« mars 2014 | Startsidan | maj 2014 »

30 april 2014

Vett och etikett

Magdalena Ribbing firar 14 år på DN såg jag. Still going strong. 2004 - Stora Äcklet är här och numera per Web-TV där hon lär oss att hälsa korrekt. Vett och etikett går hand i hand. Jag har nog missat etiketten och kör efter vettet.

Annica Tiger 5:42 FM | Kommentarer (0) | Google

29 april 2014

Neoehrlichia

Rubriken och ingressen lät illavarslande.

Ett bett kan ge dig en blodpropp. Luriga fästingsmittan sprids i Sverige. Nu kan ett fästingbett ge dig blodpropp. Nära hälften av de rapporterade fallen har hittats i Sverige.

Hittills har 23 fall konstaterats i världen, tio av dem i Sverige. Fästingar är inte kul. De bär med sig mycket skit, mer än vi kan ana. Det var inte länge sedan den faktorn ignorerades helt. Fästingarna troddes bara kunna smitta våra husdjur. Men jag tycker att de är söta de små liven. Men väl värda att se upp för.

Annica Tiger 4:53 FM | Kommentarer (0) | Google

28 april 2014

Lexbase

Lägg ned Justitiekanslern. Vad har den verksamheten för funktion kan man ju undra. Enligt JK finns inget allmänintresse i att driva ett allmänt åtal mot sajten Lexbase. Så det är i samhällets intresse att folk i gemen kan sitta och slå upp vilka som är dömda och bor på deras gata. Tänk om någon upptäcker att en pedofil bor granne? Medborgargarde luktar illa. Folk kan faktiskt efter avtjänad dom åter gå den smala vägen.

JK skriver samtidigt att beslutet att inte inleda förundersökning inte påverkar anmälarnas möjligheter att själva väcka enskilt åtal mot den ansvarige utgivaren för Lexbase. Men vid enskilt åtal riskerar anmälarna att få stå för alla rättegångskostnader själva om inte Lexbase fälls.

Hur många vågar sig på ett enskilt åtal när risken finns att personen får stå för hela kalaset. Just nu tycker jag att hela karusellen med utgivningsbevis som undantar allt fler kränkningar på Internet har skruvats till ordentligt. Det finns inget rättskydd värt namnet för enskilda medborgare på nätet.

Lexbase är up and running igen. Media tycks ha tappat intresset.

Annica Tiger 4:33 FM | Kommentarer (0) | Google

27 april 2014

Apparna

Oskyldigt. Att ladda ned en app som fungerar som en ficklampa. De flesta appar samlar på sig information. Frågan är hur den informationen används. Jag försöker minimera appanvändningen. Som nya Facebook, den vägrar jag att installera. Den vill ha tillgång till alldeles för mycket. Marknadsföringens våta dröm är ju att få all info gratis. Ingen läser ju det finstilta. Tänk på vad du installerar och läs det finstilta. Vad tycker du är rimligt att appen ska få göra?

Annica Tiger 5:54 FM | Kommentarer (0) | Google

26 april 2014

Sjösjuk

Sjösjuk är bara förnamnet. Historien förtäljer inte hur det slutade, men jag hoppas att allt gick bra - till slut.

Annica Tiger 4:44 FM | Kommentarer (0) | Google

25 april 2014

Björn i motionsspåret

Även björnar motionerar, i alla fall om man ska tro denna artikel. Skämt åsido, jag skulle bli skitskraj. Jag har stött på en stor ståtlig älgtjur som jag stod öga mot öga i några sekunder innan han valde att vända och dra åt andra hållet i spåret. Jag hade nästan kunnat ta på honom. De är inte heller så gullipluttiga när det är brunsttider och när korna har sina kalvar är de rent av farliga. Men det jag minns allra bäst är bakdelen på den björn som tog till flykten uppe i hjortronmarkerna. Snacka jag använde min pingla och tjoade titt som tätt för mig själv för att slippa få närkontakt med flera björnar :) när jag plockade hjortron.

Annica Tiger 6:29 FM | Kommentarer (0) | Google

24 april 2014

Vita arkivet

Vet dina nära och kära hur du vill ha det när du dör. Dö ska vi alla, förr eller senare. Det finns något som heter Vita arkivet och som du kan skicka efter kostnadsfritt och fylla i - i lugn och ro - medans du är vid dinna sinnes fulla bruk. Tänk till före och lägg inte över ansvaret på andra. Du kan fylla i hur du vill ha din begravning. Vill du obduceras? Det finns en sida för att fylla i lösenord och annat så konton på Facebook kan avslutas, om så önskas. Skicka efter det, innan det är för sent. Glöm inte heller att fylla i det :-).

Annica Tiger 4:56 FM | Kommentarer (0) | Google

23 april 2014

Troll och annat otyg

För att spinna vidare på inlägget förut om näthat. Näthat är inget nytt. Nedan tre exempel. Jag skulle kunna ge tusentals exempel sedan 1996, men de lämnar vi därhän. Jag har inte sett Trolljägarna på TV, men troll har funnits i alla tider. Jag bara undrar vad/hur de gjorde innan Internet fanns?

Detta mail fick jag av en helt okänd kille. Det hade nog kunnat skrämma vem som helst. 12/12-98 Tänker på killen (helt okänd för mig) som skickade ett mail till mig med enda texten i body - DU SKA DÖ! Tja, det ska vi alla svarade jag. Men tänk om han hade sänt det till någon kvinna som låg i skilsmässa från sin make och hade det jobbigt, med möjlig hotbild i verkligheten. Hon _hade_ nog tagit mycket illa vid sig?

Det är alltid svårare att vara elak face to face. När man inte den andra i ögonen är det lättare att vara elak. Bristen på kroppsspråk och nyanser på nätet är en orsak till trolltyget tror jag. Brist på förståelse vad sådant kan göra andra illa är en annan orsak.

13/8-01 guiden suger totalt.
stäng av den jävla fag sidan.
tant-jävel.

Vad svarar man på det?

De är rara de små liven.

Tant-jävel satt lixom tonen på det hela och gjorde att resten av eventuellt allvar i kritiken bara försvann i det blå. Det är ganska roligt att min ålder kan reta gallfeber på snorungar, alla kategorier. Jag anar ett allmänt missnöje över deras egna mammor som överföres på mig. Jajävlarihelvete - kärringar över 40 ska fanimej inte komma här och ta plats. Vänd upp och ned på kärringarna och använd dem som sparbössa. Varken mer eller mindre. Sådeså! ;-)

6/5-02 email = ben.dover@xxxxx.org
name = Ben Dover
subject = din hemsida.
url = http://
Du är ju helt sjuk i huvudet, jävla feministkärring. Sådana som du gör ju att man skäms för att Internet finns.

Vad säger man?

Jag bara skrattade när

jag läste mailet ovan.

Jag kan inte ens ta åt mig.

Men det som berört mig mest illa är när de gått på barn och barnshemsidor. Vuxna människor. Vet hut!

Tänker på den lilla tjejen, bara barnet, som med hjälp av sin mamma hade lagt upp sin egen första lilla hemsida strax efter år 2000. Vad stolt den lilla tjejen måste ha varit? Kan se mig henne framför mig. Kan även se henne framför mig dagen efter när någon dj*vla idiot hade lagt in ett elakt, minst sagt, inlägg i den nya gästboken. Varför? Personen måste ju ha sett att det var ett barns hemsida? Varför gör man sådana saker? Vad driver folk? Tron att man är anonym bakom tangentbordet? Att det är lättare att säga/göra saker när man inte se

Annica Tiger 5:53 FM | Kommentarer (0) | Google

22 april 2014

Vildsvinen ökar

Fler hundar faller offer för vildsvin. Kanske varghatarna ska byta fokus? Vargarna är få och bör få vara ifred. Vildsvinen däremot förökar sig mer än vad vår natur klarar av. En jägare vill väl nedlägga ett byte, annars skulle de väl inte jaga. Såså...ut och jaga vildsvin. :)

Annica Tiger 4:07 FM | Kommentarer (1) | Google

21 april 2014

Självtester - lönsamt

Var inne på apoteket igår. Självtester har tydligen blivit en stor marknad. Test om man har anlag för fetma. Det torde man ha märkt själv? Test för att kolla om man har urinvägsinfektion. Tro mig, det märker man - kissa taggtråd känns. Test om man har Borrelia. Det brukar vara svårt även för läkare att diagnosticera, de tar ofta ryggmärgsprov för slutlig diagnos. Andra tester diabetes och kolesterol tycker jag nog är bättre att man går till sin vårdcentral och tar. Det finns även test för att kolla om man har klamydia. Men det finns ju att beställa gratis via Mina vårdkontakter via Internet. Alla detta tester är mumma för hypokondriker och det kommer att bli en stor marknad. Tråkigt bara om folk betalar för massa tester i onödan. Vi har vårdcentraler för detta och läkare som kan tolka resultaten korrekt.

Annica Tiger 5:13 FM | Kommentarer (0) | Google

20 april 2014

Bullshit! Fem prickfria år.

Man är väl inget ufo bara för att man fått en diagnos ADHD. För dem som behöver finns det bra mediciner och det finns de som klarar vardagen utan medikamenter. Det finns många som jobbar och fungerar alldeles utmärkt i samhället med eller utan diagnos. Det är vad man utför och hur man gör det som ska räknas. Har man skött jobbet hur bra som helst, finns ingen grund för att man ska bli av med jobbet.

– Enligt Transportstyrelsen har jag en funktionsnedsättning som gör att jag inte klarar av en säkerhetstjänst. De måste sätta mig i en annan tjänst, som till exempel informationsvärd, och jag får inte vara kvar ombord på pendeltågen.

Bullshit! Fem prickfria år. Han måste ju redan genomgått en säkerhetskoll när han anställdes. Sedan kommer Transportstyrelsen med detta? Fuck you alla bokstavsdiagnoser. Fuck alla fördomar mot bokstavsdiagnoser.

Annica Tiger 2:45 FM | Kommentarer (0) | Google

19 april 2014

Inporterade fruar

För att fortsätta på gårdagens tema.

En "importfru" om dagen söker hjälp hos kvinnojouren Isolerade, kränkta och i värsta fall svårt misshandlade – nästan varje dag söker sig en så kallad importfru till någon av landets kvinnojourer. Och mörkertalet antas vara stort.

Jag är inte så mycket för register, men här borde det verkligen finnas ett. Samma man kan importera en ny fru gång efter gång och ingen efterfrågar vad som hänt den föregående. Det ska inte gå att sätta detta i system. Det måste registreras hos Migrationsverket så en karl inte kan ta in fru efter fru, och slänga ut den gamla som då med automatik utvisas då ingen familjeanlnytning längre finnes.

Många av kvinnorna kommer till Sverige med ett tidsbegränsat uppehållstillstånd på grund av så kallad snabb anknytning. Det rör sig om drygt 12 000 kvinnor om året, främst från länder som Thailand och andra delar av Sydostasien men också Ghana, Gambia, Sydamerika, Vitryssland, Ukraina och Ryssland. – I många fall är det en ren marknad där männen efterfrågar egenskaper hos kvinnorna på ett sätt som låter ungefär som om de skulle köpa en bil. Många av männen sätter också i system att skicka tillbaka kvinnor och hämta nya, vilket aldrig registreras på Migrationsverket.

Det som oroar mig mest är en tendens där män väljer kvinnor med barn och där männen senare döms för sexuella övergrepp, som inte av kvinnorna vågar anmäla.

Annica Tiger 1:54 EM | Kommentarer (0) | Google

18 april 2014

Migrationsverket

Migrationsverket kan verka väldigt kallsinniga ibland. Gemene man har ju inte bakgrundsfakta, men det har ju visat sig att de haft fel i flera fall. Så jag litar inte hundra procent på deras beslut. Ibland brukar jag fundera om det är klonade robotar utan som helst empati som jobbar där.

En familj mister sin son under tragiska förhållande. Nu ska de ut ur Sverige. Basta!

Familjen till den 9-årige pojke som dog efter att ha blivit påkörd på en parkeringsplats i Kramfors i februari ska utvisas, skriver allehanda.se. Familjen kom till Sverige i augusti förra året. Utvisningen sköts tillfälligt upp efter pojkens död. En lastbilschaufför är misstänkt för att ha kört på pojken, men ännu har inget åtal väckts.

Men hem ska dom. Migrationsverket, det kommer in så mycket annat skit som ni släpper in. Men de som verkligen behöver stanna verkar ni ignorera.

Annica Tiger 7:07 FM | Kommentarer (0) | Google

17 april 2014

Åter en ny dag

Åter en ny dag. Tag vara på den!

Annica Tiger 7:01 FM | Kommentarer (0) | Google

16 april 2014

Orange kuvertet

Fick mitt årliga orange kuvertet. Ingen rolig läsning. VaFan, ska man verkligen behöva jobba till 69 för att få en pension som går att leva på och inte bara överleva, även med hjälp av att plocka PET-flaskor, jobba extra som hundvakt och vad man nu måste göra får att få till det. Jag kan definitivt inte gå vid 65 års ålder som jag skulle vilja. Om jag ska vara ärlig skulle jag vilja gå vid 62 eller 63 års ålder, men det är bara att fetglömma. Ett par miljoner på Lotto skulle ju inte sitta helt fel :).

Annica Tiger 4:30 FM | Kommentarer (2) | Google

15 april 2014

Varg söderut

Minst två vargar rör sig i östra Svealand, enligt Länsstyrelsen. Yippie. Låt dem sprida sig nedåt hela Sverige. Så håll hunden i koppel, förövrigt ska de inte springa runt hej vilt överhuvudtaget. Må inga jägare ge sig ut för att försöka skjuta dessa vargar.

Vågar man gå ut med hunden? – Den här tiden på året ska man alltid ha bra ordning på sina hundar så att de inte jagar vilt i naturen. Naturen är som en enda stor barnkammare just nu och lösspringande hundar kan ställa till med mycket skador på småvilt och fåglar. Om man följer de regler som gäller för hundhållning får man som en bonus även ett mycket gott skydd för sin hund mot risken för vargangrepp.

Annica Tiger 6:54 FM | Kommentarer (0) | Google

14 april 2014

Våld i hemmet

Ja, vad ska man säga? I dag får 78 kvinnor en knytnäve rätt i ansiktet! Det låter rätt rått. Men tyvärr är det nog så sant som det kan bli.

Runt 28 400 kvinnor om året blir här i Sverige misshandlade av män som säger att de älskar, men som hatar och slår. Det konstaterar Brottsförebyggande rådet. Medan vi på dagtid blir marginellt mer jämställda varje år, växer hatet mot kvinnor i hemmen. När de korrekta manliga busschaufförerna, direktörerna, politikerna, journalisterna och läkarna går hem, så hänger några av dem jämställdhetsmasken bredvid rocken i hallen. Hemma får de fortsätta slå "sin" kvinna. Som de alltid gjort. Och de på papperet jämställda männen slår mer i dag, än för tio år sedan. Kvinnomisshandelsbrotten har ökat med chockartade 25 procent de senaste tio åren.

Jsg tror att ökningen beror på att fler är benägna att anmäla nu än kanske för 10 år sedan.

Annica Tiger 4:37 FM | Kommentarer (0) | Google

13 april 2014

Klagomål från resenärer

Är folk dumma? Eller vad ska man tro med tanke på dessa klagomål som tydligen inkommit. Källa: Thomas Cook Vacations, Novotel, lastminute.com.au, Wotif.com and Travel.com.au.


"Stranden var för sandig." En strand ska vara sandig.

"Ingen berättade att det fanns fiskar i vattnet. Våra barn blev rädda." Shit pitt. Fiskar i vattnet. Vilken överaskning.

"Min fästman och jag bokade ett rum med två sängar, och fick istället ett rum med dubbelsäng. Nu är jag gravid, och jag tycker att ni bär ansvaret för detta. Hade vi fått det rum vi hade bokat hade det aldrig hänt." Skulle hotellet kanske hållit med kondom?

"Trots att det stod i broschyren att köket var fullt utrustat, fanns det ingen äggskivare." VaFan, inte ens jag har en äggskivare hemma och det är nog knappast något man kan kräva på hotellägenheten.

"De borde inte tillåta att man solar topless på stranden. Det var väldigt distraherande för min man som bara ville ta det lugnt." Ojdå! Stackars make.

Läs själva fler konstiga klagomål via länken i översta stycket. Jag mig mig några goda skratt.

Annica Tiger 4:50 FM | Kommentarer (0) | Google

12 april 2014

Fulla färjor

Skyll dig själv om du blir våldtagen på en färja. Våld och sexualbrott blir allt vanligare ombord på partykryssningarna. Jag tycker att de som trafikerar dessa linjer har ett stort ansvar genom att ha en god säkerhet på sina båtar. Fler vakter. Fler tillnyktringsrum. Stävja fylleri genom att vara mer hårda mot att folk tullar på "hemsköpsspriten". Omhänderta allt för fulla och stökiga personer, till alla andra resenärers trevnad.

När Tallink Siljas personaldirektör Vahur Ausmees intervjuas av Kalla Fakta om det ökande antalet våldtäkter ombord väljer han att lägga ansvaret på offren. – Kvinnorna måste tänka på hur mycket de dricker, de vet vart det kan leda.

Från vilket århundrade kommer han? Hur vet han att varje våldtäktsoffer har druckit? Hur kan han lägga ansvaret på kvinnan?

Annica Tiger 6:50 FM | Kommentarer (0) | Google

11 april 2014

Vargjakt

Vargen kommer. Vargen kommer. Pojken och vargen har väl många matats med? Sagan om Rödluvan likaså. Visst, vargar är ett rovdjur. Det finns dokumenterade fall där de dödat människor.

Men om vi människor respekterar vargen så behöver ingen vara rädd för dem i skogen. Håll hunden kopplad eller under uppsikt hela tiden. Vargen är normalt väldigt skygg. Jag är mer rädd för vildsvin och grävlingarn när jag är ute i skogen och när jag ute uppe i Norrland är det nog mer björn och järv jag oroar mig för. Jag har aldrig sett en varg i naturen men bakarslet på en björn har jag sett.

Jag förstår att vargar som närmar sig bebyggelse skrämmer. Det finns olika lösningar på det. Ägarna till tamdjuren som vargar attackerar kan få ekonomisk ersättning och hjälp med förebyggande åtgärder. Vargen tillhör var fauna och har också rätt att leva. Vi har ungeför 350 vargar i Sverige och c.a 2500-3000 björnar, samt c.a 1000-1400 lodjur.

Enligt statistik från Viltskadecenter har totalt 341 får dödats av varg i Sverige under 2013, medan 169 får dräptes av lodjur. 39 hundar angreps av rovdjur, där 17 av dem fick sätta livet till. Utöver de sammanlagt 552 dödade fåren blev även fyra nötkreatur, två getter och två hästar dödade av rovdjur. För dessa rovdjursangrepp betalades 2 217 000 kronor ut i ersättning. Av de 2217000 miljoner kronorna som betalades ut i ersättning gällde 1525571 kronor angrepp utförda av varg, vilket motsvarar 65 procent.
Tolv män har gripits efter illegal jakt på varg i norska Hedmark, nära den svenska gränsen. Männen riskerar nu elva års fängelse.

Hatten av för norska polisen som tar detta problem på allvar, illegal jakt på varg.

Annica Tiger 5:19 FM | Kommentarer (0) | Google

10 april 2014

Billigt, men andra betalar

Ryanair skulle jag inte åka med ens om de reade ut resor för 50 spänn. Deras personalpolitik stinker. Deras attityd mot sina betalande resenärer är inte mycket bättre.

Betalar man för skit - då får man räkna med skit. Vi vill köpa våra jeans och barnens overaller till skrattretande priser. Vi vill flyga till Alicante och London för några hundralappar. Som om det vore rimligt. Som om ingen i något mellanled måste betala priset.

En T-shirt som kostar 29 spänn, vilket fynd. Men vem vinner och förlorar på den affären. De som tillverkat den lär inte vara några vinnare. De som plockat bomullen lär inte heller vara några vinnare. Kolla på http://fairtrade.se/ och http://fairtradeorg.se/sv/butiker-tabell. Jag skulle uppskatta om klädkedjor kunde märka de kläder som importerats enligt fairtrade-modellen. Made in China eller Made in Pakistan räcker inte. Jag skulle gärna ha mer information än så som konsument.

Annica Tiger 4:51 FM | Kommentarer (0) | Google

9 april 2014

Jobbet en stor del av livet

Det är lite småtråkigt att inte kunna blogga om vad jag jobbar med. En hel del skulle ju vara ganska intressant. Men jag får inte. Jag avundas dem som faktiskt kan berätta och skriva om vad som händer och fötter på jobbet. Där tillbringas ju en tredjedel av livet och den tiden går ju knappast omärkt förbi. Jag skulle gärna byta jobb, men det är nog inte så lätt när man passerat 60. Jag ser inte fram emot en sommar med 12-timmars pass med skyddsväst på. Det kommer att bli svettigt värre. Men jag har i alla fall ett jobb. Det är inte alla förunnat. Det finns många arbetslösa som verkligen vill jobba, men som inte får ett jobb. Det är skottpengar på arbetslösa nu. Arbetsförmedlingen börjar bli lite likt Gestapo. Vuxendagis. Fas 3. Förnedringscirkus. Kontroller in absurdum. Olika former av nystartsjobb, instegsjobb och praktikjobb som många företag utnyttjar på fel sätt. Arbetsförmedlingen har noll koll på att vissa företag missbrukar detta.

Annica Tiger 5:24 FM | Kommentarer (0) | Google

8 april 2014

Självmord bland unga ökar

154 unga döda – bara under 2012. Det är en oerhört tragisk siffra. Unga människor som har haft hela livet framför sig, men inte orkat med den bördan.

Varje dag dör fyra personer i självmord i Sverige. Självmord är i dag den vanligaste dödsorsaken bland 15–24-åringar. Ändå får de inte den hjälp de behöver.

Klämkäcka - tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar låter bara fånigt att säga till någon som funderar på att ta livet av sig. Du vet aldrig vad som väntar runt hörnet, lika illa gångbart. I mina ögon kanske jag tror att det väntar något positivt bakom hörnet - men en deppig känner antagligen det som en börda, det blir nog bara värre runt hörnet. Livet är som en sinuskurva, ibland går det upp och ibland går det ner. Ja, jag som är 60 år kanske har förstått detta. Men en ung människa har inte den klarsynen.

Samhället måste ta dennna problematik på allvar. Varje självmord är ett misslyckande. En bekräftelse på att vårt sociala nät är alldeles för stormaskigt, människor faller igenom och fångas inte upp. Den psykiska ohälsan ökar. Rapporter och studier visar att depression, ångest och självmordsförsök ökar bland både pojkar och flickor, men mer bland flickor.

Ibland kan ett självmordsförsök även vara ett desperat rop på hjälp. Någon måste lyssna!

Annica Tiger 6:28 FM | Kommentarer (0) | Google

7 april 2014

Vår för sossarna?

Margot Wallström: Stänger inga dörrar. Hoppas hon menar allvar och att sossana tar vara på den enorma potential denna kvinna besitter.

– Ja, det kan jag inte neka till att jag är, tills nu har det inte riktigt varit aktuellt och jag tycker att jag har haft mycket att hålla på med som känns meningsfullt och viktigt, säger Margot Wallström och fortsätter:

– Jag stänger inga dörrar. Alla vet var jag har mitt hjärta och mina sympatier. Dessutom är det ett nytt läge, det är en ny partiledare, det är en ny politisk situation och det är ett viktigt läge för Sverige som land.

Jag ska erkänna att jag hoppas Alliansen åker ut med buller och bång - med svansen mellan benen. De har inte tillfört något, i mina ögon, som varit positivt för oss vanliga människor. Tvärtom.

Annica Tiger 5:26 FM | Kommentarer (0) | Google

6 april 2014

Lite väl morgontidig

Klockan tjugo minuter i två i natt vaknade jag och trodde att klockan var tjugo minuter i åtta - på morgonen. Upp och koka kaffe. Hann få i mig halva koppen och sedan såg jag på klockan en gång till och insåg att den knappt var två. Kunde inte somna om så här sitter jag och gäspar för fullt och undrar hur denna dag ska bli :-==)

Annica Tiger 6:26 FM | Kommentarer (0) | Google

5 april 2014

Tiggare på gatan

Jag var inne i stan igår och upptäckte att det satt tiggare nästan överallt. Vem eller vad har fått dem att tro att lyckan finns i Sverige. De få mynt de antagligen lyckas få kan inte räcka till mycket? De måste ju också äta. Sover vete sjutton var de gör, men de hade ett läger i Sollentuna - som politikerna snabbt rensade för att folk klagade. Tänk i vintras, vad de måste ha frusit. Alla dessa kvinnor som satt på kalla marken, ofta bara med en filt som skydd. Blåskatarr kom säkert som ett brev på posten.

I Stockholm har tiggarna etablerat sig i en ”stor omfattning”, enligt polisen. – De har blivit jättemånga i citykärnan. Jag får höra talas om att folk ondgör sig och inte tycker det ser trevligt ut med alla dessa tiggare.

– Vi känner nog lite till mans att vi blir illa berörda av den här typen av misär. Det kan utlösa olika reaktioner. I bästa fall vill vi förändra, i sämsta fall vill vi inte tro att det är sant utan tror i stället att folk fejkar. Men det är i många fall färgat av rasism.

Jag minns att jag var i Prag för många år sedan med mitt dåvarande jobb och såg fenomenet där, då hade det inte kommit till Sverige. Men jag blev illa berörd av den förnedring de utsatte sig för. De i Prag stod alla på knä, lutade med ansiktet nedåt gatan i en form av sittande böneställning. Förnedring är kanske fel ord. Men ingen människa ska behöva leva på att tigga på gatan i Europa. Det är inte människovärdigt.

Hur det ska lösas kan givetvis inte jag svara på. Jag är ingen expert, bara en naiv åskådare. Men de kommer ofta från Rumänien. Rumänien är med i EU. Sätt press på dem att de måste se till att innevånarna i Rumänien kan leva och försörja sig hemmavid, och att romer har lika stort värde som alla andra människor i Rumänien.

Däremot måste Rumänien tvingas att ta ansvar för sina medborgare. I dag visar landet ingen vilja att ta tag i problemen, enligt Edholm.

– Vi vill få till stånd ett EU-direktiv och sätta tryck på Rumänien så att de kan få ett drägligare liv på hemmaplan.
Edholm hävdar att det är dags för EU att agera tuffare mot Rumänien.

Information kanske kan behövas till romerna i Rumänien att det snart är överetablerat här i Sverige. För ju fler som kommer, desto mer negativa tror jag en del blir och det blir mindre i de skramlande muggar de skakar och håller framför sig. Mig stör de inte. Jag blir inte illa berörd, jo - å deras vägnar.

Det jag som person kan göra är att visa att jag ser dem och inte bara låtsas att det regnar, gå omvägar runt dem. Att bli sedd är viktigt. Även om jag inte har småmynt på mig, vilket faktiskt är sällan då jag alltid handlar på kort, så kan jag le och säga hej. Det gör jag med killen som brukar sitta här i mitt lilla centrum. Jag har funderat på att när jag handlar på ICA ska jag köpa några extra bananer, lite bröd och en läsk och ge honom nästa gång.

Annica Tiger 7:05 FM | Kommentarer (0) | Google

4 april 2014

Levande död

Vilken mardröm.

En man som fått en hjärnblödning var vid medvetande, men kunde inte visa det. Han hörde hur läkarna på Sahlgrenska sjukhuset sa att han inte skulle klara sig, och att de diskuterade organdonation. Ingen uppfattade att mannen hela tiden var vid medvetande, och kunde höra allt som sades. Han försökte desperat visa något livstecken, men lyckades inte.

– Jag var i ett locked in-tillstånd. Det enda som fungerade var synen och hörseln, jag kunde inte röra mig eller prata. De hade gett mig fentanyl, vilket är hundra gånger starkare än morfin, säger 44-åringen till SvD.

Det är svårt att föreställa sig hur han upplevde detta, men det måste i mina ögon vara rena rama helvetet. Att se och höra, men inte kunna röra elller prata. Tur att det slutade lyckligt.

Annica Tiger 5:49 FM | Kommentarer (0) | Google

3 april 2014

Logik?

Hmmm.. Vart ligger logiken? En kille blir påtafsad av en annan kille. Reagerar med att slänga in personen i väggen med personskada som följd och då kallas det nödvärn. En kvinna kan bli våldtagen utan att ens våldsmannen åtalas.

Annica Tiger 7:10 FM | Kommentarer (0) | Google

2 april 2014

Idrott ska förbrödra, inte föröda

Idrott förbrödrar, eller hur var det? Fotbollsrelaterat bråk är ju inget nytt. Supportklubbarna gillar att slåss före, under och efter matchen - samt nöjer sig inte med det utan förstör ofta andras ägendom som bilar eller röjer i pubar osv. Fotbollsrelaterat mord känns inte bra. Att ha barn med sig på en fotbollsmatch känns som om man verkligen borde ha lite is i magen, både för sin egen del samt barnets/barnens del. En brinnande bengal i huvudet kan vara farligt - i synnerhet om den hamnar på ett barns huvud.

Allt detta är oförsvarligt. Det stör andra som kommer för att se fotboll och inget annat.

Annica Tiger 5:41 FM | Kommentarer (0) | Google

1 april 2014

1:a april

April, april din dumma sill....

Nej, här levereras inga aprilskämt. Jag har aldrig lagt ut aprilskämt, så varför börja nu?

Däremot kan jag berätta om Sveriges i särklass bästa dito.

Sveriges i särklass bästa aprilskämt skedde 1962 och har även nått internationell berömmelse. Jag minns det, som det var i går, fast jag bara var nio år. Kjell Stensson fick hundratusentals svenskar (fler hade nog inte TV på den tiden) att hänga/kränga en nylonstrumpa framför den svartvita TV-apparaten för att få färg-TV.

April, april din dumma sill....

Annica Tiger 5:15 FM | Kommentarer (0) | Google