« Willys contra Coop | Startsidan | Dubbel fredagsfyra »

2 april 2004

Dags att ta farväl

Snart är det dags för Avi att åka hem, i morgon närmare bestämt. Jag tror nog att hon gärna vill hem till Järna, även om hon har haft det bra här. Men matte är matte, jag är bara ett substitut. Min syster och Avi har kamperat ihop i fjorton år. Det är hos henne hon hör hemma och bör få tillbringa sin sista tid av sitt hundliv. Så var det bestämt och så kommer det att bli.

Visst kommer jag att sakna Avi. Jag har ofta kallat henne för Smulan, så det har ofta varit en bitterljuv känsla att "vara med hund" igen. Men jag har försökt undvika att bli alltför fäst vid Avi. Det har varit svårt, det är en charmig liten hund. Jag kommer att sakna våra gose-stunder i soffan. Jag kommer nog att tycka att det blir lite tomt i sängen. Avi har alltid legat bakom min rygg eller halvvägs upp på ryggen, under täcket i värmen.

Men jag har hunnit vänja mig vid att inte ha hund. Jag vill leva hundfritt ett par år nu. Det är ett stort ansvar. Man blir låst och begränsad. Inte tu tal om annat. Men om några år, i alla fall när jag blir pensionär, kommer jag nog att skaffa en liten brun NewFoundlands-valp. Njuffarna finns i mitt blod. För mig existerar ingen annan hundras har jag insett nu. De passar mitt lynne, som hand i handsken. Sådan matte, sådan hund.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 2, 2004 6:24 EM