« april 2005 | Startsidan | juni 2005 »

31 maj 2005

Fucking djävla KS

Jag hade tänkt återknyta till det jag skrev i morse "Bloggade - fick sparken", men det får jag ta en annan dag.

Just nu är jag så arg att jag nästan kokar över. Jag är i alla fall av med den där stora skenan på vänster hand och har nu ungefär sex veckors träning för att få lång- och ringfingret tillbaka till defaultläge, med hjälp av en arbetsterapeut. Just nu ska jag inte gå ut och lyfta på handen :), för långfingret har fastnat i ett "fuck you-läge". Kan kanske missuppfattas :). Nu känner jag smärta i de skadade fingrarna, när de låg still i skenan kändes inget. Jag inser att de närmsta veckorna blir tuffa. Men det som inte dödar en, härdar en – eller hur det nu var.

Men det jag är heligt förbannad på är att jag har gått omkring med en fraktur på strålbenet i snart tio dagar bara för att KS missade den helt. Jag har haft så ont i höger hand att jag inte kunnat tända en cigarett, använda bilens växelspak eller ens vrida låsvredet på ytterdörren. Men när sjukhuset sa att handen var okey (trots att den hade kunnat tävla med vilken blågul flagga som helst) så trodde i alla fall jag på det. Läkarna kan lite mer om handskador och frakturer än jag. Trodde jag i alla fall.

Min lösning för att lindra smärtan var att linda handen och armen, så hårt jag bara vågade. Det var det enda sättet som gjorde att smärtan lindrades. Stukning tänkte jag, dum som man är. Det går över.

Distriktsläkaren undersökte min högerhand i dag och hon sände mig direkt till akutröntgen på Jakobsbergs sjukhus. Där träffade jag förövrigt en person som jag blev jätteglad att se och få krama om. Jag har funderat mycket och ofta på henne, men inte vågat ringa. Sån är jag. Jag ogillar att prata i telefon och addera lite blygsel till det så blir det en dålig kombination.

För att återgå till högerhandens strålben som har en tio-dagars gammal fraktur, som i princip har börjat läka ihop, lite snett - men ändå. Så nu sitter jag här med en av läkaren väl bandagerad högerhand och är sjukskriven till den 21/6, då jag ska på återbesök.

Men tänk hur mycket smärta jag skulle ha sluppit dessa dagar om KS sett frakturen och lagt en skena eller gipsat på en gång.

Nu kom skärmtangentbordet väl till pass!
Lång drapa - lättare att skriva med det,
men jag är arg och framförallt besviken.
Men det kanske en och annan kan förstå?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:45 EM | Google

Bloggade - fick sparken

Jag är en notisläsare och
små notiser gör mig ofta nyfiken.
Jag läste denna lilla notis i AB.

Alla ska ju blogga nu för tiden. Men det kan straffa sig. Elaine Liner, lärare på en skola i Dallas, skrev målande beskrivningar av sina elever i sin nätdagbok. Nu har hon fått sparken.

Under pseudonymen Spökläraren skrev hon bland annat "på den här skolan verkar varenda unge gå på tung medicinering". Hon kallade också eleverna "knappt läskunniga".

När hennes identitet avslöjades sades hon upp från sin tjänst. Blogg är en dagbok på nätet, öppen för alla att läsa.
Houston Chronicler-Aftonbladet

Jag blev nyfiken och sökte vidare på nätet och fann att notisen hade nog kunnat bli en hel artikel. Visst – hon fick sparken. Men läs gärna dessa två artiklar nedan (engelska).

The Phantom Professor says it was an outlet and could be a movie.
Since her story broke, Liner said several agents have called and she is actively working to sell her story. "I heard the two words every writer waits a lifetime to hear," she said. "Movie deal."
The Phantom Professor
Many students who are Liner fans say that they love the blog. Brooke Beals, a senior, says that the first time she read Phantom Professor, it was a little uncomfortable. "She tells the brutal truth, and I had a lot of emotions," Beals said. "But she’s a writer and that’s what she does and it should be supported." Added Beals: "Everything in there is true."

Jag tror inte att läraren hänger läpp för att hon fått sparken. Hon verkar ha stöd av många elever, dessutom kan hon ge ut bloggen som bok eller varför inte som ett manus för en film?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:28 FM | Google

30 maj 2005

Nygammal hoax

Den här gamla kedjebrevet trodde jag var dött och begravet sedan länge. Nejdå! Jag har fått flera mail i veckan nu. Please, please - sänd inte vidare om du får ett mail som nedan.

Hej allihop!
Har du behov av att byta ut din mobiltelefon?? Då har du chansen här!! Nokia testar värdet av "mun till mun" metoden vid marknsdsföring av deras produkter. Som tack för din reklam får du en gratis mobiltelefon.

Skickar du mailet vidare till 8 personer får du en Nokia 6210. Skickar du det vidare till 20 personer får du en Nokia Wap.

Glöm ej att skicka en kopia till anna.swelan@nokia.com Din gratis telefon blir skickad till dig inom 2 veckor, Nokia kontaktar dig via din e-mail adress.

Mvh
Anna Swelan

Läs mer här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:57 EM | Google

Bloggtreklöver 51

The long and winding road

Zaidas tankar

All about the package

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:46 FM | Google

29 maj 2005

Personliga funderingar runt Bloggforum 2.0

Bloggforum 2.0 var ett mycket lyckat arrangemang, jag får tacka både Erik och Stefan. Kul att se att så många kvinnor deltog både i paneler och som publik. Lite av den kritiken jag och andra framförde efter Bloggforum 1.0 kanske förde något gott med sig?

Jag vill även tacka min panel, Sara, Johnny och Bengt som var både engagerade och "engagerande". Jag vill även ge publiken ett stort tack. Många frågor ställdes och jag hoppas de flesta gick därifrån och kände sig nöjda, kanske förhoppningsvis uppmuntrade att starta en egen blog?

Tyvärr blev det lite tidsbrist mot slutet, så vi hann inte riktigt med allt, exempelvis hur trackbacks fungerar och hur de ska användas. Jag hann inte heller med att prata om det jag hade tänkt avsluta workshopen med.

Tidsbristen får jag som moderator ta ansvar för, men det var svårt att bryta paneldeltagarna rakt av eftersom det hela flöt av bara farten. När man har roligt går tiden fort, och roligt hoppas jag att både panelen och publiken hade.

Det var svårt sedan att välja vilket forum jag skulle gå på efter vårt, jag valde "bloggar som kultur och litteratur". Panelen där gjorde bra i från sig, Risto Pakarinen var en positiv fräsch fläkt i panelen och Sanna var hur cool som helst.

Jag följde inte med på eftersnacket/efterfesten. Jag tror nog att det hade varit trevligt, men trots vad många kanske inte tror (eftersom jag bloggar) så är jag både blyg och ogillar större folksamlingar. Jag vet inte hur många mingelinbjudningar jag tackat nej till på grund av det.

Jag fick många nya ansikten bakom bloggarna. Åsa och Anette bakom Entreprenörsbloggen. Jag fick skaka tass med Håkan och krama om Åsk som inte bara är en färgstark personlighet utan lika färgstark och vacker till utseendet. BTW - lycka till Åsk med både det ena och det andra :). Mats hann jag språka lite med, men Mats - var var du? Jag såg dig inte.

Nu väntar jag med iver på en podcasting från Steffanies workshop - avancerad bloggning, ja - från alla andra forum och eventuella rörliga bilder.

BTW - Gudmundson skulle knäcka extra som stand up-komiker. Tack för många glada skratt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:32 FM | Google

Kvinnor är djur

Robert undrade varför jag inte kommenterat den debatt som rasat den senaste tiden. Det är av den enkla anledningen att jag inte sett de två dokumentärfilmerna som visats på TV.

Det enda jag har sett var den oklippta versionen på tre minuter som visades häromdagen i TV då Roks ordförande fick frågor om en artikel i tidningen Kvinnotryck. Artikeln handlade, vad jag kunde se, om SCUM-manifestet.

En sak är säker, sänd Roks ordförande på lite medieträning. Jag tycker att reportern var provocerande på gränsen till psykologisk "krigsföring". Kaka söker maka?

Valerie Solanas (1936-1988), var en lesbisk konstnär som bodde i New York och som till stor del livnärde sig på att prostituera sig. Hon sköt konstnären Andy Warhol 1968. Året innan hade hon skrivit SCUM manifesto. En översättning finns på svenska, översatt av Sara Stridsberg.

Jag kan direkt säga att det är en bok jag inte skulle vilja läsa, lika lite en bok som var av motsatt typ. Jämför de två raderna nedan, så förstår ni kanske vad jag menar.

The SCUM manifesto
Society for Cutting Up Men

"Att kalla en man ett djur är att smickra honom: han är en maskin, en vandrande dildo, en biologisk olycka."

The SCUW manifesto
Society for Cutting Up Women

"Att kalla en kvinna ett djur är att smickra henne: hon är en maskin, en vandrande uppblåsbar knulldocka, en biologisk olycka."

Jag förstår inte stormen kring
ordet djur i den debatt som rasat.
Kvinnan är ett djur.
Mannen är ett djur.
Vi är däggdjur, nära släkt med aporna.

Det talas om könskrig. Könskrig? Det jag, med min livliga fantasi, då ser framför mig är en armé av nakna män och kvinnor, männen slåss med sina erigerade penisar, likt mjuka lansar. Kvinnorna slåss med sina bröst, lite likt boxning, fast de mjuka brösten lär inte heller göra någon större skada. En annan variant jag ser framför mig är att de står formerade i rader med ansiktena vända mot varandra och krigar rent verbalt, med höga röster – som inte når den andra motparten eftersom ingen lyssnar på varandra utan är fullt upptagna med att försöka överrösta varandra.

I mina ögon finns inget könskrig. Varför ska män och kvinnor "slåss" med varandra? Feminism, eller femanism jag skrev om för ett tag sedan, är ett mål att uppnå jämställdhet och jämlikhet, vilket bara kan ske tillsammans, en WIN-WIN-situation för alla. Jag tror att vi kommer dit en dag, men inte tack vare extrem-feministernas eller extrem-antifeministernas "hjälp".

När det gäller kvinnojourerna som Roks har under sig hoppas jag verkligen inte att deras arbete kommer att störas av denna pseudodebatt. Kvinnojourerna både inom Roks ramar och SKR:s kvinnojourer behövs, inte tu tal om annat. Mansjourer behövs också, här kan män få hjälp bland annat med samtalsterapi, gruppsamtal och mycket annat.

För jag är av den åsikten att ett fängelsestraff inte förändrar någons beteende. En person som använder knytnävarna som argument när orden tryter behöver hjälp att komma ur den onda cirkeln, lika mycket som de som blir utsatta för denna argumentationsteknik behöver hjälp.

Nu förenklar jag det lite, men jag hoppas att ni som läser förstår vad jag menar.

Kommunerna har familjerådgivning. Varför är det inte lika självklart att kommunerna ska stå för kvinno- och mansjourer rent ekonomiskt? Av praktiska skäl, skyddsboende och annat gör att kommunen inte kan vara huvudman (offentlighetsprincipen), men kommunerna bör finansiera jourerna och komplettera med att anställa välutbildade medarbetare, samt avlöna de som arbetar frivilligt och som gör ett jättebra jobb.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:33 FM | Google

28 maj 2005

Bloggforum

Bloggforum väntar. Jag åker lite tidigare så vår panel kan träffas och se hur vi bäst ska lägga upp det. Det verkar bli underbart väder i dag, hoppas ingen skippar evangemanget av den anledningen. Nå, ingen lär missa mig :). Trafik-tröja och två bandagerade händer lär se lite udda ut :). Ni andra som inte ska dit önskar jag en trevlig lördag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:36 FM | Google

27 maj 2005

Mailstress

Bloggstress har jag inte. Det var länge sedan jag insåg att jag hinner inte läsa alla bloggar, även om jag så skulle vilja. Jag läser när jag har tid, när jag känner lust och vill läsa vad nytt mina favoriter har skrivit. Ibland, men inte så ofta kollar jag en del pingtjänster.

Mailstress

Jag känner däremot en lätt mailstress just nu. Så många olästa mail från olika mailinglistor, tur att jag decimerade antalet mailinglistor jag var med på för något år sedan. Ska jag radera mailen rakt av? Men tänk om jag missar något viktigt då? Visst! Ett I-landsproblem. Men vårt digitaliserade informationsflöde misstänker jag kan upplevas som jobbigt även av en hel del andra. Alla mail på jobbet som ska besvaras. Alla privata mail som bör besvaras. Hemsidor och bloggar som borde uppdateras. All rolig och viktig information man vet finns ute i cyberrymden, men tiden finns inte...

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:15 EM | Google

Blogghysteri

Nöjespanelen på SVT 1 samtalade idag (8.45) om den blogghysteri som tycks råda nu. Jag hade riktigt roligt framför TV:n. Många kända politikers, politikerbroilers och journalisters bloggar fick kritik. Välförtjänt eller inte kan jag inte avgöra, då jag inte läst dem. Men visst är det lite av en blogghysteri nu?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:07 FM | Google

26 maj 2005

Gästböckernas charmörer

Med tanke på det jag skrev om i går.
Detta är bara ett axplock, de värsta
avarterna vill jag inte ens publicera.

Subject: Guestbook was signed
Date: Tue, 9 Nov 1999 10:23:31 +0100 (MET)
Namn: fitta

E-Mail: das
Tue Nov 9 10:23:31 1999 194.71.116.10
Kommentar: fitta alla kvinnor är horor som suger kuk

Wednesday, January 7, 1998 at 16:06:54
PETER JOHANSSON
JAG TYCKER INTE OM ATT FOLK HATAR BARNPORR. JAG TYCKER DET ÄR GANSKA FINT ATT RUNKA TILL!!

E-Mail: www.getfitta.co.uk
Wed Jan 16 18:24:41 2002 213.66.242.243
Kommentar: feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!!! feminist!

Namn: pungkrok
E-Mail: getf
Wed Jan 16 17:34:41 2002 213.112.40.145
Kommentar: hörru din getfitta, se till att fixa så man kan skriva h0ra i din gästbok

Namn: pungkrok
E-Mail: http://www.getfitta.co.uk/
Wed Jan 16 17:33:20 2002 213.112.40.145
Kommentar: sug kuk feminist ***

Namn: MOstafa
E-Mail: mostafa@mostafamail.com
Wed Mar 26 13:21:57 2003 213.65.122.234
Kommentar: Hej du din döda pigsvin

Tue Sep 10 10:06:13 2002 Hasse from 62.20.179.202
Jag vill knulla dej!!! Din jävel!

Mon Sep 9 15:59:17 2002 danne from 195.43.194.117
Hej! har du stora tuttar? mvh danne

Mon Sep 9 09:05:53 2002 AwP fitta from 194.16.220.251
tjenixen era jävla base campare era jävla awp fittor gå och knulla era egna c4 i röven och
era jävla sugande krews

Sun Feb 25 16:09:56 2001
http://www.fitta.nu orgasm@långskönkuk.com fittan from 212.151.94.170
Jag ÄR KÅÅÅÅT

Tue Feb 20 11:27:44 2001
jo_vi_ses@fitta.vww nesse from 62.20.86.3
du är cp.....
=) hi hi hi

//Annica Tiger

Annica Tiger 6:11 EM | Google

25 maj 2005

Tredubbla fittor!

Ursäkta rubriken, men jag hänvisar till tre artiklar som har samma rubrik.

"Fitta!
Är det inte dags att bryta den förråande samtalskulturen?"

"Fitta!
Det som händer i min mejlbox är inte privat - det är politiskt."

"Fitta!
Jag ser ett mönster som inte handlar om mig."

Är det så här vi ska ha det i ett modernt samhälle?

När argumenten tryter kommer
de förnedrande könsorden till pass?

Jag måste få fråga er män som läser här:
– Får ni liknande nedvärderande tillmälen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:03 EM | Google

Skärmtangentbord

Skärmtangentbordet Per tipsade om var faktiskt en hit. Det är betydligt mer vilsamt att skriva via lätta, nästan minimala rörelser med musen, än att köra pekfingervals med två klumpiga fingrar, som inte riktigt är sams med mig än :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:40 FM | Google

Lesbisk?

Jag fick ett mail från en, som han kallade sig själv, en medelålders hanne. Det var ett rart brev, med en liten uns av bitterhet över hur livet utvecklat sig. Jag gav honom några goda råd i mitt svar och önskade honom lycka till.

Varför jag sitter och spanar på lesbiska kvinnosidor kan jag själv undra över.

Ja, just detta citat ur mailet ovan undrar även jag själv över, för lesbisk är jag inte. Inget illa menat mot de kvinnor som är lesbiska. Men själv har jag väldigt svårt att förstå att han tycker att mina sidor kan kategoriseras under "lesbiska kvinnosidor".

Kan det vara att jag skriver, och har skrivit mycket i gamla Reloaden, om feminism och våld mot kvinnor? Eller finns det ett osynligt likhetstecken mellan att vara en feminist och lesbisk? Nej, så kan det väl inte vara?

// Annica Tiger

Jag har aldrig riktigt lyckats ta reda på vad feminism är. Jag vet bara att folk brukar kalla mig feminist så fort jag uttrycker en åsikt som skiljer mig från en dörrmatta.

Rebecca West

Annica Tiger 10:07 FM | Google

24 maj 2005

Omanikyrerad

Monica har en bild på sina vackra välmanikyrerade fingrar överst på sin blog.

Jag får nog säga att mina inte ser lika vackra ur, de bara ser ut :-).

Händer

Vänsterhanden är obrukbar – en stor skena innanför "paketet" hindrar mig från att använda handen överhuvudtaget (vilket är meningen), jag kan köra med pekfingervalsen med höger pekfinger, utan större smärta nu – när värktabletterna har kickat in. Men det tar sin lilla tid att hamra ned en bokstav i taget.

Det är nog bara bra att få känna på hur det känns att vara handikappad. Jag förstår nu hur en reumatiker har det, bara att få ur värktabletterna ur aluminiumförpackningen är ett helt företag. Man, eller rättare sagt jag i alla fall, tar så mycket för givet. Kroppen ska fungera, ben och armar ska vara intakta och fullt brukbara. Jag tillhör den "turliga" skara som aldrig brutit eller skadat varken ben, armar eller andra vitala lemmar.

Nackskott och ryggskott någon eller några gånger per år, okey – men det är jag van vid och kan hantera. Men utan fullt ut fungerande fingrar är det värre.

Nu kan jag i alla fall greppa musen :-), och ska ut och surfa lite på bloggar. Det känns som jag har lite att ta igen. Men mail och mailsvarande lär jag vänta med, så ni som mailat – svar kommer; men det kanske dröjer lite.

Ont krut förgås inte så lätt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:37 FM | Google

23 maj 2005

Pekfingervals

Luxation, urledvrickning med skada på omtilliggande ligamenten/senor - två fingrar ur led och skadade rejält, vigselringarna fick de klippa bort.

Så bloggsemestern kanske kommer att förlängas lite. Det är svårt att hantera ett tangentbord med en hand i ett stort paket och den andra handen så svullen att jag inte kan greppa musen ordentligt. Detta skrivit med ganska stor möda och framförallt smärta.

Men jag överlevde.
Det hade kunnat sluta riktigt illa.

// Annica

Annica Tiger 7:41 FM | Google

21 maj 2005

Första stegen

Jag fick uppleva mitt barnbarn
ta sina första stapplande steg.
Det var en upplevelse.
Perfekt tajnming, med
tanke på att det är så långt
mellan gångerna vi ses, då
vi liksom inte bor nästgårds.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:40 FM | Google

18 maj 2005

Bloggsemester

Nu blir det lite sporadiska uppdateringar,
om några alls i några dagar.
Mycket skoj på gång. IRL.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:16 EM | Google

Bloggtreklöver 50

Whiplash-nyheter

Bikupa

Pappablogg

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:44 FM | Google

17 maj 2005

Blindtarmsbloggar

Missa inte Svantes inlägg i tidningen Journalisten.

Själv tycker jag inte att det handlar om bloggar utan jag brukar säga att det är blindtarmsbloggar, bara en förlängning av det ordinarie krönikörskrivandet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:25 EM | Google

Reinfeldt får en välförkänt känga i arslet

Sök flest jobb – vinn en bok!

Saxat från tidningen ETC.

Det är dags att göra något åt den ökande hetsen mot arbetslösa. Vi utlyser därför en enkel stimulanstävling. Vi tycker nämligen att du som orkar söka jobb som ändå inte finns förtjänar en bonus. Det är ju trots allt de arbetslösa som arbetar hårdast i Sverige. Det är de som bevarar framtidstron fastän 250.000 människor – enligt ams – bara har 70.000 jobb att söka.

Högern får sig en skopa ovett och det är inte mer än att jag kan hålla med. Det är lätt att snacka om lata bidragsmissbrukare om man själv aldrig har varit arbetslös eller sjukskriven någon längre tid, även om han galant skulle klara sig på 65 procent med de inkomster han har.

Slutorden i artikeln var klockrena.
För hur jävligt det än kan vara att jobba
så är icke-jobbandet än värre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:01 EM | Google

Kvinnorna i Kuwait har fått rösträtt?

Ett litet steg på vägen. Det som oroar mig och säkert kvinnorna i Kuwait är frasen "kvinnor som röstar måste lyda islamisk lag". Det kan tolkas ganska vidlyftigt. Det kan betyda två steg bakåt istället för ett steg framåt. Det ska bli intressant att följa utvecklingen.

Ekot i dag.
Kuwait inför kvinnlig rösträtt Kuwaits parlamement beslöt på måndagen att införa kvinnlig rösträtt och tillåta kvinnor att kandidera i val. Grundlagsändringen i Kuwait antogs med 35 röster för och 23 emot, en röst lades ner. Lagändringen antogs med ett tillägg om att kvinnliga politiker eller kvinnor som röstar måste lyda islamisk lag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:37 FM | Google

Tji barnporr

Fast hur det kommer att fungera i praktiken kan bli intressant. Varför är inte alla ISP:ar med och samarbetar? En som har Teliaabonnemang kan ju skaffa ett Tele2abonnemang för att slippa den stora röda stoppskylten, som tydligen ska visas när spärren slår till. Listan kommer att behöva uppdateras flera gånger om dagen, med tanke på hur flyktiga dessa barnporrsajter är. Flip eller flop? Jag hoppas i alla fall att det kommer att fungera fullt ut.

Från (TEXT-TV)
Teleoperatörer inför barnporrfilter. Teleoperatörerna Telia och Telenor inför i samarbete med Rikspolisstyrelsen ett filter som tar bort barnporr på internet. Filtret stoppar 1.000 kända barnporrsidor; antalet ska ökas.

Filtret införs tisdag den 17 maj. Det är inte olagligt att titta på barnporr men att inneha sådan förbjöds 1999.

Interpol räknar med att i hela världen ca 10.000 barn använts för barnporr. I Sverige räknar Rädda Barnen med att 100 barn exploaterats. På nätet sprids barnporr av kommersiella sajter som ofta byter adresser.
// Annica Tiger

Annica Tiger 4:31 FM | Google

16 maj 2005

Missade du att gå till jobbet i morse?

Hur många missar att gå till jobbet i dag?

Enligt almanackan är det en röd dag i dag, Annandag Pingst. En helgdag med andra ord, såsom det varit i urminnes tider. Vi nordbor behöver våra helgdagar på våren efter den långa vintern. Men nu är helgdagen Annandag Pingst ett minne blott.

Nu ska 6:e juni vara en helgdag istället. Varför inte behålla Annandag Pingst? Också! Den är alltid på en måndag. 6:e juni däremot flyttar sig, vilket innebär att den två av sju gånger är på lördag, söndag, om jag räknar grovt och inte tar hänsyn till skottår.

Vad ska vi göra på Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag? Vi har ingen tradition av att fira denna dag och jag tror inte att det går att ändra på den saken. Vifta med flaggor? Buga för kungen?

Annandag pingst har också varit en s.k. storhelg, medan nationaldagen inte är det - och storhelgsersättningen är högre, vilket kommer att kännas surt för dem med skiftarbete.

Dessutom medför bytet lite längre årsarbetstid för dem som arbetar måndag till fredag eftersom annandagen alltid är på en måndag medan nationaldagen är rullande. Såklart arbetsgivarna tycker att det är en bra idé.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:05 FM | Google

15 maj 2005

Tiger-Graffiti

När Angela var ute och joggade såg
hon denna tiger och tog ett kort.

En trött gammal tiger

Den var fin, men vem målar tigrar? Graffiti för mig
brukar mesta vara ett obegripligt klotter.
Men denna tiger var fin och illustrerar
lite hur jag själv känner mig just nu :).
Lite hängig, gammal och trött.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:42 EM | Google

14 maj 2005

Vill minnas på mitt sätt

Jag avstod från att köpa tidningarna i dag. Rubrikerna fick mig att låta bli. Varför ska det grävas och "gottas" i en persons liv när hon eller han har dött? Jag är inte intresserad av min stora idols mörka sidor eller hennes hemska sista timmar. Jag vill minnas henne såsom hon var, en fullfjädrad artist ut i fingerspetsarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:22 EM | Google

13 maj 2005

Bloggtreklöver 49

En textmissbrukares bekännelser

Opposition

Jyckeblog

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:24 FM | Google

Bloggenkät

http://www.surveymonkey.com/s.asp?u=70638607448

Kanske ingen dum idé av Hans Kullin att försöka kartlägga bloggosfären :).

Har du inte svarat på frågorna gör det. Kort, snabbt och anonymt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:54 FM | Google

12 maj 2005

Bekväma poliser gör ingen glad

Jag såg morgonens nyhetsänding och ser att DN även tar upp detta. Många poliser tycks ha gett upp eller kanske helt enkelt bara blivit för bekväma? Det kanske inte är fler poliser vi behöver? Utan fler poliser som sköter sitt jobb?

Den svenska polisen fungerar i dag så dåligt att över hälften av landets ordningspoliser har gett upp....Resultaten visar att en femtedel står för nära hälften av alla egna ingripanden totalt. Halva poliskåren, när det gäller ordningspoliser, tar få eller inga egna initiativ.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:26 FM | Google

Ja må hon leva...

Grattis Katinka på den stora födelsedagen.
Det är nu livet börjar :).

Ja må hon leva,
ja må hon leva.
ja må hon leva uti hundrade år!
Ja visst ska hon leva,
ja visst ska hon leva,
ja visst ska hon leva uti hundrade år.

Och när du har levat,
och när du har levat,
och när du har levat uti hundrade år,
ja då ska du skjutas,
ja då ska du skjutas,
ja då ska du skjutas på en skottkärra fram.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:57 FM | Google

11 maj 2005

Civilkurage, ett ord vi kan stryka i ordlistan?

När jag var liten så fanns det alltid någon vuxen som vågade säga till om någon gjorde något olagligt eller gå in och förhindra bråk. Jag minns att min far en midsommar (runt 1970) gick emellan när ett gäng stog och pucklade på en kille med kedjor. De som vevade med kedjorna slutade faktiskt att puckla på den stackars killen, som beskylldes för att ha snott sprit av någon.

Nu verkar var och varannan småkriminell vara beväpnade, både med kniv och skjutvapen. Det skjuts för mycket, jag tycker att jag läser om det var och varannan dag att någon har skjutits till döds, blivit knivmördad eller som nu sist; ihjälsparkad mitt på en folktät gata i Stockholm, bara för att en kommentar fällts om att det är olämpligt att urinera i en port. Jag hörde om en tjej som blev våldtagen, helt öppet i tunnelbanan, och ingen vågade ingripa. Lägenhetsbråk, är det någon som bryr sig om sådant numera? Barn som skriker, när föräldrarna slås eller en av föräldrarna misshandlas. Ja, det finns ju öronproppar eller så höj ljudet på TV:n.

Vart är vi på väg? Har vi blivit så avtrubbade att vi inte bryr oss? Vänder vi bort blickan av rädsla av att bli inblandad? Eller har vi blivit så rädda att vi inte törs gå emellan? Vart har vårt civilkurage tagit vägen? Finns det för få poliser och nattvandrare ute på gatorna? Ja, man kan ringa polisen 112 - men hinner de fram? Om förövarna är ett gäng på fyra personer, kan inte åskådarna som antagligen ofta är fler än förövarna, gå samman och försöka få hejd på det hela?

Jag är oroad för utvecklingen.
Inte för min egen del.
Men för mina barnbarns skull.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:29 FM | Google

Avdelningen onödiga programvaror

Är det sånt här vi vill ha? Cellular Love analysis Service. Jag tycker det känns väldigt integritetskränkande och hoppas att det inte lanseras i Sverige. Vilka skulle kunna tänkas behöva denna produkt?

Detsamma gäller detta, Anger Management, en programvara som detekterar ilska - både hos kundtjänstpersonal och kunder som ringer in. Men redan nu förekommer avlyssning av telefonister av arbetsledare, men förhoppningsvis mer i form av stickprovskontroller. Vem vill bli avlyssnad hela tiden? Trevligt arbetsklimat.

// Annica

Annica Tiger 8:18 FM | Google

10 maj 2005

Missa inte Bloggforum 2.0

Återigen en reminder om Bloggforum 2.0.
För att medverka måste du anmäla dig via formuläret.

Givetvis vill jag göra lite reklam för:
Workshopen — Bloggning för nybörjare:
Hur börjar man att blogga själv?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Google

Jerrys blog

Jerrys blog är snart ett minne blott.
Det är med stor saknad jag inser att ytterligare en blog
drabbats av bloggdöden. Jerry, jag saknar redan dina texter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:23 FM | Google

Vackert spam

Spam

Ett spam dök ned i mailboxen.
Jag förstod inte ett jota.
Men jag tyckte det var vackert.
Kinesiska? Japanska? Ingen aning.
Jag läste någonstans för att
kunna läsa en tidning bör
en japan eller kines kunna
ungefär 2000 tecken.
Hur ser deras tangentbord ut?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:13 FM | Google

Bloggtreklöver 48

Michas.net

Snigelland

Hovbergs blog

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:02 FM | Google

9 maj 2005

Maskrosor och Maskrosbarn

Maskros. Underligt ord sammansatt av mask och ros.
På engelska har den ett mycket vackert namn, dandelion.

Maskros

Jag älskar gula blommor. Jag älskar även maskrosor, fast många kallar det ett ogräs. En maskros är som en liten sol i gräsmattan. Många maskrosor innebär många solar. Jag tycker om alla dessa solar.

Våra maskrosor har anpassat sig till det faktum att gräsmattan klipps med jämna mellanrum. De blommar på stående fot så att säga, det vill säga de blir inte högre än någon centimeter innan blomman visar sig. Snacka om att anpassa sig till verkligheten :). Maskrosor kan växa upp på de mest underliga ställen, de har kraft nog att tränga igenom asfalt.

Det är väl därför ordet maskrosbarn myntats?
Asfaltsblomma är en annan synonym som används.

Maskrosbarn är ensamma och sorgsna barn, trots att de ofta verkar glada. Men de är också modiga, uthålliga, förtröstansfulla och uppfinningsrika. Och till skillnad från många andra som farit illa under uppväxtåren, växer de upp till kompetenta och modiga vuxna, med en kreativ förmåga att skaffa sig "proteser" för att dölja de brister som uppväxtåren förorsakat. Om detta berättar Solveig Cronström i boken "Dansa med träben".

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:01 EM | Google

Lindas Skugges tankar om bloggar

Linna&Linda...om veckans hetaste samtalsämnen.
På söndagarna har Linna och Linda en helsida i Expressen där de tycker till om veckans snackisar. Linda har förresten själv börjat blogga, fast i mer organiserad form, tillsammans med andra kollegor, då det publiceras i Expressen.

I går i veckans snackisar togs bloggar upp. Jag tyckte att Lindas funderingar var roliga och mailade och frågade om jag fick citera henne rakt av och svaret var att det fick jag göra.

Så här har ni texten.
Skjut inte budbäraren.

// Annica Tiger

Nedan ett direkt citat av Linda Skugges tankar
om bloggar från sidan 35 i gårdagens Expressen.

Har ni provat att läsa de s.k kända bloggarna? Jag har försökt att läsa Errata och Erik Stattin men de är så vansinnigt långtråkiga att man får panikångest och måste genast slå upp första bästa Expressen och läsa om Olinda för att kunna andas igen.
  Bloggtyperna tjatar om permalänkar, RSS och trackbacks.
  Som om människor bryr sig om tekniken, och då menar jag vanliga människor, inte navelskådande bloggare som försöker förlänga sina kukar med detta tekniktjat.
  Det är väl inte tekniken i första hand som är det viktiga, det är ju innehållet. Om innehållet är långtråkigt, finstilt och med massa referenser man inte hajar så är ju den finfina tekniken helt i onödan.
  Skriv om lite mer intressanta saker istället istället för det där högtravande bajsnödiga – skriv hellre ATT ni är bajsnödiga och vilket toapapper ni föredrar, mjukt eller litet strävare så det river till lite, hahaha, sorry men jag kunde inte låta bli.
  Men ni superbloggare borde loosen up lite.

Annica Tiger 5:35 FM | Google

8 maj 2005

Blandad kompott

http://www.preople.com/
En kul grej kanske för dem som gillar att se sitt namn i tryck, om så bara på en webbsida. Jag tänker inte säga min ranking. Helt ointressant. Men det var kul att jämföra lite med andra kända bloggare. :)

Är detta min framtid? Hundbajsplockare? Visserligen är jag inte programmerare :), men den bransch jag vill jobba i är minst sagt överhettad – för varje arbete är det flera hundra som slåss om samma jobb.

Skådespelaren Mikael Persbrandt skriver om Expressens förföljelse. Bra rutet! För även en kändis måste få ha lite personlig integritet. Jag tycker att även Aftonbladet kanske ska ta åt sig lite av det han skriver. För bägge kvällsblaskorna är lika goda kålsupare.

BTW - f.d stortuppen dog i natt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:47 EM | Google

7 maj 2005

Tårta på tårta

Min far fyllde år i veckan och i dag var det tårtkalas. De bor i Skogås så det är en bit att åka, men jag var nyfiken på lillsyrrans nya :-) kille. Smörgåstårta och sedan chokladtårta gör att jag just nu känner mig rätt så proppmätt. Men gott var det.

Varje gång jag kommer på södra sidan av Stockholm känns det som att komma hem. Tänk, jag har bott norr om stan nu i sjutton år – men fortfarande är jag inte inbodd här. Kommer jag söder från stan hit norrut känner jag inte alls samma känsla av att komma hem, som när jag åker till söder om stan. Det är förunderligt att denna känsla finns kvar så starkt. Jag inser att när jag blir pensionär eller kanske tidigare än så måste jag flytta hem. Hem för mig är definitivt söder om Stockholm.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:42 EM | Google

Mjölkbondens förbannelse

Att ha en blog är lite som av mjölkbondens förbannelse var det någon som skrev på en mailinglista.

Mjölkbonden MÅSTE upp varenda morgon och mjölka. Det spelar liksom ingen roll hur mycket annat viktigt som kommer emellan - kossorna måste mjölkas varje dag. Det är kämpigt...

Även om det där med att man måste gå upp tidigt varenda morgon inte stämmer, så är liknelsen ganska bra.

Det är ett evigt pyssel och knåp. Uppdateringar i form av nya inlägg. Uppdateringar av själva verktyget. Felsökning om det inte fungerar. Nu har jag tagit bort möjligheten att välja att få mail om nya kommentarer, då det kanske kan vara min Notifier-plugin som orsakar problemen med att å,ä, och ö inte visas korrekt i mailets Subject.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:05 FM | Google

6 maj 2005

MT 3.16 exponerar inte å ä ö i Subject.

Någon som uppgraderat till MT 3.16?

Jag har fått en liten underligt bug när bloggen uppdaterades från 3.15 till 3.16. Visserligen blev kategorierna listade i alfabetisk ordning och det var ju bra. Men däremot slutade svenska tecken att fungera i Subject i de mail som skickas iväg när en kommentar gjorts.

Ärende: [Annica Tigers Blog] New Comment Posted to 'Nazistens r?tta ansikte'

sedan kommer mailets body och där är inte heller svenska tecknet rätt.

A new comment has been posted on your blog Annica Tigers Blog, on entry #1676
(Nazistens r?tta ansikte).

Men kommentarens text innehåller och visar åäö som vanligt.

Än har jag inte fått något vettigt svar från MT:s support vad detta kan bero på. Det har fungerat bra i 2.64 och i 3.15, men inte i 3.16.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:37 FM | Google

Inga snubbar i pyjamas

Angela, Johnny, Lars, Björn, David, Steffanie, undertecknad, Chadie, Hakke, Monica, Emma, Arto.

Bloggmiddagen i går var trevlig. Minsta gemensamma nämnaren är att vi alla bloggar. Men det räcker gott som bas att stå på. För vi är inga killar i pyjamas utan vi är sociala och helt vanliga människor. Det var trevligt och vi snackade om allt mellan himmel och jord, inte bara bloggning. God mat och god öl. Ni bloggare som inte kom, kom nästa gång det blir en blogglunch eller bloggmiddag. Ni lär garanterat få trevligt.

Jag tog några bilder med mobilkameran - fast jag har inte tankat över dem till datorn än, men jag hänvisar till Chadie som lagt upp lite bilder. Fler lär dyka upp lite varstans. Missa inte Johnnys toabesök :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:26 FM | Google

5 maj 2005

Nazistens rätta ansikte

Jag fick ett mail i morse, av vem är ointressant och det är ingen jag känner. Vad som triggat honom är väl någon text där jag uttryckt att jag inte gillar nazister eller delar deras värderingar.

http://www.africancrisis.org/Photos.asp
- Allra minst gör de som säger sig vara goda i dagens samhälle. Jag tycker inte det stämmer alls. - Jag tycker dom inte är ett dugg goda och jag tycker att dom är sinnesjuka och perversa. Ondskan finns mitt ibland oss och det är inte vi nazister som är nazisterna utan det är ni era jävlar.

Jag fattade ingenting så jag tryckte på Reply och skrev:

Ni era jävlar?

Vem, vilka avses?

Annica

Nu damp det ned ett svar och jag fattar fortfarande ingenting.

Du och alla andra jävlar som stödjer ondskan.

Ni är kliniskt hjärntvättade, häromdagen när jag frågade en svensk kvinna i 50 års åldern om hon ville köpa en tidning för svenskar undrade hon flinandes om svenskarna finns.

Det hade man kunnat vänta sig av en hatisk neger, jude eller arab eller någon annan som vill att svenskarna skall utrotas.

Folk hatar sig själva de försöker rationalisera sina negativa känslor mot svenskar med att svenskar skulle vara avdundsjuka "jantelagen" m.m

Att det finns små ärthjärnor som dig ute på nätet gör mig illamående sprider er dynga går i systmets ledband. Jag hatar dig också, jag tänker hata dig tills du säger att du älskar svenskar och att du är berädd att försvara ditt och andra svenskars intresse med ditt liv.

Något svar lär han inte få av mig.
Jag kan ej svara på något som jag inte fattar ett jota av.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:39 EM | Google

Bloggdöden

Det var med sorg i hjärtat jag såg att R2 förmodligen tänker lägga av, jag skrev lite om det häromdagen. Nu ser jag att www.obunden.se har gått till de sälla jaktmarkerna. Jag läste på EmilV:s blogg ...elden i texten "Ajöss och tack för fisken" att han håller på att knyta ihop påsen. Tråkigt. Men det är ju så att det berör en mer om det är en blogg man läst regelbundet som tystnar, än om det är en blogg man inte ens vet om att den finns. Jag antar att det finns många nya bloggar som startas för att bloggning har blivit så hypat, pretto och trendigt, inte blir så långlivade när intresset falnar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:20 FM | Google

Kvällsblaskor

En journalist ska spegla sanningen,
opartiskt och kritiskt.

Kvällsblaskorna har inte längre kvar den hederskodexen. De vill bara sälja lösnummer. Sanning eller inte, spelar roll?

Jag läste artikeln om Desperate Housewives-stjärnan som övergav sitt barn. I kvällstidningen utmålades hon som en bitch, ett iskallt monster. Är det sanningen? Eller är detta sanningen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Google

4 maj 2005

Bloggtreklöver 47

Sandra

Klod @ sömnig

Magnus tankar

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:49 FM | Google

3 maj 2005

Kommentera kommentarerna

Sofia har funderat över varför en del bloggare inte ger respons på kommentarer. Det har jag själv ofta funderat på. En gång fick jag chansen att göra fredagsfyran och då ställde jag bland annat frågor om just kommentarer.

Det har diskuterats huruvida en blogg är en blogg om den inte har kommentarsfunktioner eller möjlighet att kunna sända en trackback till. Där är många oense och för min del är det solklart, att kunna kommentera är ett måste i en blogg. Trackbacks är inget måste, men en bonus.

Jag har slutat besöka bloggar där jag har kommenterat en eller flera texter som jag tyckt varit intressant och aldrig fått en enda respons. Jag tycker att vitsen med att ha en blogg är att den öppnar för en kommunikation mellan den som bloggar och den som läser bloggen. En blog ska inte vara en envägskommunikation. Ja – PJ:s blogg på SvD är väl ett exempel på det. Blogg och blogg. Notiser skulle jag kalla det, en blindtarm till övriga krönikor på SvD.

Jag och många andra har för vana att kommentera kommentarer. Kanske inte alla (om många är ungefär av samma karaktär) kommentarer, men oftast i alla fall. En del kommenterar aldrig andras kommentarer. Varför då ha kommentarsfunktionen påslagen?

Nu när det blir fler och fler som börjar upptäcka bloggen som uttrycksmedel är det än mer viktigt att vi som bloggat ett tag sträcker ut en hjälpande hand, kanske då i form av att svara på en kommentar. Det är så enkelt.

Vi har alla varit nybörjare. Ingen föddes med en blogg i käften. Det finns ett uttryck, var snäll och hjälpsam mot andra på vägen upp, för det är samma personer som du möter på vägen ned. Något modifierat, men ordalydelsen framgår nog tydligt?

Än lever liket.
Eller så är det bara dödsryckningar.
Men detta kändes viktigt att skriva om.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:04 EM | Google

Bloggtreköver 46

Fru Babsans perspektiv

Carpe Diadem

Anne's Food

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:25 EM | Google

Bloggliv

Jag tänkte puffa lite för Bloggliv - ett forum för alla bloggare. Jag är osäker om alla vet om detta forums existens. Det är ett bra forum, för både nybörjarfrågor och mer avancerade dito. Det finns många forum på engelska som handlar om bloggning, men ett svenskt alternativ tror jag många föredrar.

http://www.bloggliv.se/

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:59 FM | Google

Bloggforum 2.0

Då var det dags igen. Bloggforum 2.0 den 28:e maj kl 13.00-17.00 JMK, Karlavägen 104, Östermalm, Stockholm. I år är det större, fler paneler och förhoppningsvis fler deltagare.

Sara, Bengt och Johnny ska i en workshop visa hur enkelt det är att starta en blogg och visa hur man kommer igång. En blogg behöver inte vara pretto, en blog kan faktiskt vara allt från dagliga dagboksanteckningar för att hålla kontakten med vänner utomlands eller i andra delar av vårt avlånga land till att användas som en föreningsblogg där föreningsnyheter annonseras. Det är bara fantasin som begränsar vad en blogg kan användas till. Sara, Bengt och Johnny ska demonstrera hur man kommer igång i några av de enklaste bloggverktygen på nätet, visa hur de fungerar, samt ge tips och råd och dela med sig av sina erfarenheter.

Övriga ämnen är bland annat:
Att Blogga - Vad är poängen?
Workshop - Avancerad bloggning.
Bloggarna och valet 2006.
Bloggar för företag och marknadsföring.
Bloggar och media.
Hur man läser och skriver bloggar.
Att skapa förtroende genom att blogga.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:20 FM | Google

2 maj 2005

Jag vill vara bara jag och inget annat.

Over and out. Det är med lite sorg i hjärtat jag ser att R2 kanske kommer att sluta med sina uppdateringar.

Om jag ska vara ärlig har jag de senaste veckorna gått och funderat på samma sak. Vad finns det mer att tillägga, som jag inte redan skrivit om eller funderat kring under alla dessa år från 1997 och fram till i dag? Allt går igen känns det lite som ibland. Jag påmindes om det när jag skrev inlägget "För ung för abort" och lite slött lade in två länkar till tidigare texter, för att slippa återupprepa mig. Det kändes lite fel, men samtidigt rätt.

Denna hype som nu skapats kring bloggandet förstår jag mig inte på. Det känns inte bra att bloggandet ska listas, rankas och tävlas om. Bloggar en del för bloggandets skull enbart? Blogga bör man, annars dör (syns) man (inte)? Under "Dagbok på nätets" glansdagar runt 1997 - 2001, då många började skriva (en del skriver fortfarande) kändes det inte som en hype, utan det var bara roligt, spontant och inte ett dugg pretto.

Jag tar mig fiheten och citerar från R2:s text:

– Jag skriver inte dagbok, inte personliga anteckningar heller, jag bloggar. Fräckt? Inte ett dugg! Been there, done that!

Jag tyckte inte om ICA-kurirens rubriksättning och inte heller om vad IW skrev i tidningen om mig. Jag gissar att många skulle tycka att det var superkul och häftigt att uppmärksammas, men jag gör inte det. Jag vill inte vara "bloggarnas okrönta drottning" eller "det närmaste vi kommer en svensk nätlegend".

Jag vill vara bara jag och inget annat. Jag vill inte känna några krav på att leverera eller att prestera. Är jag bara kanske lite bloggtrött? Eller har fått en släng av blogghäfta? Eller har jag helt enkelt tröttnat? Jag vet inte vilket och just nu orkar jag inte bry mig heller. Det är som det är, det blir som det blir.

Jag fick ett citat via mail.
Jag suger på det som en karamell.
Det smakar okey so far.

Tänk som ensamseglaren och mångsysslaren Sven Lundin:
"Om jag ska ge upp, så ska jag i alla fall inte ge upp i dag".

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 EM | Google

Bloggtreklöver 45

Aha

Trollet filosoferar

Veronicas dagbok

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:22 EM | Google

För ung för abort

Gravid 13-åring för ung för abort enligt en domare i USA.

– Hon är för omogen för ett sådant beslut.

Om hon är för ung för en abort, torde hon då inte med all sannolikhet vara för ung för föda barnet och kunna vara en bra mamma? Ett barn som föder barn? Ge henne en docka.

Domaren bör ta sig en funderare på vad som är barnets bästa, för både modern och fostret - då bägge är barn. Vilket barn företräder domaren egentligen?

Update:
Lite mer bakgrundsinfo:
Den kristna högern
Fria aborter naggas i kanten i USA

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:17 FM | Google

Den lede Fi, är det frugan?

Den senaste tiden har det varit mycket skriverier om militärer som misshandlat, hotat och trakasserat sina närmaste. I dag har ett nytt fall uppdagats, eller i alla fall uppmärksammats i media.

Även bakom de finaste fasaderna.....

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:35 FM | Google

1 maj 2005

Tuppfäktning

Skadad tupp

I dag var det tuppfäktning i hönsgården. Inte arrangerad av oss, utan det var ungtuppen som rök ihop med stortuppen. Den lilla tuppen (lilla och lilla, i storlek var de lika) har gått omkring och nafsat på hönorna och försökt sätta på dem i tid och otid i flera veckor. Det gillade nu inte stortuppen, han som är kung i hönsgården, utan i dag blev det en rejäl tuppfäktning. B. kom in och var alldeles förtvivlad. Så jag fick rycka in. Jag klafsade in i hönsgården och avlivade lilltuppen.

Närbild på den skadade tuppen

Stortuppens kamm och partiet runt ögonen fick rejält med stryk, men stortuppen var inte den som bangade ur en fajt, för lilltuppen jag avlivade hade än mer skador – men ilsk som ett bi var han.

F.d gammeltuppen

Här ovan ser ni f.d stortuppen som numera går på rehabilitering vid sidan om, för att återfå sitt självförtroende. Han blev totalt massakrerad av lilltuppens brorsa för några veckor sedan och därefter så hamnade han längst ned på rangskalan och har mestades legat och gömt sig i ett av hönsens värpreden. Nu har han fått egen kupé med parasoll, massor av mat och dryck och förhoppningsvis kommer han att återhämta sig. Hans skador har i alla fall läkt helt okey. Men vad som rör sig i huvudet, det vete sjutton. Jag fick avliva lilltuppens brorsa i samband med detta för några veckor sedan. Har de en gång börjat slåss och sträva mot toppen är det svårt att få dem att sluta. Livet i hönsgården ska vara lugnt och harmoniskt. Det mår alla bäst av.

Stortuppen och f.d stortuppen är bröder och har alltid gått bra ihop. De har aldrig slagits under årens lopp, utan har alltid suttit bredvid varandra på pinnen och sovit - omgiven av alla hönor. När lugnet har lagt sig i hönsgården ska vi släppa in f.d stortuppen och jag tror inte det blir några problem. De har ju alltid varit vänner och jag hoppas att det så förblir.

Vi har haft höns i snart femton år och något liknande har bara hänt en gång tidigare, då var det en ung tupp som fick hybris och slogs med allt och alla. Vilket öde han rönte kan ni säkert gissa?

Alla ni som trodde att livet var som på en pinne i en hönsgård kanske tänker om :). Varför får jag lite parallellvibbar med vissa människor?

Annars har jag läst och läst hela förmiddagen, sträckläst boken "Ingen andra chans" av Harlan Coben.

//Annica Tiger

Annica Tiger 3:47 EM | Google