« oktober 2010 | Startsidan | augusti 2013 »

31 juli 2013

Tror gör man i kyrkan

– Det här är en kurva som har gått ner. Vi tror att det här var en isolerad händelse och därför gäller våra vanliga villkor, säger informatören vid Fritidsresor.
Jag vet inte hur avtalsvillkoren är skrivna, men inte skulle jag vilja bli tvingad att åka med barn till ett hotell som precis haft ett allvarligt utbrott av magsjuka. Städat - ja, kanske. Men sanerat - troligen inte.

Annica Tiger 5:41 FM | Kommentarer (0) | Google

28 juli 2013

Rattfylla är inte bara alkohol




Kör försiktigt, tänk på att inte köra bil drogpåverkad.

Annica Tiger 6:14 FM | Kommentarer (0) | Google

27 juli 2013

Burka är som ett enmanstält?

Apropå Ramadan. Det här med att kvinnor ska svepa in sig i ambulerande enmanstält. Hur tänkte Allah då? Är islam en sorts scoutrörelse?

Detta Twittrade Jonas Gardell.

Islam är sedan länge här för att stanna, det är varken främmande eller märkvärdigt, och själv tänker jag uppfylla min viktiga demokratiska uppgift och behandla muslimer på samma sätt som jag behandlar kristna, judar, homosexuella, heterosexuella, sverigedemokrater moderater, sossar, miljöpartister, funkisar och Danny – jag kommer att skämta!

Ja, man ska kunna skämta om det mesta. Men det är en hårfin gräns. Vart den går är till och var och en att bedöma. Men jag skulle nog inte ha dragit ett sådant skämt om en muslimsk kvinnas klädsel likt jag inte heller skulle ha dragit något fånigt bögskämt.

Annica Tiger 3:30 FM | Kommentarer (0) | Google

26 juli 2013

Alzheimersjuka kvinnor får mindre hemtjänst

Tre timmar mindre hemhjälp i veckan, enligt den senaste nationella alzheimerstudien. Kvinnorna förväntas i högre utsträckning klara sig själva med hushållsbestyr, allt enligt Jennifer Wegerup. Ja, det är inte förvånande för mannen är alltid normen oavsett det gäller utprövning av nya mediciner eller vård vid hjärtinfarkt.

Hon skriver om att i Holland har sexuella samariter väckt diskussion. Värma mat, byta kläder och så fixa en avrunkning eller två. Med kommunen som ska stå för kostnaderna. Den diskussionen har jag inte följt, men jag misstänker att ingen har diskuterat i denna term om det gäller en funktionsdrabbad kvinna.

Annica Tiger 5:47 FM | Kommentarer (0) | Google

25 juli 2013

Duktig vovve

Duktig vovve


Synd att inte alla hundägare är lika duktiga :-).

Annica Tiger 6:58 FM | Kommentarer (0) | Google

24 juli 2013

Skäms Migrationsverket

I Iran kan snatteri leda till en dödsdom. Bara det är ju absurt. Tänkte på det nu när jag skummade genom tidningen och läste om damen som snattat på grund av att hon inte hade råd att köpa mat, då pensionen inte räckte till.

Den 85-åriga kvinnan ville bjuda sin dotter på något gott – men hade inga pengar. Då stal hon maten i stället. – Jag skäms så, men jag har svårt att få pensionen att räcka till, säger hon till VLT.

Sedan hamnade jag på Debatt-sidan. En kvinna kan dömas till döden i exempelvis Iran och Irak om hon och hennes man inte kommer överens. Det räcker att bara snegla åt en man eller bli kär i fel dito.

Saxat ur min blogg 19 maj 2007:

Hedersmordet på 17-åriga Du’a Khalil Aswad den 7 april är unikt i ett avseende: Det dokumenterades. Minst nio män kastar tegelstenar, vanlig sten och betongblock på flickan i Bashika, nära Mosul, i norra Irak. Hundratals blir vittnen, vissa hejar på. Polisen står bredvid och tittar på – utan att ingripa.

Hur kan ens Migrationsverket komma på tanken att sända en person tillbaka till Iran, om det finns en dödsdom utfärdad över personen? VaFan, stening till döds är fortfarande ett straff i Iran och drabbar då kvinnor som, ofta utan bevis, anklagas för ditt eller datt.

Annica Tiger 4:23 EM | Kommentarer (0) | Google

Vänskap




En film som visar på oväntade former av vänskap. En film att se många gånger. Det värmer i hjärteroten varje gång. ;-)

Annica Tiger 5:29 FM | Kommentarer (0) | Google

23 juli 2013

Anhörighetskassan

Regeringens politik har gjort att fler inte tycker att det är "värt" det att stanna i a-kassan, konstaterar statsministern. I stället kan föräldrar och sambos få rycka in för att stötta den som är arbetslös, säger Fredrik Reinfeldt (M) som också formulerar en ny jobbstrategi.

Jajamänsan, det gäller bara att man har en sambo och levande föräldrar då med andra ord?

Jag saxar text från den underbara tecknaren Max Gustafson, se hans bild - Anhörighetskassan.

Fredrik är trött nu. Stackars liten. Negativa känslor tär på krafterna. Att gå omkring och hata välfärdssamhället måste vara väldigt påfrestande i längden. Och att sedan behöva axla ansvaret att rasera detta berg av olika trygghetssystem som alla försoffade bidragtagare tillskansat sig, måste vara förlamande tröttsamt.

- Man får stöd och hjälp av sina föräldrar, sin partner eller på annat sätt. Sist och slutligen finns det ju andra trygghetssystem som fångar upp människor.

Det här är individuell frihet som ger stora möjligheter. Nu kan du skapa din egen socialförsäkring. Ring mamma.

Annica Tiger 4:31 FM | Kommentarer (0) | Google

Ta inget för givet




Ja, vad säger man? Småler.

Annica Tiger 4:23 FM | Kommentarer (0) | Google

22 juli 2013

Ett nej betyder nej och inte ja eller nja.

"Att ha blivit utsatt för en våldtäkt är hemskt. Det har krossat något inom mig. Likaså känner jag mig krossad av hur jag blivit behandlad av rättssystemet. Vad är det för samhälle vi lever i där någon annan tar sig rätten att bestämma över min sexualitet? Vad är det för samhälle vi lever i där man som våldtäktsoffer är den som känner sig äcklig? Var är det för samhälle vi lever i där våldtäktsoffer tvingas genomgå flera integritetskränkande förhör och undersökningar medan gärningsmannen köper en latte på väg till jobbet – utan att ens förstå att det han gjorde var fel?"

En stark berättelse om hur hon upplevt och försökter leva med att blivit våldtagen. Förövaren kan leva vidare, glömma och gömma. Men våldtäktsoffret får leva med detta resten av livet. Jag kan nästan höra vilka frågor hon får vid förhören.

Frågor som:
- Hur var du klädd?
- Hade du druckit alkohol?

  • Att kyssas betyder inte ja till sex.
  • Att säga ja till en sorts sex betyder inte ja till andra typer av sex.
  • Att ha sex en dag betyder inte ja till sex nästa dag.
  • Att vara full betyder inte ja till sex.
  • Att vara ihop med någon betyder inte ja till sex.
  • Att följa med någon hem betyder inte ja till sex.
  • Att inte skrika eller slåss betyder inte ja till sex.
  • Att flirta betyder inte ja till sex.
  • Att inte säga nej betyder inte ja till sex.
Det viktigaste är att man själv känner efter om man tycker att någonting är okej eller inte. Framförallt ska sex vara ömsesidigt, d.v.s. alla inblandade ska känna lust att ha sex. Det viktigaste är att man lyssnar in sin partner/partners och man har rätt att avbryta och säga nej även om man myst eller hånglat innan.

“När någon tvingar en annan till samlag eller liknande sexuellt umgänge genom våld eller genom hot som innebär eller för den hotade framstår som trängande fara är detta en våldtäkt.”

Annica Tiger 6:04 EM | Google

Kunskap ger makt

Ärlighet varar alltid längst

Visst, kunskap ger makt. Men å andra sidan är det inte alltid lättare att veta sanningen. Det som smärtar mest är själva ljugandet, in absurdum.

Annica Tiger 6:06 FM | Kommentarer (0) | Google

Ensamhetens olika grader

Jag läste på Facebook om att en kvinna kände en sådan rastlös ensamhet. Ensamhet var annars något hon uppskattade. Läste kommentarerna och fick lite egna funderingar.

Det finns många grader i helvetet, som min gamla pappa brukade säga - innan han dog. Huruvida det är sant eller inte är en annan fråga.

Men det finns flera olika ensamheter.

Ensamhet i en tvåsamhet. Hur ensam kan man inte känna sig då?

Ensamhet i en grupp. Ta exempevis på en arbetsplats. Det kan handla om mobbning eller ha andra orsaker, otrivsel på arbetsplatsen.

Självvald ensamhet. Ljuvligt. Kreativt. En lisa för själen.

Ofrivillig ensamhet.

En mer eller mindre påtvingad isolerande ensamhet. Ensam i ensamheten? Kan det bli så mycket värre?

Förut pratades det om en analog ensamhet och nu är vi inne i den eran då vi kan tala om en digital ensamhet.


Annica Tiger 3:55 FM | Kommentarer (0) | Google

20 juli 2013

Folkpartiet eller SD?

Postar om ett inlägg jag gjorde i juli 2006. Inser att det fortfarande aktuellt, än idag. SD flörtar med väljarna i dag med allehanda rasistiska och populistiska utspel. Folkpartiet har också varit inne på den banan. Inget är nytt under solen?

----------------

Folkpartiet fortsätter att flörta med väljare, på ett i mitt synsätt fel sätt. Vid förra valet fick frågan angående språktest många röster. Försöker de nu med ytterligare liknande förslag fiska tillbaka dessa (i ganska grumliga vatten) som då röstade på dem nu i valet 2006?

Saxat ur en ledare i Expressen.

Inför 15-årsgräns för huvudduk. Förbjuda religiösa friskolor. Kontrollera underlivet på alla högstadieflickor. Det är några av de drastiska förslag folkpartiets Nyamko Sabuni presenterade på Fjärde sidan i Expressen i går.

Att tvinga någon till en gynekologisk undersökning kan anses i sig vara ett övergrepp. Alla som har legat i en gynstol vet hur utlämnad man känner sig, även om man går till gynekologen frivilligt. Jag är fullt övertygad om att de föräldrar som har könsstympat sina döttrar på ett eller annat sätt kommer att se till att de inte ens kommer i närheten av en gynstol. Ska tjejerna hämtas med tvång? Ska de tvingas upp i stolen?

Kvinnlig könsstympning är ett jäkla gissel, men jag vet inte om Folkpartiets förslag råder bot på den problematiken. Jag tror mer på information och upplysning, samt att könsstympningen kommer att försvinna i takt med att de som utövar den integreras i det svenska samhället. Vi har även en lagstiftning mot könsstympning, nyligen var det en rättegång och en fällande dom.

För om nu tjejer ska tvingas upp i en gynstol borde samma krav ställas på att killarna ska visa snoppen för skolsköterskan. Varför? Jo, omskärelse är i mina ögon också en form av könsstympning. Sker omskärelsen redan när barnet bara är en baby är det en form av övergrepp. Judar och muslimer omskär sina söner i tidig ålder, en ritual som ofta efterföljs med en fest. Vore det inte bättre att de fick välja själva som vuxna om de vill bli omskurna eller inte?

Kvinnlig könsstypning brukar dock, jämfört med killarnas, vara mer radikal, minst sagt. Det finns minst fyra varianter.

Saxat ur Vårdguiden.

Kvinnlig könsstympning innebär att en större eller mindre del av kvinnans könsorgan skärs bort eller på andra sätt skadas av orsaker som har med kultur eller tradition att göra. Enligt WHO finns det fyra olika typer av könsstympning:

1. Förhuden runt klitoris och/eller dess topp avlägsnas. Ofta görs ingreppen med ett rakblad, som ofta inte är steriliserat och kanske inte ens är vasst längre. Tänk vilken smärta flickan måste uppleva?

2. Hela klitoris och ibland även delar av eller hela de inre blygdläpparna skärs bort. Att ta bort hela klitoris är att förneka kvinnan ett normalt sexliv som vuxen. Även här används ofta ett rakblad, se ovan.

3. Hela klitoris samt inre och yttre blygdläpparna skärs bort. Sedan förseglas kvinnans könsorgan genom att det som är kvar av blygdläpparna sys ihop. Kvar blir en liten öppning för urin och menstruationsblod. Detta är det mest omfattande ingreppet som också kallas infibulation eller faraonisk omskärelse. Detta måste vara ett helvete att genomgå, speciellt om det sker utan bedövning och med ett slött rakblad. Underlivet blir förstört för resten av livet. Kvinnan "sprättas" upp inför giftermålet. Givetvis måste ju mannen kunna nyttja sin brud på sedvanligt sätt. Även denna uppsprättning torde vara smärtsam och mannens rätt till samlaget lär inte vara någon njutning för kvinnan. Tvärtom. Men det är väl antagligen det som är meningen?

4. Prickning eller rispning av klitoris med ett vasst föremål. Som en läkare sa på TV, detta är svårt att se vid en gynekologisk undersökning. Men för barnet var det troligtvis en traumatisk upplevelse när det skedde.

Huvudduk eller inte? Hur ska alla andra religiösa huvudprydnader hanteras (ofta är det män som bär dem), som turbaner, palestinasjalar som viras runt huvudet på ett visst sätt, judarnas hattar och den där lilla hättan (kippa) judarna brukar ha på huvudsvålen. Ska vi införa ett förbud att använda dessa huvudbonader under 15 år också?

Flickorna ska inte tvingas av sina föräldrar att bära huvudduk om de inte vill, men om de nu vill ha den så är ett förbud svårt att efterleva. Hur ska det kontrolleras? Vem ska eventuellt straffas om en tjej under 15 bär huvudduk? Tjejen eller föräldrarna?

Friskolor är jag emot. Men nu finns de och får till och med pengar av oss skattebetalare, fast en del av dem verkar lite dubiösa. Dock finns en viss insyn i och med att de uppbär bidrag. Är det bättre att de smyger med skolor? Friskolor utan insyn är väl än värre? För föräldrar som i dag har barnen i religiösa friskolor lär inte låta barnen gå i vanlig skola, utan då går nog bara skolorna "under jorden". Vi har en allmän skolplikt, men jag tror att det blir svårt att efterleva den. Ska barnen, vars föräldrar inte vill ha dem i svenska skolor, jagas fram med blåslampa och tvingas in i det svenska skolsystemet?

Folkpartiet flörtar med mörka krafter.
Det gick ju bra i förra valet.
Kanske det funkar i september?
Jag hoppas verkligen inte det!!!

Detta är dock något som borde genomföras.

I övrigt bör vi införa begreppet hedersvåld i brottsbalken, kriminalisera barn- och tvångsäktenskap, införa ett gränsbelopp för hemgiften samt senarelägga och förlänga preskriptionstiden vid könsstympning.

Annica Tiger 9:20 FM | Google

19 juli 2013

Slit och släng bemanning AB

Bemanningsföretagen expanderar och vinstmaximerar. I dess spår lämnas många därhän, vem står för den kostnaden? Kolla gärna in denna länk, Slit och släng bemanning AB.

Annica Tiger 4:55 FM | Kommentarer (0) | Google

Disco



Så tar vi lite morgondisco för att vakna till :-).

Annica Tiger 4:17 FM | Kommentarer (0) | Google

18 juli 2013

Sådan vacker musik




Jag tycker denna musik är så vacker. Jag får ståpäls varje gång jag hör den. Jag vet inte ens vad den heter och förstår inte vad den handlar om. Men in i hjärtat letar den sig in. Det går inte att värja sig.

Annica Tiger 6:42 EM | Kommentarer (0) | Google

Anti-Jante

  • 1. Du ska tro att du är enastående!
  • 2. Du är värd långt mer än du tror!
  • 3. Du ska tro att du är minst lika klok som andra - ibland klokare!
  • 4. Du ska veta att du är minst lika bra som andra - ibland bättre!
  • 5. Du vet mycket mer än många andra!
  • 6. Du har mycket att vara stolt över!
  • 7. Du duger till mycket!
  • 8. Du skall le, skratta åt dig själv och din omvärld!
  • 9. Du ska tro att andra tycker om dig - och tycka om andra!
  • 10. Du ska tro att du har kunskaper att lära ut - och även lära av andra.

Annica Tiger 5:23 FM | Kommentarer (0) | Google

17 juli 2013

Egyptens framtid?

Att se detta klipp ger mig hopp om Egyptens framtid. Så ung och så sunda åsikter, må det vara en spegelbild av den unga generationen i Egypten. Då kommer den arabiska våren inte bara förbli en dröm.

Annica Tiger 6:09 EM | Google

Syrien

Nu har detta pågått så länge och jag undrar fortfarande varför ingen reagerar?

"Kriget i Syrien kallas 2000-talets värsta tragedi. Varje månad dödas 5 000 människor. Katastrofen är nu att jämföra med folkmordet i Rwanda 1994, enligt FN. Konflikten i Syrien har pågått i 26 månader och skördat upp mot 100 000 människoliv. Våldsamheterna har eskalerat de senaste månaderna vilket oroar toppnamn inom FN."

Annica Tiger 4:26 FM | Kommentarer (0) | Google

16 juli 2013

Böcker på väg.

  • * 1 st Tiger, tiger
  • * 1 st Till minne av Charlie K
  • * 1 st Harrys sång : en familjesaga
  • * 1 st Europas skam : rasister på frammarsch
  • * 1 st Livlinan
  • * 1 st Hemligheten på Mercy Close
  • * 1 st Pojken i resväskan
  • * 1 st En man som heter Ove
  • * 1 st Innan jag somnar
  • * 1 st Skamfläck

En skön blandning som är på väg hem via Bokus. Alltid ska väl något höja sig över mängden?

Annica Tiger 5:45 EM | Kommentarer (0) | Google

Apple stäms för sexmissbruk

Hur kan man stämma Apple för detta? Hur är det med det egna ansvaret? Erotiskt filter får man väl skaffa själv och använda datorn med måtta. I USA kan man stämma skjortan av varandra, men detta är ju fånigt. Okey, synd om grabben - men det låter som om hela felet är hans och inte Apples.

"Det hela började när Sevier för ett år sedan köpte en ny Macbook Pro, framför allt för att skapa musik men också för att komma åt internet. När han en dag skulle logga in på Facebook skrev han fel i adressfältet. Istället för att besöka Facebook hamnade Sevier på porrsajten Fuckbook.com, där han utsattes för pornografiska bilder som "appellerade till hans manliga biologiska drifter", som han skriver i stämningen. Detta ledde till att Sevier, som enligt egen utsago aldrig tidigare kommit i kontakt med porr eller besökt någon strippklubb, snabbt blev beroende av nätporr.

Härifrån gick det snabbt utför. Sevier började föredra de nakna unga kvinnorna framför sin fru, "som inte längre är 21", vilket så småningom ledde till att frun "kidnappade deras son och försvann". Detta, i kombination med beroendet av nätporr, gjorde Sevier deprimerad och oförmögen att arbeta."

- Summan av kontentan. Om han gett fan i att glo på sexiga tjejer och börjat föredra dem före sin fru så kanske inget av det som han nu klagar över hänt? Varför inte leva sitt liv as usual och leva det bra?

Annica Tiger 6:08 FM | Google

15 juli 2013

Ja, tiden går och vi med den

Ärlighet varar

Annica Tiger 4:31 FM | Kommentarer (0) | Google

14 juli 2013

Ärlighet varar längst

Ärlighet varar

Annica Tiger 10:04 FM | Kommentarer (0) | Google

I nöd och lust

I nöd och lust.jpg

Annica Tiger 9:20 FM | Kommentarer (0) | Google

Arbete pågår

arbete.jpg

Annica Tiger 6:46 FM | Kommentarer (0) | Google