« januari 2014 | Startsidan | april 2014 »

31 mars 2014

Tusen strålande solar

Jag läste Tusen Strålande solar av Khaled Hosseini i går. En skakande berättelse om kvinnors vardag i Afghanistan. Dock krävs att man kan läsa lite mellan raderna. För det är mycket stora svepande penseldrag i skildringarna av kvinnornas utsatthet och det går bara att ana deras helvete på jorden. Boken skildrar ändå i stort hur det var att leva i Afghanistan innan, under och efter talibanerna. Ja, boken slutar både sorgligt och med viss optimism.

Bokomslag Tusen strålande solar (pocket)

Tänk att bli bortgift med en gammal gubbe. Att leva i ett kärlekslöst och våldsamt äktenskap. Missfall efter missfall gör att mannen tar sig ännu en kvinna. För det är ju vad kvinnorna är till för - att producera barn - helst söner. Kvinnorna ska givetvis sköta markservicen. Tåla lite stryk så fort de misshagar sin äkta make. De två kvinnorna som skildras i boken blir till slut vänner. Den vänskapen bär hela boken.

Det är svårt att ta till sig. som kvinna i västvärlden hur djävligt dessa kvinnors liv kan gestalta sig. Jag säger inte att alla får ett miserabelt liv, men att bli bortgift mot sin vilja måste vara ett öde värre än döden. Här gifter vi oss av kärlek. I muslimska länder handlar det ofta inte alls om det, utan det är praktiska arrangemang - ofta utan kvinnans, eller rättare sagt barnets, den unga flickans önskemål.

Tänk att inte kunna styra och påverka sitt liv? Det är svårt att ta till sig.

Annica Tiger 5:50 FM | Kommentarer (0) | Google

30 mars 2014

Mild vinter

Sommartid. Jaha, upp en timme tidigare på morgonen. För mig funkar det. För andra är det jobbigt. Hela denna omställning två gånger om året, en timme fram och en timme tillbaka är onödig. Men det är vår i luften. Denna vinter har varit underbar, ur mina ögon sett. En del har nog velat ha mer snö och kyla. Men jag är tacksam för att ha sluppit skrapa bilen varje morgon, halka valkat på snöiga och isiga vägar. Jag brukar frysa som en mört varje vinter, men i år har det varit drägligt. Denna vinter har verkligen varit en kontrast till tidigare vintrar då det kommit snö, snö och snö i mängder - och varit kallt. Men det får vi nog igen nästa vinter. Moder Natur är nyckfull. Jag hojtar inte om global uppvärmning, även om den finns. För dessa fluktationer har jag upplevt under hela min livstid.

Annica Tiger 6:56 FM | Kommentarer (0) | Google

29 mars 2014

Näthat

Näthat - inte bara ett ungdomsproblem

Den här typen av beteende är någon form av mobbingkampanj eller hatkampanj. Nätet har blivit verkligheten idag. Det går inte bara att skylla på att det bara är på Internet.

Jag fattar inte hur folk är funtade om de slänger upp en FB-sida som handlar enbart om att mobba och vara elak mot andra. En grupp som hade över 45 000 följare. Där folk fick rösta om hur fula de tyckte personer var. Gruppen är tydligen stängd nu och jag tycker att det är bra.

Yttrandefrihet i alla ära men någonstans går gränsen. Hur gjorde folk innan Internet kom? Satte de upp lappar på anslagstavlan på Konsum och spydde ut sitt hat? Eller skrev de insändare till tidningar som inte publicerades på grund av sitt elaka innehåll? Eller satt de bara och skvallrade och spydde ut sitt hat på det viset? För hat och elakhet i sig är inget nytt.

Annica Tiger 5:05 FM | Kommentarer (0) | Google

28 mars 2014

Sommartid

Snart blir det sommartid. Klockan ska flyttas fram en timme 02:00 30 mars 2014. De snor en timme rakt av :). Klockan 02:00 blir direkt 03:00 om jag fattar saken rätt. Jag brukar alltid ställa om alla klockor kvällen innan. Tänk vilka kostnader det är att ställa om alla klockor i Sverige, nu menar jag inte våra personliga klockor utan alla offentliga klockor och alla klockor på företag osv. Jag tycker sommartid är lite förlegat. Inte ens bönderna har nytta av den skulle jag missttänka.

Sommartid innebär att lokal tid justeras fram 1 timme under en del av året i ett försök att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Genom att människor följer klockan vid uppstigning men använder dagsljuset för att bestämma tidpunkten för läggdags får sommartiden människor att stiga upp tidigare och stanna uppe längre i förhållande till den tid då sommartid inte råder.

Vem använder dagsljuset för att bestämma tidpunkten för läggdags nu i moderna tider? Lite kuriosa. De har 5000 klockor att ställa om. Det tar tydligen några dagar. De skulle nog också gilla om detta otyg med sommar- och vintertid försvann.

Annica Tiger 5:09 FM | Kommentarer (0) | Google

27 mars 2014

Blogg 100-deltagarna

Har kollat runt lite bland de som är med i Blogg 100 i år och är djupt imponerad. En del känns som mina dagliga skriverier, inte så mycket för världen- lite halvdant. Men väldigt många tar det mycket, mycket seriöst. En hel del intressant att läsa. Jag får passa på när jag jobbar halvtid nu i april och har lite extra timmar över för att läsa andras bloggar. Sedan lär jag ha full sjå att ens hinna uppdatera min egen varje dag.

Annica Tiger 6:02 FM | Kommentarer (0) | Google

26 mars 2014

Hyreshöjning

Ett anslag i porten säger att hyresförhandlingarna är klara och ökningen blir 1.7 procent. Hur blev det med löneökningarna? Googlar lite - 2,1 procent 1 april 2013, 2,2 procent 1 april 2014 och 2,7 procent 2015. Där var nästan hela 2014 löneökning bara till hyran. Det räcker ju inte ens till "att täcka inflationen" - inflationen mätt som KPIF väntas därmed nå 2 procent under 2015. Redan här är vi på minus, inte bara jag misstänker jag.

Allt annat höjs, mer eller mindre i smyg. Slutsats. Det kommer att bli minus i kassan oavsett om facket slår sig för bröstet och säger att det blev ett bra avtal. Det kommer att bli minus i kassan även om Alliansen slår sig för bröstet och vill sänka mera skatter, för det gynnar bara dem som redan har det bra beställt och inte behöver sin djävla skattesänkning. Lägg de pengarna på skola, omsorg och vård istället.

Jag får dra ned på min dagliga Latte, min dagliga tidning och lite annat smått och gott. That´s it. Tänk om alla gjorde det? Då skulle mitt Seven Eleven inte gå så bra och då blir det folk arbetslösa. Tänk om det blev så över hela landet? Folk drar in. Företagen går sämre.

Ska inte löneökningar stimulera till mer konsumtion? Det blir djävlar mig inte mer konsumtion för min del, 0.5 procent kan jag lika gärna stoppa ned i alla de rumänska tiggarnas små burkar. Så gör de nån nytta. För mig spelar 0.5 procent löneökning nada. Nada. NADA. Ja, ursäkta men lite förbannad är jag :).

Annica Tiger 4:47 FM | Kommentarer (2) | Google

25 mars 2014

Halvfart

Snart är min heltidssjukskrivning slut eller rättare sagt i och med i dag. Nu är det halvfart som gäller i en månad. Tiden ska delas mellan jobb och vistelse på Karolinska sjukhuset. Det blir nog bra.

Annica Tiger 5:48 FM | Kommentarer (0) | Google

24 mars 2014

Löwenströmska

Åkte till Löwenströmska igår för att få ny medicin. Jag hade tröttnat på att ligga och snitta runt 40 grader feber varje dag i sex dag. Det tär på kroppen. Jag har varit helt slut. Snabbsänkan var 120 dubbelt så hög som i torsdags. Ett tecken som något att medicinen jag fick inte var så bra. Vc i Edsberg suger fett. Nu testar vi något nytt och hoppas att det fungerar bättre. Redan i dag på eftermiddagen ska jag dit och de vill kolla om nya medicinen har påverkat snabbsänkan positivt. Jag är imponerad. Proffsiga läkare och sköterskor. Här lämnas inget till slumpen. De vill verkligen följa upp och se om det funkar.

Annica Tiger 5:56 FM | Kommentarer (0) | Google

23 mars 2014

Blogg 100 dag 23

Dag 23. 77 dagar kvar. Hmmm.... Det kommer att bli tufft.

Annica Tiger 4:57 FM | Kommentarer (0) | Google

22 mars 2014

Feber

Ytterligare en dag i feberns töcken. Visserligen inte 40 + som jag hade i tre dar, men det känns. Ligger mest och försöker få i mig vätska. Kaffe, som brukar vara mitt måste på morgonen har jag inte ens funderat på. Tillbaka till sängen.

Annica Tiger 12:25 EM | Kommentarer (0) | Google

21 mars 2014

Febertopp

Jösses. Så här sjuk har jag inte varit på år och dag. Feber i förrgår natt på 41.5 och på förmiddagen sen mätte distriktsläkaren 40.2. Vad som felades kunde hon inte lista ut. Superhög sänka. Förmodligen lunginflammation. Igen. Suck. Men penicillinet har gjort sitt och tack gode gud för Alvedon. Nu har jag bara lagom med feber. Acceptabelt.

Jag kunde inte ens köra bilen, jag kände mig så påverkad av febern att jag inte kunde åka till den vårdcentral jag brukar åka till. Så jag fick snabblista mig här där jag bor, men kommer givetvis att ändra tillbaka till min gamla vårdcentral snabbast möjligt. Löjligt system att man måste lista sig. :). En vårdcentral borde kunna ta emot folk som bor i närheten utan att man måste lista sig när det är akuta besök.

(Kommentar - det var inte lunginflammation. Vad det var vet bara de vise. Skit samma, nu är jag fit to fight igen.)

Annica Tiger 8:32 FM | Kommentarer (1) | Google

20 mars 2014

Språkbegåvad

Språkbegåvad? Kul var det i alla fall att lyssna på henne.
39.9 i feber just nu.
)

Annica Tiger 8:54 FM | Kommentarer (0) | Google

19 mars 2014

Kvotering

I november röstade Europaparlamentet ja till könskvotering. Målet är att kvinnor år 2020 ska ha minst 40 procent av styrelseposterna i bolag med över 250 anställda.

I dag är bara var fjärde ledamot i styrelserna för Stockholmsbörsens medelstora bolag (71 stycken) kvinna. Sedan 2004 har andelen styrelsekvinnor ökat från 15 till 22 procent. Och en enkät som Aftonbladet gjort med de 30 största bolagen i Sverige visar att motståndet mot kvotering består. Bland de 23 som svarat på enkäten finns ingen som öppet säger ja till könskvotering.


Kvotering eller inte? Jag tycker att det i alla fall bör utövas påtryckningar på att svenska företag ska puffa fram kvinnor och människor med olika etniska bakgrunder. Kvoteringen ska givetvis bygga på kompetens och inget annat. Men det finns ett glastak och det måste bort. Det måste vara en balans. Det kan inte vara bra om det bara sitter en massa gubbar i styrelserna?

Annica Tiger 5:06 FM | Kommentarer (0) | Google

18 mars 2014

Blogg 100 dag 18

Ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. En utmaning om någon. Speciellt för mig som haft ett långt uppehåll i bloggandet. Det dog ut i princip redan 2007, 10 år efter att jag började blogga 1997. Men om jag ska vara ärlig tar jag inte detta på så stort allvar. Klarar jag 100 blogginlägg på raken blir jag själv förvånad :-).

Jag har inte samma patos som förut. Jag har inte samma intresse för samhället i stort. Jag följer inte nyhetsflödet i samma utsträckning som förut. Jag är inte alls lika intresserad av vad som händer och fötter i världen.

Men så är livet. Allt kan inte vara som förr.

Jag fattar inte hur jag hade tid att skriva så mycket förut.

    januari 2005 78 st blogginlägg
  1. december 2004 109 st
  2. november 2004 101 st
  3. ktober 2004 82 st
  4. september 2004 77 st
  5. augusti 2004 96 st
  6. juli 2004 95 st
  7. juni 2004 102 st
  8. maj 2004 120 st
  9. april 2004 99 st
  10. mars 2004 103 st
  11. februari 2004 86 st

Annica Tiger 5:27 FM | Kommentarer (0) | Google

17 mars 2014

Avskaffa monarkin

Bra skrivet om vårt kungahus. Jag tycker inte att vi får valuta för pengarna. För vad gör de? Egentligen.

Kraschade Porschar, lyxliv och nacktatueringar – länge leve kungahuset. En del kallar dem dörröppnare - jag kallar dem Sveriges största bidragstagare.

Vad gör de för nytta av de apanage de får? Prins Philip är väldigt anonym. Madde lirar lyxliv i USA. På Haga slott är det duttinuttfamiljeliv numera. Kungen och Silvia är ett kapitel för sig.

Om nu kungafamiljen är en dörröppnare åt svenska företag utomlands, som en del hävdar – låt då näringslivet i Sverige finansiera hela kungahuset. Vi skattebetalare vill inte finansiera vuxna människor som glider omkring utan en vettig sysselsättning och som far runt mellan de mest exklusiva semesterorterna i världen. Inte en gång, utan flera gånger per år. Ett lyxlirarliv i världsklass.

Ja, varför inte låta näringslivet betala apanaget? Alternativt - avsätt monarkin. Det är en gammal förlegad surdeg.

Annica Tiger 4:59 FM | Kommentarer (0) | Google

16 mars 2014

Barnbrudar

Ibland undrar jag i vilket årtusende vi lever i. I Irak vill man införa barnbrudar. De vill även befästa mannens rätt att kräva samlag med sin hustru när helst han vill. Våldtäkt inom äktenskapet med andra ord.

Snart kan det bli tillåtet att gifta bort nioåringar i Irak. Människorrättsaktivister protesterar mot det nya lagförslaget och kräver att det stoppas.
– En nioåring förstår ingenting av äktenskapet. Hennes kropp är inte redo och hon kommer till sin man med en leksak eller docka i handen.

Jag hoppas verkligen att inget blir av detta lagförslag. Skulle det drivas igenom är det ett bakslag för hela världen, inte bara för Iraks kvinnor och barn.

Annica Tiger 5:50 FM | Kommentarer (0) | Google

15 mars 2014

Högkostnadsskyddet utarmas

Jag skulle hämta ut Doxiferm häromdagen som jag som KOL-patient ofta får som bredverkande antibiotika mot infektioner i lungorna. Döm till min förvåning att det inte längre gick under förmånssystemet. Men jag funderade inte så mycket mer på det. Men nu i går läste jag förklaringen. Förklaringen stavas PROFIT.

Kåvepenin. Det är ett mycket vanligt penicillin för barn som har öroninflammation, halsfluss och lung­inflammation. Det handlar om 70 procent av alla recept på luftvägsantibiotika som förskrevs till barn under fjolåret. Ändå plockar läkemedelsbolaget Meda bort Kåvepenin från förmånssystemet.

Ponera att en barnfamilj har många småbarn med öroninflammation, halsfluss och lung­inflammationer. Det kan bli dyrt. Alla barn under 18 år i samma hushåll, det vill säga som är skrivna på samma bostadsadress, har ett gemensamt högkostnadsskydd. Det innebär att alla barnens egenavgifter räknas ihop. Högkostnadsskyddet är ju den enda bromsen vi har i vårt välfärdsland mot för dyra medicinkostnader och kör man förutom det systemet så slår ju bromsen liksom aldrig till.

Annica Tiger 4:49 FM | Kommentarer (0) | Google

14 mars 2014

Melodifestivalen - parodi

Skrattade riktigt gott. Nu såg jag inte Melodifestivalen, men denna parodi ger nog en ganska bra bild hur det var :). I dag har jag lyssnat på låten som vann, Sanna Nielsen med Undo. Hur kunde den vinna?

)

Annica Tiger 4:53 FM | Kommentarer (2) | Google

13 mars 2014

Flaggdag

I går undrade jag för mig själv varför bussarna hade flaggor. Kollade sedan i almanackan och såg att det var flaggdag för alla som heter Viktoria. I dag har Greger namnsdag men han får ingen flaggdag. Jag tycker faktiskt att det är fel att det ska vara en flaggdag bara för att Vickan har namnsdag. Jag anser att det är gammalt och förlegat med dessa flaggdagar för vissa som fötts med guldsked i mun eller gift sig till detsamma. Avskaffa monarkin. Tänk på vad det kostar att ha en flaggdag. Alla flaggor som ska monteras på bussar, hissas på flaggstänger osv. Det är ju inte gratis direkt.

  1. 28 januari Carl XVI Gustafs namnsdag
  2. 12 mars Kronprinsessan Victorias namnsdag
  3. 30 april Carl XVI Gustafs födelsedag
  4. 14 juli Kronprinsessan Victorias födelsedag
  5. 8 augusti Drottning Silvias namnsdag
  6. 23 december Drottning Silvias födelsedag

Annica Tiger 5:06 FM | Kommentarer (0) | Google

12 mars 2014

KOL

KOL. Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom. Det låter inte så kul och det är sannerligen inte roligt. Men det är bara att gilla läget. KOL har jag haft länge, men nu börjar det bli mer lungemfysem som gör livet lite svårare även till vardags.

Lungornas uppgift är att transportera syre från inandningsluften till blodet och samtidigt vädra ut koldioxid. För att göra det möjligt är lungorna uppbyggda av en vävnad som består av miljarder små elastiska lungblåsor, alveoler. Om man har lungemfysem har de tunna väggarna mellan lungblåsorna skadats eller brutits ner helt. Istället för en liten klase av lungblåsor bildas ett slags oelastisk säck. Det leder till att växlingen mellan syre och koldioxid inte kan fungera som den ska.

Jag har själv sett det på röntgen och datortomografi i förra veckan. Så nu vet jag. Jag har visserligen fattat det för länge sedan, men man försöker alltid förtränga saker in i det längsta. Jag har rökt i 46 år så vad kan man begära? I går var jag på Karolinska sjukhuset för andningssjukgymnastik. Ja, det finns sådant. Det verkar faktiskt vara bra. Ska hämta ut apparaten på apoteket, sedan ska de skicka en grej via posten och sedan är det bara att sätta igång. Sluta röka? Ja, det kanske börjar bli läge för det snart?

Annica Tiger 6:25 FM | Kommentarer (2) | Google

11 mars 2014

Melodifestivalen

Tittarna svek finalen? Om jag ska vara ärlig är jag förvånad att så pass många som 3 301 000 ens iddes kolla på finalen. I flödet i FB har jag förstått att det inte har varit någon bra omgång av Melodifestivalen i år. Det kanske är dags att byta koncept. Varför inte gå tillbaka till den ursprungliga varianten?

Annica Tiger 5:09 FM | Kommentarer (0) | Google

10 mars 2014

Internet är en fluga

Undrar vad hon själv minns av sitt uttalande och hur det känns att ha haft så katastofalt fel? Med tanke på explosionen i form av bloggar, facebook, instagram, twitter och you name it!

"Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet" - Ines Uusman 12 maj 1996, då IT-ansvarig minister.

Min första hemsida gjorde jag 1996. Den låg på Tele2. Jag har flyttat den. Min andra hemsida handlade om njuffar och fästingar. HTML-guiden kom också 1996. Sen tappade jag räkningen....

Annica Tiger 5:16 FM | Kommentarer (0) | Google

9 mars 2014

Godis för ögat och hjärtat.

Ojojoj, detta var godis för ögat och hjärtat. 19 orsaker till varför hunden är människans bästa vän.

Annica Tiger 8:46 FM | Kommentarer (0) | Google

8 mars 2014

8:e mars Internationella kvinnodagen

Den 8 mars firas nu i Sverige, och förhoppningsvis i resten av världen, med möten och demonstrationer för att markera kvinnosolidaritet och föra fram aktuella reformkrav. Det var 1977 som FN:s generalförsamling antog en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av internationella kvinnodagen.

8:e mars är den Internationella kvinnodagen, men gör den skäl för namnet? Jag vill ha lite mer fokus i nyheterna i kväll på hur denna dag har avlöpt runt om i världen, inte bara här hemma.

Kommer denna dag att uppmärksammas i Sudan? Kommer några att demonstrera mot att milis och militär våldtar kvinnor i Sudan?

I Indien och Pakistan kommer det att demonstreras mot gruppvåldtäkter och kvinnoförtryck?

I Kongo har tiotusentals kvinnor och barn våldtagits. Kommer demonstrationer ske i Kongo på den internationella kvinnodagen?

I Somalia kommer det att finnas demonstrationståg gentemot kvinnlig könsstympning?

I Saud-Arabien kommer det att demonstreras mot att kvinnor inte tillåts köra bil?

Det får den feministiska svenska plaskdammen att verka lite smågrund.

En feminist förknippar jag med en humanist. Jämlikhet och jämställdhet är något som alla vinner på. Ingen ska diskrimineras på grund av sitt kön. Ingen ska ha fördel på grund av sitt kön. Ingen ska särbehandlas på grund av sitt kön. Ingen ska missgynnas på grund av sitt kön. Det går att dra paralleller med kön, då tänker jag på hudfärg, härkomst, samhällsklass och folkslag.

Norstedts stora svenska ordbok
humanist subst. ~en ~er
person som betonar vikten av respekt
för människans värdighet och rättigheter

Svenska Akademiens ordlista
femin|ism [-is'm] s. -en rörelse
för kvinnors jämställdhet med män

Norstedts svenska synonymordbok
jämlik - jämbördig, likaberättigad; likställd

Norstedts stora svenska ordbok
jämställ|d adj. -t
samma rättigheter och skyldigheter som annan person

Annica Tiger 6:44 FM | Kommentarer (1) | Google

7 mars 2014

Dödstestet

Skulle du våga göra det? Jag skulle. Vore det inte bra att veta om man ska dö inom de närmsta fem åren. Nu är jag ju så pass gammal att jag kanske redan ligger i farozonen, men ett besked vore bra att ha i handen. Då skulle jag säga upp mig från jobbet. Det finns så mycket som är ogjort och som antagligen aldrig kommer bli av. Inte när allt kretsar kring jobba, äta och sova. Åka helikopter. Träffa bergsgorillorna. Hoppa bungyjump. Åka Hurtigrutten. Åka världen runt, se Nya Zeeland och Australien.

Det kallas för dödstestet – och avslöjar om du kommer att dö inom de närmsta fem åren. Forskare tar ett blodprov på dig och mäter fyra olika biomarkörer i kroppen.

När jag var ung levde jag efter devisen, lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik. Men det vara bara skitsnack, ett sätt att urskulda ens egen ansvarslöshet. Nu blev det ju inte så och jag är glad för varje ny dag. Jag har passerat 60 år och då funderar man mer på när och inte om. Om någon förstår vad jag menar :).

Dödstestet", som publicerats i den medicinska tidsskriften Plos Medicine, förbryllar forskarna. Genom att analysera fyra biomarkörer kan de avgöra om en frisk person kommer att dö av en sjukdom inom de närmaste fem åren, utan att de behöver lida av en sjukdom just nu. Biomarkörer är ett ämne i kroppen som används för att mäta tillstånd. Och det visade sig att genom att slå ihop just dessa fyra biomarkörer får forskarna fram ett exakt värde som visar hur din kropp mår – och i fall du kommer att dö.

Annica Tiger 5:31 FM | Kommentarer (0) | Google

6 mars 2014

Rökningen minskar

Allt färre röker och snusar. Det är ju positiva nyheter.

Bland kvinnor har de dagliga rökarna minskat från 19 till 11 procent och bland män från 14 till 11 procent.

Jag började röka när jag var 13 år och på den vägen är det. Hade jag vetat om då hur facit skulle bli hade jag nog inte börjat röka. Då var inte heller informationen så spridd om rökningens avigsidor. Det röktes på flygplan, bussar och tåg. Det röktes i bilar, ja - rökning var helt naturligt. I reklam röktes det och i filmer var ciggen helt normalt, en rekvisita som syntes helt okey.

Så jag tycker bara att det är bra att rökningen minskar och hoppas verkligen att informationen om rökningens faror verkligen når dagens ungdomar så ingen börjar röka bara för att det är ballt eller coolt.

Annica Tiger 4:58 FM | Kommentarer (0) | Google

5 mars 2014

Vem döljer sig bakom skärmen?

En gammal favorit i repris.

Vem döljer sig bakom skärmen?

Annica Tiger 5:53 FM | Kommentarer (0) | Google

4 mars 2014

Konstiga sökningar på bloggen

Va i helvete har dom för sig inne i banken efter tre? Hasse och Tage. Hur många minns den här pärlan?

Från det ena till det andra. Vad gör de på bloggen efter klockan tre. Alltså - allvarligt talat. Varför söker de på detta som syns nedan? Det är inte ens samma ip-nummer så någon spamrobot kan det knappast vara. Nyfikenheten är stor, men jag lär aldrig få ett svar.

    1 hour ago Search: query for 'minns'
  • 1 hour ago Search: query for "kolla"
  • 1 hour ago Search: query for "lek"
  • 1 hour ago Search: query for "ena"
  • 1 hour ago Search: query for "lade"
  • 1 hour ago Search: query for "visade"
  • 1 hour ago Search: query for "off"
  • 1 hour ago Search: query for "jobba"
  • 1 hour ago Search: query for "inne"

Annica Tiger 5:54 FM | Kommentarer (0) | Google

3 mars 2014

Mobilt Internet

Jag har en sådan dålig uppkoppling så det är helt otroligt. Undra om jag kommer att kunna köra i 100 dagar oavbrutet eftersom mitt Internet inte tycker om just det där med oavbrutet. Det krånglar och lägger bara av. Koppla upp - inget händer. Koppla ned och koppla upp igen - inget händer. Mobilt Internet var nog en god tanke, men det har visat sig vara rena rama katastrofen då det krånglar hela tiden. Visst, det är dålig täckning generellt i detta hus även för mobiler. Men Internet har ju fungerat klockrent tills för ett par månader sedan då det blev så mycket sämre. Jag har fått ett nytt modem och nytt simkort, men det verkar inte vara det som felas. Trött är i alla fall förnamnet. Man kanske skulle skaffa fast uppkoppling, men de senaste åren har det inte varit prio ett.

Annica Tiger 6:00 FM | Kommentarer (1) | Google

2 mars 2014

MT visavi WP

Jag tuffar på med mitt MT. Jag körde med version 3.16 tills alldeles nyligen då mitt webhotell tyckte att jag nog av säkerhetsskäl måste uppgradera, så det är gjort. Men MT är mer begränsat än WP har jag förstått. Men jag tycker att min gamla blogg får duga och tänker inte migrera till WP. Inte ens för #blogg100 :-). Jag kan inte tagga i MT. Men det är inte hela världen. Eller hur?

Annica Tiger 4:16 FM | Kommentarer (2) | Google

1 mars 2014

#blogg100

Tiden går fort. Det är 1:a mars idag och jag inser att det jag anmält mig till börjar, #blogg100. Jag får tassa mig fram lite, det är länge sedan jag skrev regelbundet.


Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Annica Tiger 5:05 FM | Kommentarer (0) | Google