« mars 2010 | Startsidan | maj 2010 »

28 april 2010

Dubbelt upp

Hachiko - En vän för livet av Lasse Hallström släpptes i går på DVD. I dag har jag beställt ett exemplar. Garanterat en tårkanalsrensare.

Jag brukar ofta säga att man ska vara frisk för att orka vara sjuk. Motsägesfullt, men det gäller att stå på sig. Jag bad att nya prover skulle tas på bisköldkörtlarna och läkaren lät lite förvånad över att jag hade rätt, det vill säga att de prover jag bett skulle tas visade sig inte vara okey. Remiss skickad.

Läkarna kör ibland sitt eget race och får kanske lite tunnelseende. Att en patient kan ha två olika sjukdomar samtidigt och symptomen går in i varandra (rent av är likadana) hör väl kanske inte till vardagen för alla specialistläkare. Bisköldkörtlarna har börjar bilda för mycket hormon. Igen. Säkert triggade av den behandling jag går igenom just nu.

Kaka på kaka. Trötthet på trötthet. Vad är vad? Jag orkar snart inte bry mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:59 EM | Kommentarer (3) | Google

27 april 2010

En normal dag

Natten till måndagen var lite småjobbig. Feberfrossa. Hela kroppen löpte amok. På morgonen skulle jag masa mig ned till centrum för att köpa det nödvändigaste. Jag kommer ut, klickar på bilens nycklar. Ingenting händer. Klickar febrilt, men bilen är stendöd.

Hmmm. Går sakta ned till centrum. Väl inkommen in i affären går strömmen. Butiken mörkläggs. En kabel hade tydligen kapats av ivriga rivare, som jobbar i kåken bredvid. Jag ställer ifrån mig korgen och knatar hemåt. Får vila två gånger på vägen då det bara snurrar i pallet. Handlar i lilla affären vid parkeringen istället.

Väl hemma upptäcker jag att grannen är på G i sin bil. Jag knackade på bilrutan och frågade om han hade startkablar. Vilken ängel. Han hjälpte mig att få igång bilskrället. Tyvärr råkade jag i min iver sätta mig på kassen där mina inköp blev plattare än plattast. Kakorna som jag köpte till kaffet såg med en gång helt oaptitliga ut.

För att ladda batteriet passar jag på att åka, mycket sakta och koncentrerat, till Bro och bytte till sommardäck. Ja, inte jag. Givetvis fick jag hjälp. Numera orkar jag knappt lyfta ett däck, än mindre montera det på bilen. Ett däck var nästan tomt på luft. Det måste jag hålla koll på i sommar.

Somnade 19.30 helt utmattad. Vaknade av och till hela natten. Så direkt utsövd är jag inte. Gårdagen var en helt normal dag. Så normal den kan bli numera. Så här en dag efter kan jag småle lite åt eländet. Men just då log jag inte.

I dag har jag åter varit på sjukhuset för nya prover. En sjukskrivning börjar bli oundviklig. Hemolytisk anemi väntar runt hörnet. Om fyra veckor, om mina röda blodkroppar fortsätter att förstöras i samma takt som hitintills, kommer jag ha ett Hb runt 80 - 90. Det går snabbare än väntat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:32 EM | Kommentarer (1) | Google

22 april 2010

1+1=-2

Epo-dopningen verkar inte fungera på mig. Tvärt emot väntat så bildar jag inte nya röda blodkroppar i den omfattning som krävs med tanke på förstöringen av desamma i min kropp som pågår just nu. Ett plus ett blir inte två, utan verkar mer gå åt negativt håll.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:46 EM | Google

20 april 2010

Laddar batterierna

Tagit några 12-timmarspass ledigt denna vecka. Ska deklarera. Lämna in bilen på service. Försöka ladda batterierna. Måste bli av med denna förlamande trötthet. Illamåendet börjar försvinna. Själv glömde jag att lämna in mig själv på service i dag. Syster ringde och frågade var jag var klockan ett. Ja, vad säger man? Fick en ny tid.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 EM | Kommentarer (2) | Google

10 april 2010

Aptiten åter?

Lite småjobbigt börjar det bli. Mår illa. Jag försöker dämpa illamåendet med att ständigt småäta hela tiden. Men häromdagen var jag i alla fall rejält hungrig och fick i mig en hel måltid. Det kanske ljusnar?

Stenskott på vindrutan. Jag riktigt ser tusenlapparna fladdra iväg i form av självrisken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:26 FM | Kommentarer (1) | Google