« Kvinnor kan inte... | Startsidan | Bloggtreklöver 28 »

24 januari 2005

Bilbekymmer

Bilar, de ska starta när man vrider om nyckeln och tuffa och gå utan mankemang. Allt annat är bara jobbigt. Jag kan inget om bilar, mer än att byta glödlampor, säkringar, fylla på olja, glykol och spolarvätska.

När jag körde hem över I1 tyckte jag det luktade bränt, men tänkte att det är väl någon som eldade gamla bildäck på något av övningsfälten. Värmen var på men jag drog ned den för jag tyckte att det kom ovanligt mycket värme. När jag kom hem och parkerade utanför staketet, då började det ryka rejält från motorhuven och luktade pyton, stora rökmoln bolmade fram och jag blev lite skraj, jag tänkte nu djävlar i helskotta kommer bilen att brinna upp. Jag snabbade mig på att ta ur ryggsäcken och posten jag hämtat vid brevlådorna. So what – tänkte jag och gick in. Jag har ingen eldsläckare i bilen, men i huset finns det en sådan så jag greppade den och kikade ut genom fönstret för att se om det fortfarande bolmade ur huven och var beredd på att göra en tjurrusning, men lyckligtvis hade det slutat bolma – det bara smårykte lite.

När jag gick ut efter ett tag så öppnade jag huven. Hela motorn smårykte fortfarande och jag såg att glykolbehållaren var tom, men intakt. Men den röda glykolen fanns över hela motorn. Ett mysterium hur det gått till. Det var inte länge sedan jag kollade glykolen och behållaren var då full, som vanligt. Nå, jag har bokat tid hos min verkstad i morgon så får de lösa problemet. Nu har bilen svalnat. Jag har fyllt på glykol (fast den var grön) och har en flaska i reserv om jag måste fylla på efter vägen. Har jag tur är inget skadat. Har jag otur? Ja, då kanske det blir dyrt.

Jag tycker inte om bilar som ryker.
Jag tycker inte om okontrollerad eld överhuvudtaget.
Förutom där den ska vara, i vedspis eller kamin.
Det har hänt med två telebilar förut, en
gång mitt på Sergels Torg och en annan
gång på Norrmalm när bensinvärmaren började brinna.
Ja, man ska inte ha den påslagen när man kör :).

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 24, 2005 1:30 EM