsättning är att ge en ökad livskvalitet åt hemlösa. De besöker olika härbärgen där hemlösa får en synundersökning och glasögon med närliggande styrka. Även en hemlös kan numera få uppleva hur en helt ny värld öppnar sig för dem. Att kunna se ordentligt är viktigt för alla.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:24 FM | Google

11 augusti 2005

Väderkartan ser inte ut som jag vill

Nu vill jag se lite gula solar på väderkartan.
Grått, grått och grått. Regn, regn och regn.
VM-deltagarna i Helsingfors har det inte ett dugg bättre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:37 EM | Google

Sju miljoner riskerar att svälta ihjäl i Västafrika

Alla pengar som läggs ned på rymdforskning, rymdfärjor och obemannade farkoster som sänds ut för att landa på eller bara fotografera planeter, i det till synes oändliga universum som vår planet befinner sig i, är min mening bortkastade pengar. Vad har vi för nytta av att några Michelinliknande gubbar har promenerat på månen eller alla försök att tyda data om andra planeter, hurvida det finns syre, vatten eller vad det nu är de söker efter?

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av science fiction, därav min oförståelse? Jag kan inte ta till mig att universum säges vara oändligt. Vad spelar det för roll egentligen? Vi lever på vår planet, men kan inte ens sköta om den ordentligt.

Vore det inte vore bättre att lägga alla pengar på att försöka få lite ordning och reda på vår egen planet först. Kontrasterna mellan I-länder och U-länder (speciellt Afrika) är fortfarande alldeles för stora, men jag misstänker att det finns ett incitament att behålla den världsordningen, som delvis sker via handelshinder, importstopp och subventioner.

Tänk om alla i utvecklingsländerna skulle skaffa det som flertalet i I-länderna har, där de flesta hushåll har en bil, ett uppvärmt hus eller air-condition? Tänk om fler och fler energikrävande industrier skulle etableras i U-länderna? Jordens resurser skulle inte räcka till, för de som har vill inte dela med sig.

Vår planet är under hård press. Miljöförstöring. Växthuseffekten. Massförstörelsevapen. Smutsiga bomber. Kärnvapen. Klimatförändringar. Vart det hela kommer att leda till lär kommande generationer få känna på och då kanske det är alldeles för sent för att göra något åt det hela. Visst har jorden genomgått faser av förändringar, men ingen som orsakats av mänsklig hand och därför tror jag att balansen redan är rubbad och oundviklig.

Kanske är vår planet snart lika torr och dammig som månen? Kanske kommer katastrof efter katastrof som ett pärlband? Jordbävningar runt om hela världen som kommer att innebära att yttre delar av planeten sugs in i den glödande inre magman? Eller mindre dramatiska händelser, men ändå förödande för allt levande på jordklotet på sikt?

Varför är inte USA, om de nu utsett sig själva till att vara ett världsherravälde, mer intresserad av att försöka se till att utvecklingen i Afrika går i demokratisk riktning och utrota världssvälten? Hur många diktatorer har det inte funnits där och finns fortfarande? En del grymmare än vad Saddam ens kommit i närheten av under sin storhetstid. Inbördeskrig. Människor som lever i svält och nöd.

Sju miljoner människor riskerar att dö av svält i Västafrika. Det är ungefär som om hela Sverige skulle försvinna, alla skulle dö på grund av undernäring. Svår torka och gräshoppssvärmar som ätit upp de magra skördarna är en av orsakerna till denna situation, samt att omvärlden inte reagerat och agerat i tid.

Är det acceptabelt med en barnadödlighet på cirka tjugo procent, ett av fem barn avlider innan de ens hunnit växa upp? För att inte tala om HIV- och AIDS-problematiken, där många tror att avhållsamhet är medlet för att hindra spridningen.

Vad gör FN?
Vad gör EU?
Vad gör AU?

Vad gör du?
Skänk pengar till Röda Korset eller Rädda Barnen.
Inte för att det löser världsproblemen,
men du kanske kan rädda livet på ett barn,
som riskerar att svälta ihjäl,
om inte hjälpen når fram i tid.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:03 EM | Google

10 augusti 2005

Kommentarstrul

Har surfat runt lite och läst bloggar, jag har försökt att kommentera i två stycken, bägge hostas av www.webblogg.se. Det funkar inte så bra. Det funkar inte alls.

Error Occurred While Processing Request
Element USER is undefined in a Java object of type class [Ljava.lang.String; referenced as

The error occurred in /var/www/blogsoft/htdocs/cfc/Page.cfc: line 290
Called from /var/www/blogsoft/htdocs/cfc/Blog.cfc: line 907
Called from /var/www/blogsoft/htdocs/cfc/Publish.cfc: line 25
Called from /var/www/blogsoft/htdocs/savecomment.bd: line 45

plus hundra rader till av felmeddelanden.

Det måste vara frustrerande att ha en blogg på en tjänst som bara lägger av att fungera hux flux. Tråkigt för läsarna också som inte kan kommentera inläggen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:20 EM | Google

Military men are just dumb stupid animals to be used as pawns in foreign policy.

– Military men are just dumb stupid animals to be used as pawns in foreign policy.
Henry Kissinger

Med tanke på det jag skrev i går.
Urlar saxat ur en mailinglista.
Läs själva och bedöm....

http://www.sfbayview.com/081804/Depleteduranium081804.shtml
http://www.americanfreepress.net/html/cancer_epidemic_.html
http://www.mindfully.org/Nucs/2004/DU-Dirty-Bombs18aug04.htm
http://www.thepowerhour.com/articles/du_effects.htm

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:00 EM | Google

Levande föda

Jag såg ett inslag i Gommorron Sverige om den nya mattrenden "Living food". Denna trend, så som så många andra kommer från USA, och jag misstänker att det finns en hel del ekonomiska krafter bakom dessa trender.

Levande föda innebär att inget man äter får upphettas över 50 grader, om så sker förstörs nyttiga enzymer enligt denna diets förespråkare. Mycket groddar och grönsaker med andra ord.

Montignac-metoden, vars upphovsman är Michel Montignac och hans böcker har sålts i 15 miljoner exemplar. Vad den går ut på? Lite GI-tänkande, samt att vissa livsmedel ej får kombineras.

Atkinsmetoden, som nu börjar dala i popularitet, har gett upphovsmannen och andra tillverkare av Atkinsprodukter en hel del klirr i kassan. Jag hittade en artikel med den slående rubriken "Atkins tvingas banta budgeten" :).

Stenåldersdieten har jag bara hört talas om, men den innebär att man förutsätts äta likt hur människor åt under stenåldern. I boken "Stenålderskost" berättar Dr Loren Cordain vad man åt på stenåldern, animaliska produkter, grönsaker, frukt och nötter.

GI-dieten går ut på att undvika snabba och kraftiga höjningar och sänkningar av blodsockernivån. Allt för att minska risken för att blodsockret åker upp och ned som en jo-jo i kroppen. Socker är helt bannlyst och vita matvaror, som ris, spagetti och vitt bröd.

För några veckor sedan läste jag om tre-timmarsdieten. Ät något var tredje timme, oavsett vad det är, allt för att hålla förbränningen igång.

Själv tror jag på den enkla och gamla beprövade tallriksmodellen, i kombination med mellanmål.

Det finns en hel uppsjö med
andra mattrender och bantningskurer.
Var och en blir salig på sin tro.
Synd bara att somliga blir rika på andras tro.
Men marknadskrafterna ni vet....

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:07 FM | Google

9 augusti 2005

Förbjud USA att ha kärnvapen

Jag lyssnade med ena örat på nyhetssändningen på TV i morse. Borgmästaren i Nagasaki vill ha ett totalt kärnvapensförbud. Jag kan inte annat än hålla med honom.

Tanken slog mig varför är det helt okey att USA, Ryssland, Frankrike, Storbritannien och Kina har kärnvapen, men inte att andra länder har det eller planerar att skaffa kärnvapen? Israel, Indien och Pakistan har kärnvapen, Nordkorea påstår sig ha det och Iran anklagas för att de försöker utveckla kärnvapen. Då heter det att kärnvapnen kommit i "orätta händer". Vem eller vilka avgör det?

Med tanke på att USA är den enda av de fem länderna som faktiskt använt kärnvapen i krig borde det vara USA som borde förbjudas att inneha kärnvapen, tillsammans med alla andra länder världen runt. Är det inte dags att avskaffa kärnvapnen nu? Det räcker inte att antalet stridspetsar halverats.

Det är lite som barnen i sandlådan, något det ena barnet har är absolut något det andra barnet vill åt - en mekanism som säkert många föräldrar känner igen. Ibland går det överstyr. Ett bråk i barnens sandlådan riskerar inte att utplåna världen. Men ett bråk i sandlådan, där de som har och inte har kärnvapen leker, kan rendera till något som påverkar oss alla, för all framtid.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:25 FM | Google

8 augusti 2005

Bloggportalen

Jag har lagt in en länk till Bloggportalen i högermenyn. Den ser fräsch och intressant ut, med artiklar och intervjuer. Jag blev positivt överraskad. Listan A-Ö är väl kanske lite 1998-stuk på, men jag misstänker att det kanske inte finns så mycket tekniska resurser bakom portalen. Om de resurserna kunde adderas, typ ping, chat och forum vore succén given.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:44 FM | Google

7 augusti 2005

Solen har varit njugg i år

Solen tittar fram mellan träden.
Det glädjer mig.

Dess vilja att visa sig denna sommar har dock varit njugg. Jag upplever det som om vi inte har haft någon sommar och att det antagligen inte lär bli någon heller. Jag har hela dagen gått omkring med en stor, värmande och bylsig tröja. Det brukar jag normalt inte göra i augusti. Mina tankar far till de som campar i tält. Hur kul kan det vara nu? Det har regnat 35 mm det senaste dygnet. Hur mycket det har regnat totalt i sommar har jag tappat räkningen på. För min egen del påverkas mitt humör av att solen skiner med sin frånvaro. Jag antar att det gäller flertalet andra också. Vi behöver sol på sommaren. Denna sommar har varit alldeles för kort. En och en halv vecka strax efter midsommar, det känns som det har varit sommaren i år. Men det kan ju bli fint andra halvan av augusti, men jag har gett upp. Jag förväntar mig noll och intet.

Update:
Bara en kvart efter att solen behagat visa sig så började det spöregna och nu åskar det igen. Verkligen ombytligt väder, minst sagt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:38 EM | Google

The modde way

Springmask, löss, svinkoppor, streptokocker och magsjuka bryr sig nog inte om varken Linda eller Fredde. De lär frodas oavsett om det är en borgelig eller en sosseregering. Jag har alltid förundrat mig över att vilket dåligt språk vissa krönikörer har, än mer hur de argumenterar i sina alster och framförallt att de får betalt för det. ;)

Sänk skatterna så blir allting bra?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:51 FM | Google

6 augusti 2005

Bloggtreklöver 76

Schmut

Zibbo - Alltid en dag

Vargklo

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:43 EM | Google

5 augusti 2005

Programmerare eller massmördare?

Man ska inte döma människors efter deras utseende.
Kan du skilja på en programmerare eller en massmördare,
efter att bara kikat på ett fotografi?
Hur många poäng får du?
Jag fick 8 rätt av 10.
Testa själv :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:56 EM | Google

Lappen åter tack!

Tror de att vi passagerare tänker sno deras inplastade lappar? Numera blir jag bara irriterad. Jag tycker att de själva borde förstå att det har gått inflation i tiggeri via lappar på pendeltågen.

Jag har noterat att Karlbergs station verkar vara en "central", för vad jag förstår en organiserad verksamhet. Där går det att byta pendeltåg utan att passera spärrar och jag har ett par gånger sett en man dirigera ett helt gäng, de gick på två och två på olika tåg.

Bondfångeri

På vägen in till stan fick jag denna lapp ovan lagd på sätet bredvid mig. Den dam som lämnade denna lapp på sätet bredvid mig var välklädd. Jag är ingen expert på mode, men jag kunde se att kläderna inte var inköpta på Coop Forum i alla fall. Jag kände mig som en trashank, jämfört med henne.

Tiggeri på pendeltåg

På vägen hem var det en ung tjej som lade lappen ovan på sätet mittemot mig.

Nej, jag gav ingen av dem ett öre. Jag har tröttnat på dessa tiggare. Jag tror inte en sekund på att vad som står på deras så väl inplastade lappar är sant. Jag misstänker även att partnern, som ofta följer med, kollar dem som enfaldigt tar fram plånboken eller börsen och ger tiggaren pengar. Risken finns att de som bidragit med pengar kan råka ut för ficktjuvar som tack.

Dessutom, en dag för några månader sedan, hade samma dam två versioner, jag fick se bägge – den ena på resan in till stan och den andra några timmar senare på hemresan. Hur trovärdigt är det på en skala från noll till tio?

Är jag elak?
Saknar jag empati?
Nej, det tycker jag inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:35 EM | Google

4 augusti 2005

Centrum FÖR rasism

Så tokigt det kan bli.
Centrum för rasim?
En freudiansk felskrivning eller bara slarv? :)

Stavfel

En url till denna bild länkades det till på en mailinglista. Bilden var så rolig så jag mailade personen som tagit bilden via sin mobilkamera och frågade om jag fick använda den här på bloggen. Det var okey och fotografen är Fabian Norlin.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:22 EM | Google

Bloggtreklöver 75

Skratta åt dig själv och din värld - det gör dig fri!

Wennbergs blogg

Det personliga är politiskt

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:46 EM | Google

Army punishes soldier for blog posts

En soldat i Irak som bloggade fick böter
och degraderades för texter på sin blog.
Kan vara en tankeväckande artikel kanske?
Undvik att skriv alltför detaljerat om jobbet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:37 FM | Google

Ålderstest

Din "verkliga" ålder är 65.2. Yisses amalia.
Uppmuntrande test.
Tur att jag mentalt känner mig yngre än så :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:20 FM | Google

3 augusti 2005

Bloggtreklöver 74

Bakom mitt tangentbord...

Dilona Fat Bitch On a Diet

axboms blogg

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:15 EM | Google

Hur ska man ta en smal kvinna under Kjolen

Nu är han igång igen, x antal liknande skickade inom en kort tidsrymd. Telia abuse har inte ens hört av sig. De kanske tycker att det är ett normalt beteende? Vad vet jag?

Frågan är om det verkligen är okey att skicka iväg mail som nedan? Jag tycker inte det. Jag tycker det verkar vara en sjuk person och upplever det som ett slags ofredande.

Detta skrev jag i oktober 2004 om samma filur.

// Annica Tiger

Below is the result of your feedback form. It was submitted by
() on Wednesday, August 3, 2005 at 13:34:29
-----------------------------------------
url: http://

content: Hej

Hur ska man knulla en smal kvinna ?

Hur ska man få en smal kvinna att klär sig i mörká strumpyxor vit bluss och kjol ?

Hur ska man pussa en smal kvinna på munnen och handen ?

Hur ska man ta en smal kvinna på tutarna och suga dom ?

Hur ska man bina en smal kvinna ?

Hur ska man ligga med en sexig smal kvinna ?

Hur saka man ta en smal kvinna bakoefrån när man bundit henne händer på ryggen ?

Hur ska man binda henne händer på ryggen och fötter ?

Hur ska man ta en smal kvinna under Kjolen ?

hur ska man få en smal kvinna att gå ut med mannen ?

-----------------------------------------

REMOTE_ADDR: 213.67.201.xxx
HTTP_USER_AGENT: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Annica Tiger 2:11 EM | Google

Brottsoffer? Välj rätt försäkringsbolag!

Intressant artikel i DN i dag.
Med tanke på tidigare diskussioner...

När ett brottsoffer fått rätt till skadestånd i domstol är i själva verket ingenting klart. Många får aldrig några pengar. Andra får betydligt lägre summor.

Att gärningsmannen sällan kan betala det utdömda skadeståndet misstänker jag är vanligt och då ska brottsoffrets hemförsäkring träda in, om nu han eller hon har en dito.

Intressant var det faktum att försäkringsbolagen inte alltid betalar ut det belopp domslutet har fastställt, samt att spannet mellan ersättningar varierar så stort från bolag till bolag. Än mer underligt är att nästa instans Brottsoffermyndigheten inte alltid betalar ut hela beloppet.

Vad är då vitsen med att domstolen fastslår en summa? Försäkringsbolagen lämpar över mer och mer till Brottsoffermyndigheten, som ofta inte heller betalar ut enligt domstolens beslut.

Om försäkringsbolaget inte betalar alls, eller betalar ett lågt belopp, kan brottsoffret ansöka om ersättning hos Brottsoffermyndigheten. Den gör också en egen bedömning som inte behöver följa domstolens.

Snurrigt. Tokigt. Galet.
Ett brottsoffer utsätts för ett brott,
men måste tydligen verkligen lägga manken
till för att få ut det utdömda skadeståndet.
Vilket kanske inte utbetalas ens.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:29 EM | Google

Tur att jag inte är vänsterhänt

Min vänsterhand är fortfarande deformerad. Knogarna är krokiga och två gånger större än på höger hand. Efter olyckan 22 maj tycker jag att det borde ha hänt mer. Jag ska till arbetsterapeuten senare i dag och jag får väl höra vad hon har att säga. En sak är säker, vänsterhanden är tämligen obrukbar till det mesta just nu. Tänk om det förblir så?

Fast när jag tänker efter.
Det finns så många som har det mycket värre.
Jag har en fullt brukbar högerhand.

Glaset är halvfullt, inte halvtomt.

BTW - igår fick jag ett telefonsamtal som först gjorde mig stum, sedan förvirrad och lite småchockad. Men sedan när jag tagit in fakta så blev jag både glad och rörd. Berörd över att det finns människor som är genuint goda och fyllda med empati. Tack!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:08 FM | Google

2 augusti 2005

Knytnävsvals

Provocerade

Skärmdump från Aftonbladet

Vad anser du provocerande?
Hur agerar du om du blir provocerad?

Förhoppningsvis inte på det sätt
som kvinnan på bilden råkat ut för.

Att bli provocerad är inte kul, men det bör kanske inte gå så långt att den som blir utsatt för det nästan slår ihjäl den person som provocerat fram aggressiviteten som måste ha väckts i detta fall, eftersom så grovt våld använts. Det är inte normalt.

Jag tycker att det skulle vara mer konstruktivt om mannen hade tagit stereon, kastat den i golvet så den blivit obrukbar, eller räknat till tio och tagit sig en promenad i friska luften för att lugna ned sig lite. En annan variant vore ju att checka in på ett hotell eller slafa över hos en kompis.

Men det jag egentligen tänkte skriva om var att jämställdhetsminister Jens Orback vill satsa på vård för kvinnomisshandlare. Han föreslår att en mansklinik startas vid det nationella kunskapscentrum mot kvinnomisshandel som planeras i Uppsala. I Norge har de fått resultat, återfallsfrekvensen bland män som får vård är betydligt lägre än bland dem som inte får behandling.

En klinik? Det räcker inte. Jag tycker att varje kommun ska ha en kvinnojour och en mansjour. Där ska det finnas både vanliga empatiska medmänniskor och professionella terapeuter och psykologer. De som döms till misshandel av sin partner ska under strafftiden och efteråt kunna få hjälp att ändra sitt beteende, medelst tvång om så behövs. De som själva känner att de behöver hjälp ska kunna få det. Sociala myndigheter och andra instanser ska kunna remittera personer dit. Det är inte okey att slå, även om många säger sig blivit provocerad till att ta till knytnävarna. Våld är ingen lösning. Det finns mer konstruktiva sätt att hantera sina aggressioner. Den som kan få den insikten får, med all sannolikhet, ett lyckligare liv och framförallt dess partner.

Den som avtjänat ett straff för misshandel och släpps ut utan att fått vård lär återfalla i sitt beteende ganska snart, antingen med den som misshandlades eller med en ny partner; som lär löpa stor risk att bli utsatt för samma sak som personens tidigare partner drabbats av. Den som får vård och insikt kanske kan ändra på sig, så att mönstret bryts så att inte återfall sker, att knytnävsvalsen dansas igen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:46 EM | Google

1 augusti 2005

Bloggtreklöver 73

Sara funderar

Today's...

Gylf

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:31 EM | Google

Hur värderas ett lidande?

Jag läste Saras tankar om den unga flicka som tvingades se på när hennes mamma misshandlades och dränktes i ett badkar och sedan våldtogs flera gånger av sin mammas mördare. Hovrätten sänkte skadeståndet som tingsrätten fastställt, från 610 850 kronor till 510 850.

Hon led inte nog. Hur värderas ett lidande?

Människor som suttit oskyldiga i fängelse får miljonbelopp i skadestånd.

Saxat ur SvD.

- Att jämföra brottsofferskadestånd med ersättningar till frigivna oskyldigt dömda eller häktade går inte.

– Det är två olika saker. Ersättningarna till oskyldigt dömda är inga skadestånd, utan just ersättningar. De täcker andra saker, som till exempel förlorad arbetsinkomst.

Visst, att sitta i fängelse i åtta år oskyldigt dömd måste vara ett helvete. Hur värderar man det? I alla fall bra mycket högre än ett brottsoffers lidande. Att det helvetet renderar till ersättning för förlorad arbetsinkomst och många fler miljoner i skadestånd är helt okey. Men varför ska ett brottsoffers skadestånd vara så låga?

Men den här lilla flickan, som enligt hovrätten inte led nog, lär lida av sviterna i resten av sitt liv. Så stora ärr i själen kommer aldrig att kunna läkas helt. Men detta livslånga lidande värderas bara till 510850 kronor. Jag tycker att det är för litet, på tok för litet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:12 FM | Google

Show her who is boss

Ett litet malplacerat spam riktat till en kvinna. Men denna gång skummade jag igenom det bara för att det i Subject stod "Show her who is boss" och det gjorde mig nyfiken. Vilket antagligen var meningen. :)

I have always worried about the size of my penis. When I have sex, even though she says that the sex is good, I know that what she really wants is an extra inch!

Vad skulle en extra inch ha för betydelse? Jag tycker detta spelar på myten om att ju större, desto bättre. En seglivad myt, som jag som kvinna, tror att många män får eller har dåligt självförtroende om eventuell längd eller bredd. Är den för liten? För smal? Det utnyttjas av sådana här skumraskföretag och försäljningen av diverse produkter som lovar guld och gröna skogar, bildligt talat.

3 months ago I found The Xxxxxx. I just put it on whilst I'm driving the car and when I'm sleeping. It stays hidden under my clothes and it is really surprisingly comfortable and soft.

Låter obehagligt. Själva produkten ser ut som ett tortyrredskap, jag hittade en bild efter lite googlande. Inget som ser skönt ut att ha fastmonterat minst 12 timmar om dagen.

I could tell that my penis was getting longer and heavier, but I thought that when I took it back off I would shrink back to original size. I was really surprised! I have been 4.5" long since adolescence When I took off The Xxxxxx I was measuring 6.5" After not wearing the xxxxxxx for a week, I am still 6" long! The lengthening is permanent!

En inch är, efter lite googlande, 25,4 mm, det vill säga 2.5 centimeter. Enligt spammet skulle produkten de försökter saluföra kunna göra en penis sex centimeter längre. Skulle inte tro det. Jag läste lite om detta på en sida som handlade om att operera och förlänga sin penis. Där framgår att en operation bara ger synligt resultat i slakt tillstånd och inte påverkar längden i erigerat tillstånd.

I could not believe the results of this device. I am back to wearing it again and I'm still getting larger! My girlfriend says it is the best product I've ever bought, and she ALWAYS reminds me to put it on if I forget!

Byt flickvän skulle jag vilja säga. Men det är inte det som det handlar om. Det är ytterligare en försök att utnyttja eller väcka mäns dåliga självförtroende angående en viss kroppsdel.

Take a peek... We know it works. There's a total guarantee with it, too. If you are not completely satisfied with your length gain and comfort you get your money back. Every penny. No-one sends them back! The Xxxxxx correct the curve of the penis too, straightening out sharp bends as new cells grow!

Total garanti? Pengar tillbaka?
Skulle inte tro det.
Hur många män har en sådan inköpt
manick som ligger och dammar i garderoben?

Jag hittade en svensk hemsida som beskriver denna produkt, som kostar mellan 2.295 för enklaste kittet och 5.245 för lyxvarianten, med diverse tillbehör. Men där står det att garantin bara gäller vid defekter i material och fabriksarbete och inte om önskat resultat inte erhålles.

Men för att komma fram till valet av Subjet i spammet. Show her who is boss! Vad har det med längden att göra? Det går att fundera lite på. Nu tänker jag inte ha någon utläggning om maktstrukturer och andra teser ur ett feministiskt perspektiv - det behövs inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:16 FM | Google